Ronald Boutkan – Stadspartij kiest toch voor nieuwe wethouder + Delano Weltevreden – Odd Wagner nieuwe wethouder voor Stadspartij

Stadspartij kiest toch voor nieuwe wethouder

Den Helder – De Stadspartij heeft besloten toch een opvolger te zoeken voor de vertrekkende wethouder Jacqueline van Dongen. Een naam kan echter nog niet worden genoemd, al wordt er wel met iemand gesproken. De verwachting is dat de naam van de nieuwe wethouder pas volgende week bekend kan worden gemaakt.

“De portefeuille van Van Dongen is een hele brede en ze was net begonnen met het project om de openbare ruimte weer op orde te krijgen. Dat is juist een traject waarin al die verschillende delen van haar portefeuille samen komen”, zegt fractievoorzitter Peter Reenders. “Als we dat nu dus opdelen over de andere wethouders, dan gaat de eenheid vermoedelijk verloren.”

Een naam wil Reenders nog niet melden, maar hij geeft wel aan dat er gesproken wordt met iemand. “Het college wil echter ook met deze persoon spreken en aangezien burgemeester Koen Schuiling voor de stad een paar dagen aan het lobbyen is in Europa, gaat dat deze week vermoedelijk niet meer lukken. Het is uiteraard belangrijk dat het college ook spreekt met onze beoogde wethouder, want die maakt straks toch weer deel uit van een team en dan moet het wil klikken.”

Reenders gaat er vanuit dat ergens volgende week alsnog dat gesprek plaatsvindt. Als de beoogde kandidaat dan ook daadwerkelijk tot wethouder kan worden benoemd, zal zijn of haar naam zo spoedig mogelijk daarna bekend worden gemaakt. Wethouder Van Dongen vertrekt uiterlijk begin november naar Zwijndrecht, waar ze opnieuw wethouder wordt.

Den Helder Actueel, 12 oktober 2016 – 14:13

Jonathan
12 oktober 2016 at 14:55
Hij gaat met de pet in de hand door de ballotage commissie van de burgemeester en de landelijke partijen, dat hoeft hij helemaal niet te doen. Zo is het net alsof hij door het stof gaat voor VVD CDA D66 PvdA en de burgemeester. Toen de wethouders van de stadspartij benoemd werden deed hij dit ook niet. Hij hoeft geen toestemming te vragen aan zijn coalitiepartijen, de oude werden zonder pardon opzij gezet. Ik vind het wel een vernedering voor de Stadspartij en hun kiezers. Maar ja, die zijn straks toch allemaal verdwenen.

Jonathan
12 oktober 2016 at 15:49
In den Helder benoemd en ontslaat de burgemeester blijkbaar de wethouders van de lokale partij. Right. Dat is nergens anders zo. Belachelijk.

Nanda
12 oktober 2016 at 16:37
Hmmm, ik vernam uit het geruchtencircuit dat Mevr. Hamerslag de voorzitster van het Wijkplatform binnen de Helderse linie vanwege haar bevlogenheid in alles wat ze doet een meer dan geschikte kandidate zou zijn. Beperking is, ze is lid van een andere club

Fred
12 oktober 2016 at 17:10
Nu weet het NHD te melden, dat de oud wethouder Odd Wagner gevraagt is terug te komen. En die staat er volgens het NHD welwillend tegenover.

George
13 oktober 2016 at 08:08
Tja de naam van deze site is ook aan vernieuwing toe

Anton Hagen
13 oktober 2016 at 09:33
Je moet toch wel erg om een salarisverhoging verlegen zijn om alsnog weer wethouder in Den Helder te willen worden,nadat je per SMS gedumpt bent als wethouder door de Stadspartij in de persoon van Peter Reenders.
Maar ja,als je nu deeltijdwethouder bent in een dorp met3500 inwoners en je kunt ,,promotie” maken naar een dorp met plm 55000 inwoners dan ,,vergeet” je gewoon op welke wijze de Stadspartij je heeft gedumpt.
Het zijn toch de Euro’s die tellen en NIET JE EIGEN EERGEVOEL!!!
Het gezegde luidt dan ook niet voor niks: 1 ONS KOMEDIE IS MEER DAN 1 KILO VERSTAND, hé Odd Wagner!!!!

Rasjutter
12 oktober 2016 at 22:36
Denk er om dat die Reenders nog veel meer gekke streken gaat uithalen, zitten nog tot 2018 met hem opgescheept.

Dick Berts
13 oktober 2016 at 00:00
Reenders zal afgelost worden door een veel grotere gek, of door een echte crimineel. Dat is de ellende, de politiek verkankert in hoog tempo, want welk normaal mens wil er nou nog de politiek in?

