Ronald Boutkan – Plannen postkantoor eerst via de raad!

Den Helder – De plannen voor het voormalige postkantoor moeten eerst in de gemeenteraad worden behandeld, alvorens er ook maar begonnen kan worden met de werkzaamheden. Dat stelt de lokale afdeling van de PVV, die het college vragen heeft gesteld over de plannen van Tuin BV.

Raadslid Leo van Esdonk noemt de recente lovende publicaties nogal voorbarig en meent, dat de raad “nog geen anderhalf jaar geleden” niet voor niets een amendement heeft ingediend en aangenomen om het uiterlijk van het postkantoor te borgen. Het ontwerp bestemmingsplan is daarop aangepast. “Bestuur is continu, zelfs in Den Helder en het is dus niet aan de orde, dat dit soort publicaties gedaan worden zonder dat de raad daar een besluit over genomen heeft”, aldus Van Esdonk. “Verder is het zo dat, zolang er nog procedures onder de rechter zijn, er ook geen beslissingen genomen kunnen worden. Laat staan, dat er met verbouwen begonnen wordt!”

Verder stelt de PVVer, dat het helemaal niet zo is, dat alle omwonenden enthousiast zijn, zoals Tuin onlangs wel meldde. “Er waren voldoende buurtbewoners niet gecharmeerd van zijn plannen”, zegt Van Esdonk en dat wordt bevestigd door Klaas Selie, al jaren een van de spreekbuizen van de omwonenden. De PVV vraagt het college nu een termijn te zetten, waarop het onderwerp postkantoor in de raad behandeld wordt.

Vorige week werd bekend dat er in de raad ruime steun (https://denhelderactueel.nl/2019/04/steun-voor-plannen-postkantoor/) is voor de plannen.

Den Helder Actueel, 9 april 2019 – 13:49

Reacties:

Anton Hagen
9 april 2019 at 14:50
Zo wie zo is de PVV mijn club niet en zeker niet hun ,,grote blonde roerganger.
Maar zij vergeten blijkbaar niet dat dit gebouw min of meer met veel zichtbaar geweld onrechtmatig is ontruimd op bevel van B&W.En dat Tuin er nog helemaal niets te zoeken heeft,maar ik ben juridisch niet deskundig.
En van de huidige gemeenteraad hoeft men niet veel te verwachten want een ruime meerderheid jankt met de wolven mee.
Deze raad en college is verworden tot jaknikkers.
Ik ga verder maar geen namen noemen.
Als er nog echt recht bestaat in Nederland dan ben ik er van overtuigd dat ik t.z.t een lekkere openingsborrel bij Rob Scholte kan halen in het OUDE POSTKANTOOR!!!

Andrea
9 april 2019 at 15:47
Anton Hagen, ik denk dat wij de PVV niet zo snel moeten afschrijven. Om te beginnen is de PVV wel een partij die goed weet wat voor spelletjes in Den Helder worden gespeeld. En zij geven ook netjes aan dat er nog procedures lopen. En zullen mede vanwege die procedures nu inspringen op het feit dat de collegeleden die in 2017 nog indieners waren van behoud van het pand in zijn huidige vormgeving, nu klakkeloos hun eigen Amendement naast zich neerleggen.
De PVV heeft dan ook gelijk dat z’n ingrijpende wijziging in het bestemmingsplan eerst moet worden behandeld in de gemeenteraad. Zodat ook de omwonende en ik denk ook Scholte kunnen reageren op een bestemmingswijziging.
Zodat hun bezwaren uit 2017, die de gemeenteraad heeft overgenomen in een amendement alsnog aan het voetlicht kunnen brengen.
ik stem geen PVV, maar heb wel diep respect voor de raadsleden van de PVV. Zij hebben zich in relatief korte tijd vanaf het begin goed en duidelijk geprofileerd, en weten waar ze over praten. Dit in tegenstelling tot andere partijen in de coalitie die na 5 jaar nog steeds niet weten waar ze mee bezig zijn.

JB
9 april 2019 at 15:04
Ik denk dat de PVV dit in ieder geval heel helder ziet. Ben meer benieuwd hoe de overige kronkelaars in de raad reageren. Waarschijnlijk weet ik de uitkomst al !

e
9 april 2019 at 16:43
De appeltjes zijn nog lang niet geschild, maar de coalitie en Tuin hebben de muziek al besteld.

Albertha Postma
9 april 2019 at 17:30
Dit is de juiste weg bewandelen. Hopelijk luistert de raad naar deze argumenten.

Henk S
9 april 2019 at 17:45
Hopelijk vindt het pvv meer tijdens de onderzoeken, en kunnen een boel dingen nog teruggedraaid worden.
Onrechtmatig verkregen vergunningen en subsidieroof in horeca, bouw en detailhandel etc, dat zou mooi zijn.
Inderdaad toont dit wel aan dat ze niet aan vriendjespolitiek doen, hoewel hun ideologie het maken van onderscheid tussen religies mij ook niet trekt.

Henk van Kuijk
9 april 2019 at 18:41
Als er eerder dan de gerechtelijke procedures zijn afgerond begonnen wordt, dan wordt de schadeclaim van dhr Scholte alleen maar hoger. Het is overigens niets nieuws: bij het plan stadhuis op de stationslocatie sloeg het college ferm op de trom met pagina’s vol artist impressions en de beruchte Noordkoreaanse peiling: JA JA of JA. Burgemeester Schuiling liep voor de fanfare uit door dhr Scholte eruit te gooien, terwijl er net een nieuwe Raad was, die vroeg om overleg over de kwestie. Nu weer drie pagina’s vol over stadhuis Willemsoord in het reclameblaadje van het stadhuis, het NHD, terwijl er zeker gerechtelijke procedures komen over nul inspraak, de referendumblokkade en het bestemmingsplan. Elke andere inspraakpoging wordt van tafel geveegd, dus de burger heeft ook geen keus. Volgens de oude tactiek van VVD, CDA en PvdA, aangevuld met de machtskameleons en verstrengelaars zullen ze de salami-aanpak weer toepassen: gauw met bouwen beginnen, zodat ze kunnen zeggen: “We hebben al zoveel uitgegeven, we kunnen niet meer terug.” Zonder inzage en openbaarheid, want Zeestad b.v. mag daar ondemocratisch het deksel op houden. En Tuin b.v. doet ze gewoon ondemocratisch na en probeert door te denderen.

Ad
9 april 2019 at 22:15
om doodmoe van te worden. dat eeuwige scholte-gejank….pffff
we weten het nu wel… ander plaatje opzetten. de krassen worden nu wel erg diep.

Andrea
10 april 2019 at 11:05
U kunt het ook anders bekijken…..
Zolang gemeente Den Helder steeds de wet overtreed en de rechter vind dat gemeente onrechtmatig handelt zullen we deze berichten houden. En ik ben we van overtuigd dat dit maar het puntje is van ijsberg. We hebben nog andere grote rechtszaken lopen met een onkruidbestrijder en bv een Bierbron. Alleen is de aandacht voor deze zaken niet zo groot.
En het is zeer opvallend te noemen dat sinds VVD-er Koen Schuiling aan de macht is dat er veel meer rechtszaken in en met gemeente Den Helder zijn.

