Ronald Boutkan – Versteden presenteert resultaten onderzoek vertrek Geurt Visser

Den Helder – De resultaten van het onderzoek door Cees Versteden naar de rol van het college bij het vertrek van wethouder Geurt Visser, worden donderdagmiddag aan de raad gepresenteerd. Dat heeft de gemeente dinsdagochtend gemeld.

Versteden presenteert het rapport in een openbare bijeenkomst in de raadzaal, vanaf 15.00 uur. Hij geeft een korte toelichting en daarna ontvangen de raadsleden en pers het rapport.

De precieze opdracht luidde: Reconstrueer en analyseer het proces dat heeft geleid tot het ontslag van de wethouder. Besteed daarbij aandacht aan de bespreking en behandeling van de kwestie binnen het college. Onderzoek de klachten die met betrekking tot het gedrag van Visser zijn binnengekomen, biedt hem de gelegenheid tot wederhoor. Ga in op de vraag of feiten en omstandigheden een voldoende politiek bestuurlijke grond vormden voor ontslag uit oogpunt van bestuurlijke integriteit. Beoordeel of het college terzake zorgvuldig heeft gehandeld en breng de communicatie van het college over de kwestie in de richting van de gemeenteraad nader in beeld.

Den Helder Actueel, 22 september 2015 – 10:00

Reacties:

Dick Berts
22 september 2015 at 12:45
Het kopen van een aflaat bij de katholieke kerk was veel goedkoper geweest.

Kees Jan
22 september 2015 at 14:10
De uitslag van het onderzoek van burgemeestersvriend Versteden kan nog wel eens interessant worden.
Als hij de burgemeester indekt zal een groot deel van de raad het onderzoek afkeuren vanwege belangenverstrengeling van de twee vrienden. Maar als de burgemeester volledig word afgebrand, houd Reenders hem dan nog steeds in het zadel?
En word het rapport eigenlijk wel besproken in de gemeenteraad, of word dit het volgende onderwerp wat zonder enige discussie de revue passeert.
.
Heeft oud wethouder Geurt Visser wel op de juiste wijze wederhoor gevonden in dit onderzoek? En heeft hij na het gesprek ook nog mogen kijken en corrigeren wat de onderzoeker heeft opgeschreven in het rapport? De gespreksweergave met deze oud wethouder moet natuurlijk wel op juiste wijze in het onderzoek naar voren komen.
.
Hoe dan ook het zal een onderzoeksrapport zijn waar niet iedereen geloof in heeft. En Den Helder is weer het slachtoffer van politieke onkunde binnen de gemeenteraad van Den Helder….

Hzdwg, Recife
22 september 2015 at 14:28
En de onderzoeker zit in een wespennest. Komt B&W er helemaal zonder kleerscheuren af, dan wordt zijn onpartijdigheid in twijfel getrokken. Komt B&W er slecht af, dan heeft hij er een gevaarlijke vijand bij.
Als hij slim is, kiest hij de tussenweg met voorhemzelf het minste risico. Constateren dat er niet helemaal correct is gehandeld maar er dan tegelijk aan toevoegen dat er toch weinig te verwijten valt want … bla bla bla.

Bodelo
22 september 2015 at 14:57
Lees ook de reactie van Hans Zuidweg. Geef de onderzoeker nu eerst een kans voordat je conclusies trekt.
Daarnaast moeten we van die eeuwige complot-theorieën af. Aanvaard het rapport zoals het gepresenteerd wordt.

Monique_K
22 september 2015 at 17:17
Nou nee, ik zal nooit en te nimmer zo’n rapport klakkeloos aanvaarden, en al helemaal niet als de relatie tussen onderzoeker en onderzochte nogal dubieus is, het is een gegeven dat die twee nauw samen hebben gewerkt. Naar mijn mening is het dan ook ronduit onbegrijpelijk dat er niet gekozen is voor een andere onderzoeker, temeer omdat deze onderzoeker zich zelf bij de gemeenteraad gemeld heeft, met de opdracht al helemaal klaar.

dagobert
23 september 2015 at 09:37
Beste Bodelo, De door jouw aangehaalde vermeende complot theorieen , hadden voorkomen kunnen worden. Al vanaf dat de naam van de onderzoeker bekend was geworden , reageerde men meteen al , dat het een vriendje was van de Burgemeester. Dus had men alle tijd om een ander te zoeken. Maar nee, men verkoos e voor om zoveel mogelijk de samen werking tussen de onderzoeker en de burgemeester af te zwakken/ bagatalisren, en ondanks dat de protesten bleven , hield men vast aan deze onderzoeker. Hiermee het beeld versterkend dat het doorgestoken kaart/ vriendjes politek was. Dus om zomaar het rapport te aanvaarden , is teveel gevraagd .

