Ronald Boutkan – Raad steunt terugkeer Odd Wagner als wethouder + Delano Weltevreden – Liever Marc Nihot dan Odd Wagner als wethouder Den Helder

Raad steunt terugkeer Odd Wagner als wethouder

Den Helder – Odd Wagner heeft maandagavond tijdens de vergadering van de gemeenteraad steun gekregen voor zijn komst naar Den Helder als nieuwe wethouder. Nieuw tussen aanhalingstekens, want zoals bekend was hij eerder in deze collegeperiode ook al wethouder.

Op 5 oktober 2015 nam hij afscheid van de raad en het college. De wethouder namens GroenLinks, ChristenUnie en Behoorlijk Bestuur vertrok toen niet op eigen initiatief, maar omdat de coalitie was gewijzigd en er nieuwe wethouders waren gekozen. Bij zijn vertrok gaf hij aan geen spijt te hebben en zijn best te hebben gedaan voor de burgers van Den Helder. “De fijne oprechte burger waar ik altijd met respect door ben behandeld en warm door ben ontvangen.”

Over wethouderskandidaten moet door de raad schriftelijk worden gestemd en een meerderheid van de raad steunde zijn voordracht, hij kreeg de steun van 25 van de 30 geldig uitgebrachte stemmen. Vier waren tegen en een raadslid bracht als tegenkandidaat Marc Nihot naar voren. Ruim een jaar later is Wagner dus weer terug, nu namens de Stadspartij die hem vond als opvolger van Jacqueline van Dongen. Om zijn terugkeer mogelijk te maken moet hij dinsdag nog wel ontslag nemen bij de gemeente Haarlemmerliede, waar hij sinds 23 februari van dit jaar wethouder was. Zodra dat is geregeld, kan hij woensdag officieel als wethouder worden geïnstalleerd.

Afscheid Van Dongen
Kort voordat over Wagner werd gestemd, was eerst afscheid genomen van Van Dongen. Zij vertrekt naar Zwijndrecht, waar ze opnieuw als wethouder aan de slag gaat. “Met gemengde gevoelens nemen we afscheid”, sprak burgemeester Koen Schuiling. “Je kwam hier meteen wonen om heel dicht bij de burgers van deze stad te staan. Je had een hele ingewikkelde portefeuille waarbij altijd een evenwicht moest worden gevonden tussen het algemeen belang en dat wat mensen heel belangrijk vonden. Als er een wethouder is geweest de afgelopen jaren om steeds maar weer uit te leggen waarom iets wel of niet mogelijk was, dan was het deze wethouder wel.” Schuiling las een gedicht van voormalig stadsdichter Jack Beneker voor en bedankte Van Dongen daarna voor haar inzet voor Den Helder. Van Dongen zelf bedankte een ieder voor de samenwerking en zei Den Helder te hebben leren kennen “als een stad van kansen, je moet alleen wel bereid zijn ze te zien.”

Ook zijn maandag twee nieuwe raadsleden benoemd, te weten Koos Papo (D66) en Jacqueline Schrijver (CDA), beiden woonachtig in Julianadorp. Zij zijn de opvolgers van Hans Baanstra (D66) en Arjan Koenen (CDA), die beiden vanwege hun drukke werkzaamheden hebben besloten de raad te verlaten. Papo (23) is nu het jongste raadslid van Den Helder.

Den Helder Actueel, 7 november 2016 – 20:50

http://denhelderactueel.nl/2016/11/raad-steunt-terugkeer-odd-wagner-als-wethouder/

Liever Marc Nihot dan Odd Wagner als wethouder Den Helder

Dat bleek maandagavond tijdens een geheime stemming over de kandidatuur van Wagner. Marc Nihot is al geruime tijd geen raadslid meer. Hij was achtereenvolgens gemeenteraadslid voor Trots, LIjst Nihot, de Stadspartij en Helder Onafhankelijk. Van de dertig aanwezige raadsleden stemden maandagavond vijfentwintig voor de kandidatuur van Wagner. Vier stemden tegen en één vond dat Nihot wethouder moet worden.

Wagner is nu nog wethouder in Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Hij is door de Stadspartij gevraagd om Jacqueline van Dongen op te volgen. Zij heeft gisteren afscheid genomen van de gemeenteraad.

Wagner moet nog ontslag nemen in zijn huidige gemeente. Woensdag kan hij worden geïnstalleerd.

NHD, 7-11-2016, 23:49 (Update 7-11-2016, 23:52)

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article28728091.ece/Liever-Marc-Nihot-dan-Odd-Wagner-als-wethouder-Den-Helder?lref=r_regionaal

 

1 Comment

  1. Marc Nihot gaat zeker nog wethouder worden in Den Helder. Na de onvermijdelijk geworden revolutie waarin alle machtswellustelingen zullen worden vervangen door bestuurders met een hart.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.