Ronald Boutkan – Politie maakt einde aan stationsprotest, muurtje gesloopt

Den Helder – De politie heeft woensdagmiddag een einde gemaakt aan het protest van kunstenaar Rob Scholte en enkele sympathisanten tegen de sloop van het muurtje aan de voorkant van het stationsgebouw. Het protest begon dinsdagochtend vroeg, omdat Scholte meent dat het muurtje onderdeel is van het stationsgebouw en het daarom niet zomaar verwijderd kan worden. Het moet echter weg, want in de reconstructieplannen voor de locatie is er geen plek meer voor. De nieuwe inrichting van het plein moet voor Sail gereed zijn, zo is de wens van gemeente en Zeestad.

Even na 14.00 uur kwam de politie ter plaatse om het protest, na anderhalve dag, te beëindigen. De ‘ontruiming’ was een uur eerder aangekondigd. De agenten spraken even kort met de aannemer en vertrokken toen weer, zonder Scholte aan te spreken op zijn aanwezigheid, waarmee hij het werk hindert.

Rond kwart over drie kwamen twee agenten terug, met in de omgeving nog meerdere politiewagens en zelfs een ambulance. De agenten hebben Scholte en drie anderen enkele keren verzocht de plaats te verlaten, waarna daar uiteindelijk gehoor aan is gegeven. De vier waren nog niet opgestaan, of de sloop van het muurtje begon. Dat was razendsnel gebeurd.

Den Helder Actueel, 11 januari 2017 – 15:27

Reacties:

strandloper
11 januari 2017 at 15:51
Een overheid die democratische regels negeert en de politie het vuile werk laten opknappen, moet worden ontmanteld. Even dacht ik, dat het hier om een bericht in een lokale krant van Ivoorkust of Gambia ging. Nee, het is in Nederland in Den Helder.
Onlangs sprak Jan Terlouw nog behartenswaardige woorden op tv. Het ging over het vertrouwen in overheden. De Helderse overheid heeft nu het laatste stukje vertrouwen met een sloopmachine vermorzeld. Bij een dergelijk gemeentelijk bestuur kan niemand meer een touwtje uit de brievenbus laten hangen.

Dick Berts
11 januari 2017 at 20:55
Prachtig commentaar Strandloper. Toen ik aan het einde van de middag bij Rob Scholte langs wilde gaan om hem een hart onder de riem te steken, moest ik eerst een kilometer omlopen en een groot hek omverwerpen. Op een andere manier was het museum niet te bereiken. Dit hele miljoenen verslindende plan heeft slechts een doel; wraak van Schuiling op de kritische Scholte. Zo griezelig eenvoudig zit het in elkaar, ook al kunnen weinig mensen dat geloven.

Saskia van Kuik
11 januari 2017 at 16:16
Tsja, dan mogen we het van Koen Schuiling wel geen bananenrepuibliek noemen, maar hoe heet dan een overheid die overal maling aan heeft, inclusief aangekondigde gemeenteraadsvergadering?

Judge X
11 januari 2017 at 16:25
Wat dacht u van: ‘een fascistische overheid’ ?

Judge X
11 januari 2017 at 19:19
Daar past in dit geval de benaming ‘Schalkhaar politie’ trouwens ook mooi bij.

Klaas Otten
11 januari 2017 at 16:33
Dit had even sneller door de politie kunnen worden afgehandeld …. maar goed de dienders hebben nu alvast geoefend voor de ontruiming van het postkantoor! Ik zie het al voor me : Terwijl Scholte & co uit het pand worden gehaald staat de Komatsu op rups van Oosterbeek Sloopwerken reeds klaar op een hoek van het desbetreffende pand met aan de giek een grote betonschaar!!!!!

