Ronald Boutkan – Schaatsen kan weer, ijsbaan geopend

Den Helder – De ijsbaan in de Beatrixstraat is vrijdagavond officieel geopend. Dat gebeurde met een buitentemperatuur, die verre van winters was, maar het was droog, het ijs hard en het plezier groot.

Kees Jan Tuin heette even na 18.00 uur alle genodigden van harte welkom op “bijna de mooiste ijsbaan ter wereld”. De baan staat er nu voor het vijfde jaar op rij en dat is te danken aan heel veel vrijwilligers en sponsors. “Dit jaar is er bij de opening ook echt ijs, dus dat is al een verbetering ten opzichte van 2017”, waarna Tuin de ijsmeester van dienst een compliment maakte.

Burgemeester Koen Schuiling was gevraagd de formele opening te verrichten. Alvorens hij dat deed merkte hij nog op, dat we “trots mogen zijn op al het moois, dat we in Den Helder allemaal aan het neerzetten zijn”. Ook Schuiling bedankte de vele vrijwilligers (250) voor hun inzet. Samen met wethouder Peter de Vrij vond vervolgens op het ijs een wedstrijdje curling plaats tussen de twee collegeleden, dat glansrijk werd gewonnen voor de wethouder. De sportieve krachtmeting ging aan veel jeugd (grotendeels afkomstig van basisschool De Dijk) onopgemerkt voorbij, zij hadden het te druk met schaatsen, al dan niet achter een zeehond.

Donatie

Jacco Kat mocht namens de Lions nog een donatie van duizend euro overhandigen aan de ijsbaan, die dankbaar in ontvangst werd genomen. “We werken met een begroting van zo’n 90.000 euro en elk jaar is het best weer hard werken om dat geld bijeen te krijgen”, vertelde Hans van Leeuwen namens het bestuur van de ijsbaan. “Dus ook met deze donatie zijn wel heel blij!”. Hij vertelde verder nog, dat de komende dagen, met dank aan Sportservice, zo’n vier tot zesduizend leerlingen van de scholen langskomen om te schaatsen. Andere activiteiten de komende weken betreffen de elf steden tocht, human curling en human bowling. LOS radio verzorgt van 27 tot en met 30 december vier dagen lang uitzendingen vanaf de ijsbaan.

Den helder Actueel, 8 december 2018 – 07:49

Reacties:

Lady bug
8 december 2018 at 17:55
En de burgemeester bedankt de 250 vrijwilligers voor hun inzet. Maar een feestje kan er niet af ! De nieuwjaarsreceptie komt er wel. Triest en bitter is dit.

Hakatje
9 december 2018 at 10:11
Bent u vrijwilliger Lady Bug?

Lady bug
9 december 2018 at 15:56
Ja hoezo? Al was ik geen vrijwilliger dan nog zou ik deze mening hebben.

https://denhelderactueel.nl/2018/12/schaatsen-kan-weer-ijsbaan-geopend/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koen+Schuiling
https://robscholtemuseum.nl/?s=Peter+de+Vrij
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kees+Jan+Tuin
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jacco+Kat