Ronald Boutkan – Voorlopig ontwerp stadhuis renovatie gereed

Den Helder – Hoe staat het met de renovatie van het stadhuis? Via een raadsinformatie brief (brief aan de leden van de gemeenteraad) is inmiddels het voorlopig ontwerp getoond. Het is een verdere uitwerking van eerder gepresenteerde (schets)ontwerpen.

“Op 16 oktober 2017 wordt het definitief ontwerp, inclusief het bijbehorende investeringskrediet, aan de gemeenteraad aangeboden ter besluitvorming”, zo meldt het college.

Uit het voorlopig ontwerp wordt duidelijk, dat op de begane grond 32 werkplekken worden gerealiseerd, waarvan tien voor het college van burgemeester en wethouders. Ook krijgt het college zeven kantoren op deze ‘verdieping’. Zes van de 32 werkplekken zijn voor het callcenter van het sociaal domein. Ook de fractiekamers komen op de begane grond. Het zijn er in totaal zestien, onderverdeeld in zes kleine kamers (zes personen), zes middelgrote (10 personen), twee grote (tot 20 personen) en twee extra grote, waarin met 50 personen kan worden vergaderd.

Klik voor meer info op deze link:
http://www.denhelderactueel.nl/wp-content/uploads/2017/08/nieuwstadhuis-coare.pdf

Den Helder Actueel, 28 augustus 2017 – 10:12

Reacties:

Judge X
28 augustus 2017 at 13:19
Nou dat ziet er op het eerste gezicht goed uit.
Ik zie om binnen de begroting te blijven en zelfs wat meer te bezuinigen, nog wel enkele mogelijkheden.
Het is bv. en m.i. eigenlijk overbodig, om de hoofdingang te verplaatsen van voorkant naar zijkant van het pand.
Er zijn budgetbesparende mogelijkheden te bedenken, om gebouw en entree meer cachet te geven in de huidige vorm, maar als de gemeenteraad verder geen kritiek opwerpt is het mij – ‘mits geen budget overschrijding’ – prima ! 🙂

JONATHAN
28 augustus 2017 at 15:28
VVD en D66 kom er maar in met je kritiek en je nieuwbouw plannen.

Stefan
28 augustus 2017 at 16:21
Dit ziet er strak uit

Hotmail 2
29 augustus 2017 at 14:28
Dat ziet er perfect uit. Dat kan langer mee als 15 jaar. Petje af voor Coare hoe ze de ruimte benut hebben. Nu nog even naar minder versplintering van partijen dan word het ook minder hokkerig wat fractie en wethouders kamers betreft.

Bodelo
30 augustus 2017 at 10:59
De binnenkant ziet er goed uit. De buitenkant is nog steeds geen visitekaartje voor onze stad?

Judge X
30 augustus 2017 at 12:04
Retorische vraag ?

Hotmail 2
30 augustus 2017 at 12:50
Men heeft gekozen voor renovatie optimaal= wel iso en geen nieuwe gevel. Maximaal= iso en nieuwe gevel.

HZdwg
30 augustus 2017 at 19:24
Een prachtig visitekaartje, Bodelo! Vooral ook het visitekaartje van een wijs gemeentebestuur, dat in een situatie van schaarse middelen de prioriteiten op een nuchtere manier tegen elkaar afweegt en daarbij niet eigen ambities en status laat prevaleren.

Stefan
31 augustus 2017 at 09:30
ik heb van de buitenkant geen impressie gezien

Hotmail 2
31 augustus 2017 at 09:50
Stefan, in tweederde van de bestaande westgevel komen 4 nieuwe lichtstraten. Zie blad 19

Glijn
30 augustus 2017 at 11:30
De buitenkant is precies zoals het is.

Dirk
30 augustus 2017 at 16:45
Wat maakt het nu uit waar je een nieuw paspoort op kan halen? En mooie trouwlocaties zijn er gelukkig genoeg in Den Helder!

