Ronald Boutkan – Snel duidelijkheid over opvolging Van Dongen

Den Helder – De Stadspartij maakt vermoedelijk uiterlijk woensdag bekend of er een nieuwe wethouder wordt aangesteld. Dat vertelde fractievoorzitter Peter Reenders afgelopen zaterdag in het LOS-radioprogramma De Week op Zaterdag. Hij of zij wordt dan de opvolger van Jacqueline van Dongen, die vorige week aangaf te vertrekken naar Zwijndrecht.

Het is volgens Reenders absoluut niet zeker dat er weer een wethouder zal worden benoemd. “We zijn daar binnen de fractie over in overleg en we hechten uiteraard ook veel waarde aan wat onze overgebleven wethouder (Pieter Kos) ervan vindt”, aldus Reenders. “Als het college denkt dat ze de taken van Van Dongen onderling kunnen verdelen, zonder dat dit ten koste gaat van andere taken, dan is het wellicht niet nodig een nieuwe wethouder aan te stellen.”

Wat er ook gebeurt, de suggestie dat Reenders nu eindelijk zelf wethouder kan worden, werpt hij verre van zich. “Dat kan ik meteen de wereld uit helpen, ik wordt hoe dan ook geen wethouder. Als ik dat had gewild, had het al eerder gekund, maar daar had en heb ik geen behoefte aan.” Mocht er een nieuwe wethouder komen, dan wordt die aangesteld voor een periode van ongeveer anderhalf jaar. In maart 2018 zijn er nieuwe verkiezingen voor de gemeenteraad.

Den Helder Actueel, 10 oktober 2016 – 06:01

Reacties:

George
10 oktober 2016 at 09:08
Bekijk het eens door een andere bril.
Als een wethouder (langdurig) ziek is worden de taken door een ander(e wethouder) uitgevoerd.
Spaart den Helder in ieder geval het riante salaris uit, waardoor het wachtgeld weer enigszins gecompenseerd wordt

Monique_K
10 oktober 2016 at 09:44
Van drie wethouders naar eentje .. tja ..

Jonathan
10 oktober 2016 at 09:47
Het opwaarderen van 3 VVD D66 en PvdA wethouders is duurder dan een nieuwe wethouder van de Stadspartij omdat de wachtgeld aanspraken langer doorlopen. Als ik de SPDH was zou ik voor een nieuwe wethouder kiezen, dat is beslist goedkoper. Ook de pensioenregelingen van D66 en PvdA wethouders wordt dan duurder. Bob Haitsma is al met pensioen dus die bouwt niks meer op. Al met al is een nieuwe wethouder stukken goedkoper dan het opwaarderen van deeltijd wethouders.

Bodelo
11 oktober 2016 at 16:35
Verdraait Jonathan, dat is iets waar ik nooit bij stil heb gestaan! En met mij velen niet denk ik.
Een interessant verhaal.

Jonathan
11 oktober 2016 at 16:55
Het goedkoopste is de portefeuille van mevr. van Dongen te verdelen en de wethouders van VVD D66 en PvdA geen extra salaris te geven, maar dat zie ik niet snel gebeuren.

Judge X
10 oktober 2016 at 11:29
De huidige coalitiegenoten en Koen Schuiling,zullen hun feestje niet willen laten verstieren door de komst van een vreemde eend in de bijt.
Ik ben benieuwd,hoe anderhalf jaar voor de komende gemeenteraadsverkiezingen,de Stadspartij welke beslissing dan ook gaat verkopen aan wie dan ook.
‘Het gaat roken!’.

Rasjutter
10 oktober 2016 at 11:52
Deze man en zijn partij hebben Den Helder al verkwanselt, hij zal wel een nood sprong doen waar hij goed in is dus ik gok op mevrouwtje Kostelijk als tijdelijke wethouder.

Fred
10 oktober 2016 at 12:22
In ieder geval, wordt hier pijnlijk duidelijk, dat de stad deze wethouders niet nodig heeft gehad, daar al hun taken zo naar de overige wethouders geschoven kunnen worden.

scherpe ogen en oren
10 oktober 2016 at 19:32
Het lijkt mij dat de stadspartij niet zal en kan instemmen met een VVD,D66 of CDA wethouder. VVD niet omdat zij ver afstaan van de burgers in onze stad en het gaat toch om de stadspartij,D66 niet omdat zij geen geschikte kandidaat hebben want een lieve man als Hans Verhoef sneuvelt in elk dossier, Papo te onervaren en Pia Bruin kan haar gezicht niet meer laten zien in Den Helder omdat zij tijdens haar wethouderschap ook nog aandeelhouder was van een bedrijf zonder dat te melden en dat bedrijf heeft ontwikkelaars geprobeerd binnen te halen voor de tweede halte. CDA niet omdat zij totaal geen eigen mening heeft en alleen de coalitie in stand wil houden. PVDA kan ook niet omdat Andries Pruiksma gelukkig zijn eigen gang gaat en daarom zijn eigen wethouder moet afvallen en ik moet er niet aan denken om nog een Trees van de Paard als wethouder te hebben. Wie dan wel????? Stekker er uit en opnieuw een betere coalitie vormen Peter Reenders met een eerlijk verhaal en duidelijke eisen. Trouwens dan ook je eigen wethouder Kos eruit want als er een wethouder ver van de burgers afstaat dan is hij het wel.
Ik zou wel eens bij een formatie gesprek willen zijn met mijn neutrale mind!!!!

Nanda
11 oktober 2016 at 07:59
Hmmm, ik vernam uit het geruchtencircuit dat Mevr. Hamerslag de voorzitster van het Wijkplatform binnen de Helderse linie vanwege haar bevlogenheid in alles wat ze doet een meer dan geschikte kandidate zou zijn. Beperking is, ze is lid van een andere club.

Roel Prins
11 oktober 2016 at 16:08
De stemverhoudingen in een college dient overeen te komen met de stemverhoudingen van een coalitie (inclusief coalitie ondersteunende partijn) in de gemeenteraad. Nu mevr. Van Dongen de kansen op haar politiek voortbestaan na 2018 heeft gemaximaliseerd zal het verstandig zijn om de oorspronkelijke stemverhouingen in het college te herstellen. Mocht de SPDH besluiten om dit niet te doen en ook bv de Assorgia- fractie niet te betrekken dan heeft het college zijn legitiem bestaansrecht verloren. Overigens maken in de Helderse politiek maar weinigen zich zorgen over deze legitimiteit.

Judge X
11 oktober 2016 at 16:48
Hier ben ik het volkomen mee eens Roel Prins.

http://denhelderactueel.nl/2016/10/snel-duidelijkheid-opvolging-dongen/