Ronald Boutkan – Verhuizing schouwburg was leermoment voor college + Delano Weltevreden – PvdA wil onderzoek naar rol Raad van Toezicht schouwburg Kampanje

Verhuizing schouwburg was leermoment voor college

Den Helder – Het college heeft geen stappen ondernomen, toen zij op de hoogte werd gesteld, dat de schouwburg gebouw 60C bij het complex zou betrekken, omdat burgemeester en wethouders zich op dat moment “niet gerealiseerd hebben, dat dit nodig was op basis van de algemene subsidieverordening”. Dat schrijft B&W in antwoord op raadsvragen gesteld door de fractie Vermooten. Het college noemt het een leermoment, net als de hele verhuizing van de schouwburg voor alle betrokken partijen vol zat van leermomenten.

Vermooten had een aantal vragen gesteld om duidelijkheid te krijgen over gemaakte ‘fouten’ tijdens en rond de verhuizing. “Wij zijn erkentelijk, dat wij hier, dankzij het rekenkamer onderzoek inzicht in hebben verkregen”, zo meldt het college. “Op dit moment wordt gewerkt aan de herziening van de subsidieverordening. Bij dit project nemen we als specifiek aandachtspunt de handhaving vanuit de kant van de gemeente mee.”

De Rekenkamercommissie stelt, dat de gemeente informeel op de hoogte is gebracht van het besluit, het college gaf aan hier niet van op de hoogte te zijn geweest, maar dit pas achteraf te hebben vernomen. Vermooten wilde daarom van het college weten, of zij van mening is, dat de Rekenkamercommissie op dit punt onzorgvuldig is geweest. “Het college weerlegt de conclusies van het rekenkamer onderzoek niet. Over het tijdstip, dat het college informeel op de hoogte werd gesteld door Theater de Kampanje, heeft de rekenkamer commissie geen uitspraak gedaan. In onze bestuurlijke reactie hebben wij een aanvulling op het rapport gegeven door het tijdstip te benoemen.”

Den Helder Actueel, 29 november 2017 – 10:49

Reacties:

Judge X
29 november 2017 at 11:32
Het tijdstip was waarschijnlijk toen B&W door Zeestad CV/BV, Willemsoord BV en Stichting De Kampanje, op de informele borrel werden genodigd om het heugelijke feit te vieren.
‘Als de wijn is in de man, zit het leermoment in de kan’ (toepasselijke aanpassing van het originele spreekwoord).

Bodelo
29 november 2017 at 12:23
Een dure les. Maar gelukkig kunnen we deze goed gebruiken bij de ver-herbouw van ons Stadhuis.

Fred
29 november 2017 at 13:15
Noem het maar een dure les. Zij hebben alles , maar dan ook alles genegeerd wat er ook maar te negeren was. Van alle kanten kregen zij het advies, gevraagd of ongevraagd, maar met de blinddoek op van de tunnel visie , werd alles aan de kant geschoven en werd het palen rammen er gewoon doorgedrukt. Hier is miljoenen gemeenschapsgeld over de balk gesmeten, en het gevolg hiervan is , dar de gemeente en daarmee hun bevolking nog vele jaren aan deze financiële kater vast zitten. Het begint al, met opdraaien van honderdduizenden euro’s voor het verlies wat deze bodemloze put draait.

hendrikje
29 november 2017 at 13:37
Hoezo leer moment. Hadden ze van de vorige verbouwing niks geleerd. We werden toen statisch 12. Vast vergeten,

Jonathan.
29 november 2017 at 13:42
Leerzame periode geweest? Miljoenentekorten ! Moet een bijstandstrekker eens proberen. Wie stemt er nog op deze verkwisters van Helders gemeenschapsgeld?

Ziener
29 november 2017 at 13:54
Er zijn goedkopere cursussen om iets te leren.

Hotmail 2
29 november 2017 at 16:11
Vanavond word de schouwburg besproken in de Raadscommissie Bestuur en Middelen. De documenten staan onder agenda punt 5. Ik hoor ze nog zeggen dat het slechtste scenario nooit werd gehaald, welnu na alle waarschuwingen is het allerslechtste nog veel slechter toch Kees Visser???? Ja en men gaat gewoon door Nu wil men zelfs nog maar 30% huur betalen. Willemsoord weer in het rood en dat passen we wel bij,toch?? We komen inderdaad weer richting artikel 12 gemeente.

