Ronald Boutkan – Rob Scholte kan spullen inpakken en vertrekken

Den Helder – Rob Scholte kan zijn spullen inpakken, het museum leeghalen en vertrekken uit het Postkantoor. Dat blijkt uit de beantwoording van raadsvragen van de fractie van Beter voor Den Helder. Volgens het college is verkoop van het gebouw niet langer aan de orde.

“Vooruitlopend op een intentieovereenkomst/concept-koopovereenkomst was het de bedoeling om gezamenlijk een mediation-traject op te starten”, schrijft het college. “Ondanks eerdere ‘toezeggingen’ en de constructieve opstelling van de heer Scholte heeft hij uiteindelijk de conclusie getrokken om niet aan een mediation traject deel te nemen. Daarmee is de basis voor een vervolg komen te vervallen.”

Verkoop van het gebouw aan Scholte is niet meer aan de orde. “Refererend aan het eerdere collegebesluit komt nu scenario 2 (het op termijn verkopen van het voormalige postkantoor aan een marktpartij tegen voorwaarden) in beeld”, aldus het college. Door middel van een oriënterende marktconsultatie wordt de verkoop van het voormalige postkantoor voorbereid. De verkoopprocedure zal zo spoedig mogelijk worden opgestart.

Mislukte pogingen
Volgens het college is er herhaaldelijk getracht om overeenstemming met Scholte te bereiken. “Na diverse mislukte pogingen om er samen uit te komen, heeft het college gemeend er verstandig aan te doen om scenario 2 voor te bereiden en het object op de markt aan te bieden aan derden.”

Scholte was woensdag officieel nog niet op de hoogte. Hij komt later met een reactie.

Den Helder Actueel, 8 juni 2016 – 16:02

Reacties:

Jantje123
8 juni 2016 at 16:47
Mooi, nu gelijk plat gooien dat gebouw. Ik vind het lelijk, de duiven sch…ten het onder. Er achter staan mooie panden en het bunkermuseum. Maak er een parkje van met wat bankjes. Maar goed, dat is mijn mening.

Fred
8 juni 2016 at 17:11
Duiven, sch…ten alles onder. Maar om daar een gebouw voor te slopen gaat wel erg ver. En dan tegen een oude moffenbunker aankijken?, is ook een niet al te fraai gezicht. En een museum?? Tegenwoordig zitten er overal in bunkers “””museums”””elkeen die een paar hulzen uit de oorlog heeft “verzameld en over een bunker kan beschikken , begint maar een “””museum”” Ze willen dit pand verkopen tegen marktconforme prijs. Maar je raakt dit pand aan de straatstenen niet kwijt, net als het V&D pand. Het zijn bedrijfspanden, en probeer daar maar eens in deze moeilijke tijden van leegstand maar eens een bedrijf voor te vinden. Nee, dan was /is Scholte toch niet zo,n gekke optie. Maar zoals ik lees, schijnt Scholte de kont tegen de krib te hebben gegooid. Maar even afwachten wat het tegenverhaal van Scholte wordt, alvorens daar een mening over te geven.

Jonathan
8 juni 2016 at 17:43
In plaats van het Rob Scholte museum kunnen de inwoners van Den Helder Huisduinen en Julianadorp beter dit rampzalige college van VVD CDA D66 PvdA en bijwagen Stadspartij plat gooien bij de vogende raadsverkiezingen. U heeft het zelf in de hand. Ga stemmen maar niet op een van deze partijen. Dan krijgt U echt een beter bestuur.