Fred
11 januari 2017 at 17:05
De politie heeft zich voor een karretje laten spannen door wethouder voor een zaak( die waarschijnlijk ) onrechtmatig is aldus J Jorna van Jorna Advocaten. Dit kon nog weleens een aardig staartje hebben voor deze wethouder en de gemeente , als de betreffende houder van de rechten daar aangifte van doet . Het beste voor dit steeds maar weer blunderend gemeente bestuur is het hele zooitje op de 16 de eruit trappen. Inclusief de burgemeester . Weg er mee ! Oppositie !!! en raadsleden , doe nu eens wat er van jullie verwacht wordt !! Stuur dit hele zooitje weg !.

Hotmail 2
11 januari 2017 at 17:45
Het college had de vergunning in moeten trekken volgens onderstaande nu dus blijkt dat Zeestad geen toestemming had.
.Citaat van de voorwaarden verbonden aan de vergunning.
.
Aandachtspunten
Graag wijzen we u op de volgende aandachtspunten:
1. Het college van Burgemeester en Wethouders kunnen een omgevingsvergunning intrekken:
a. indien blijkt, dat de vergunning ten gevolge van een onjuiste of onvolledige opgave is verleend;

flipfluitketel
11 januari 2017 at 18:00
En waar uit blijkt dan dat zeestad geen toestemming had ?

Hotmail 2
11 januari 2017 at 18:08
Je hebt nog geen rust flip.
.
Joost van der Grinten
Mijne Heren,
Ik zou hierbij willen verklaren dat ik niet gekend ben in aanpassingen op het ontwerp van het stationsgebouw zoals dat indertijd is gemaakt.
Ik steun hierbij het werk van de Werkgroep Stationslocatie, die zich verzet tegen de sloop van het terras aan de oostzijde van het gebouw alsmede geldt dit ook voor het muurtje aan de noordzijde.
met hoogachting Joost van der Grinten architect

flipfluitketel
11 januari 2017 at 18:13
Dit is een steun betuiging niets meer niets minder

Hotmail 2
11 januari 2017 at 18:18
De eerste alinea zegt genoeg.
.
flip, ik ga je niet uitleggen wat de rechten van een architect zijn op een ontwerp dat heeft J Jorna al gedaan in de media.

tjitskebiersteker
11 januari 2017 at 21:08
voor dat soort acties zijn meerderheden nodig.

niedie
11 januari 2017 at 16:35
de watertoren staat alleen nog in de weg komop b en w. slopen die handel. desnoods m.e. erbij

flipfluitketel
11 januari 2017 at 16:59
Van wie is het station ? ik begreep dat het van de Prorail is en deze toestemming heeft gegeven dus zou daar gaan klagen

Fred
11 januari 2017 at 17:08
De opdrachtgever ( Gemeente ) zit hier wel degelijk fout ! Die had e.e,a. moet nagaan.

flipfluitketel
11 januari 2017 at 17:11
Misschien is de gemeente wel de uitvoerder met goedkeuring van de bezitter

Fred
11 januari 2017 at 17:40
Rob Scholte protesteert namens de bezitter van de rechten.

Hotmail 2
11 januari 2017 at 17:14
Flip, stel je eerst op de hoogte van feiten. ProRail is eigenaar van de railverkeers- en vervoersinfrastructuur en NS is eigenaar van de stationsgebouwen.

flipfluitketel
11 januari 2017 at 17:18
Oke NS dus niet de gemeente beetje flauw maar correct blijft mijn opmerking gelijk lees voor kip konijn

flipfluitketel
11 januari 2017 at 17:24
Nog even dit Hotmail 2 je begrijpt wat ik bedoel toch of wil je gewoon even de slimmerd uithangen?

Hotmail 2
11 januari 2017 at 17:50
Je roept veel flip, maar zegt. nooit wat. In deze gaat het om feiten en geen veronderstelling.

flipfluitketel
11 januari 2017 at 17:54
Toppie Hottie jij je gelijk ik mijn rust

Klaas Otten
11 januari 2017 at 20:13
Hotmail2: Niet de NS is eigenaar v/h station, doch NS vastgoed!

