Ronald Boutkan – Reactie college op stadshuismotie laat op zich wachten

Den Helder – Woensdag beloofde het college nog om deze week met een reactie te komen op de maandag aangenomen stadhuismotie. Die reactie komt echter niet eerder dan volgende week dinsdag, na het wekelijkse overleg van het college. Dat is donderdagmiddag bekendgemaakt.

De motie riep het college op de plannen voor nieuwbouw van een stadhuis te laten varen en zich nu volledig te richten op verbouwing van het huidige onderkomen aan de Drs. F. Bijlweg. De volledige oppositie steunde de motie en een meerderheid in de raad werd gehaald doordat er ook steun kwam van Andries Pruiksma (PvdA) en de volledige Staspartij.

Of het college de motie zal uitvoeren, wordt dus op z’n vroegst dinsdag 21 juni bekend.

Den Helder Actueel, 16 juni 2016 – 15:57

Reacties:

Jonathan
16 juni 2016 at 16:00
Je zou kunnen denken dat ze elkaar de tent uitvechten..

Judge X
16 juni 2016 at 16:31
Ach…,moeilijke beslissingen vergen nu eenmaal tijd; we wachten nog wel even een klein weekje hoor.
Sterkte college ! 😉

Jonathan
16 juni 2016 at 16:36
Het college van VVD CDA D66 PvdA en Stadspartij mag ook volgende week haar ontslag aanbieden hoor. Geen probleem.

Gertjan
16 juni 2016 at 18:46
Blijkbaar kent deze gemeente geen enkel probleem. Alleen de huisvesting van onwelwillende ambtenaren, die al heel goed zitten in een voormalige serviceflat, met grote kantoren inclusief balkons. Men spendeert liever miljoenen aan onderzoek, raadgeving en andere onzin voor een nieuw ambtenaren en vooral B&W paleis, dan voor echt nuttige voorzieningen voor dit gat. Nee een van de armste gemeenten van Nederland weet het beter, een stadhuis is het wapen dat lost alles op en brengt welvaart. Rob Scholte kan vertrekken, had een mooi idee voor een internationaal erkend kunst museum. Binnenstad die er nog armoediger uit ziet dan Allepo , leegstand ten top. Ontevreden en terecht, inwoners, doet niet ter zake alleen dat gare stadhuis. Wat een ongelofelijke waardeloze bende daar in dat stadhuis, een rioolput is nog te luxe voor dat zooitje wat er nu zit, bah stelletje stadsverkrachters.

Hijneken
16 juni 2016 at 18:53
Bovendien is al heel lang duidelijk dat de kiezer helemaal geen nieuw stadhuis wil, toch?

Fred
16 juni 2016 at 19:11
Het gaat hier allang niet meer om wat de kiezer wil. Het gaat er om wat de Burgemeester wil. En dat is een nieuw paleis om geen gezichtsverlies te leiden bij zijn collega burgemeesters, die wel een nieuw status symbool hebben laten bouwen.

Jonathan
16 juni 2016 at 19:46
De burgemeester en zijn lakeien in het college en de raad.

strandloper
16 juni 2016 at 23:55
Volgende week: il yong koen neemt het woord en roept luidkeels “Wij voeren de motie niet uit” om daarna schaterlachend (à la Zalm destijds in de Tweede Kamer) met een papier te zwaaien. Het papier toont aan, dat renovatie van de huidige locatie vier maal duurder is dan nieuwbouw volgens de laatste (geheime) berekeningen.
Hahaha……

http://denhelderactueel.nl/2016/06/reactie-college-op-stadshuismotie-laat-op-zich-wachten/