Ronald Boutkan – Scholte twijfelt aan waarheid over bod + Bo-Anne van Egmond – Rob Scholte ‘laat zich niet helpen’ + ‘Weer niets gekregen, bedankt’ + Nog een procedure

Scholte twijfelt aan waarheid over bod op postkantoor

Den Helder – Rob Scholte verscheen woensdag aan de balie van het stadhuis, met het verzoek inzage te krijgen in het door Tuin BV gedane bod op het voormalig postkantoor. Scholte heeft naar eigen zeggen goede redenen om aan te nemen, dat het bod veel lager is dan de gemeente meldt. Hij kreeg overigens niet de stukken, die hij wenste.

“We hadden gehoopt op het ontvangen van de notariële akte betreffende de gunning, het proces-verbaal openbare inschrijving. Daar moet namelijk precies op staan voor welk bedrag het aan wie is gegund, maar helaas kregen we alleen het biedingsformulier”, zo laat Scholte weten. Op dat formulier is te lezen, dat Tuin inderdaad de gemelde 650.000 euro heeft geboden.

“We hadden bij de processtukken van het spoedappel al wel een notariële akte gehad, maar op dat biedingsformulier waren de bedragen nog zwart gemaakt.” Opvallend is, dat op het woensdag wel overhandigde biedingsformulier te zien is, dat het initiatief van Tuin wordt ondersteund door Woningstichting Den Helder. Scholte vindt dat echter niet vreemd, hij was er min of meer van op de hoogte.

Opzetje

“Vorige week was Waltmann, de directeur van de Woningstichting, bij me op bezoek. Die vertelde me toen, dat ze het initiatief van Tuin zouden steunen, maar dat ze dat juist deden om mij tegemoet te komen. Tuin zou namelijk een lager bod hebben uitgebracht, dan ik zelf had gedaan.” Volgens Scholte gaf Waltmann aan, dat dit bewust zou zijn gedaan, om te laten zien, dat als Scholte het hoogste bod zou hebben gedaan, de gemeente het hem toch niet zou gunnen.”

Toen Scholte woensdag op het stadhuis kwam, trof hij daar per toeval ook de directeur Woningstichting. Die ontkende op dat moment overigens de lezing van de kunstenaar. “Daarom zijn de stukken van de notaris zo belangrijk”, aldus Scholte, “want daar staan de echte gegevens op.” Een medewerker van de gemeente Den Helder heeft woensdag beloofd te kijken, of de notaris de stukken vrij wil geven, maar Scholte heeft er weinig vertrouwen in. “Het is te hopen, dat de gemeenteraad vraagt naar het proces-verbaal van de openbare inschrijving, zodat dan zekerheid is over het geboden bedrag.”

Woningstichting was woensdag niet bereikbaar voor commentaar.

Den Helder Actueel, 6 december 2017 – 18:54

Reacties:

Dick Berts
6 december 2017 at 19:09
Deze zaak gaat over enige tijd zeer ernstige strafrechtelijke consequenties krijgen. En het is zeker niet de heer Scholte die opgesloten gaat worden.

RB
6 december 2017 at 19:48
we’ll see…. laten we die tijd gewoon rustig af wachten zonder al die onderbuikgevoelens continue te spuien……

Dick Berts
6 december 2017 at 19:53
Vertaling: laten we onze verantwoordelijkheid niet nemen als burgers, maar de maffia vrij spel blijven geven. En laten we vooral onze vriendjes tegen beter weten in blijven steunen. De inmiddels werkelijk overstelpende hoeveelheid bewijs dat Scholte keer op keer te grazen wordt genomen, bestempelen we daarom tot onderbuikgevoelens….

RB
6 december 2017 at 20:22
was Scholte geen vriendje van u? quote: “En laten we vooral onze vriendjes tegen beter weten in blijven steunen” ……
ik schaar mij achter Rasjutter hieronder…..

Dick Berts
6 december 2017 at 20:51
Rob Scholte is inderdaad een vriend van me. Maar niets is mij meer dierbaar, dan waarheid en eerlijkheid. Indien u over bewijzen beschikt, dat Rob Scholte zich misdraagt, liegt, of wat dan ook, dan sta ik voor aan in de rij om daarover te schrijven. Een vijand val ik lachend aan, als hij dat verdient, en een vriend huilend. Maar dat is dan ook echt het enige verschil.