Robin
11 januari 2017 at 17:11
Ik vind het leuk en amuserend om te lezen hoe slecht mensen tegen verandering kunnen.
De stad is in mijn ogen wel toe aan vernieuwing, stil blijven staan is zeker achteruitgang.
Ik hoop dat het volgende college doet besluiten om alsnog het oude postkantoor en station te slopen en te vervangen voor iets nieuws.
Het wordt tijd om Den Helder wat nieuwe energie in te gaan blazen.
En een mooi nieuw stadscentrum zou een hele vooruitgang zijn.

Klaas Otten
11 januari 2017 at 17:13
Heel goed verwoord Robin!

Fred
11 januari 2017 at 17:36
Er is ook niets mis met het willen opknappen van het stationsplein in tegendeel . Maar niet op de manier waarop het nu gaat ( wetsovertreding ) .

Lady bug
11 januari 2017 at 19:41
Heel goed verwoord Robin en ben het geheel met je eens

tjitskebiersteker
11 januari 2017 at 21:18
Veel mensen gaan in Schagen en Alkmaar winkelen omdat het er zo gezellig is. Men bedoelt dan o.a. veel historische gebouwen, leuke uitstraling. Iedere stad heeft zijn eigen historie en daarmee ook eigen uitstraling. Die van Den Helder, is m.i. stoer en sober, passend bij onze geschiedenis. De vele bombardementen hebben het hart uit de stad gehaald en onze geschiedenis, net als Rotterdam, begint dus voor een groot deel na de Tweede wereldoorlog. Van die historie is nog weinig over. Dat zou je moeten koesteren. Dat betekent niet dat het nog steeds dezelfde uitstraling zou moeten hebben. Kijk naar prachtige voorbeelden als Triade en de Bibliotheek. Zo zou het kunnen en m.i. moeten met het Station en het voorplein. Daarnaast is het zo dat NS (vastgoed) niet gaat over het Intellectueel eigendom van de architect. Dat hoort zo’n 70 jaar bij de ontwerper. NS kon dus geen toestemming geven. Inmiddels doet het er niet meer toe, want de slopershamer waar we in Den Helder erg gek op zijn heeft zijn werk al weer gedaan. Stel nu dat men de bezwaarschriften gegrond verklaard en er moeten herstel werkzaamheden worden gedaan, dan kost dat weer heel veel gemeenschapsgeld. Het had anders gekund volgens mij

Dick Berts
11 januari 2017 at 21:38
De geschiedenis van Den Helder is juist blijven steken in de Tweede Wereldoorlog. Qua gemeentebestuur. En voor wat betreft het gebrek aan moedige verzetsstrijders. Daar hebben we er maar eentje van in deze gemeente…..

jonathan
12 januari 2017 at 01:01
Wees eens dapper en dien een motie van wantrouwen tegen wethouder Kuipers in

Robin
12 januari 2017 at 01:22
Ik ben van mening dat het serieus tijd is om het oude achter te laten en ons te richten op de toekomst. Modern ouderwets met leuke terrasjes waarbij vooral gezellig samenkomen en samenzijn een rol spelen. Als ik in de bibliotheek ben kan ik heerlijk genieten van de mix van modern en oud. Maar het grijze vierkante gebouw waar ooit ons postkantoor in heeft gezeten en een station waar men niet heerlijk even een broodje kan halen o.i.d. is echt aan vervanging toe. Door vooral in het verleden te blijven hangen zal je nooit jongeren aantrekken in de stad. De moderne historie waarover men spreekt in de stad is grotendeels dood beton zonder verhaal.

Dick Berts
12 januari 2017 at 01:50
Alle wettelijke regels zijn door B&W genegeerd. In een dictatuur zijn jouw leuke terrasjes alleen voor de partijbonzen bestemd.

strandloper
12 januari 2017 at 02:08
Helemaal waar Dick. En ja, wat moet ik nu met Robin. Partijbons lijkt mij wel wat voor hem en ik kan hem aanbevelen te emigreren naar Noord-Korea want daar is iedereen blij met leuke pleinen om samen te komen, heerlijk genieten van hun leider en heerlijk even een broodje halen bij de staatskraampjes. Jongeren aantrekken is niet nodig. Die zijn er vol op en staan allen met vlaggetjes te juichen. Het verleden? Nooit van gehoord. Op naar den toekomst onder leiding van Koen YL Schuil.

