Ronald Boutkan – Stadspartij: “huidige coalitie onstabiel en niet werkbaar” (update)

Den Helder – De fractie van de Stadspartij Den Helder heeft donderdag officieel gemeld nieuwe samenwerkingsmogelijkheden te verkennen met andere partijen dan de huidige coalitiepartners. Daarmee is per direct de stekker uit de huidige coalitie getrokken.

Vorige week hebben zes fractieleden van de Stadspartij Den Helder, gesteund door het partijbestuur en vier commissieleden, de samenwerking met de vijf overige fractieleden van de partij opgezegd. Daarnaast heeft de fractie van de Stadspartij Den Helder geconstateerd dat in toenemende mate gebleken is dat niet alleen binnen de oorspronkelijke fractie, maar ook binnen de huidige coalitie over essentiële onderwerpen meningsverschillen worden geëtaleerd.

“Alles overziende beschouwt de fractie de huidige situatie als onstabiel en niet werkbaar voor de toekomst.” Op basis van het verkiezingsprogramma gaat de fractie met andere raadsfracties nieuwe samenwerkingsmogelijkheden verkennen. “Zodra daarover meer bekend is volgt meer informatie”, aldus de Stadspartij in een persbericht.

Per direct einde aan coalitie
“Het is een erg moeilijke samenwerking met de huidige coalitie”, zegt Reenders. “We hebben de samenwerking dus voor nu en per direct stopgezet en gaan nu eerst gesprekken voeren met de overige partijen en niet met de ‘oude’ coalitiegenoten. We hebben al contact gehad met PvdA, D66, CDA en VVD en daar gaan we ook mee verder praten.” Doel is volgens Reenders te komen tot een ruimere meerderheid dan 16 om 15. “Samenwerken met eenmansfracties blijkt toch erg lastig, dat hebben we in de vorige raadsperiode ook gezien.” De nieuwe besprekingen gaan zo snel mogelijk beginnen, “en daarbij blijven we vasthouden aan geen nieuw stadhuis op de stationslocatie, dat is en blijft onbespreekbaar.”

Het uit elkaar vallen van de coalitie betekent normaal gesproken ook dat, vroeg of laat, ook enkele of wellicht zelfs alle wethouders het veld moeten ruimen. De huidige groep is immers mede gekozen door de ex-coalitiegenoten van de Stadspartij. Bovendien is het vrij logisch dat, als partijen als VVD, CDA, D66 en PvdA instappen, ze ook eigen wethouders willen leveren.

Den Helder Actueel, 3 september 2015 – 14:34

Reacties:

Dick Berts
3 september 2015 at 14:54
Zelfs het keiharde gegeven, dat de coalitie nu opgeblazen is, moet door de Stadspartij in konkel en achterkamertjes taal worden gebracht.

Govert
3 september 2015 at 14:56
Pas als het huidige college opgestapt is kan er sprake zijn van het einde van de coalitie. Dat moet Reenders dan maar snel even doen. Extra raadsvergadering motie tegen college aannemen en dan kan hij een nieuwe coalitie proberen te vormen.

Govert
3 september 2015 at 15:14
Vraag me af of Kos en Wagner zich zo makkelijk aan de kant laten zetten.

D.A.
3 september 2015 at 15:42
Volgens de meeste kiezers is de stadpartij ” onstabiel en niet werkbaar “. Duur grapje van de loensende haar,……. wethouders krijgen namelijk een uitkering. Is de stadspartij een beetje te vergelijken met een oude partij ? Blijkbaar.

Caroline
3 september 2015 at 15:44
De personen die ik ken van de stadsparken. Zie ik vaker dan 3 a 4 x in de week aan de drank in de stad.vind het niet gek dat zulk zooitje ongeregeld uit elkaar valt.
En alle plannen die ze voor de binnen stad hebben.prachtig maar waarom moeten er zo veel winkeliers daar zo gedupeerd Door worden.
Erg jammer maar hoop dat er nu eens een partij komt die weet waar ze over praten.

jonathan
3 september 2015 at 16:08
Het grappige is dat een college dat eerst wethouder Visser de laan uitstuurt om verzonnen politieke redenen 3 maanden later zelf het veld moet ruimen.

fred
3 september 2015 at 16:09
Laat er alsjeblieft geen andere partij komen , met veel klachten over het verleden waren we met partijen die politiek serieus namen toch beter af zeker qua stabiliteit.
Caroline , zelf lust ik ook graag een drankje en kom geregeld overal en er zijn zeker 2 prominente leden binnen de stadspartij die ik elke avond van de week weet te vinden in diverse etablissementen in Den Helder.
Dat een ieder zelf moet weten wat en hoeveel hij drinkt is een feit maar dat er open en bloot gesprekken over de toog gaan die misschien wel binnenskamer hadden moeten blijven op het stadhuis dat gaat mij te ver.
Het hele gebeuren aangaande de aan de kant gezette wethouder , diverse stadspartijleden die bedankt zouden worden wisten wij al in kroegenland.
De heren S & van D kunnen namelijk hun mond niet houden en al helemaal niet als de drank rijkelijk vloeit.
Gisteren werd de positie van dhr. Reenders al ter sprake gebracht dus ik ben benieuwd of deze op de schopstoel zit of simpelweg met hen meewerkt.

Rasjutter
3 september 2015 at 16:10
Kan iemand in godsnaam die seniele oude man tot de orde roepen.
Dit is toch niet te geloven dat dit zomaar kan, zoveel duizenden kiezers wilde een andere weg, en die gek verkwanselt de boel, alleen maar voor zelfbehoud.
Nou de landelijke media zal hier weer van smullen, geen wonder dat de EO voor Amersfoort heeft gekozen.

RUNDU
3 september 2015 at 16:28
hoe zullen de leden van de stadspartij hierop reageren de soap zal kompleet zijn als de stadspartijleden de 6 koppige giffractie uit de partij zetten dan ok direkt het bestuur en de commissieleden meenemen dan heb je echt schoon schip en het steven gewend

http://denhelderactueel.nl/2015/09/stadspartij-huidige-coalitie-onstabiel-en-niet-werkbaar/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image