RB
6 december 2017 at 21:22
denk dat u meer onder de noemer vage kennis valt als u al bij het minste geringste al aanvalt…..

Rasjutter
6 december 2017 at 20:09
Eerst waren het alle wethouder en burgermeester die tegen hem samenspande, wethouders die van alles hadden beloofd en nu wordt de woningstichting ook nog even in zijn val meegenomen? Hij is knetter gek hij ziet spoken en bedenkt van alles, maar dat zijn ze van hem gewend, en dan doel ik niet hier op Den Helder, Google maar eens op die man, zal je zien wat voor fantast hij is.

Dick Berts
6 december 2017 at 20:54
Als er te veel boeven in een stad rondlopen, dan schiet Rasjutter in zijn bestaansangst. Zonder ook maar met een enkel argument te komen, wordt de brenger van het slechte nieuws dan tot een fantast bestempeld, want dat is het veiligste.

Stefan
6 december 2017 at 23:48
Heb je al een bunker gebouwd en spullen ingeslagen voor als de wereld vergaat?

Dick Berts
7 december 2017 at 01:30
Omdat dit puberale gezeik steeds terug komt, zal ik er een keer op ingaan. In mijnt boek “Hoe overleef ik een crisis” toon ik aan, dat moderne hoogtechnologische samenlevingen steeds kwetsbaarder worden. Daarom raad ik een iets uitgebreider noodpakket aan dan de overheid doet. Daar mag iedereen uiteraard het zijne van vinden. Maar uw poging om mij op deze manier ongemotiveerd als gekke Henkie neer te zetten, terwijl dit niets met het onderwerp te maken heeft, vind ik nogal beneden peil.

Ad
7 december 2017 at 10:51
…en dan heeeel ver buiten deze stad.
in dit “van God verlaten oord” zou je toch niet willen overleven…. als ik zo de uitvoerig beschreven, en vooral 1943 keer herhaalde omschrijving van Den Helder mag geloven.
Ik stop met het lezen van de berichtgeving over die Scholte en z’n éénmans-fanclub op deze site.
De reactie van deze fanclub is een eeuwigdurend ‘knip-plak verhaal’ waar de site van Dhr Boutkan nu niet bepaald leuker op is worden.
….jammer

RB
7 december 2017 at 10:59
🙂

Dick Berts
7 december 2017 at 11:34
Een rechtvaardig mens zou moe worden van de onophoudelijke pogingen van B&W om Scholte te vernaaien en niet van de onophoudelijk noodzakelijke verdediging van Scholte tegen dit onrecht. Dat de rechter Scholte in het gelijk stelt, is voor u kennelijk ook geen enkel argument. Bovendien lijkt het er op, dat u nog liever heeft dat er iemand crepeert, dan dat uw leesplezier een ietsje wordt aangetast.

flipfluitketel
7 december 2017 at 20:03
Gelukkig is met het vrij geven van de notariële akte (zie NHD) deze nutteloze discussie ook weer gesloten en kan de Hr Scholte weer iets nieuws verzinnen om Den Helder in een slecht daglicht te zetten.