Robin
12 januari 2017 at 03:49
Ik zal je idee in overweging nemen. Misschien zal ik als jongere mij veel meer op mijn gemak voelen dan tussen de grote groep verbitterende ouderen die niet mee willen gaan met hun tijd. Misschien is het als gewoon werkende jongere ook wel beter om deze spookstad te verlaten voordat ik net zo verbitterd raak als sommigen hier in de stad. Ik kan een heel scala aan cijfers opnoemen waarin Den Helder zich als geheel aan kan verbeteren. Maar om die te verbeteren zal de leefbaarheid in de stad zeker aangepakt moeten worden. Zodat wij niet genoodzaakt zijn om ergens anders ons plezier te hoeven zoeken.

Fred
12 januari 2017 at 18:50
Voor terrasjes, heb je horeca nodig. En die zijn er bijna niet meer. Dat riepen zij bij het inrichten van de goudenroute naar Willemsoord ook , terrassen op de middenberm van de Beatrixstraat. daar is op twee terrassen na niets van terecht gekomen. Dat gebrul is net wat jij nu doet niets meer of minder , publiek voor je zaak (bouwproject) winnen. Wetende dat deze wens totaal onzeker is en afhankelijk is van ondernemers die daarin willen investeren. En die zijn er niet .

Klaas Otten
11 januari 2017 at 17:11
Zijn er foto’s van deze politionele actie?? watertoren moet blijven!

Erik Selie
11 januari 2017 at 17:36
@ Robin En Klaas Otten…
“Ik vind het leuk” om met de woorden van Robin te spreken dat jullie voorbij gaan aan het feit dat het niet zo zeer om het muurtje en de andere wijzigingen van de stationsomgeving gaat, maar om het feit dat de Gemeente Den Helder zijn eigen procedures voor dit soort zaken niet volgt!
Over het wel of niet “voor” zijn van veranderingen gaat het in dit geval niet helemaal.
Als een inwoner van Den Helder bijvoorbeeld een dakkapel plaats zonder vergunning is de Gemeente ook niet zo coulant om dit te gedogen en kan men, als het even tegenzit, de hele dakkapel weer verwijderen en dat is dus met name de kwestie.

Robin
12 januari 2017 at 01:29
Volgens mij is er wel degelijk een plan gepresenteerd en konden mensen kijken naar de toekomstplannen van Den Helder. Hierop had men ook op dat moment bezwaar tegen kunnen indienen. Den Helder heeft met de provinciale staten staten afspraken gemaakt voor subsidie over de herinrichting van het stationsgebied. Indien dit niet uitgevoerd wordt zou de gedeputeerde staten geld terugvorderen van het herinrichten van het stadshart. Tevens het bord van de herinrichting van het stationsplein werd ruim van te voren aangekondigd. Toen heeft er niemand geprotesteerd. Nu het plan uitgevoerd gaat worden stromen de bezwaarschriften binnen. Wordt alsjeblieft wakker en blijf niet in het verleden hangen.

Ruurd
11 januari 2017 at 18:12
Door al dit gedoe lopen de kosten van dit feestje alleen maar op.
De helderse burger betaald voor die ongein en onkunde.

Frisse nieuwe blik
11 januari 2017 at 19:02
Goed verwoord @Robin, eindelijk iemand met een frisse nieuwe blik vooruit.
Afgrijselijk stations gebouw (is niet gek dat alle andere stations zijn gesloopt van dit model) en dat vreselijke ex post kantoor waar iemand symbolisch een bedrag voor heeft betaald en nu het “huurt” het hardst van allemaal brult. Plat gooien dat gebouw en maak er wat moois van, Rob Scholte vindt wel weer wat.
(V&D staat leeg misschien…)

Henk van Kuijk
11 januari 2017 at 19:30
Een buitengewoon ernstige overtreding door de overheid: geen enkel respect voor wettelijke procedures en de burger. Dit college moet opstappen.