Dick Berts
8 juni 2016 at 19:41
Rob Scholte is kritisch op B&W. In een dictatuur staat daar zo ongeveer de doodstraf op en in Den Helder dus ook. Het interessante daarbij is, dat er door de gemeente nergens wordt gesproken over de rechten van Scholte, want een criticus heeft zogenaamnd geen rechten. Behalve dan het recht om onthoofd te worden. Zo heeft Scholte diverse overeenkomsten gesloten die door de gemeente niet worden nagekomen en heeft het college de mediation zelf verpest door Scholte daar een mega bedrag voor te willen laten betalen. Bovendien bewoont Scholte een legaal woonhuis in het Postkantoor. Dat wordt dus minstens tien jaar procederen, en een miljoenenclaim van Scholte tegen de gemeente. Voor dat is uitgeprocedeerd zijn Schuiling en zijn clan allang vertrokken. De burger mag de rekening van het wraakzuchtige wanbeleid betalen.

vrachtwagenchauffeur
11 juni 2016 at 08:57
volgens mijn heeft heel den helder gestemt bij de vorige raadsverkiezingen op de stadsparty en niet op VVD enz. nou dat hebben we geweten. is prima uitgevallen ja net als toen we stemden op trots en al die andere lokale shit partyen. je schiet er geen hol mee op!

Hellen
8 juni 2016 at 19:48
Verrassing? Niet echt,de gemeente heeft vanaf het begin weer eens geen open vizier gehad

Dick Berts
8 juni 2016 at 19:58
Ze hebben een draadvizier dat gericht wordt op een ieder die het besaat om ook maar de minste kritiek op het gemeentebestuur te hebben. Erdogan is niet alleen een Turks verschijnsel, maar een mega ellende die ook de hele westerse wereld overspoelt, tot dit Palermo aan het Marsdiep aan toe. Om hier wat te bereiken moet je je aansluiten bij de maffia clan die deze stad in een ijzeren wurggreep houdt.

Jonathan
8 juni 2016 at 20:26
Het NEP COLLEGE van VVD CDA D66 PvdA en Stadspartij heeft zeker geld nodig voor het nieuwe stadhuis en daarom willen ze het museum verpatsen. Zou me niks verbazen.

Jonathan
8 juni 2016 at 21:10
Ik las vandaag in de Helderse Courant dat het college gelogen heeft over de declaratie van oud wethouder Visser en dat de commissie beroep en bezwaar Visser in het gelijk gesteld heeft. Je kunt je dan ook met recht afvragen of het college in de kwestie van het Rob Scholte museum wel de waarheid vertelt.

Dick Berts
8 juni 2016 at 22:24
Zou ik het dan toch nog mogen beleven, dat er wat mensen wakker worden in deze stad? Schuiling vroeg een vriend waarmee hij een boek geschreven heeft, om Geurt Visser via zogenaamd onafhankelijk onderzoek weg te werken. Toen er kritiek kwam op de beoeming van Schuilings boezemvriend als onderzoeker riep de burgemeester dat hij zich helemaal niet met de selectie van de onderzoeker bemoeid zou hebben. Zelfs als dit waar geweest zou zijn, had Schuiling moeten zeggen, hela, jullie hebben een vriend van mij benoemd als onderzoeker, dat kan natuurlijk niet, maar Schuiling zweeg in alle talen. En nu komen er zelfs mega scheuren in het onderzoek waar onze schaap-gaap-gemeenteraad mee heeft ingestemd. De kritiek op de declaraties van Visser in het fake onderzoek blijkt niet te kloppen. Wedden dat de raad weer niks doet. Geurt Visser mocht zich destijds niet eens verdedigen tegen alle beschuldigingen. Dat ken ik alleen van processen uit het Derde Rijk. En natuurlijk waren daar allerlei formele smoesjes voor bedacht, maar die kunnen de fundamenten van rechtvaardigheid niet aan de kant zetten. Je ziet het echt goed Jonathan. Rob Scholte verdient soms goed, maar het is geen vetpot, zeker in deze tijd niet. De gemeente heeft via zware contractbreuk veroorzaakt dat Scholte eigenlijk niks kan beginnen met dit gebouw, omdat er nog andere medegebruikers in zitten, waar de gemeente andere ruimte voor zou zoeken, maar nu houden ze die gebruikers er in, om de kritische Scholte kapot te kunnen maken. Hij kan op dit moment niet eens een fatsoenlijke tentoonstelling organiseren. Nadat de gemeente alles verziekt had wat je maar kon bedenken, kwamen ze met het idee van mediation. Dat kan tonnnen gaan kosten en wie mocht dat betalen? Scholte natuurlijk, althans minstens voor de helft. Bovendien zou de gemeente de mediator uitzoeken, weer een vriend van Schuiling natuurlijk. Omdat Scholte daar niet mee instemde, is hij zogenaamd een lastpak die zijn koffers nu moet pakken. Ze zien hem -net als iedere andere inwoner van Den Helder- als totaal rechteloos. Machtswellustelingen zijn het van de allerergste en allersluwse soort. Vrijwel niemand die er doorheen prikt.

