Ronald Boutkan – Schuiling nog zes jaar burgemeester van Den Helder

Den Helder – Koen Schuiling is ook de komende zes jaar nog burgemeester van Den Helder. Zijn herbenoeming, op voordracht van de gemeenteraad, is een feit. De Koning, zoals dat officieel gaat, heeft deze inmiddels goedgekeurd.

De gemeenteraad besloot eerder dit jaar positief te adviseren over een nieuwe termijn voor Schuiling. Het leverde nog wel wat ‘gedoe’ op, omdat niet alle raadsleden het hiermee eens waren, maar in de raad was wel een meerderheid. Nadat tijdens de raadsvergadering gemeld was dat een meerderheid gekozen had voor herbenoeming, ‘vergat’ een aantal politici de burgemeester hiermee te feliciteren.

Schuiling is sinds 1 januari 2010 burgemeester van Den Helder. De nieuwe termijn gaat per 1 januari 2016 in.

Den Helder Actueel, 3 dec 15 – 07:30

Reacties:

Franskaasje
3 december 2015 at 09:27
Of we daar blij mee moeten zijn…

Bodelo
3 december 2015 at 10:03
Voor al die raadsleden die “vergaten” de burgemeester te feliciteren; U bent niet bekend met beleefdheidsregels en bent de politiek onwaardig.
Of je het nu met deze burgemeester eens bent of niet, hij heeft de afgelopen jaren bewezen de boel toch redelijk bij elkaar weten te houden. Dat ging niet altijd gemakkelijk maar dat is niet verwonderlijk met zoveel politiek onervaren “bestuurders” om je heen.
Bij deze gefeliciteerd.

George
3 december 2015 at 10:23
Als ik je een duimpje (like) kon geven deed ik dat.
Alleen jammer dat de burgemeester nu de tijd krijgt om de vervuiling binnen te halen.

Kees Jan
3 december 2015 at 13:32
De boel redelijk bij elkaar kunnen houden? Mag ik u er op wijzen dat vanaf 2010 er 6 coalities zijn geweest!
.
2010 Coalitie VVD, Trots (5 zetels), CDA, D66 (incl wethouder die na korte tijd opstapte)
2011 Coalitie VVD, Trots (3 zetels), CDA, D66 met gedoogsteun Behoorlijk Bestuur en ChristenUnie
2012 Coalitie VVD, Trots, CDA, D66 als minderheids- coalitie
2013 Coalitie VVD, Trots, CDA, D66 met gedoogsteun Willem Koning van ChristenUnie
2014 Coalitie Stadspartij (11 zetels), Vrije Socialisten, Behoorlijk Bestuur, ChristenUnie, GroenLinks en Vermooten
2015 Coalitie Stadspartij (6 zetels), VVD, D66, PvdA en CDA
2016??? misschien weer minderheidscoalitie VVD, D66, CDA en PvdA….????
.
Ook heeft deze gemeente vanaf 2010, 14 wethouders versleten. En wie weet zijn er binnenkort weer 2 weg….
En het is een publiek geheim dat hij bij meerdere breuken tussen coalities en wethouders een belangrijke rol heeft gespeeld….
.
De Raadsleden die “vergaten” de Burgemeester een hand te geven bij zijn herbenoeming zullen daar ongetwijfeld een goede reden voor hebben gehad. Al zou het alleen maar komen door de vieze handelswijze van de Burgemeester bij het vertrek van Wethouder Geurt Visser. De Burgemeester heeft alleen maar geruchten over Geurt Visser naar buiten gebracht, zonder dat er ooit hard bewijs voor is geleverd…
En hadden de raadsleden nog andere goede redenen om tegen de herbenoeming van de Burgemeester te stemmen…???
.
En hoe zit het verder met de geruchten over de geruchten in deze stad…..

Bodelo
3 december 2015 at 16:49
U mag mij hierop wijzen Kees Jan. En mijn mening verandert niet.

Estella
9 december 2015 at 12:41
Geruchten heten niet voor niets geruchten…

tanta sidonia
3 december 2015 at 12:37
ik speel nooit op de man……..de spiegel is jouw competitie zegt Eddie Murphy heel duidelijk…….

Els Braaf
3 december 2015 at 13:22
Zie met vertrouwen met deze burgemeester de toekomst tegemoet!