Ad
11 april 2019 at 10:24
ben ik met je eens Andrea. die schuiling is (laat ik netjes blijven) een smerige boef.
de hele kliek die wéér op de stoelen zitten in het gemeentehuis is, ongekozen, mafia.
zou mij niets verbazen als daar met regelmaat een “envelopje-inhoud” met een zeestad embleem in sommige binnenzakjes verdwijnt.
maar als het woordje “postkantoor” valt springt er ergens een zekering bij sommige mensen en krijgen we het al 1432 keer herhaalde verhaaltje te lezen.
de adoratie neemt gewoon enge vormen aan. dat verhaaltje kennen we nu wel.

Ferry
10 april 2019 at 11:55
Henk,er valt niets meer aan toe te voegen,Den-Helder is een oligarchie geworden,dank zij de constructie CV/BV,,Zeestad,,.

Dick Berts
9 april 2019 at 22:38
Met bloedend hart heb ik als maximale proteststem PVV gestemd bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. En wat blijkt….tot nu toe is de PVV in Den Helder de enige fatsoenlijke partij…..

Hans
10 april 2019 at 08:47
Hahahahhah Klaas Selie is niet enthousiast, de marionet van Henk Kuijk en Loes Vermeer.
Is de kleur van de verf niet naar het zin of klinkt de deurbel vals ?
Deze mensen kosten de helderse burger zoveel geld.

khs38
10 april 2019 at 10:10
Dag meneer Hans,
Als je een kerel bent maak je naam dan volledig bekend.
Of durf je dat soms niet . dat zal me niet verwonderen.
in afwachting , de marionet .

e
12 april 2019 at 21:53
KHS38 Bekend in heel …..

Andrea
10 april 2019 at 11:16
Niet de burger, maar de gemeenteraad en het College van B&W kost ons kapitalen aan geld… Hoeveel hebben de rechtszaken tegen Scholte al wel niet gekost. Het is niet niks als een rechter in meerdere zaken zegt dat een gemeente onrechtmatig handeld.
En als de heer Selie zegt dat niet enthousiast is over de plannen van Tuin, dan is dat zijn mening en die van de buurtbewoners die hij vertegenwoordigd.
Maar blijkbaar mag je als burger geen eigen mening hebben en moet je net als Hans achter een dictoriaal gemeente bestuur aanlopen. En ook ik ben benieuwd of dit de Hans is die tot zijn ellebogen in het gemeentebestuur zit. En die mede verantwoordelijk is voor de puinhoop en corruptie in Den Helder.

Dick Berts
10 april 2019 at 11:46
Met vlag en wimpel de domste opmerking die er ooit op deze site is gemaakt. Als er nou iemand rondloopt in deze stad, die niemands marionet is, dan is het Klaas Selie wel. Moedig, onafhankelijk, enorm aardig en heel erg betrokken bij het algemeen belang, dat is Klaas.

Roel Prins
10 april 2019 at 16:43
Dick, fantastisch. Klaas verdient ons aller waardering

Ferry
10 april 2019 at 12:05
Hans,eet je al mee,of heb de intentie om mee te gaan eten?
De club meelopers kan altijd wel een boodschappen jongen zoals jij gebruiken.
Je niveau van schrijven moet je alleen nog wat opkrikken,dat zal geen prijs opleveren
bij de leider.

Henk van Kuijk
10 april 2019 at 13:26
Heer Hans, u bent geen heer, en anoniem. Niet de moeite om een wederwoord te geven. Wees blij met uw 26% die voor een stadhuis op Willemsoord is, en met uw burgemeester die weg moet bij een miljoenenclaim van dhr Scholte. Opvallend dat op argumenten hier geen enkele politicus durft te reageren, behalve Harrie van Dongen die met een dwaze, minachtende opmerking kwam. De anderen zijn slechts anonieme schelders, bij gebrek aan argumenten.

Andrea
10 april 2019 at 13:35
Als je die Burgemeester nu al een enkele reis Groningen geeft, bespaar je misschien ook wel die miljoenenclaim.
Schuiling maakt meer kapot dan Den Helder lief is…
En Hans gaat echt niet meer reageren.. Als “trol” van de gemeente mag je nl niet reageren… want O O O, het zal maar duidelijk worden dat hij namens de “club” de discussie verstoord.

Dutch
10 april 2019 at 16:53
….Klaas Selie….is dat niet de broer van Peter??

e
10 april 2019 at 09:09
Ga eens voor een keer mooi opzitten en pootjes geven meeloper ! U Meneer Hans, als ja en amen knikker, bent uzelf de persoon die Helderse bevolking handen vol geld kost.

RB
10 april 2019 at 11:27
maakt allemaal niets meer uit, de Russen komen en de EU is gedoemd, maar als het goed is heeft Monique al met Bashar Hafiz al-Assad gebeld of we daar welkom zijn, met een beetje mazzel kunnen we ons eerdaags met z’n allen druk maken over “ons” postkantoor in Aleppo, hoop wel dat ze genoeg boodschappen heeft kunnen inslaan voor de reis ….

Richard
10 april 2019 at 16:24
Ik sla wat extra bier en popcorn in voor onderweg.

D.A.
10 april 2019 at 16:26
Laten dan maar hopen dat de oude KPN cel / telefoon centrale / bunker nog werkt, of word tie ook gesloopt ?

Andrea
10 april 2019 at 16:36
De Bunker is eigendom van een vriendje van Tuin, dus die zal de komende jaren ook wel moeten wijken. of het nu een monument is of niet, de vriendenclub breekt alles af met waarde voor Den Helder.
Laten wet het er maar meteen bijhalen, er moest een prachtige kerk worden gesloopt voor de Kroonpassage en nu willen de zelfde partijen de kroonpassage weer slopen….

e
10 april 2019 at 16:53
Die Kpn centrale werkt nog. De bunker is een museum, en is erfgoed. Hoewel ,…… daar heeft dit gemeentebestuur toch glad schijt aan. Of het nu erfgoed is of een museum , dat draaien ze hier toch de nek om .

Andrea
10 april 2019 at 18:27
Even een belangrijk puntje. Weet iemand hoe het staat met het conflict tussen Tuin (van der Wal) en gemeente Den Helder over het Zwembad? Het lijkt wel dat vanwege het conflict rondom het Postkantoor, ( waarbij Tuin en gemeente samenwerken) dat de schade aan het zwembad in de doofpot wordt gestopt? En oud wethouder Wagner heeft anderhalf jaar geleden nog gezegd, dat de Schade van het zwembad rond nieuwbouw waarde zou zijn. ( een kleine 25 miljoen?)

RB
10 april 2019 at 18:30
waarschijnlijk had Wagner het mis dan en viel de schade mee, storm in een glas water? anders hadden we er hier genoeg over gelezen…..

Andrea
10 april 2019 at 18:35
RB, weet je wat de definitie van doofpot is……?

RB
10 april 2019 at 18:38
Andrea ja die ken ik, kent u de definitie van ophitsen?

Andrea
10 april 2019 at 18:48
Ja die ken ik, maar heeft u zelf in de gaten waar uw hand zit bij de gemeente…
Het is namelijk heel opmerkelijk dat u alleen reageert als er een kritische noot valt richting de gemeente….
Oud wethouder Wagner had een goede onderbouwing van de schade aan het zwembad, en het valt heel erg op dat van sommige er niet over gesproken mag worden….
Dit heeft niets met ophitsen te maken, maar met feiten die niet op tafel mogen komen. Het lijkt er dus verdacht veel op dat u de definitie van de doofpot niet kent…..