rebelmomsite
9 juni 2016 at 00:10
Ga zo door en zet jezelf nog meer in het vizier met Jip en Janneke politieke gesprekken. Schaamteloos, lees eens na waar jullie zelf over praten. Zeg ik als inwoner van Den Helder en vind je het erg vreemd dat ik zwevende kiezer ben? Bah bah, prive dingen zoek je prive uit en dhr, scholten heeft in oude postkantoor zijn bedrijf….Je kunt niet content zijn met iemand zijn uitspraak, jullie hebben mij nooit horen spreken… Nu weer lekker focus houden op wel belangrijke dingetjes in Den Helder, stelletje kleuters

Johnny Bravo
9 juni 2016 at 07:15
Den Helder is een bananenrepubliek onder de gemeenten: om je voor te schamen. Bij een nieuw te vormen college eerst maar eens een basiscursus “waartoe zijn wij hier op aard als college” en een interactieve workshop integriteit. Eerst de oude klikek in de kliko natuurlijk.

Loes Vermeer-Lagerveld
9 juni 2016 at 09:55
Heeft nu niemand op het gemeentehuis door dat deze actie een nationale en internationale rel wordt met enorm veel negatieve publiciteit voor Den Helder? Het wordt echt tijd dat ons amateuristische College vertrekt. Zij brengt de stad zo veel schade aan. Financiële en imago schade!!! Denk alleen maar aan de soap over de watertoren. De volgende soap met nog veel meer wangedrag van het College komt dan in de publiciteit…..En dan werkelijk landelijke publiciteit……

Fred
9 juni 2016 at 10:51
Ik heb zo het idee , dat de regie hiervan bij de burgemeester ligt. En het palenrammersclubje.

Jonathan
9 juni 2016 at 12:59
Op 20 maart 2018 gaan wij inwoners van Den Helder ervoor zorgen dat dit college van VVD CDA D66 PvdA en Stadspartij hun koffers kunnen pakken en ze mogen hun burgemeester gelijk meenemen.

qrap88
9 juni 2016 at 19:34
Is het gebouw van de Vroom en Dreesmann niet iets voor Rob ?

RB
9 juni 2016 at 21:51
de halve Heldersche binnenstad staat leeg, vast wel een stekkie te vinden voor Rob…..

Glijn
9 juni 2016 at 23:33
Een schouwburg hadden we al.
Een bibliotheek hadden we al.
Een stadhuis hebben we.
Een spraakmakend museum van een gepassioneerde en internationaal bekende
kunstenaar hebben we nog niet.
De mensen die een rondleiding in het museum hebben gehad door ROB SCHOLTE
zijn overtuigd van de enorme mogelijkheden van dit Museum.
Tevens was het voor iedereen duidelijk dat deze kunstenaar niet de niets willende barbaar was
zoals hij door dit college in de media wordt afgeschilderd.
Maar met deze ultra rechtse burgemeester en zijn volgelingen valt niet te praten.
Niet Rob Scholte en zijn gezin moeten deze stad verlaten maar dit college moet de
stad uit hand in hand met Zeestad.

joop schoutsen
9 juni 2016 at 23:51
Dat de gemeente Den Helder net doet alsof de ondertekende contracten dat het museum in Den Helder mag blijven niet bestaan, is niet alleen een fenomeen van machtspolitiek. Het is ook een enormiteit van ongekende omvang. Mogelijk dat men een wissel trekt op de vooringenomenheid van onze bestuursrechters en het uithoudingsvermogen van Rob.