Hijneken
30 augustus 2017 at 17:15
Dat paspoort wordt straks gewoon thuisbezorgd en er komt waarschijnlijk een tijd dat het paspoort gewoon in de chip staat die ze in je rechter hand implanteren. #Opb13

HZdwg
30 augustus 2017 at 21:49
In vroegere eeuwen moest een stadhuis op een prominente plek in het centrum staan en vooral rijkdom en gezag uitstralen. Maar in de verhouding tussen burger en gemeente is er sindsdien wel wat veranderd. Was vroeger de gemeente vooral het gezag waar tegenop moest worden gekeken, de burger van nu ziet de gemeente meer als een dienstverlenende instantie: de gemeente is er voor de burger en niet omgekeerd.
Het gemeentehuis is eigenlijk alleen nog maar het kantoor van de gemeente, gewoon een kantoor en niet méér dan dat. Als dat kantoor aan redelijke eisen voldoet, dan is alles wat het méér is onverantwoorde besteding van het schaarse belastinggeld. Dit temeer nog met op de achtergrond de onzekerheid over toekomstige ontwikkelingen op bestuurlijk gebied.

Boaz
31 augustus 2017 at 10:49
Exact de reden waarom alle ambtenaren in een nieuw verzamelgebouw op kooypunt thuishoren ! Een loketfunctie in de stad en Jdorp en klaar is het geouwehoer !

Henk van Kuijk
30 augustus 2017 at 23:39
Het huidige stadhuis staat op een perfecte plek t.o.v. de bewoners van Julianadorp, 15.000 burgers. Den Helder is een langwerpige gemeente. Ook al heeft de Provincie in al haar domheid het papieren buskaartje, enkel, naar de stad opgewaardeerd tot 4,20, retour 8,40, voor onze toeristen. Want Julianadorp hoort volgens de Provincie niet bij Den Helder.

strandloper
31 augustus 2017 at 01:57
€ 9.000.000,00 wordt volgens de “verbouwers” maximaal uit gegeven aan dit broddelwerk. Dat is nu echt geld weggooien en dat is erger dan “goedkoop is duurkoop”. Dit zogenaamde financieel verantwoorde verbouwingsplan mag niet doorgaan. Er is slechts gekeken naar het huidig aantal rondlopende poppetjes, wat doen zij hoe gaan wij ze neerzetten in een gebouw van hokjes.
Het bulkt van de hokjes, want ja die zijn er nu eenmaal, volgestopt met tafels en stoelen. Voor alles en nog wat. Hoewel, het gaat slechts over vergaderen, vergaderen en vergaderen, ontmoeten, ontmoeten en ontmoeten. Alles apart in hokjes voor B&W, fracties, ambtenaren en dat in wel drie verdiepingen.
Wordt er nog gewerkt? Nee! Wij zijn bezig met ouwehoeren, ontmoeten en koffie tappen. In hokjes uiteraard naar het concept 1950 en dat heet dan nu het nieuwe werken of retro werken zo u wilt.
Ondernemers die zich door deze reactie laten weerhouden tot het plaatsen van een advertentie op DHA worden verzocht dat hier te melden, zodat dat ik kan bepalen met welke ondernemers ik niet geassocieerd wil worden en derhalve geen orders zal plaatsen.

Hotmail 2
31 augustus 2017 at 10:04
strandloper, wat leuk dat je toch weer reageert. Het is inderdaad een gebouw van hokjes als je nu door het gebouw loopt. Dat gebouw word met een derde gereduceerd tot een prima stadhuis waar de dienstbaarheid van uit springt. Helaas is de politieke verdeeldheid in DH zeer groot en als de PVV in oktober beslist om mee te doen dan komen we uit op +/- 13 partijen. Dan heb je al die fractiekamers nodig. Als er een coalitie gevormd word met 6 partijen heb je ook al die wethouderskamers nodig. Inderdaad zijn de ambtenaren met flex plekken verdeeld over drie verdiepingen.
Hulde voor Coare die het goed doordacht heeft en berekent.

Judge X
31 augustus 2017 at 10:51
Ja Strandloper, jouw bijdrage werd volgens mij reeds node gemist.
En na de goede uitleg van Hotmail 2, betreffende o.a.de functionele meerwaarde die met de renovatie aan het pand wordt meegegeven, heet ik je graag weer een hartelijk ‘welkom terug’ in ons midden.
En zulks rentree behoeft natuurlijk enige muzikale omlijsting ! 😀

Judge X
31 augustus 2017 at 10:52

http://www.denhelderactueel.nl/2017/08/voorlopig-ontwerp-stadhuisrenovatie-gereed/

PDF:
Coare – Stadhuis Den Helder Presentatie Voorlopig Ontwerp, 11 juli 2017