RB
10 april 2019 at 21:37
ik heb totaal geen hoge pet op van de gemeente, integendeel, maar om bij ieder bericht over een postkantoor hetzelfde te herhalen komt ook bij mij de keel uit, we kennen de verhaaltjes onderhand wel

Andrea
10 april 2019 at 22:08
Gaat hier duidelijk om een nieuw punt, het Zwembad.
Maar u begrijpt waarschijnlijk niet dat het zwembad ergens anders staat dan het postkantoor.
U vind de corruptie in Den Helder blijkbaar ook goed, want u blijft altijd opkomen voor de gemeente.
Als u geen hoge pet op heeft van deze gemeente dan kunt u ook wel is kritisch zijn en inhoudelijk ingaan op de punten, ipv alleen met oneliners te komen.

RB
10 april 2019 at 22:19
het zwembad is al vele malen aangekaart, ook dat gelul over tuin en dat ze niet kunnen bouwen etc, verzin eens wat nieuws, zo komt u weer met dat die schilder een arme invalide man is die de straat op is gezet, dat hebben we namelijk nog niet gehoord, wat zeggen ze van achter kijk je een koe in de kont…..
.
eind van het verhaal is dat de gehele binnenstad enorm opknapt, het kan je smaak niet zijn maar neemt niet weg dat er iets gebeurt, stilstand is achteruitgang, en stilstand was wat we met die schilder in het postkantoor hadden, dan was er nooit iets verbeterd…… alleen een grote smoel verder niets
.
en nee als u mijn gemiddelde reacties leest heb ik altijd commentaar op het gemeentelijk apparaat en vooral op een bepaald onderdeel dus nee ik kom echt niet op voor deze gemeente, integendeel, maar ik word wel doodmoe van altijd maar dezelfde jank verhalen

Andrea
10 april 2019 at 22:24
Er is schade aan het Zwembad, en dat moet verholpen worden door de bouwers. Waarom moeten wij burgers opdraaien voor de schijnconstructies van de Gemeente die hun vrienden doorlopend de portemonnee spekken en wij hardwerkende burgers voor de kosten op draaien.
En wat nou de binnenstad mooi opgeknapt, er is geen winkel meer te vinden.
ook is het ongezond dat we in Den Helder een monopoly hebben in het winkelvastgoed. Er zijn nog maar 2 grote spelers, de 3e zijn ze nu de stad aan het uit jagen zijn, door een nog geen 25 jaar oud gebouw op de nominatie sloop te zetten.

RB
10 april 2019 at 22:36
dat bedoel ik dus met het zal je smaak wel niet zijn, dat er geen winkels meer zijn ligt aan het huidige koopgedrag van de burgers, ze zijn luie varkens geworden en bestellen alles online, daar is de middenstand de dupe van, en dat dat gebouw na 25 jaar gesloopt gaat worden is ook alleen maar te wijten aan het koopgedrag van de inwoners….. die winkels kunnen niet rondkomen van een paar kijkers per dag, daar moet omzet worden gemaakt anders sluiten de deuren, het is helaas niet anders, kun je weer gaan huilen over dat de huren erg hoog zijn, maar dat is marktconform dus ook weer geen poot om op te staan, moeten ze dan de huur maar gratis maken? een andere ondernemer loopt dan inkomsten mis, is dat dan de bedoeling?,,,,, en als er weer meer parkeergelegenheid komt komen er ook misschien meer klanten (al lijkt dat me stug, maar niet geschoten is altijd mis )

Andrea
10 april 2019 at 22:49
Reageer nu is gewoon op wat ik zeg. Nu zijn de mensen die online bestellen weer de oorzaak. We hadden het over de corruptie binnen deze gemeente, maar daar ga je niet op in.
Je arm zit gewoon dieper bij de gemeente binnen dan je wil toegeven. maar geeft niet hoor het is inmiddels voor ons wel duidelijk.

RB
10 april 2019 at 22:52
weet u wat u moet doen, een paar miljoen lenen, dan wat panden opkopen in de binnenstad, koop bijvoorbeeld de kroonpassage en dan deze panden gratis verhuren aan de winkeliers, dan heeft u uw winkels zo weer terug in de binnenstad …..
.
definieer ons?
.
we hebben het niet over corruptie, we hebben het over de plannen met het postkantoor, dat deze plannen eerst langs de raad moeten voordat deze in de openbaarheid mogen, en daar heb ik niets op tegen

e
10 april 2019 at 18:53
Wordt tegen elkaar weggestreept.

Andrea
10 april 2019 at 18:58
Een schadepost van circa 25 miljoen euro wordt weggestreept tegen een pand die tot nog toe € 350.000,- ( andere helft nog niet betaald?) heeft opgebracht voor de gemeente? Dat zou geen onbehoorlijk bestuur meer zijn, maar gewoon crimineel.
Waarom grijpt niemand in? Kan iemand dat nog uitleggen?

Judge X
10 april 2019 at 19:36
Het bestuur is dan ook crimineel, al decennia …., samen met ‘de verbonden partijen’.
Maar blijkbaar denkt men dat het hun rechtmatig monopoly is:
https://denhelderactueel.nl/2017/07/avond-ondermijning-gezag-georganiseerde-misdaad/

Judge X
10 april 2019 at 19:41
Hier nog zo’n lachertje – met commentaar – van een jaar later .
Rovers die op dieven jagen. 😀 :
https://denhelderactueel.nl/2018/10/aanpak-ondermijnende-criminaliteit-levert-geld-op/

e
11 april 2019 at 17:31
Er zijn meerdere projecten van dezelfde waarover men kan verschrijven.

Peter
10 april 2019 at 20:07
Heb inderdaad het idee dat het in de doofpot is gestopt. Er is ook niemand, m.n. de Raad, die ernaar vraagt. Heb het al eerder vermeld op dit forum. Zou wel eens part of the deal worden bij het nieuw te bouwen Stadhuis.

Henk van Kuijk
10 april 2019 at 20:46
Den Helder kent geen enkele openbaarheid van bestuur. Want dat wil zeggen: openbaarheid van financiën. Zo gauw er iets aan de hand is, gaat het deksel erop: Watertoren, Schouwburg, Zwembad, Onkruid, Stadhuis. O.a. via de constructies Zeestad, Port of Den Helder, Willemsoord. En zonder raadscontrole is er geen democratie. Plus regelmatige belangenverstrengeling: dhr Koning (CU), dhr Assorgia (Beter voor DH) en de bedrijvenvriendjes van VVD en CDA (blokkeerden renovatie stadhuis). Dat moet absoluut veranderen. Het is een aanfluiting. Alleen PVV en GroenLinks proberen er wat aan te doen.

SK
11 april 2019 at 06:45
Waar kan ik me inschrijven voor partij “Zeestad”? Ik zoek nog een goedbetaalde baan bij corrupte mensen.

