Ronald Boutkan – Stadhuisvoorstel definitief van de agenda

Den Helder – Het college heeft de plannen voor een nieuw stadhuis van de agenda gehaald. Ze worden maandag niet besproken in de commissie Bestuur en Middelen. Het college geeft hiermee gehoor aan het verzoek van de coalitiepartijen.

De coalitie van D66, VVD, CDA, Stadspartij en PvdA verzocht het college vrijdagavond het voorstel voorlopig in te trekken. Ze willen eerst meer inhoudelijke informatie over de verschillende opties die onderzocht zijn. Dat zijn verbouwing van het huidige stadhuis, nieuwbouw op Willemsoord, Kanaalweg of op de plek van de oude schouwburg.

Zoals bekend koos het college voor Willemsoord, maar die keuze bracht veel rumoer teweeg. Niet alleen oppositie en ondernemers waren er niet enthousiast over, ook de coalitie heeft haar twijfels. Wethouder Kuipers liet later weten geen geloof meer te hebben in een spoedig besluit over een nieuw stadhuis.

Stemwijzer Den Helder inzake stadhuis.

Referendum
Ondertussen blijft ex-wethouder Geurt Visser enthousiast strijden voor een referendum over de plannen. Afgelopen zaterdag liet hij al weten de eerste honderd handtekeningen binnen te hebben, nu meldt hij dat ook een meerderheid van de raad voor een referendum is. Hij baseert zich daarbij op gegevens uit 2014. “Gemeentebelangen kan zeker rekenen op de politieke steun van de partijen Behoorlijk Bestuur, Fractie Vermooten, Beter voor Den Helder en de Vrije Socialisten. GroenLinks en de coalitiepartijen PvdA en de Stadspartij hebben in de Stemwijzer van Den Helder bij de laatste verkiezingen laten noteren voorstander te zijn van een referendum over een nieuw stadhuis”, aldus Visser.

“Eerder genoemde partijen zijn gezamenlijk goed voor zestien van de eenendertig gemeenteraadszetels. Een meerderheid dus. Alleen kiezersbedrog van GroenLinks, PvdA of de Stadspartij kan een referendum nog in de weg staan.” Visser meldt blij te zijn met de politieke steun, maar durft nog niet te juichen. “Afschaffen van betaald parkeren, geen nieuwbouw stadhuis en burgerparticipatie (referendum) zijn de kroonjuwelen van de Stadspartij, maar hiervan is weinig te merken in de huidige coalitie. Hopelijk worden de inwoners en ik toch nog een keer positief verrast door de Stadspartij.”

Den Helder Actueel, 17 februari 2016 – 15:45

Reacties:

Danny
17 februari 2016 at 16:51
Tijd om te proosten!

Gertjan
17 februari 2016 at 17:16
Wel jammer eigenlijk, naast stadhuis was het ook een monument geworden. Een monument voor de achterlijke politiek in Den Helder, die zich al decennia inzet om inwoners en ondernemers de stad uit te jagen. Best bijzonder, want de meeste gemeentes willen juist inwoners en ondernemers aan zich binden, en dat siert dit college om lekker tegendraads het tegenovergestelde te doen, en dat ook te blijven volhouden ondanks diverse protesten. Den Helder waar de meeste zonuren worden overschaduwd door incompetente politiek. Nu dat het stadhuisplan van de baan is, heeft het college eigenlijk ook geen nut meer, want dit was wat ze bezig hield, hun drijfveer, het doel.

Fred
17 februari 2016 at 18:22
Dit stadhuisplan op de werf??, of starten ze weer een ander plan op , op een andere lokatie??

Danny
17 februari 2016 at 18:51
Dat horen wij achteraf @Fred.. zo werkt dat in Den Helder

http://denhelderactueel.nl/2016/02/stadhuisvoorstel-definitief-van-de-agenda/