Judge X
29 november 2017 at 16:54
Bedankt Hotmail 2, ik kijk, luister en huiver …. 😉

scherpe ogen en oren
29 november 2017 at 18:03
volgens mij kan het college vanavond inpakken en wegwezen. Of laat de Stadspartij de heer Kuipers ook mee wegkomen. Ik ben heel benieuwd naar de rekensom van Kees Visser!!! Ook de VVD moet vanavond met de billen bloot.

Fred
29 november 2017 at 18:46
Het wordt tijd , dat de raad zijn werk eens gaat doen ! Haal eens een bezem door dit zooitje en zet er een paar bij het grofvuil. Doet HVC ook eens wat voor hun geld.

Fred
29 november 2017 at 18:38
Neurenberg proces, We hebben het niet geweten, maar zijn wel zo schuldig als de pest.

Jonathan
30 november 2017 at 08:54
Het volgende leermoment voor het college van de kartel partijen is dat ze over 3.5 maanden hun bureau kunnen opruimen en even een flink aantal jaren in de oppositie mogen gaan nadenken wat ze allemaal fout hebben gedaan.

https://www.denhelderactueel.nl/2017/11/verhuizing-schouwburg-was-leermoment-college/

PvdA wil onderzoek naar rol Raad van Toezicht schouwburg Kampanje

Welke rol heeft de Raad van Toezicht van schouwburg De Kampanje gespeeld in het besluit van het theater om de dansschool van Rik Niks om te bouwen tot kleine zaal.

PvdA wil, dat de Rekenkamercommissie van de gemeente Den Helder dat onderzoekt. De fractie dient bij de komende gemeenteraadsvergadering een motie in om dat te bewerkstelligen.

Ook Behoorlijk Bestuur is kritisch over de rol van de RvT. “Bij het besluit om de dansschool van Rik Niks om te bouwen tot kleine zaal is iets misgegaan. Daardoor is het culturele aanbod in Den Helder in gevaar gebracht.” Ook de Stadspartij vraagt zich af, wat de rol van de RvT was.

Tjitske Biersteker denkt, dat de familiebanden tussen een lid van de RvT en een leidinggevende van de schouwburg het voor de RvT lastig maakt om zich kritisch op te stellen.

Kees Visser was wethouder financiën in het college (CDA, Trots, VVD, D66) dat volgens de Rekenkamer commissie ’informeel’ op de hoogte was van de door de schouwburg zelf gefinancierde kleine zaal, de voormalige dansschool van Rik Niks. De schouwburgdirectie had daarvoor geen toestemming gevraagd en het toenmalige college heeft de wijziging gedoogd, aldus de Rekenkamercommissie. Maar volgens Visser wist ’heel Den Helder’ van de verbouwing van de dansschool. Hij geeft toe, dat er in dat college geen alarmbelletjes zijn gaan rinkelen. De wethouders kennen volgens hem de subsidieverordening ook niet uit het hoofd.

Tjitske Biersteker vindt het ’ongehoord’, dat Visser als voormalig wethouder uit een college, dat niet tegen de uitbreiding heeft opgetreden, nu namens de VVD het woord voert in deze kwestie. Visser zegt, dat hij als gekozen volksvertegenwoordiger het woord voert en dat hij altijd bereid is verantwoording af te leggen over zijn wethouderschap.

Noordhollands Dagblad, 28 november 2017, 23:10

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
De PvdA heeft hier kilo’s boter op het hoofd. Ja, dit staat wel goed in de richting van de verkiezingen. Maar de partij kan beter in de spiegel kijken van haar eigen rol in de Raad, ook zij lagen toen eind 2014 in diepe winterslaap, al. Ook al kwamen er direct van diverse kanten waarschuwingen over overschrijding van de begroting. Die kende dhr Visser ook, maar ze geloofden gewoon dhr Fokkinga en Zeestad op hun blauwe ogen. En: hun prestige paradepaardje moest vooral doorgaan. Ook dat van de VVD. Kijk maar eens naar al die goudgerande brochures rond de opening.

Henk Klok
Belangenverstengeling als ik dit zo lees.

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Zal een keer tijd worden dat die beerput open wordt getrokken.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/pvda-wil-onderzoek-naar-rol-raad-van-toezicht-schouwburg-kampanje

2 Comments

  1. Vraagje:
    Hoeveel leermomenten heeft deze gemeente nodig nodig om tot een verstandig besluit te komen ?
    En wederom zitten ze weer in de zakken van de inwoners, niet om te geven, nee om te nemen !!!!

  2. @HTD Deze boevenbende WIL helemaal niets leren! Het een ‘leermoment’ noemen is alleen bedoeld om de schaapskudde in de gemeenteraad rustig te houden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image