Henk
11 april 2019 at 07:15
En ondertussen zien we de binnenstad steeds meer op een soort statisch Almere gaan lijken.
Alsof je mooie nostalgie kan vervangen door koude uitgedachte blokgebouwen met een goedkoop jaren 30 laagje!!!
Las gister dat halter Bellevue pas volgens jaar open gaat, waarom moet dat zo lang duren???/waarom moet dit er eigenlijk zo nodig komen??, zitten we weer een heel seizoen in de puinhopen!!.
Net als de bouwperiode in de Beatrixstraat de hofheer, jonkdame en het xenosgebouw ( 3 jaar plus).
Het heeft allemaal onnodig veel te lang geduurt.
Zelfs met de sail moesten mensen tussen de puihopen en herrie door laveren richting haven, zogenaamd omdat men geen goed personeel kon krijgen, BEGIN ER DAN NIET AAN!!
Pure rekstrategie volgens mij want de huur van hijskranen, machines arbeidsuren verschrijven etc kan zo mooi door gaan om het bestede/ geroofde subsidiegeld wit te wassen..
En ondertussen zitten wij met een sfeerloze chaotische binnenstad, de goede winkels willen hier niet meer blijven, vriendjes vervullen de nieuw gebouwde winkels en vooral met bouw puinhopen op cruciale plekken!!!
Er staat genoeg leeg in Den Helder, als er nieuwe winkels, bedrijven bij moeten, gebruik deze locaties dan, vierdubbel winst: invulling van leegstand, minder subsidieroof, geen overlast voor bewoners/ bezoekers van Den Helder en eerlijk tegenover al bestaande ondernemers/ huurders die niet bij woningstichting huren..

RB
11 april 2019 at 07:40
daarom smaken verschillen, ik vind het wel mooi opknappen in de stad, u noemt het oude nostalgie, ik noem het oude meuk, u vind het lang duren dat Belevue pas volgend jaar open gaat, ik ben blij dat er vooruitgang in zit en ben blij dat ze er de tijd voor nemen ipv het zoals in de jaren 70 afraffelen, u vraagt moet dit er eigenlijk wel komen, heeft u wel eens gezien wat er tot vorige week stond? verschrikkelijk jaren 70 gebouw, niet meer van deze tijd en wordt dus gewoon vervangen voor iets beters, dan meld u dat er veel leegstand is maar heeft u die gebouwen wel eens goed bekeken ? ik zou er niet in willen zitten als ondernemer, uitstraling van niets doordat het allemaal oude meuk is, als ze nu net als in de Keizerstraat de gevels eerst eens opfrissen dan is het veel aantrekkelijker voor ondernemers,

e
11 april 2019 at 09:00
Daar zeg je wat , “De gevels opfrissen”. Daar achter zit de door jou genoemde Oude Meuk. Holly Wood city met nepgevels.

Albertha Postma
11 april 2019 at 09:26
Als een ondernemer het moet hebben van de uitstraling van een gebouw, dan is er iets heel erg mis. Volgens mij moet de ondernemer het hebben van zijn of haar eigen uitstraling. Zoals gastvrijheid en klantgerichtheid bijvoorbeeld. Daar ontbreekt het nogal eens aan. Men doet veel te weinig aan klantenbinding. Als dat in Den Helder wat meer de norm zou zijn dan denk ik dat de burgers en ook toeristen niet meer zoveel hun heil zouden zoeken tot het internet. Als je, je ergens welkom voelt, dan kom je terug. Daar is hier heel weinig van te merken. Op een uitzondering daargelaten. Hetzelfde geldt voor onze volksvertegenwoordigers, wat zij uitstralen is duidelijk terug te zien in gemeente. Jammer dat ook zij niet wat meer klantgericht zijn. En zoals ik eerder al aangaf ben ik benieuwd of de raad luistert naar de argumenten van PVV. Want dat zijn de punten die de burger dwarszitten. Vooral dat er geen continuïteit is in besluiten. Men heeft geen structuur.

RB
11 april 2019 at 19:02
Voordat een klant de winkel betreed is er iets anders wat deze potentiële klant toch echt als eerste ziet, het bekende visitekaartje, en dat ligt niet ergens op een plank achterin de winkel, vreemd dat u dat wel denkt, u loopt met een blinddoek op door de winkelstraat en doet deze pas af als u voor het schap staat waar u de producten die u wilt hebben?…. volgens u moet de ondernemer het hebben van zijn of haar eigen uitstraling maar hoe komt de potentiële klant in aanraking met deze ondernemer als hij de voorgevel snel voorbijloopt omdat deze totaal niet aantrekkelijk is om naar binnen te gaan?

Albertha Postma
11 april 2019 at 20:11
Nee, dat ligt inderdaad niet ergens achter in de winkel. Maar het zit hem ook niet in de gevel. Een aantrekkelijke etalage of indien mogelijk buiten de winkel leuke betaalbare materialen uitstallen dat is het visitekaartje. En ook het personeel wat rondloopt kan van grote betekenis zijn. Bied klanten een gratis kopje koffie of thee aan terwijl ze aan het rondkijken zijn. Creëer een zitje in de winkel. Maak een praatje zonder dat je klanten probeert over te halen om iets te kopen. Ook zou men wat meer plantenbakken voor de winkel neer mogen zetten met veel kleur en geur. Dat trekt mensen. Als men mooie historische gevels wil kijken dan gaat men naar een stad als Amsterdam, Alkmaar, Leeuwarden enz. Het is hier in de binnenstad een versteend allegaartje aan het worden. Elke gevel op zich is mooi maar bekijk niet het geheel.

RB
11 april 2019 at 20:52
alleen de vernieuwde geveltjes zijn mooi, de rest is een zooi, in de oorlog is er enorm veel verloren gegaan en door de revolutiebouw na de opbouw verziekt, waren andere tijden dus nu geen zin om er over te zeuren, de laatste jaren wordt er een berg werk verzet en knapt het in mijn ogen gewoon enorm op, maar zoals eerder smaken verschillen, maar om het afbraak etc te noemen vind ik te ver gaan en slaat nergens op dat zeggen alleen mensen die gewoon bang voor verandering zijn….
.
met u eens dat personeel de winkels kan maken en breken, maar het blijft wel dat de eerste stap de uitstraling vanaf de winkelstraat is, de etalage is onderdeel van de gevel, als de ramen zijn dichtgetimmerd met oude steigerplanken heb je geen etalage en zullen er velen gewoon doorlopen, dat moet ook u kunnen toegeven, als de klant eenmaal binnen is is het aan het personeel en de winkelindeling en bijvoorbeeld dat kopje koffie of de klant weer terug komt of niet

JB
11 april 2019 at 10:47
Zou dat met sommige DHA reageerders ook niet kunnen, oude meuk vervangen door wat jongers, wat frissers. Oude meuk die een uitstraling van niets heeft, wat zou dat opfrissen op DHA.

e
11 april 2019 at 11:37
Zoals ze in Noord Korea doen en andere dictaturen ? Je hebt een te grote mond of komt te dicht bij de waarheid en dan moet je je bek houden?

Henk van Kuijk
11 april 2019 at 12:12
Ah…. de Jengelende Belediger, anoniem, heeft het over het autoritaire college? Ik ken inderdaad frisse. echte democraten met uitstraling. Die niet bij de dorpse vriendjesklup willen horen, maar een volwassen, democratische stad willen.

Hans
11 april 2019 at 16:16
Henkie Henkie reken je jezelf daar ook toe, hoewel jij ook niet vreemd bent met Jengelen.