Kees Jan
6 december 2017 at 22:08
Rasjutter, als je de media de afgelopen jaren goed gevolgd hebt, kun je constateren dat dit college zicht inderdaad samenspant tegen Scholte. Zij doen er namelijk alles aan om de wens van de gemeenteraad om het Scholtemuseum te behouden voor Den Helder tegen te werken.
.
Het wordt dus zeker interessant om te weten wat er in het document van de notaris staat.
.
In het bovenstaande artikel zijn wel een aantal interessante puntjes te vinden. DHA heeft de volgende zin geconstateerd: Opvallend is dat op het woensdag wel overhandigde biedingsformulier te zien is dat het initiatief van Tuin wordt ondersteund door Woningstichting Den Helder.
.
Na te googelen op commercieel vastgoed Wooncoöperaties, komt de Woningwet 2015 te voorschijn. Hierin staat dat een woningcoöperatie zoals woningstichting Den Helder maar zeer beperkt commerciële vastgoed in hun portefeuille mag hebben. En dat zij zich weer moeten gaan richten op hun kerntaak, sociale woningbouw.
Een woningcorporatie mag alleen een commerciële activiteit uitvoeren als commerciële bedrijven geen interesse hebben. Woningcoöperaties mogen dus niet betrokken zijn bij aankoop van commercieel vastgoed als er een andere marktpartij (bv Rob Scholte) is die interesse heeft in een vastgoedobject.
.
In dit geval gaat het over het oude Postkantoor, maar Woningstichting koopt ook op grote schaal panden op in de binnenstad van Den Helder. Dit is in beide gevallen een overtreding van de Woningwet 2015. Overigens is de gemeente verplicht een markttoets uit te voeren, voordat een wooncoöperatie überhaupt onder strenge voorwaarden commerciële panden mag aankopen. Één van de strenge voorwaarden is bv dat de woningstichting maximaal 10 % van zijn maatschappelijk vastgoed commercieel mag gebruiken cq verhuren. Maatschappelijk vastgoed is bv een buurthuis. Het Wijkhuis in Nieuw Den Helder is maar gedeeltelijk maatschappelijk vastgoed, om dat daar ook kantoren commercieel worden verhuurd aan bv de Thuiszorg van Omring.

Rasjutter
6 december 2017 at 20:09
Eerst waren het alle wethouder en burgermeester die tegen hem samenspande, wethouders die van alles hadden beloofd en nu wordt de woningstichting ook nog even in zijn val meegenomen? Hij is knetter gek hij ziet spoken en bedenkt van alles, maar dat zijn ze van hem gewend, en dan doel ik niet hier op Den Helder, Google maar eens op die man, zal je zien wat voor fantast hij is.

scherpe ogen en oren
6 december 2017 at 21:42
beste Rasjutter en RB, hebben jullie een verklaring waarom Kees Jan Tuin het risico heeft genomen om ” het pareltje” mis te lopen door niet deel te nemen aan de eerste bieding???

RB
6 december 2017 at 22:23
dat mag u dhr Tuin zelf vragen, ik heb geen kristallen bol en ga hier niet suggereren zoals anderen hier…..

Stefan
6 december 2017 at 23:50
Suggesties zijn geen waarheid

Rasjutter
7 december 2017 at 00:08
Wel grappig dat er niks meer van mij geplaatst wordt. Maar vrees niet, Facebook is een mooi medium waar ik mijn menig kan geven over het postkantoor en dit.

Kees Jan
7 december 2017 at 00:31
Blijkbaar wordt er nog wel het een en ander van je geplaatst…. Waarschijnlijk waren je andere reacties met een link in de reactie, dan moet je wachten op goedkeuring…… Of je moet je niet houden aan de forum regels.

Rasjutter
7 december 2017 at 01:28
Geen link en niet lopen schelden, alleen de waarheid maar dromen jullie lekker verder

Ronald Boutkan
7 december 2017 at 09:07
er is geen reactie van u verwijderd, geweigerd of per ongeluk als spam aangemerkt. Bovendien gaan uw reacties direct de site op (staan niet aangemerkt als eerst controleren), dus wat u zegt lijkt onjuist.

Judge X
7 december 2017 at 11:28
😛

Monique_K
7 december 2017 at 11:40
Tja, als je in aanmerking neemt dat bij het bod van Scholte de asbestsanering niet op rekening van de gemeente komt en bij Tuin wel Is meteen duidelijk dat het bod van Tuin lager is .. 650.000 minus de geschatte 450.000 ligt 45.000 euro lager dan het bod van Scholte.

https://www.denhelderactueel.nl/2017/12/scholte-twijfelt-aan-waarheid-bod-op-postkantoor/

Rob Scholte ‘laat zich niet helpen’

Helderse Courant, 7 december 2017

Helderse Courant, 7 december 2017

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Reacties:

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Wanneer komt er nou eens een einde aan deze soap .

