Ronald Boutkan – Opvolger wethouder Visser niet voor zomerreces

Den Helder – De Stadspartij heeft geen haast met het vinden van een opvolger voor de dinsdag plots opgestapte wethouder Geurt Visser. Dat zegt fractievoorzitter Peter Reenders. “We gaan in alle rust op zoek naar een goede man of vrouw. Gelukkig heeft het college al gezegd dat er wat hen betreft ook geen spoed bij is. Tot het zomerreces lopen de overige wethouders gewoon een stapje harder.”

Het nieuws dat hun wethouder financiën per direct zou opstappen, ontving Reenders dinsdag even voor 18.00 uur. “Het speelde al wel eventjes, dus het kwam nu ook weer niet helemaal als donderklap bij heldere hemel, maar het moment zelf kwam onverwachts. Ik wist dat Geurt moeite had met de afstand tussen hem en zijn gezin. Je moet niet vergeten dat hij twee jonge kinderen heeft en die zag hij maar af en toe. Ik kan me er wel iets bij voorstellen dat zoiets niet eenvoudig is. Het is hem in elk geval veel zwaarder gevallen dan hij vooraf had gedacht.”

Ook Reenders benadrukt dat het opstappen puur een eigen beslissing van Visser is en dat het niets te maken heeft met zijn functioneren, de kwestie Scholte of welk ander onderwerp uit zijn wethoudersportefeuille dan ook. “Hij had al eerder laten doorschemeren dat het een groot deel van de maand niet bij zijn gezin zijn hem moeilijk viel. Hij kon ook lang niet elk weekeinde terug, want regelmatig had hij dan hier in Den Helder ook nog verplichtingen.” De fractievoorzitter noemt het vertrekt vooral “een drama voor Geurt, voor hem is het vooral jammer. Voor ons natuurlijk ook, maar toch in eerste instantie voor hem zelf.”

Opvolger
Wie de opvolger moet worden, daar is binnen de Stadspartij nog niet over nagedacht. “Zo onverwachts komt dit dus nog wel, anders hadden we uiteraard al wel om ons heen gekeken”, aldus Reenders. “De burgemeester en de overige wethouders houden de zaak tot en met het zomerreces wel draaiende, dus we nemen er onze tijd voor. Het is vooral belangrijk dat we een goede opvolger vinden.” De naam van hem of haar volgt dus naar alle waarschijnlijkheid pas in, of mogelijk zelfs na het zomerreces.

Den Helder Actueel, 26 mei 2015 – 22:57

Reacties:

Dick Berts
26 mei 2015 at 23:31
Goed nieuws meneer Reenders. Iedere drie maanden die u het aanstellen van een nieuwe baantjesjager weet te vertragen, scheelt ons weer twee jaar aan mega wachtgeld.

Dick Berts
27 mei 2015 at 00:43
“De hoge werkdruk, de reistijd en de afstand tot mijn gezin zijn een zwaardere belasting dan ik had ingeschat”, geeft de wethouder aan. Dus de Stadspartij hijst bij een uiterst verantwoordelijke functie als wethouder van Financien mensen in het zadel, die nog niet eens capabel genoeg zijn om hun reistijd door google maps te laten berekenen?? En ook mensen die geen enkel verantwoordelijkheidsgevoel hebben? Want waarom stapt de wethouder direct op? Omdat zijn uitkering direct ingaat? Had Visser niet heel even kunnen wachten tot er een opvolger voor hem is gevonden? Gewone burgers, die niet via machtsmisbruik de regels naar hun hand kunnen zetten, zoals politici dat plegen te doen, hebben een opzegtermijn. Bovendien ontvangen ze geen cent uitkering als ze hun baan zelf opzeggen. Er is ook absoluut geen sprake van een politieke crisis waarvan Visser het slachtoffer is geworden, nee de Helderse gemeenschap is voor de zoveelste keer het slachtoffer geworden van een baantjes- en wachtgeld jager.

gerard
27 mei 2015 at 09:47
Beste is nu dat dat hele college van judassen inclusief burgemeester opkrast

Theo
27 mei 2015 at 09:49
Gewoon volgende keer weer lekker stemmen op de stadspartij zodat ze hun zakken kunnen vullen. Zo zie je maar weer, mooie praatjes ook bij “onze” helderse stadspartij. Reenders is ook alleen maar bezig met zijn pensioen voorziening.

fred
27 mei 2015 at 10:50
Leve de stadspartij , weer 2 jaar wachtgeld.
Het gestamel van wethouder Kos in de affaire met postkantoor kunstenaar , het telkens maar goed praten van Meester Reenders en het ergste van allemaal de raadsvergadering van 20 April live op de LOS , de speech van dhr.Salverda van de stadspartij?!!
Was deze meneer stomweg dronken of durft hij niet in het openbaar te spreken , wat mij betreft kan de stadspartij in de vuilnisbak en laten we gewoon doorgaan met de partijen die in ieder geval wel wat huiswerk hebben gedaan.

Monique_K
27 mei 2015 at 15:56
Dat heeft iedereen die geregeld aan het multitasken is wel eens, vooral na een lange dag. Dan zit je met je hoofd nog bij iets anders en dan moet je ineens je zegje doen terwijl je nog niet overgeschakeld hebt van het een naar het ander.

jose
27 mei 2015 at 10:54
dus die man woont niet in den helder .stadspartij valt door de mand

strandloper
27 mei 2015 at 23:32
Geen haast? In alle rust op zoek naar? De andere wethouders lopen gewoon een stapje harder? Nou, als het zo ligt, laat dan een opvolger maar helemaal achterwege. Wat een vertoning. Mocht het college en de Stadspartij na enig nadenken tot de conclusie komen, dat het toch belangrijk is snel een opvolger te vinden, dan kan dat snel gebeuren.
Ik stel voor, dat u de heer Wouters (Michiel) te polsen. Geen gezinsproblemen, woonachtig in Den Helder en ook kenner van onze stad. Bovendien een kundig persoon voor de functie wethouder van financiën.
Vooruit, mijn advies is deze keer geheel gratis en u bespaart ook nog eens de kosten van een langdurige zoektocht. Prettige avond verder.

dagobert
28 mei 2015 at 08:49
Verkeerde partij.

http://denhelderactueel.nl/2015/05/opvolger-wethouder-visser-niet-voor-zomerreces/

Foto: http://www.dhfoto.nl