Moshe Ben Yair
3 december 2015 at 16:33
Bedankt burgemeester Schuiling.
U staat boven de partijen,maar heeft de burger van Den Helder laten zien ,dat u er ook voor hen bent.
Ik wens u veel voorspoed en gezondheid in de komen termijn.

Johnny Bravo
3 december 2015 at 18:58
Dan is er tenminste 1 stabiele factor in de Helderse gemeentepolitiek. Schuiling4president!

Gertjan
3 december 2015 at 19:18
Kim Jung Un is ook een stabiele factor, maar de Noord Koreanen weten niet beter. En wij Heldernaren straks ook niet meer, vaarwel democratie. Misschien is dictatuur niet eens zo slecht en hebben we het gewoon nodig, kijk maar in de wereld, overal waar de dictators zijn gevallen en schijn democratie er voor terug is gekomen is het oorlog en ellende. Jammer dat dictators meestal niet veel ophebben met hun volk, en dat dat volk voor hun zelfbedachte grootsheid moet bloeden.

Truth
9 december 2015 at 11:58
Dit is ‘journalistiek’ gezien al slecht, er is geen wederhoor gepleegd. Als het een nieuwsbericht was die alleen aangaf dat Schuiling weer herbenoemt was zou het kunnen. Door simpelweg te zeggen dat er politici waren die hem geen hand wouden geven belicht je het verhaal van één kant.. niet in orde.

Ronald Boutkan
9 december 2015 at 12:27
Dat ‘niet de hand schudden na de voordracht van de raad’ was destijds gewoon live op tv te zien hoor. Het hoe en waarom is later door de media meer dan eens belicht en was en is ook geen groot geheim.

Truth
9 december 2015 at 14:50
Maar dan ga je ervan uit dat de burgers van Den Helder dit dus al weten, moeten journalisten niet altijd ervan uitgaan dat ze voor leken schrijven (tenzij het niche is etc.)? Naar mijn idee weet het merendeel van de lezers niet van het hoe en waarom en is het de taak van de pers om daar invulling in te geven. Op deze manier schrijf je alleen voor degene die er weet van hebben en dus niet voor de burgers van Den Helder als geheel, wat zonde is want zo betrek je degene die er geen weet van hebben ook niet bij.

Bodelo
9 december 2015 at 16:56
Deze perikelen zijn toch gewoon op de site van DHA terug te lezen? Het lijkt mij niet zinvol om dingen te gaan herhalen.

Truth
9 december 2015 at 18:55
Voor jou wss niet nee, maar dan ga je er dus vanuit dat Heldenaren deze site constant in de gaten houden en dat ze weten wat er speelt? Dat lijkt me eerder iets voor een blog dan een nieuwssite, je schrijft dan voor een kleine doelgroep niet geheel DH. Zo klaar als een klontje.

Kees Jan
9 december 2015 at 20:52
@truth wederhoor? er is gewoon een constatering gedaan. We zitten nog 6 jaar aan deze burgemeester vast, tenzij hij wordt weggestuurd…. En er zijn raadsleden die bij herbenoeming hem geen hand wilde geven omdat ze het niet eens zijn met deze benoeming….
.
De burgemeester geeft echt niet bij wederhoor toe dat hij niet geschikt is voor zijn functie. En hij gaat al helemaal niet zeggen dat de “vergeten” handjes van de raadsleden achteraf nog zijn gegeven. Hij kan deze raadsleden niet luchten of zien….
.
En wat je verder hebt gemist in het stuk van de verslaggever….. Meerdere reacties geven u de “Extra” informatie die u wilt hebben.
Dat is het leuke van DHA….
De Verslaggever schrijft een onpartijdig stuk, en de vaste reageerders vullen dit aan met hun kennis en al dan niet hun ongezouten mening….

Sigmund
9 december 2015 at 14:25
Niet alleen de burgemeester verdient een felicitatie, maar ook de gemeente Den Helder! Wij mogen onze handjes met hem dichtknijpen!

Simon H
9 december 2015 at 22:55
Zolang de “handjes” voor de ogen en oren blijven zit deze “meneer” zijn tijd wel uit, of toch niet?

http://denhelderactueel.nl/2015/12/schuiling-nog-zes-jaar-burgemeester-van-den-helder/