Jaap Holtzapffel · Uitgever bij Avenue #357
ROB SCHOLTE is een van mijn grote helden… Hij laat zich door niemand om de tuin leiden!

Monique Kohn · Den Helder
yeah right, Scholte vraagt zomaar even om een gesprek met woningstichting, terwijl die nergens mee te maken hebben. En waarom laat deze krant weg dat er op het biedingformulier staat dat woningstichting Tuin steunt?
Daarnaast is 650.000 minus de 450.000 kosten voor asbestsanering die bij het bod van Tuin op kosten van de gemeente komt een bod van 200.000 euro, en dat is 45.000 euro lager dan het bod van Scholte die de sanering voor zijn rekening zou nemen!

Roy ML
Lolke Kuipers kun je niet gewoon opstappen? Eerst gedoe met de watertoren en vervolgens schikken in de rechtzaak en verlies nemen. Nu weer deze onzin, kap hiermee het kost de gemeenschap alleen maar geld en negativiteit.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/rob-scholte-laat-zich-niet-helpen

‘Weer niets gekregen, bedankt’ + Nog een procedure

Helderse Courant, 7 december 2017

Helderse Courant, 7 december 2017

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Reacties:

Jaap Holtzapffel · Uitgever bij Avenue #357
Mijn held ROB SCHOLTE laat zich door niemand om de Tuin leiden!

Ad Visser
Kwalijk luchtje hangt daar in het gemeentehuis en men doet eigenlijk niets om dat weg te halen.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/rob-scholte-weer-niets-gekregen-bedankt

4 Comments

  1. “Rob Scholte laat zich niet helpen”. Vroeger werden katers ‘geholpen’. Daarna waren ze impotent. Ooit heb ik in een Helderse horeca gelegenheid de heer Veen van de Woningstichting gesproken. Zijn exacte bewoordingen herinner ik me niet meer, maar het kwam erop neer, dat Scholte alleen te helpen zou zijn als hij zijn kritiek op Helderse bestuurders zou stoppen. Scholte moet dus kiezen tussen zijn vrijheid van meningsuiting in een dorp waarin iedereen elkaar -bij wat dan ook al is het nog zo erg- de hand boven het hoofd houdt, of zijn museum. Vecht je voor waarheid, democratie en eerlijkheid, dan keert de hele kliek in dit van God verlaten oord zich tegen je.

  2. “Een medewerker van de gemeente Den Helder heeft woensdag beloofd te kijken, of de notaris de stukken vrij wil geven, maar Scholte heeft er weinig vertrouwen in.” Scholte wordt keer op keer tot in de kleinste details door de gemeente gesaboteerd. Op IEDER verzoek om informatie dat een burger bij de overheid doet, is van rechtswege de Wet openbaarheid van bestuur van toepassing. Ook op een mondeling verzoek! Google maar op wob+mondeling+verzoek. Er rollen dan ook direct uitspraken van de Raad van State uit, die bevestigen dat een WOB verzoek geen vormvereisten kent. Het staat natuurlijk buiten kijf, dat een bestuursorgaan ZELF beslist over een WOB verzoek en dat ze haar besluit niet aan een notaris mag overlaten. Daarmee heb ik niet gezegd dat de mening van een notaris over de openbaarheid van stukken niet mee mag wegen bij de beslissing die een bestuursorgaan over openbaarheid van overheidsinformatie moet nemen. Maar hier zie je Den Helder al een excuus verzinnen. Dus Rob, als je de stukken -waar ik overigens ook om gevraagd heb- niet tijdig krijgt, dan moet je een bezwaarschrift indienen. Dat zal per definitie afgewezen worden. De rechtbank Alkmaar heeft mij in het verleden drie keer in het gelijk gesteld bij een door Den Helder om politieke redenen afgewezen WOB verzoek. Alle drie de keren had de gemeentelijke bezwaarschriftencommissie me in het ongelijk gesteld! Dat is het dodelijke circuit waartegen we vechten…. Helaas is de gang naar de bezwaarschriftencommissie verplicht voordat je naar de rechter kunt stappen, anders zou ik ze hier in Den Helder gewoon links laten liggen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image