Nanda
13 oktober 2016 at 09:31
Stadspartij zwalkend bestuur of nieuwe strategie?
Vanmorgen gelezen: HC artikel van 5-10-2015
http://knipselkrantdenhelder.blogspot.nl/2016/10/burgers-den-helder-verdienen-betere.html

Sjaak
13 oktober 2016 at 15:15
Het is nog steeds mogelijk dat het niet doorgaat omdat de wethouders van de landelijke partijen liever hun eigen inkomen zien groeien dan dat van GroenLinkser Odd Wagner. Ben echt benieuwd hoe dit afloopt.

Harrie van Dongen
16 oktober 2016 at 14:35
Geweldig dat de notoire klagers van Den Helder dit podium krijgen om absolute onzin te kunnen spuien. Kijk eerst eens naar de feiten en probeer dan nog eens je commentaar te schrijven onder je eigen naam. Eens kijken wie er dan nog overeind blijven.

Anton Hagen
16 oktober 2016 at 16:06
Beste Harrie ,ik schrijf en reageer ALTIJD onder mijn eigen naam.
Maar je zult toch moeten toegeven dat de Stadspartij nou niet direct het predicaat BETROUWBAAR verdiend!
Soms doet de waarheid pijn beste Harrie.

Judge X
16 oktober 2016 at 16:18
Stadspartij ‘odd people’. 😉

Fred
16 oktober 2016 at 18:39
De stadspartij , en met name jij beste Harrie houden die absolute onzin zo als jij het noemt zelf intact. Nergens, maar dan ook nergens spreken jullie de beschuldigingen aan jullie adres tegen of vertellen jullie hoe de zaken werkelijk in elkaar steken. Jullie doen er geen eens moeite voor! Logisch, dat je dan een storm van kritiek over jullie heen krijgen. Het enige wat jullie verkondigen , is dat het niet zo is, maar hoe de vork wel in de steel zit zeggen jullie niet. En vergis je niet, sommige ,onder meer door jou aangeduid als notoire klagers , zijn beter op de hoogte dan jullie zelf. En dat podium, waar jij van vindt, dat wij daar die onzin op spuien, heet het recht op vrije menings uiting, of wil jij ons dat verbieden, omdat er onderwerpen aangeroerd worden die jou of jullie niet uitkomen.

scherpe ogen en oren
16 oktober 2016 at 21:22
Beste Harrie, ik kan mij niet voorstellen dat jij nog steeds vind dat de Stadspartij een stabiele en sterke partij is. Dit geeft niet als de ambitie er maar is om dit wel te worden. Dus is mijn vraag wil jij dat ook want dan kan ik nog steeds een warm hart hebben voor jullie idealen. Laat wel iedereen zeggen wat hij of zij wil Harrie en zeg dan niet gelijk dat het zeurpieten zijn al kan ik mij voorstellen dat een partij genoot van jou wel pieten kan gebruiken. Ik ben benieuwd naar je antwoord!

Judge X
16 oktober 2016 at 23:46
Misschien kan Harry mij twee feiten vertellen; hoeveel leden telde de Stadspartij in 2014 en hoeveel zijn er daar nu nog van over?
En als Harry het nu af laat weten,dan hoor ik het graag van iemand anders,want ik ben dol op feiten.

http://denhelderactueel.nl/2016/10/stadspartij-kiest-toch-nieuwe-wethouder/

Odd Wagner nieuwe wethouder voor Stadspartij

Den Helder – Odd Wagner, tot vorig jaar wethouder in Den Helder, is door de Stadspartij gevraagd om Jacqueline van Dongen op te volgen.

Wagner was namens GroenLinks en ChristenUnie ruim een jaar wethouder in Den Helder. In september vorig jaar trok fractievoorzitter Peter Reenders van de Stadspartij per sms de stekker uit de coalitie met Behoorlijk Bestuur, Fractie Vermooten, GroenLinks, ChristenUnie en Vrije Socialisten.

Wagner ging in januari als wethouder voor GroenLinks aan de slag in Halfweg. Negen maanden later vraagt de Stadspartij hem terug te komen. ,,Ik sta daar niet onwelwillend tegenover’’, aldus Wagner.

En terwijl Wagner heel open is over het verzoek van de Stadspartij, houdt Peter Reenders de kaken stijf op elkaar. Hij wil alleen kwijt dat de kandidaat een man is. ,,Het college wil hem eerst spreken om te kijken of hij in het team past.’’

NHD, 12-10-2016, 16:04 (Update 12-10-2016, 16:06)

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article28625787.ece/Odd-Wagner-nieuwe-wethouder-voor-Stadspartij?

1 Comment

  1. En de zoon van Odd Wagner gaat Schuiling opvolgen. Niks aan de hand….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image