Henk
11 april 2019 at 17:13
RB, De oude meuk zoals u het omschrijft is met opzet voor en door onze stadsvernieuwers laten verpauperen zodat ze als een soort helden worden onthaald door goed gelovende mensen (sukkels!) als u als de redders van onze stad!!.
Als de gebouwen gewoon bijgehouden waren, waren ze allang al met hun tijd meegegaan, hadden we nu mooie nostalgische gebouwen gehad, waar we allemaal mooie herinneringen aan hebben en had het ons veel minder gekost en hun veel minder opgeleverd.
Dacht dat het spelletje wat ws samen met gemeente gespeeld heeft u allang bekend was, waltmann/ kuipers.
Verder sluit ik mij aan bij Albertha, een ondernemer behoeft geen nieuwbouw, als zijn visie, smaak, aanbod en charisma goed zijn loopt zijn zaak vanzelf
Wij hebben echter hier veelal te maken met de prutservriendjes van waltmann die de dommere helft van Den Helder om de tuin leidt en dit hele rampzalige plan van te voren bekokstoofd heeft.
Hopelijk stopt iemand deze gek, voordat hij bijvoorbeeld ook nog onze Kroonpassage of V&D gebouw laat verdwijnen of onherstelbaar verminkt, zoals hij nu van plan schijnt te zijn!!!

RB
11 april 2019 at 18:47
Henk, ik weet niet wat u gedronken of gerookt heeft maar uw visie is behoorlijk vertroebeld…… “onze Kroonpassage” ? V&D gebouw onherstelbaar verminken waar een blind paard nog geen schade kan aanrichten ? met opzet laten verpauperen, laat me niet lachen, er zitten panden bij die niet op een normale manier meer tot deze tijd te liften zijn, het rijtje ongeregeld eind Spoorstraat, moest dat blijven? dat rijtje waar nu de hofdame staat wilde u dat graag behouden? klerezooi van Oudijk Molenstraat oh oh oh daar hadden we zulk goede herinneringen aan dat moest toch eigenlijk wel blijven staan, hoek Bernhardplein Polderweg, is toch veel netter nu? kom eens met voorbeelden? volgens mij bent u gewoon bang voor verandering

e
11 april 2019 at 19:54
Henk heeft het bij het rechte eind. Ik heb panden met complete inhoud gezien die letterlijk na het verkrijgen van de sleutel , op slot gedraaid zijn en nooit meer zijn geopend. De gemeente liet het pand gewoon weg rotten met inhoud en wel. Tot er bij de buren de kakkerlakken binnen kwamen afkomstig uit de achter gelaten koelingen en vriezers in dat pand. Dat kwam allemaal , omdat de energie voorziening van het pand was afgesloten om kraken te voorkomen. Het pand werd gewoon dicht getimmerd en niet meer naar omgekeken. De mensen begonnen te klagen , en dat was nu net de bedoeling van de gemeente , om aan te tonen dat de binnenstad verpauperd en er gesloopt moet worden. Omdat te zien , hoef je echt niet gerookt of gedronken te hebben, het is gewoon de tactiek van de gemeente om panden goedkoop te kunnen verwerven om vervolgens tot sloop over te kunnen gaan. Zo is de Koningstraat helemaal naar zijn moer geholpen.

RB
11 april 2019 at 20:44
de Citadel stond op de nominatie om gesloopt te worden en dat weet u ook…… kom met wat nieuws zonder er zo’n drama van te maken

RB
11 april 2019 at 20:57
trouwens voor die kakkerlakken etc moet je bij Jan D zijn, die heeft het pand verkocht en had het leeg, schoon, zonder huurders en zo voorts moeten opleveren en die is duidelijk in gebreken gebleven als de buren er last van krijgen…..

Henk
11 april 2019 at 21:15
Beste RB,
Er staat een filmpje van Den Helder uit 1993 op youtube, sorry hoor maar de gezelligheid ala Texel, Callantsoog straalt er van af, mijn hart ging open, dat kan ik van deze koude cliche hoog/ nieuwbouw absoluut niet vinden.
Texel en Callanstoog zijn overbevolkt van toeristen, waar ziet u daar statisch blokkerig, bombastische eenheidsworst gebouwen met nog eens geblindeerde ramen ook bij bepaalde winkels??? en dan ook nog eens de infrastructuur erop aan passen, zodat mensen niet om dit stukje foeilelijk heen kunnen??.
Daar hebben ze gebouwen, OOK UIT DE JAREN 70 in hun waarde gelaten en bijgehouden!!
Ik geloof er niet in dat de ontwerper van dit geheel zo dom is, het doet hem gewoon niets en gaat hem alleen om meer en meer geld te vergaren (rupsje nooit genoeg) en domkoppen zoals u voor de gek te kunnen houden, dat dit mooi zou zijn ofzo..
Wie laat er nou met Sail volop doorbouwen, zodat mensen op het terras in de Beatrixstraat stof zaten te happen en in de herrie/ stof zaten van gedril van boren en voorbijrijdend bouwverkeer???,
Dan is het je echt niet te doen om Den Helder mooi te krijgen/ over te laten komen, je bent volgens mij uit op eigen gewin/ ambitie, dit heb ik allang al door bij deze vals spelende over het paard getilde kliek.
Verder hou ik erover op want heb het idee dat ik tegen een muur aan het praten ben, gegroet.

RB
11 april 2019 at 21:26
dus uw smaak moet ook de mijne zijn??? blij van niet, van mij mag de sloopkogel zo dwars door het postkantoor, V&D en ook nog wienerhof en nog meer van dat soort jaren 70 blokkendozen, plat die bende en er wat knaps neerzetten, uw reacties doen me sterk denken aan hoe de familie Kim het land regeert “wat ik mooi vind vind ieder mooi….. ”
.
1993 is 26 jaar geleden, de tijd staat niet stil in 26 jaar, 36 jaar geleden hadden we nog die verschrikkelijk overkappingen om de gevels te verbergen, krassen, vogelpoep, etc, nee dat was mooi…. als u aan die strohalm vasthoud bent u echt enorm bang voor veranderingen cq vernieuwingen… ook blijft u ook maar doorzemelen over het SAIL weekend, dat was ondanks een paar kleine hickups (wat natuurlijk kan gebeuren met honderdduizenden bezoekers) het meest geslaagde weekend in tijden, zelfs dat loopt u af te zeiken, dat zegt al genoeg over Henk de azijnpisser die never te nooit eens tevreden kan zijn

Albertha Postma
11 april 2019 at 11:17
Het is jammer dat u mijn reacties vertraagd plaatst. Of van sommigen zelfs hun reactie verwijderd. Terwijl u een zo mooi instrument als DHA heeft wat de publieke opinie naar voren brengt. Ik zit er over te denken om de Raad van de Journalistiek te vragen of dit wel correct en behoorlijk is.

Ronald Boutkan
11 april 2019 at 13:40
Reacties worden niet verwijderd en vertraging zit hem in moderatie, een heel gangbaar iets in online medialand. Maar vooral doen, we wachten af.

Albertha Postma
11 april 2019 at 14:04
Dat u controleert op de inhoud en discriminatie is prima. Maar waarom u er zo lang over moet doen om specifiek mijn antwoorden te moderen is zeer vreemd. En haalt het verband uit de discussie.

Anton Hagen
11 april 2019 at 15:35
Mevr Albertha Postma,
Zou het ook kunnen zijn dat de redactie op sommige momenten iets anders te doen heeft en dat het daardoor enigszins vertraagd.
En daarbij: Het is allemaal GRATIS!!! Of heeft u zoveel haast om te reageren?