Judge X
11 januari 2017 at 20:14
De actie in het artikel hierboven beschreven,lijkt mij nog eerder een ambtsmisdrijf (dwang met misbruik van gezag) in vereniging (B&W) gepleegd,ingeleid door de verklaring van ‘wethouder’ Kuiper op 10-1-2017 in het NHD en in opdracht uitgevoerd door de aannemer met behulp van de politie; welke laatste geen hoor en wederhoor heeft toegepast,hetgeen wel behoort tot de algemene beginselen van behoorlijk proces.

Peter
11 januari 2017 at 20:45
Toevallig zat ik hier ook aan te denken Judge. Politie is al meer misbruikt, m.n. door Schuiling. Er zijn twee incidenten voor gevallen waarbij hij de Politie een zwijgplicht opgaf. Laatste keer was dat met de dode op het Antilliaans carnavalsfeest in het Wijkcentrum. Belemmeren van de rechtsgang, immers de Politie mocht niet meer verklaren dat er een negatief advies was uitgebracht t.a.v. het houden van het feest. En nu hier weer!! Heb m’n twijfels of dit rechtmatig is geschiedt. Voer voor juristen!!

Stef
11 januari 2017 at 20:52
Het protest is gewoon weer een vorm van aandacht door linkse hippies, nou het station en postkantoor plat.

D.A.
11 januari 2017 at 22:26
STOP schijnvonnissen, beste Lolke !, Dat doet de gemeente met de hulp van stads – NSB ers. Dat de gemeente – politie helpt, laat ons raden. Neen dus Peter. Helaas hebben we alleen een gemeente politie. Soort van Bromsnor. maar ze zullen het gooien op de Sail en de troep van de omgeving. Schijnheilig kennen ze van de “Sint”,…….. die betaalt het echter.

Judge X
12 januari 2017 at 00:31
Ooo ….,de belangenverstrengelaar is er ook bij betrokken.
Kust en likt al jaren de voeten van Schuiling (wat-heeft-hij-het-toch-druk).
Zo vallen de puzzelstukjes te Sodom.. weer aardig in elkaar.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article28935532.ece/Muurtje-treinstation-Den-Helder-afgebroken?lref=SL_2

https://denhelder.vandaag.nl/geen-belangenverstrengeling-raadslid-koning/

https://denhelder.christenunie.nl/k/n1343/news/view/405563/43656/wat-is-het-weer-druk-(willem-koning).html

Skriks
12 januari 2017 at 12:02
@ Tjitske, mooi verwoord, je blijft professioneel en consistent vooruitkijken, voor jou geen ´waan van de dag´ hoe nadrukkelijk die ook aanwezig lijkt.., ook heb je een mooi verwoord alternatief namelijk ´stoer en sober´!
@Robin, precies die redenen die jij aandraagt zijn voor mij ook de redenen geweest om meer dan 40 jaar geleden deze stad de rug toe te keren, ik vind dat je je dapper weert in je betogen. Veranderingen gaan langzaam Robin, vooral in de regio…dat merk je wanneer je na lange tijd weer eens terugkeert, overigens heeft ook dat een zekere charme.
Voor wat betreft de balans tussen oud en jong in de stad en op het forum, mijn idee is dat die niet van echt wezenlijke invloed is. Jij als jongeling weet jezelf al beter uit te drukken dan menig oudere op dit forum en van groot belang is dat je beleefd blijft en niet schreeuwerig wordt zoals enige ouderen alhier en dan heb ik het nog niet eens over de ´eeuwige herhalingen´ van sommigen…
Uiteindelijk worden zij die schreeuwen niet meer ´gehoord´ en verdien jij een stukje van het podium met je goede bedoelingen, frisse kijk en jeugdige drang om je te manifesteren.
Er zijn overigens ook ouderen die ´jong´ denken @Robin en andersom natuurlijk, laat je niet verleiden tot polarisatie en probeer bruggen te slaan.

