Ronald Boutkan – Ook Koopman en De Knijf uit fractie Stadspartij gezet

Den Helder – Paul Koopman en Marcel de Knijf zijn door de Stadspartij uit de fractie gezet. Dat bevestigt Peter Reenders desgevraagd. “Paul had zelf al aangegeven voor de anderen te kiezen, dus heeft hij eigenlijk zelf besloten niet meer bij ons te willen horen. Marcel kon niet kiezen, dus hebben wij voor hem gekozen.”

Fractie, bestuur en commissieleden zijn dit weekeinde bijeengeweest en tijdens dat overleg is besloten de samenwerking met Koopman en De Knijf officieel op te zeggen. Aan de griffie van de gemeenteraad is gemeld dat inmiddels vijf personen (inclusief Assorgia, Vorstman en Pater dus) niet meer tot de fractie van de Stadspartij behoren. De gemeenteraad komt vanavond bijeen voor een regulieren vergadering, maar zal een andere ‘tafelschikking’ hebben.

Dat inmiddels ook partijvoorzitter Arie Pronk en fractieassistent Jacques van Rijn zijn opgestapt, noemt Reenders “jammer”. “Ik had ze er graag bij gehouden, maar ik kan het van beiden begrijpen.” Zoals de afgelopen weken al meermalen gemeld heeft de partij geen haast met het vinden van een vervanger voor de vertrokken wethouder Visser. “We hebben na zijn vertrek enorm veel aanmeldingen gehad van mensen die wel wethouder willen worden, maar de huidige ploeg redt het vooralsnog prima en we nemen er dus goed de tijd voor.”

Verklaring
De Stadspartij zal vanavond tijdens de raadsvergadering een verklaring voorlezen, waarin wordt ingegaan op de gebeurtenissen van de afgelopen periode.

Den Helder Actueel, 31 aug 15 – 16:45

Reacties:

Kees Jan
31 augustus 2015 at 16:57
Wordt het niet eens tijd dat ze Reenders uit de partij zetten?
Als Reenders met coalitieonderhandelingen begint met CDA, VVD & D66, valt de fractie dan nog verder uit elkaar?

Kobus
31 augustus 2015 at 17:12
Wat is dit toch intriest. Wat staat Den Helder weer fraai in het nieuws door deze egotripperij. Al deze mensen zijn het toch niet waard om deze mooie stad te vertegenwoordigen. Ik schaam me kapot als ik geregeld bij mijn contacten in het land kom, je wordt een beetje laatdunkend aangekeken. En dat allemaal door jullie. Heel erg bedankt.

Dick Berts
31 augustus 2015 at 17:31
Menig dictator eindigt met een of twee getrouwen in een compleet van de buitenwereld en de werkelijkheid afgesneden bunker.

jacques
31 augustus 2015 at 17:46
Ik denk dat we over een paar maanden een nieuw bestuur hebben van VVD CDA D66 en Reenders. Kan hij toch nog wethouder worden. Daar was het natuurlijk allemaal om te doen en moest Visser weg.

dagobert
31 augustus 2015 at 18:31
Ze lopen zich al gierend van het lachen warm voor dat feestje. De totale geloofwaardigheid van deze partij is weg!!

hellen
31 augustus 2015 at 17:47
Natuurlijk geen nieuwe mensen,stel je voor dat er weer leden komen met gezond verstand en een eigen mening

jonathan
31 augustus 2015 at 18:33
Reenders heeft inmiddels vanaf 2013 8 raadsleden 2 comissieleden 1 fractieassisstent en 1 voorzitter eruit weten te werken. Wie is de volgende?

dagobert
31 augustus 2015 at 20:34
2013 ?? Wanneer waren de verkiezingen ook alweer ???

marc
31 augustus 2015 at 18:34
Had die man na zijn brillenverkoopcarriere niet gewoon met pensioen kunnen gaan…………
daar was ie volgens velen WEL goed in……………………………

javier
31 augustus 2015 at 19:10
De naam zal wel gewijzigd gaan worden in lijst RDS , de harde kern die overblijft Reenders , van Delft en Salverda.
Daar je laatst nog aangaf dat er weinig of niets uit de pet van duo Salverda&van Delft komt Dagobert mag ik je erop wijzen dat deze heren nog steeds bij de fractie horen en zeer spoedig Reenders zal aftreden op hun verzoek om zo verantwoording te nemen voor de puinhoop van de afgelopen 2 weken.
En dan neemt Keizer Salverda met zijn bloedhond van Delft aan zijn zijde het voorzitterschap over.

dagobert
31 augustus 2015 at 20:00
De Aasgieren en Palenrammers hebben zich al gemeld

http://denhelderactueel.nl/2015/08/ook-koopman-en-de-knijf-uit-fractie-stadspartij-gezet/