Albertha Postma
11 april 2019 at 17:02
Sorry, meneer Hagen. Als het de volgende dag pas geplaatst wordt? En het keer op keer gebeurd dat mijn reacties urenlang op hold staan. Ik zie al uw reacties en die van anderen wel staan met een later tijdstip. En wat ik zeg, dat sommige reacties niet geplaatst worden mag u checken. Zie reactie Judge X van 5 april 14:35 uur op mijn reactie van 3 april 13:29 uur, artikel 3 april Steun voor plannen postkantoor. En de reactie van Judge X van 30 maart 10:10 uur op het artikel van 29 maart 2019 Ouderen en de autoverzekering oneerlijk? Meneer Hagen ik heb wel een vermoeden wat er aan de hand is maar dat ga ik niet in de openbaarheid brengen. Dat zou schade kunnen toebrengen aan DHA en andere personen. En dat is zeker mijn bedoeling niet. Ik verwacht van de heer Boutkan dat hij zich profesioneler op gaat stellen.

Henk
12 april 2019 at 07:01
Feit is dat het niet mooi is, waarom zou je veranderen wat goed was en als dan blijkt dat het niet werkt er nog dubbel zo hard mee door gaan, winkels lopen voor geen meter in Den Helder!!!!.
De overkappingen zijn weggehaald omdat er subsidie was om gevels op te knappen, zo is alle ellende begonnen.
Toendertijd kwamen mensen hier speciaal winkelen omdat ze met regen droog liepen, het eerste unieke wat verkwanseld is door onze geweldige directeur.
Het V&D pand is inmiddels zo verpauperd en op afschuwelijke manier toegetakeld met het voormalig restaurant als hoedendoos ofzo.. dat mensen het wederom als zegen gaan zien dat onze redder des stads er iets mee gaat doen.
Het is of ik achter de schermen iemand betaal om u toe te takelen en dan vervolgens in het openbaar als uw redder optreed om vervolgens uw geld te kunnen aftroggellen.
Wat uw smaak is is uw smaak, dit zijn de feiten.

Albertha Postma
12 april 2019 at 08:22
Dit artikel gaat over het behoud van het postkantoor in zijn originele staat. Het postkantoor is geen lelijk gebouw. Alleen de kleurstelling is verouderd. Als de buitenkant een goede opknapbeurt zou krijgen dan weet iedereen niet wat hij of zij ziet. Dan is het naar mijn idee niet nodig om de pui te vernieuwen en kan de buitenkant in originele staat blijven. Dit gebouw heeft een statige en robuuste uitstraling. Zonde om hier wat aan te veranderen. Het behoort tot de belangrijkste wederopbouwarchitectuur van na de tweede Wereldoorlog. Het verdiend de status van monument. Het staat los van de winkels in de binnenstad en is een op zich staand gebouw. Het oog zou er er juist heentrekken omdat het eruit springt. Doodzonde gemeenteraad om dit stukje historie dusdanig te laten verbouwen zodat het zijn originaliteit verliest.

RB
12 april 2019 at 12:47
zoals ik al eerder melde verschillen smaken, dat is geheel persoonlijk, daar kun je geen oordeel op laten berusten, u kunt het geen lelijk pand vinden, een ander kan het een afzichtelijke bunker vinden, en bij deze voorgestelde verbouwing kan de één het afbraak vinden een ander vooruitgang, wat ik zoals eerder wel vind is dat bij zo’n toch wel beeldbepalend gebouw dat de raad hier over moet kunnen beslissen

e
12 april 2019 at 15:09
Wat de ene raad beslist, veegt hier in deze stad de volgende raad weer van tafel. Het is namelijk al een keer bepaald , dat het een beeldbepalend gebouw is uit de wederopbouw periode en dat er aan het gebouw niets veranderd mocht worden. Maar sommige onder zowel de bewoners als de aannemer en de gemeente zelf hebben daar lak aan. Smaken verschillen en afspraken in Den Helder stellen geen moer voor.

Albertha Postma
12 april 2019 at 16:07
Dat is nu net wat PVV aan de kaak gaat stellen. Er is al in 2017 een besluit genomen wat het uiterlijk van het postkantoor borgt. Inderdaad smaken verschillen. Maar dat kan toch niet leidend zijn als het gaat om een gebouw dat beeldbepalend is en ook nog eens van grote historische waarde. Dit omdat het onder de opbouwarchitectuur valt van na de tweede Wereldoorlog. Deze periode mag niet vergeten worden. Omdat gemeente Den Helder verschrikkelijk zwaar gebombardeerd is tijdens de tweede wereld oorlog. En heeft laten zien dat er met vereende kracht gewerkt is om de stad weer op te bouwen. Dit gebouw zou zelfs symbool hiervoor kunnen staan.

Henk
12 april 2019 at 17:00
Zo ook het V&D gebouw Albherta, zeker met het pionachtige restaurant wat ze nu zo verschrikkelijk toegetakeld hebben, zelfs de ramen hebben ze vies bruin gemaakt en de goedkope bestickering is er al af gewaaid.
Ook dat vind ik een echt uniek jaren 50 wederopbouw monument waar ze vanaf moeten blijven!!! en in ere dienen te herstellen, kosteloos, want het was goed!!! en het is in hun beheer vernaggeld!!!
Maar ja.. wat kunnen we er aan doen, blijkbaar staan ze boven de wet hier in Den Helder en mogen ze verampeneren wat ze willen.

RB
12 april 2019 at 18:23
wat de één verampeneren vind vind de ander kunst……
ik vind persoonlijk die zooi van de knutselaar die in het postkantoor even gratis heeft mogen huisvesten ook nergens op slaan, een ander kan er uren verliefd naar staan kijken, emoties en onderbuik gevoelens Henk

Henk
12 april 2019 at 18:56
Vind u “de hoedendoos ” mooi dan???, heb er zelfs aan zitten te denken om de Beatrixstraat op te geven voor de verkiezing “lelijkste straat van nl met “de hoedendoos “als hoogtepunt / dieptepunt.
Winnen ze volgens mij met verve, hebben ze weer een prijs.

Albertha Postma
12 april 2019 at 20:15
Filmpje van Den Helder Henk. Speciaal voor u.

Henk
12 april 2019 at 21:01
Verschrikkelijke beelden, wel komisch belicht, had het nog niet gezien.
Komt nog eens bij Albertha dat de Beatrixstraat zich totaal niet leent als winkelstraat, te breed, teveel chaotisch verkeer, zomers is het snoeiheet met al die bestratingen hoogbouw en in de winter herfst giert de wind/ regen/ hagel er doorheen als een malle, wat al menig zonnescherm etc gekost heeft.
Deze dwazen houden totaal geen rekening met infrastructuur zoals hij bedoeld is en denken alles maar naar hun hand te kunnen zetten.
Commentaartjes onder het filmpje en het filmpje zelf zeggen genoeg lijkt mij, “lelijkste stad van nl”, “Lijkt wel Almere” etc.en maar doorgaan en maar doorgaan met lelijke onnodige geldverslindende overlastgevende aan sfeerverwoestende projecten.