Robin
12 januari 2017 at 14:34
Dank je wel voor je reactie! Het geeft zeker stof tot nadenken! Natuurlijk ben ik mijzelf bewust dat er bruggen geslagen moeten worden tussen ‘jong’ en ‘oud’ en sta er zeker ook open voor. Maar waar vooral in de reacties op aangestuurd wordt is dat het net lijkt alsof heel Den Helder het oneens is met de plannen die worden uitgevoerd. Met dit beeld ben ik het totaal niet eens. Vandaar dat ik hier een ander geluid wil laten horen.

Judge X
12 januari 2017 at 12:20
Zou ‘Robin’ misschien minder jong kunnen zijn dan hij/zij suggereert ?

flipfluitketel
12 januari 2017 at 12:50
Zou Judge X misschien minder slim kunnen zijn dan hij/zij suggereert ?

Robin
12 januari 2017 at 14:25
Volgens de van Dale ben je een jongere als je tussen de 16 – 30 jaar bent. Dit is in mijn situatie zeker het geval.

Skriks
12 januari 2017 at 14:28
Altijd @Judge, dat is nu juist het leuke van anoniem blijven alhoewel er altijd wat op tegen te werpen valt natuurlijk.
Mijn reactie is in ieder geval aan een ´jonge´ Robin gericht, niet aan Robin Hood…;)
Reply

Judge X
12 januari 2017 at 15:12
Ja het blijft ook leuk,want men is er ondanks de van Dale ‘nooit zeker’ van,toch antwoord te krijgen van Robin Hood. 🙂

Robin
12 januari 2017 at 18:24
Helaas zou jij het toch van me aan moeten nemen dat ik een jongere en werkende bewoner ben. Aangezien jij alles toch in twijfel trekt kan je er net zo goed van uitgaan dat ik een geprogrammeerde robot ben uit 2035 waarin ik heb gezien dat in 20 jaar Den Helder is opgebloeid tot een universitaire campus met moderne parken en infrastructuur.

Gertjan
12 januari 2017 at 14:42
Hopelijk maakt de politie ook een einde aan de bezetting van het stadhuis door een paar terroristen, alleen gebruiken die geen bommen maar laten ze sloophamers en aanverwanten het vernietigende werk doen.

VonDutch
12 januari 2017 at 14:55
Prachtig prachtig eindelijk is dat muurtje weg inclusief een paar zeehonden, nu dat gare station ook met de grond gelijk maken …..maar helaas zal dat niet gebeuren ….zucht.

Hotmail 2
12 januari 2017 at 18:41
De sloop was dus voorbarig en is er dus slecht voorwerk gedaan naar het verlenen omgevingsvergunning.
.
Robin, niemand is tegen vernieuwing/verbetering/renovatie maar wel is men tegen de manier waarop. Deze plannen waren er al in 2008. Bezwaar kan je pas maken als er een vergunning is verleend en ter inzage ligt.

Judge X
12 januari 2017 at 19:55
Ik neem aan dat je verwijst naar het laatste artikel van NHD 17.32 u Hotmail 2.
De architect zou reconstructie moeten afdwingen !

Hotmail 2
12 januari 2017 at 21:02
idd

Peter
12 januari 2017 at 20:13
Wat me wederom opvalt is dat Koen muisstil is. Net als de crisis rondom Geurt Visser destijds. Later bleek dat hij als een dief in de nacht naar Groningen was geslopen. Hij is bliksemsnel als er een pandje moet worden gesloten die een paar wietplantjes in de ventsterbank heeft staan of een dwangsom opleggen aan een weerloze burger. Maar dat zijn allemaal veilige handelingen voor hem waarbij hij naar buiten toe de harde en rechtvaardige Burgemeester lijkt die opkomt voor misstanden in de stad. Oh ja, hij is ook heel snel om sancties op te leggen als er wordt geconstateerd dat op een festival een minderjarige achter een boom een glaasje bier staat te drinken hetgeen het einde van LMSE in leidde. Is er echt stront aan de knikker, zoals nu het geval is, en hij geeft wederom niet thuis. In geval Visser liet hij Pieter Kos de kastantjes uit het vuur halen en nu weer door Lulke Kuipers. En let op, volgende week verkondigd hij niet van alles op de hoogte te zijn geweest. Heel voorspelbaar “onze” Koen!!