Joop
10 juni 2016 at 03:04
Het wordt echt tijd dat deze burgemeester met zijn schapen snel uit Den Helder vertrekt want hij snapt er echt niets van wat een slechte en schijnheilige bestuurder

Anton Hagen
10 juni 2016 at 09:07
lees vanmorgen in het bevriende dagblad (NHD) van B&W dat de heer Scholte niet van plan is zonder slag of stoot te vertrekken uit het voormalig postkantoor,en gelijk heeft hij.
Dit gaat net zo een langdurige soap worden als de watertoren en minstens net zo duur aan proceskosten e.d voor de Helderse belastingbetaler.
Is de gemeenteraad nou echt niet bij machte om B&W terug te fluiten?
Of janken ook zij met de collegewolven mee?
Maar ja,als er nog geen 40% van de Helderse stemgerechtigden naar de stembus gaat dan kun je verwachten dat je een college krijgt dat zich uitsluitend richt op hun eigen meerdere eer en glorie, plus dat van hun bevriende relaties.
Dus de volgende keer dat we mogen (eigenlijk moeten)stemmen wel allemaal gaan stemmen s.v.p, zodat hopelijk eindelijk de democratische zon in Den Helder zal gaan schijnen!!!!!
Doemdenken mijnerzijds:
Scholte eruit,gemeente verkoopt het pand aan Zeestad.
Zeestad sloopt het en zet er in opdracht van het gemeentebestuur een nieuw stadhuis neer!!

Jonathan
10 juni 2016 at 10:23
Dat haalt de coalitie nooit voor de verkiezingen. En die verkiezingen overleven de kornuiten van de burgemeester VVD CDA D66 PvdA niet. Als niemand uit Den Helder nog op die partijen stemt houdt hun invloed vanzelf op.

Henk
10 juni 2016 at 09:37
Het gebouw is foeilelijk. Maar ik denk dat niemand zit te wachten op een glimmende toren of een transformatie zoals het oude postkantoor van Alkmaar heeft ondergaan (nu Abn Amro nabij theater de Vest). Maar het gebouw kan wel een opknapbeurt gebruiken, het heeft een enorm trieste uitstraling. Hopelijk telt de mening van de buurtbewoners mee.

Fred
10 juni 2016 at 11:12
Het oude postkantoor van Alkmaar, heeft bijna het zelfde bouwjaar als het Helders postkantoor. Ik ken beide gebouwen als mijn broekzak. En inderdaad, Alkmaar heeft er een prachtig gebouw voor terug gekregen, in de vorm van de ABN bank . Dat zou een voorbeeld voor onze stad kunnen zijn .

Jonathan
10 juni 2016 at 14:34
Dat postkantoor was zeker geen eigendom gemeente en niet bekend is hoeveel de bank meegekregen heeft

Fred
10 juni 2016 at 15:12
Ik had het, over de gebouwen. Niet over wie de eigenaren er van geworden zijn na de privatisering en opdeling van PTT Post. Ik heb van beide gebouwen de bouw meegemaakt en gedurende meerdere jaren in deze gebouwen gewerkt. Zo ook in de postkantoren van Zaandam ( Hof van Seanden), Haarlem stationsgebouw. Haarlem Schalkwijk.(californieplein) Enkhuizen, Schagen. Callantsoog. Den Burg, De Koog, Oudeschild. Alkmaar (twee maal) en Den-helder.

Gertjan
10 juni 2016 at 19:42
Ja en de naam Rob Scholte kent bijna elke Nederlander, en Koen Schuiling bijna niemand, behalve inwoners van gemeente Den Helder kennen deze dictator. Die Koen met zijn metgezellen zijn een heel sneu, maar helaas in deze gemeente machtig, zooitje, ze helpen de gehele stad en haar imago compleet om zeep. Debiele stadhuisplannen dat is hun eerste prioriteit, wat inwoners en toeristen willen staat op plaats duizend en duizend en een. Een wereldberoemd kunstenaar wil een museum maken in een jaren 70 postkantoor in Den Helder. Klinkt te mooi om waar te zijn, is het ook, dat pand staat straks jaren leeg net als de rest van het zogenaamde centrum. Alleen Koen’s achterlijke dure stadhuis staat er straks, in een zogenaamd stadscentrum zonder cultuur, sfeer, winkels en alles wat een plaats gezellig maakt. Schagen, Alkmaar, Texel trekken de binnenstad van Den Helder leeg, nee Koen Schuiling en consorten vernietigen de stad, ze geven er niets om, de middenstand en burgers kunnen verrekken, alleen hun eigen belang telt en is heilig,

