Ronald Boutkan – Parkeerautomaten vanaf morgen afgeplakt + Michiel Snik – Parkeerautomaten in Den Helder afgeplakt

Parkeerautomaten vanaf morgen afgeplakt

Den Helder – Het gratis parkeren gaat daadwerkelijk per 1 december in, zo heeft wethouder Odd Wagner woensdag gezegd. De bestaande blauwe zones blijven gehandhaafd en bij de overige plekken in de binnenstad waar nu nog betaald parkeren is, worden de parkeerautomaten donderdag afgeplakt.

Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van een flink deel van de gemeenteraad in vervulling. Het was een van de belangrijkste verkiezingsbeloften van de Stadspartij en ook de ondernemers in de binnenstad vroegen al geruime tijd om deze maatregel. Het gratis parkeren is voorlopig tijdelijk, tot eind 2018.

“In maart worden weer verkeerstellingen gehouden en in april gaan we het gesprek met de raad aan”, aldus Wagner. “Hopelijk blijkt al snel dat het gratis parkeren inderdaad voor extra bezoekers aan de binnenstad en dus extra omzet voor de ondernemers zorgt. Met de raad gaan we bekijken of tijdelijk permanent kan worden en welke oplossingen daar dan voor zijn. In april komt dan ook het Texel verkeer aan bod.”

Den Helder Actueel, 30 november 2016 – 12:19

Reacties:

H.M.Keizer
30 november 2016 at 13:37
Waarom geen parkeerplaatsen alleen voor vergunninghouders voor de werkelijke bewoners van de binnenstad ??
door dit vrij parkeren zullen ze de halve stad af moeten tijden voor een plaatsje…..

Fred
30 november 2016 at 13:57
Dus ??? De zij straten rondom het centrum, worden weer vol gezet !

Simon.H
30 november 2016 at 15:23
stadspartij eigen pronken met andermans veren dit groepje drinkbroeders heft er nog een glas of 20 op

Peter
30 november 2016 at 16:39
Straten voor de bewoners en parkeerplaatsen vrij dat moeten ze doen.

H.M.Keizer
30 november 2016 at 17:51
een idee Peter maar wel jammer voor bewoners van straten met een parkeer verbod; Wezenstraat/ Breewaterstraat en vele andere straten waarvan de bewoners hebben ingestemd met parkeervrij MITS er voldoende parkeerplaats in hun directe omgeving en juist daar wordt het vrij parkeren voor alle bezoekers van het centrum…..

Lekker Helders
30 november 2016 at 20:06
Het is schandalig dat de bewoners van de Californie-/Wezen-/Breewater- en Diaconiestraat nu weer de klos zijn. Betaald parkeren was één van de zgn. parkeerregulerende maatregelen die in plaats van het parkeerterrein wat zo nodig moest worden bebouwd met het door de strot geduwde onverkoopbare bouwplan aan de Californiestraat.
Welkom langparkeerders voor Texel, welkom witte klusbussen met een pools kenteken, welkom auto’s van het winkelpersoneel. We zijn weer terug naar af maar dan zonder parkeerterrein. Dubbel genaaid dus.
Ik heb een parkeervergunning betaald tot maart 2017 maar vanaf 1 december kan ik dus vrij parkeren als ik een plek kan vinden. Moet ik uitwijken naar een andere wijk dan geldt mijn vergunning niet. Mijn vergunning is dus waardeloos geworden. Kan ik en met mij honderden andere parkeervergunninghouders het restbedrag (voor mij €13,33) dan terugkrijgen? Vrij parkeren in de binnenstad, een ondoordachte actie met grote consequenties voor de bewoners!!!

Roel Prins
1 december 2016 at 10:01
Geld terug eisen bij gemeente !

Lekker Helders
1 december 2016 at 19:47
Precies, heb ik gelijk gedaan, direct een mail gestuurd naar P1, de parkeerservice van Den Helder. Nog geen reactie ontvangen, wordt vervolgd!!!