Dick Berts
12 januari 2017 at 20:41
Iedere burgervader was even komen kijken als de emoties zo hoog oplopen, maar deze burgerverrader is zelfs nog nooit in het Scholtemuseum geweest. Scholte is kritisch dus moet zijn kop eraf en zijn museum plat. Zo simpel is het helaas.

Fred
12 januari 2017 at 23:09
Daar , stuurt hij zijn vazallen wel voor. Dat heb je gezien bij het wegsturen van Scholte bij het station.

Simon.H
12 januari 2017 at 21:15
bij een aktie van asielzoekers was koen yung schuiling er als de kippen bij nu is het knippen en scheren en is hij ondergedoken in zijn ivoren torentje alwaar hij zijn onderdanen het vuile werk laat oplossen

Roel Prins
12 januari 2017 at 21:52
Maandagavond een speciale raadsvergadering waarin de welbespraakten de klagers gefrustreerd achter zullen laten. Er is vast een ambtenaar die ern tekst schrijft die Lolke veilig kan voorlezen. Het lijkt mij effectiever om, via het gerecht, een eventuele onrechtmatigheid van het college te laten vaststellen en dan dit gezelschap lock stock and barrel heen te zenden. Edoch daar zal het wel niet van komen en zal als het stof is neergedaald de inrichting van het stationsvoorplein gewoon verder gaan.

Fred
12 januari 2017 at 23:15
Net als jouw achtertuin aan de Ph Laan. Als jullie niet oppassen, kijken jullie daar binnen afzienbare tijd, tegen een blok beton aan !

Roel Prins
12 januari 2017 at 23:23
Wij zijn alert. Dat zijn we al enkele jaren. Er is een gemmente die voor iets verantwoordelijk is, dan is er Zeestad die weer voor iets anders verantwoordelijk is en dan is er WSDH die voor de rest verantwoordelijk is. En die drie partijen spelen de bal rond. Dus moet men niet meespelen doch asymetrisch handelen. Een goed verstaander weet wat dit is.

Judge X
12 januari 2017 at 23:40
U klinkt als een eloquente onberekenbare man,die wel van een beetje theater houdt.. 😉

strandloper
12 januari 2017 at 23:49
Ja, een mooie vergelijking met het voetbalspel. Een elftal zoals Barcelona, die de bal voortdurend rondspeelt, is moeilijk te verslaan. De tegenstander die dat weet te doorbreken door een furieuze inzet heeft kansen. Barcelona raakt gedesoriënteerd en is haar greep kwijt.

Dick Berts
12 januari 2017 at 23:16
De raadsvergadering maandag: B&W: “De zaak is onder de rechter dus moeten wij nu zwijgen”. Raad: Daverend applaus. Drankje. Iedereen weer naar huis.

strandloper
13 januari 2017 at 00:00
Daar ben ik ook bang voor Dick. Zo gaat het altijd in deze gemeente met besturen van leugen en bedrog. In ieder geval zal de oppositie dit college furieus moeten aanpakken. Wel slopen op onrechtmatige wijze en dan zwijgen vanwege de rechter. Zo zijn wij niet getrouwd Koen Schuilkelder, Lulke Kuipers en Ferdinand Vreugenbil. Ongetwijfeld zal de Stadspartij haar Judas rol weer spelen. Walgelijk die club, overlopen, liegen, bedriegen en hun kiezers neermaaien. Wanneer dringt het nu eindelijk eens door bij die blockheads van het college en “regerings”-partijen, dat zij de burgers van Den Helder geen andere keus laten dan op foute partijen te stemmen.

http://denhelderactueel.nl/2017/01/politie-maakt-einde-aan-stationsprotest-muurtje-gesloopt/