Ronald Boutkan – Tienduizenden per jaar extra naar schouwburg + Delano Weltevreden – Horeca rekeningen gesubsidieerde organisaties ruim 340.000 euro

Tienduizenden per jaar extra naar schouwburg

Den Helder – De gemeente Den Helder heeft in 2018, tot nu toe, een bedrag van 59.909,34 euro uitgegeven aan activiteiten in schouwburg de Kampanje, bovenop de reguliere subsidie. Dat blijkt uit een door het college vrijgegeven overzicht, op verzoek van de fractie van Beter voor Den Helder.

In 2017 was het bedrag zo’n tienduizend euro hoger en in 2016 kwam het uit op ruim meer dan een ton. De Kampanje is daarmee niet alleen absolute koploper waar het de gemeentelijke uitgaven betreft binnen de gesubsidieerde horeca, maar ook van alle gedane uitgaven. Beter voor Den Helder wilde weten hoeveel geld er aan De Kampanje werd verstrekt en wilde dit kunnen vergelijken met de andere, wel en niet gesubsidieerde horeca. Het gaat om uitgaven voor onder meer feesten, recepties en vergaderingen.

Op het lijstje van uitgaven staat Hotel Den Helder op een tweede plaats. Zij ontvingen ruim 20.000 euro voor de gemeentelijke Veteranendag. Hotel Den Helder heeft geen subsidierelatie met de gemeente.

Den Helder Actueel, 21 november 2018 – 16:28

Reacties:

Henk van Kuijk
21 november 2018 at 17:48
Deze openbaarheid is goed. Maar nog steeds zitten de financiële gegevens verhuizing schouwburg in de doofpot van Zeestad b.v.. Blokkade van de democratie. Die Beter voor Den Helder weg wilde hebben, maar nu niet meer. Ingepakt door VVD, CDA en PvdA. Oja, ook een onderwerpje dat Chris Aalbers vergat, toen hij de gemeente “een spiegel” voorhield met zijn recente boek.

Hans
22 november 2018 at 07:20
Henkie Henkie, eens met je opmerking over openbaarheid van uitgaven. De gemeente moet zich tenslotte verantwoorden aan haar burgers.
Maar hoe zie jij de rol van Assorgia hierin, jaren geleurd met het assorgiaplein, hier is gemeenschapszin geld in gegaan om toch maar een plein te creëren. Assorgia heeft altijd gesteld dat er medefimanciers zouden zijn die geld wilde steken in de traject. Uiteindelijk niets dus. Gevolg gemeente en WSDH komen hun afspraken na en assorgia bouwt een kleinere pizzeria en veel kamertjes voor verhuur.
Nu het plein niet gerealiseerd gaat worden op de wijze zoals voorzien, wil assorgia in samenspraak met gemeente en WSDH een nieuw pand verkrijgen in het nieuw te bouwen gedeelte van het centrum.

Henk van Kuijk
22 november 2018 at 10:06
De ontwikkelingen in de binnenstad zijn aanmerkelijk anders geworden. Medefinanciers trokken zich terug. Dat Assorgia het plan niet alleen wilde trekken, met steeds meer woningbouw eromheen, snap ik heel goed. Hij heeft bovendien geen geld gekregen, maar geïnvesteerd. Vraag je maar eens af, Hansie Hansie, wie het Foodstation gaan dragen.

Hansie Hansie 🙂
22 november 2018 at 17:57
Henkie Henkie, ik snap wat je zegt, maar het heeft wel een zekere mate van belangenverstrengeling. Als raadslid moet je toch proberen hier bij weg te blijven.
Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat Assorgia dit had kunnen doen wanneer bij niet in de politiek zat.

Henk van Kuijk
22 november 2018 at 19:30
Zeker, die schijn moet je eigenlijk niet hebben. Ik hou het in de gaten, maar hij heeft geen misbruik gemaakt van de combinatie, tot nu toe. Wel lastig is dat jij hem en mij bij de echte naam noemt, en jezelf niet, Hansie Hansie…..

https://denhelderactueel.nl/2018/11/tienduizenden-per-jaar-extra-naar-schouwburg/

Horeca rekeningen gesubsidieerde organisaties ruim 340.000 euro

Den Helder – De gemeente Den Helder geeft te veel geld uit in gesubsidieerde instellingen en te weinig in horeca gelegenheden van ondernemers, die zelf het risico dragen.

Dat vindt fractievoorzitter Carlo Assorgia van Beter voor Den Helder. De fractie wilde een overzicht van de kosten, die de gemeente heeft betaald voor onder meer evenementen, bijeenkomsten, feestjes, recepties en vergaderingen, die zijn gehouden bij instellingen, die subsidie ontvangen en horeca ondernemers, die zichzelf bedruipen.

Daaruit blijkt, dat de gemeente over de afgelopen drie jaar bij zes gesubsidieerde organisaties ruim drie ton heeft uitgegeven aan horeca gerelateerde activiteiten: de Kampanje, Dorpshuis Julianadorp, KopGroep Bibliotheken, De Helderse Vallei, MFC ’t Wijkhuis en Stichting De Nollen. Bij de Kampanje werd het meest uitgegeven: 238.142,80 euro, bij De Nollen het minst, namelijk 1290 euro. De totale uitgaven bij die zes organisaties over drie jaar zijn 340.332,14 euro. Bij de Kampanje zijn onder meer raadsinformatie bijeenkomsten gehouden, bijeenkomsten van de regionale raadscommissie Noordkop, nieuwjaarsrecepties en het kerstfeest van de gemeente.

BvDH had om het overzicht gevraagd, omdat de fractie wil weten of de bijeenkomsten in De Kampanje eigenlijk verkapte steun voor de noodlijdende schouwburg zijn. Assorgia: “Ruim 90 procent van de uitgaven gaan naar organisaties, waar de gemeente een subsidie relatie mee heeft. Echte ondernemers, die voor honderd procent het risico dragen worden afgescheept met minder dan tien procent. De verhoudingen zijn scheef en moeten te zijner tijd worden rechtgetrokken.”

Noordhollands Dagblad, 21 november 2018, 15:46

Reacties:

Fred Brand
Eindelijk lees ik “iets” van Carlo…wel leuk 😉

Ruud Van de Kerkhof
Hij is zeker uit zijn winterslaap gekomen .

Henk van Kuijk
“Te zijner tijd”? Met ingang van nu. De geluiddemper zit er nog op. P.s. de financiële gegevens van de verhuizing schouwburg zitten nog steeds in de doofpot van Zeestad. Die BvDH weg wilde hebben, maar nu niet meer. Ingepakt door VVD, CDA, PvdA, Stadspartij.

Jaap Holtzapffel
ROB SCHOLTE MUSEUM: € 0 SUBSIDIE!

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20181121_5002703/horecarekeningen-gesubsidieerde-organisaties-ruim-340-000-euro

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=De+Kampanje
https://robscholtemuseum.nl/?s=Dorpshuis+Julianadorp
https://robscholtemuseum.nl/?s=De+Helderse+Vallei
https://robscholtemuseum.nl/?s=MFC+%E2%80%99t+Wijkhuis
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stichting+De+Nollen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image