CB
1 december 2016 at 12:14
Het is een heel mooi iets van de Stadspartij dat het gratis parkeren word in het centrum, maar hebben zij wel eens gedacht aan de bewoners van het centrum die jaren lang bezig geweest zijn voor een parkeer regeling in de binnenstad. Zeer regelmatig werden er voor de deur of op parkeerplaatsen waar de bewoners van het centrum hun auto hadden staan auto’s neer gezet van o.a. winkelpersoneel, winkelpubliek en Texel bezoekers, eindelijk hadden zij het voor elkaar dat er een vergunning kwam en met een pennen streek werd dit ongedaan gemaakt. Gecommuniceerd naar de vergunninghouders werd er niet zij mochten dit allemaal via de media vernemen, dus terug in de tijd, alles waar voor gestreden was weg dankzij de Stadspartij, of moet ik zeggen de ondernemers partij, want opkomen voor de belangen van de bewoners van het centrum doen zij echt niet!
Denkt de Stadspartij echt dat er meer mensen naar de stad gaan komen, blijf dromen, die klap hebben zij allang gemist en de leden wonen waarschijnlijk ook niet binnen de grachtengordel en hebben waarschijnlijk ook niet te kampen met het parkeer probleem, onder getekende kan zijn auto niet voor de deur parkeren om dat ik aan een doorgaande weg woon, dus ben aangewezen op de Steengracht om daar te parkeren. Net zoals de bewoners van de Janzenstraat en de Steengracht zelf, het is al krap parkeren maar het gaat en nu worden deze plekken openbaar en wij als vergunninghouders hebben hierover niets te zeggen wij krijgen dit door onze strot geduwd zonder enige communicatie, ik moest vandaag in de Helders Courant lezen dat wij gecompenseerd worden voor onze kosten, had ik geen HC wist ik het niet eens, zeer slordig.

Roel Prins
1 december 2016 at 13:43
Deze ochtend kort na 10 uur Bernardplein en PHLaan parkeerplaatsen volledig bezet. Dit terwijl er in de stad vrijwel niemand winkelde.

Hotmail 2
1 december 2016 at 16:58
Ze waren IN de winkels.

Fred
1 december 2016 at 18:35
Niet in de Hema, want daar stond alles op straat.

Hotmail 2
1 december 2016 at 19:57
Jutters lopen warm voor de outlet !!!!

strandloper
1 december 2016 at 16:44
Dit wordt politiek opportunisme genoemd. Vrij parkeren in je programma opnemen, is goed voor stemmen trekken. Dit later halfbakken er door wurmen zonder de consequenties, voor in dit geval de bewoners, te willen overzien.
Wat zijn we toch blij met de Stadspartij…..

http://denhelderactueel.nl/2016/11/parkeerautomaten-vanaf-morgen-afgeplakt/

Parkeerautomaten in Den Helder afgeplakt

Den Helder – De 34 parkeerautomaten in Den Helder worden donderdag allemaal afgeplakt. Vanaf 1 december hoeft er in Den Helder niet meer betaald te worden voor parkeren.

Verkeerswethouder Odd Wagnar en fractievoorzitter Peter Reenders (Stadspartij) plakten woensdag al de eerste parkeerautomaat af. Het gratis parkeren was een belangrijk verkiezings-onderwerp van de Stadspartij.

De huidige blauwe zones blijven wel gewoon bestaan en worden voorlopig ook niet uitgebreid. De komende maanden wordt onderzocht of langparkeerders die onder meer Texel bezoeken misbruik maken van het gratis parkeren. Als dat het gevolg is, dan is de kans groot dat er meer blauwe zones komen.

Gratis parkeren moet consumenten stimuleren naar de binnenstad te komen

NHD, 30-11-2016, 14:11 (Update 30-11-2016, 14:14)

Reacties:

Wynand Kühr
Ik weet het nu al zeker dat er misbruik gemaakt gaat worden door de langparkeerders die naar Texel gaan in het zomerseizoen. Het is beter gelijk over te gaan naar de blauwe zones van 1 en 3 uur. Waarom altijd eerst het paard achter de wagen spannen ?

Jan van Schie
@nhdagblad Binnen een half jaar vind er al misbruik plaats. Blauwe zone direct uitbreiden. Geen geld? Gewoon 1 miljoen lenen bij B&W.

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Ik kan mij nog goed herinneren dat de eis van de stadspartij was vrij parkeren met aanvang 2016 we zitten nu in eind november en dat is 11 maanden later en het vrij parkeren is een proef van anderhalf jaar die waarschijnlijk daarna weer terug wordt gedraaid en dan is het weer gewoon betaald parkeren .
Hoe belazer je de kiezer .

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article28810498.ece/Parkeerautomaten-in-Den-Helder-afgeplakt?lref=r_regionaal