RB
12 april 2019 at 21:12
Pietje Negatief, wat zou dan wel “de oplossing” zijn?
alles bij het oude laten? dat zou wel een heel makkelijk antwoord zijn voor iemand die des doods is voor verandering maar is geen optie, dan wordt het nooit meer wat hier, we zullen moeten vernieuwen of u nu wilt of niet

Albertha Postma
12 april 2019 at 21:52
Henk en RB, alles hoeft niet bij het oude te blijven. Maar ik moet Henk gelijk geven dat de stadsvloer in Den Helder wel meer ontsteend mag worden. Het is een en al steen. Men zou de wind kunnen breken door mooie groene hagen aan te leggen. Ook zouden er wel wat bloemperken mogen komen. Het middenpad met de levensgevaarlijke bestrating ( ouderen en invaliden durven hier al helemaal niet te lopen) wordt niet of amper gebruikt door voetgangers. De stoepen zijn inderdaad heel breed en versteend. Gemeente Den Helder is lid van Operatie Steenbreek. Dit zou een mooi project wezen. Het zou gelijk de winkels en horecagelegenheden meer uitstraling geven. Een groene omgeving is goed voor mens en dier. Bovendien is het goed voor de afvoer van het hemelwater. Er gaat minder water het riool in bij hevige hoosbuien. Plus dat het groen zorgt voor verkoeling in de zomermaanden. Ideeën zat. Nu proberen gemeente mee te krijgen. https://www.operatiesteenbreek.nl/wp-content/uploads/2019/03/steenbreekgemeenten-maart-19.jpg

e
12 april 2019 at 22:05
Nu effe niet om het èèn of ander , Maar… waarom… is indertijd de bocht uit de Keizerstraat gehaald en doorgetrokken als Beatrixstraat in aansluiting naar de Middenweg ? Om een betere en snellere oost west verbinding te krijgen. omdat de spoorlijn de stad doormidden sneed. Zo kreeg de Beatrixstraat steeds weer een andere uitstraling dan oorspronkelijk de bedoeling was. De Beatrixstraat is nooit opgezet als winkelstraat, dat is in de loop der tijd zo gegroeid.

Henk
12 april 2019 at 22:20
Helemaal mee eens e, behalve dat het niet in de loop van de tijd zo is gegroeid, het is een lumineus idee geweest van onze grote leider Kim-Jong waltmann, die deze stad wel even over het paard tilt.
De laatste 5 jaar zijn vooral catastrofaal en het wordt steeds gekker, er komen steeds meer waanideeën opborrelen bij de man van zeenaald op de dijk tot de wederopstanding van de koningsdriehoek, (die nooit bestaan heeft in Den Helder).
Doe maar normaal dan ben je al gek genoeg en hoge bomen vangen veel wind.

Henk
12 april 2019 at 22:11
Ik vind eigenlijk mensen die het oude/ oorspronkelijke Den Helder afzeiken en vinden dat het groter, drukker en duurder moet negatief, maar goed het is maar net uit welke hoek je het bekijkt.
Ik had gewoon wat bestond, zoveel mogelijk bijgehouden/ vernieuwd maar dan in oude staat en eventueel uitgebreid in de sfeer van het oude en dit dan (heel belangrijk!!) door de ondernemer zelf laten bekostigen.
Zo krijg je zaken met ondernemers met hart en ziel erin die precies weten wat nodig is in plaats van profiterende, brallerige, arrogante, vals spelende opscheppers, die open of dicht gaan wanneer het hun goeddunkt en je behoudt je klandizie die vaak in tientallen jaren is/ was opgebouwd.
Dit is mijn visie, als u dat negatief wenst te noemen staat u dat vrij, ik zie het andersom en ook dat staat mij vrij

Albertha Postma
12 april 2019 at 22:30
Henk er staat nog een reactie van mij voor RB en jou op hold met daarin een link. Dus even rustig aan want ik lig hier in een deuk ongeveer met je benaming voor de heer Waltmann.

lezer
12 april 2019 at 23:26
@Henk, Het is niet negatief wat u benoemt maar wel onrealistisch. Heel veel winkels en bedrijven zijn hier gestopt vanwege het koopgedrag. Als een ondernemer te weinig winst maakt dan is het klaar dat die stopt. Uw herinnering aan 1993 komt nooit meer terug, hoe jammer dat ook is. Veel andere steden lijden ook aan dit gedrag. U heeft wel gelijk dat hier een plan is opgezet, tezamen met WS, een ex-directie van een zorgcentra en schouwburg en zeestad om de verhuizing van de bibliotheek en afbraak en verhuizing van de schouwburg en afbraak van zorgcentra en verdeling van ouderen in dure nieuwe gebouwen, om centralisatie maar de zaken kunnen niet meer terug gedraaid worden. D66 heeft hier een grote hand in gehad. Lees bijv. de namen op de eerste steen bij zorgcentrum Westhoek. De schouwburg was prima, het was mooi centraal, goede parkeer faciliteit en overdag een gezellige setting met vijvers en kunst waar mensen elkaar ontmoetten op de bankjes daarvoor. Het is weg en komt niet meer terug. De zorgcentra moesten ook allemaal veranderd (niet verbeterd!) en nieuwe dure gebouwen moesten er komen op de meest onmogelijke plaatsen. De enige optie dat deze stad is en wordt verkwanseld is om z.s.m. die burgemeester hier kwijt te raken die voor dit alles verantwoordelijk kan worden gesteld. En wel om de reden dat er teveel is gesloopt, teveel onnodig (te) duur is gebouwd, teveel beslissingen heeft ondertekend zonder instemming van de bevolking. Dus de beste optie is nu opnieuw beginnen met wat we ‘hebben’ met een echt behoorlijk bestuur en een sterke, echte burgemeester die luistert en praat met de bevolking ipv met z’n vriendjes.

Albertha Postma
13 april 2019 at 00:40
Hoe heeft u dat in gedachten een echt behoorlijk bestuur? Ook voordat de huidige burgemeester is aangesteld was er geen continuïteit in besluiten. Het stadscentrum blijft men verplaatsen. Nu weer moet het stadshart Willemsoord worden. Men blijft gebouwen afbreken en op een andere plaats weer opbouwen. Wat is dat voor raar gedrag in Den Helder? Zo krijgt de stad nooit iets eigens. Er zal er een heel tijdperk van wederopbouwarchitectuur verdwijnen en weggevaagd worden als we er niet oppassen. Heeft men hier geen eigen identiteit, verbondenheid en controle nodig? Waar ligt hem dit aan? Komt het door de marinementaliteit? Altijd in beweging moeten zijn? Men heeft toch een basis en thuisgevoel nodig die niet voortdurend aan verandering onderhevig is? Men heeft in Den Helder straks geen duidelijke herkenningspunten meer.

lezer
13 april 2019 at 22:27
Ja, het zijn niet enkel de gebouwen die afgebroken worden, maar hele wijken en stadsdelen die onder controle naar Willemsoord en omgeving zijn en worden verhuisd. Het (voormalige) centrum van de stad moet volgens WS ideeën een woningbestemming worden, zoals ik het nu interpreteer qua bepaalde info. Of het komt door de marinementaliteit? Ik hoorde eens iemand zeggen dat het hier is als los zand, er is geen vaste kern van cement onder de bevolking. Den Helder is een stad met veel prachtige faciliteiten en m.i. kan er hard gewerkt worden om meer bezieling te krijgen onder elkaar. Daar kan een burgemeester een leidende rol in spelen, dus absoluut niet de huidige! Hij heeft zijn rol verspeelt, nooit de bevolking als eerste in zijn vizier maar enkel zijn eigen weg gevolgd. Hoe ik dat in gedachten heb qua behoorlijk bestuur? Iemand als bijv. Vermooten c.s. aan het roer, sterke mensen met idealen, met moraliteit, met een hart en verstand om deze stad (wat er van over is) in goed gareel te leiden.

e
13 april 2019 at 07:48
Er wordt door jullie aan voorbij gegaan , dat veel winkeliers geen eigenaar van het pand zijn waar zij in zitten. Woningstichting heeft zaken gedaan met de verhuurders van de panden, niet met de winkeliers.