Anton Hagen
22 september 2015 at 15:14
Ik vrees dat de heer Visser er slecht vanaf zal komen,want ons kent ons in dit dossier toch?
Versteden versus Schuiling,dus zit het wel goed voor het bijna EX COLLEGE!!!!!
Omdat donderdagmiddag toch (bijna) iedereen aanwezig zal zijn van de gemeenteraad lijkt het mij verstandig en kostenbesparend om dan maar gelijk man en paard te noemen betreffende het nieuw te vormen college.
Want volgens de heer Krijns is men al dermate hoogzwanger om zeer snel te bevallen van een nieuw college.
Kan natuurlijk ook nog zo zijn dat de verloskundigen in dezen de heer Reenders en zijn discipelen op de valreep alsnog hun verraderlijke keutel intrekken.
De ontwerptekeningen voor het nieuwe stadhuis zijn vast al uit de koelkast gehaald!!!!

Jan Mosk
22 september 2015 at 15:56
Is dat nieuwe college niet al (bijna) rond met de wethouders Kos, Van Dongen, Kuipers , Van der Paard en een nog te benoemen wethouder van VVD/CDA?

Monique_K
22 september 2015 at 17:19
Volgens het NHD is die helemaal rond en wordt morgen gepresenteerd.

jonathan
22 september 2015 at 15:23
Ik verwacht dat het hele verslag uit het sprookjesbos van Koen komt met alleen verzonnen verhalen anonieme getuigen die niet verifieerbaar zijn roddel en achterklap

Frans
22 september 2015 at 15:31
Als deze reacties het omgangsniveau van Den Helder weerspiegelen, dan is het inderdaad slecht gesteld met Nieuwediep…

Anton Hagen
22 september 2015 at 16:35
Geachte heer Frans,
Bedoelt het omgangsniveau van het college en de raad,of dat van de reageerders?
Met het eerste is het n.l niet zo goed gesteld.
Met de omgangsnormen van de reageerders valt het volgens mij wel mee.
Er is echt nog wel hoop voor Nieuwediep

Bodelo
22 september 2015 at 16:48
Inderdaad Frans. De beste stuurlui schrijven op DHA …

dagobert
22 september 2015 at 19:07
Nee beste bodelo , de beste stuurlui staan bij de stadspartij aan boord. Rechtdoor zee , om vervolgens een ramkoers te gaan varen en schipbreuk leiden.

bas
22 september 2015 at 23:16
Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten. De 5 dissidenten zijn een afspiegeling .an de azijnzeikers op dit forum. Word toch eens wakker. We wonen en leven in een fantastische stad.

Kees Jan
23 september 2015 at 00:12
We wonen ook in een prachtige stad, alleen moeten we het hier in Den Helder doen met een door en door verziekte politiek!
.
Bas, 5 dissidenten? Nee, ze zijn er gewoon uitgegooid. Net als dat Geurt Visser is weggestuurd zonder dat hij zich mocht verdedigen. Een paar jaar eerder zijn er door Reender ook al 3 leden uitgegooid.
.
Reenders wenst geen kritische vragen te beantwoorden.
Hoe kan een fractievoorzitter van een partij zijn eigen wethouder, zonder enige verdediging de laan uit sturen? Vind u het dan niet gek dat daar leden uit je partij wat van zeggen? En waarom moeten van Delft en Salverda niet de partij uit? Zij waren toch ook voor wederhoor van Geurt Visser?
.
En wat hebben de 5 raadsleden die uit zijn partij zijn gezet misdaan? En erger nog wat hebben de overige coalitiepartijen (Behoorlijk Bestuur, Christenunie, Vrije Socialisten en Vermooten) misdaan bij Reenders?
Reenders heeft zijn coalitiegenoten zonder gesprek zomaar aan de kant gezet. Hij had ook kunnen kiezen om de coalitie in stand te houden. Stadspartij 2.0 heeft namelijk altijd gezegd dat ze de coalitie bleven steunen.
.
Reenders gaat nu een nieuwe coalitie aan de partijen PvdA, VVD, D66 en CDA. Deze partijen hebben de afgelopen maanden geprobeerd twee Wethouders te laten sneuvelen. Ze hadden geen vertrouwen in Geurt Visser en Pieter Kos. Geurt Visser heeft op een vieze manier het college moeten verlaten. Pieter Kos wist zijn kont nog net te redden, maar wel alle leden die nu samen met Reenders in een coalitie stappen stemde voor het vertrek van Pieter Kos. Hoe wilt u dan verklaren dat Pieter Kos opeens wel het vertrouwen krijgt van de zojuist genoemde partijen?

Dick Berts
23 september 2015 at 05:17
Eigenlijk voer ik een discussie liever met argumenten dan door stickertjes te plakken, te strooien met kreten, spreekwoorden en dat soort niet ter zake doende ellende. Maar goed, als het moet…. “Als de waard te goed van vertrouwen is, dan wordt zijn herberg een stal vol zwijnen”.

jonathan
22 september 2015 at 17:02
Ben er 100% van overtuigd dat alles wat in het verslag komt te staan 100% gelogen en verzonnen is. Die vriend van de burgemeester wast dat varkentje wel..

http://denhelderactueel.nl/2015/09/versteden-presenteert-resultaten-onderzoek-vertrek-geurt-visser/