HenkB
11 juni 2016 at 17:18
wereldberoemd….hahaha

Henk
10 juni 2016 at 21:16
De Alkmaarse transformatie en herbestemming van het postkantoor is In elk geval een voorbeeld hoe het niet moet. Het gebouw is lelijk en valt uit de toon naast die historische kerk.

Dick Berts
10 juni 2016 at 23:05
Dit college produceert alleen een stortvloed aan leugens. Schuiling is de perfecte kandidaat om van der Steur op te volgen.

Fred
11 juni 2016 at 21:23
En net zo glad als een paling in een emmer snot, om zich daar uit te praten.

rebelmomsite
11 juni 2016 at 00:11
Nou door dit soort piet praat blijf ik zwevend
Steun hierbij wel Rob Scholte met zijn strijd tegen deze peppie en kokkie bestuursbeleid en wens hem erg veel geluk toe. Zal hij nodig hebben met al dat gemiemel over niks…. Want serieus …. met gaat zich binnen de Gemeente hier hard voor maken om witte kakken te halen bij de burgemeester… Komaan kont likken kunnen we allemaal. Zou het zo dapper vinden als je je op andere issues binnen Den Helder zou richten. Zijn er voldoende dacht ik zo/ Of niet?
Zien alleen ouderen en mensen met een laag inkomen het probleem in Den Helder? Of werkzoekenden?
Zo en dan nu allemaal weer aan het werk

Jonathan
11 juni 2016 at 10:26
Het Rob Scholte museum en het nieuwe stadhuis wat de vrienden van de burgemeester VVD CDA D66 en PvdA willen bouwen kunnen belangrijke verkiezings items worden. Stem dus niet op die partijen maar op een andere partij

strandloper
12 juni 2016 at 02:05
Rob Scholte kan spullen inpakken en vertrekken? De omgekeerde wereld! Dit gemeentebestuur kan spullen inpakken en vertrekken. Er zijn wethouders en raadsleden geweest die met Rob Scholte hebben gesproken om tot een oplossing te komen. Dat hebben zij niet mogen afmaken, omdat zij werden terug gefloten. Er is maar een persoon met een fluitje en dat is de voorzitter van het college en van de raad. Namelijk Koen Fluiting. Ga eens lekker in je zandbak spelen Koen. Daar kun je al je zandkastelen bouwen en loop hier niet Den Helder te verkloten. Dat is uiteraard ook van toepassing op alle collegeleden en raadsleden die alles over hun kant laten gaan.
Sta eens op stelletje slappelingen en geef die Fluiting eens een geweldige trap onder zijn kont, zodat hij ergens in Groningen weer bij zinnen komt. De huidige raadsleden moeten zich eens afvragen of zij wel karakter hebben. U kunt het boven de ingang van het KIM (of hoe het tegenwoordig ook heet) lezen: “Kennis is macht, karakter is meer”.

http://denhelderactueel.nl/2016/06/rob-scholte-spullen-inpakken-en-vertrekken/

1 Comment

  1. Wat is de taak van een burgemeester en gemeenteraad ? Ja een stad leefbaar maken en houden en dat de inwoners trots op hun stad kunnen zijn en dat deze positief naar buiten wordt gebracht.
    Echter zoveel wat goed zou moeten zijn voor onze stad wordt stelselmatig kapot gemaakt en waarom , zij die wel het goede voor den helder willen worden monddood gemaakt of krijgen een spreekverbod.
    Ik hoop dat de burger volgend jaar een goede beslissing neemt en alle schuiling aanhangers eruit stemt en we goede vertegenwoordigers in de raad krijgen die niet bang zijn voor de burgemeester.
    Den Helder heeft toch een hoop goeds te bieden.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.