Henk
13 april 2019 at 08:23
@lezer, de schouwburg bibliotheek etc daar kan ik mee leven, hoewel ook verkwisting van de eerste plank.
De zorgsituatie is schrijnend in het hele land, maar ja.., iedereen stemt tegenwoordig toch rechts?, want links is knuffelen, dus ja… wat er dan gebeurt is er vallen sociale structuren weg die een van de beste ter wereld waren ten behoeve van slinkse zakenlieden/ managers/ politici die er winst op willen/ mogen maken.
Uiteindelijk staat rechts/ liberalisme voor handelsvrijheid, het recht van de sterkste en als het doorgeschoven wordt het bevoordelen van “bevriende” zakenpartners.
Het wordt vaak bestempeld als oude koek maar Pim Fortuin zei het al “een dokter moet weer een dokter worden en geen manager die zijn zakken vult en samen met andere dokters een kliek vormt”..
In de hedendaagse tijd is deze stelling nou juist bewaarheid geworden, we hebben niet meer te maken met een burgemeester, directeur woningstichting of ambtenaar, we hebben te maken met mensen die zich uitgeven als wereldarchitecten, ontwerpers, redders van de stad , een kliek vormen en misbruik maken van hun managers positie die ze eigenlijk niet horen te hebben en elkaar en vooral zichzelf de mooiste baantjes, projecten en het grote geld toeschuiven.
Wat mij het meeste stoort is dat er geen einde is aan de hebberige vernielzucht van deze mensen, het wordt eerder erger, waardoor het merendeel van de mensen ( u en ik) meer moeten gaan betalen, in de puinhopen zitten maar er ook nog eens met arrogantie op ons neergekeken wordt door dit spul terwijl ze ons met allerlei media propaganda voor de gek houden, waar men blijkbaar grif intrapt.
Dan had jij dit ook maar moeten doen, nu doe ik het, dat jij in de puinhoop leeft met veel vaste lasten en weinig/ slechte zorg is je eigen schuld, dat is doorgeschoven liberalisme.
In de tijd van Fortuin zat dit geboefte aan de linkerkant nu bijna 20 jaar later begeeft het zich aan de liberale kant, het duikt erin waar de macht zich begeeft, mocht Pim nog geleefd hebben zou hij nu rechts te lijf zijn gegaan, maar dat terzijde.

lezer
13 april 2019 at 23:03
Henk, ik heb zelf niets met rechtse of linkse politieke kant, meer met het midden. Om de reden dat beide kanten net zo belangrijk zijn en uiteraard elkaar nodig hebben. Een politiek leider zou eigenlijk beter ook met deze instelling worden aangesteld om bevoordeling te voorkomen. Maar dat kiest de stemmer en die bepaalt. Zo kiest de Helderse stemmer vooral aan de rechterzijde, zoals VVD en PVV en nu ook de FvD. Zo is het het huidige beleid en consequenties hier vooral dan ook aan die stemmers te wijten.

Marinus Vermooten
13 april 2019 at 08:40
Welk college hier ook voor het voetlicht treedt. het probleem is dat de afzonderlijke coalitie-raadsleden als hoogste bestuursorgaan over het algemeen amper een eigen mening hebben en klakkeloos -vaak zonder enige dossierkennis- tijdens raadsvergaderingen slechts op een knopje drukken als instemming van wat het college c.q. fractievoorzitter voorhoudt. Voor het overige hoor en zie je vaak de raadsleden buiten het winkelen of op straat nauwelijks. Handelingen die men ook aan de schooljeugd kan overlaten. Alleen ontvangen zij maandelijks geen 1400 bruto op hun bankrekening. Typerend is ook de afgelopen weken slechts twee Helderse raadsleden en twee commissieleden op een over twee dagen uitgesmeerde bijeenkomst van het Regionaal Archief de moeite namen om over archivering en dossierkennis te maken. Ook tijdens veel andere gemeentelijke bijeenkomsten laten veel raads- en commissieleden verstek gaan. Dat kan je, zeker gezien hun zeer ruime financiële tegemoetkoming, op zijn zachtst uitgedrukt, diep treurig noemen.

Albertha Postma
13 april 2019 at 11:27
U bent de ervaringsdeskundige. Het lijkt er inderdaad op dat men niet ieder op zich onafhankelijk onderzoek doet. Maar soms klakkeloos aan het papegaaien is. Het kan en mag niet zo zijn dat persoonlijke voorkeuren voor personen binnen de raad een rol spelen bij besluiten. Het lijkt mij dat iedere partij zijn eigen programma en standpunten heeft en van daaruit hoort te kijken naar de onderwerpen die naar voren worden gebracht in de raad. Want de burger heeft gestemd en een vertegenwoordiger van zichzelf uitgekozen omdat hij/zij deze standpunten van de partij onderschrijft. Met volksvertegenwoordigers die geen contact zoeken met de burger heeft men niet zoveel op. Men dient toch het algemeen belang? En is in dienst en vertegenwoordiger van de burger. En niet in dienst van de ambtenarij en het bedrijfsleven. En ook zit men niet in de raad voor het eigen ego. Hopelijk gaan sommige raadsleden dat nog eens inzien. Volgens mij is de vergoeding van een raadslid inmiddels €1500,- per maand. Op jaarbasis is dat €558.000,- als ik het goed heb. Voor dat geld mag de burger toch zeker iets verwachten van hen. Dat ben ik helemaal met u eens heer Vermooten.

Ferry
15 april 2019 at 11:28
Men stelt zich beschikbaar,doet beloftes,wordt verkozen,verschuilt zich achter de immuniteit.
Beschikt niet over de nodige iq/eq kwaliteiten,en verdiept zich zich inderdaad niet in het verkrijgen van enige dossier kennis.
Het rapport Deetman/Mans 2010 wordt klakkeloos uitgevoerd, en is zonder enige vorm van overleg raad/bevolking geproduceerd vanuit prov/den-haag.
Dit rapport is uitsluitend vanuit een visionaire basis tot stand gekomen.
Evenals de uiterst ondemocratische privaatrechtelijke onderneming CV/BV Zeestad,mede dank zij de inzet van de veroordeelde VVDer en toenmalig statenlid dhr Ton Hooijmaijers.
Dit bij elkaar opgeteld is dit het startsein geweest van de huidige oligarchie onder de naam B&W &Co.

khs38
15 april 2019 at 12:00
En zo wordt de burger keer op keer met een kluitje het riet ingestuurd
oftewel belazerd door de hierboven de desbetreffende personen.
Helaas het is niet anders.

https://denhelderactueel.nl/2019/04/plannen-postkantoor-eerst-via-de-raad/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Leo+van+Esdonk
https://robscholtemuseum.nl/?s=PVV
https://robscholtemuseum.nl/?s=Tuin+BV
https://robscholtemuseum.nl/?s=Klaas+Selie