Ronald Boutkan – Ontruiming Rob Scholte Museum begonnen (update + video) + Politiek teleurgesteld in besluit tot ontruiming + Extra raadsvergadering over ontruiming museum

Ontruiming Rob Scholte Museum begonnen (update + video)

Den Helder – De deurwaarder van de gemeente Den Helder heeft Rob Scholte gesommeerd het voormalige postkantoor te verlaten. De deurwaarder werd daarbij op eigen verzoek vergezeld door de politie. Scholte kreeg even de tijd om persoonlijke spullen te verzamelen, die hij en zijn gezin willen meenemen. De sloten van het pand zijn vervangen en de ontruiming is dinsdagmiddag begonnen.

“Scholte weet al sinds juni 2017 officieel, dat hij het pand moet verlaten. Dit is vorige maand nogmaals door de rechter bevestigd”, stelt de gemeente. “Hij heeft voldoende tijd gehad om zich hier op voor te bereiden. De gemeente neemt de verantwoordelijkheid voor de kunst nu over. De deurwaarder helpt de gemeente daarbij, ondersteund door een gerenommeerd bedrijf in het verhuizen en opslaan van kunst.”

“Van alle objecten wordt een foto en beschrijving gemaakt. Het college heeft besloten bij de Rechtbank het verzoek in te dienen om conservatoir beslag te leggen op de kunstcollectie van de heer Scholte. Dit om zeker te zijn van betaling van de openstaande schuld, gemaakte en te maken kosten voor ontruiming.”

Schande

Scholte zelf sprak dinsdag schande van de ontruiming. Met vrouw en kinderen vertrok hij rond half vier onder dwang van het terrein. Het gezin is naar buiten Den Helder vertrokken. Scholte heeft een gebiedsverbod opgelegd gekregen van 200 meter rond het pand. Documentairemaker Roy Dames, die aanwezig was toen de ontruiming begon, is aangehouden door de politie. Volgens een woordvoerder omdat hij sloeg of schopte richting een agent.

De ontruiming trok veel bekijks, ook van lokale politici. Carlo Assorgia (Beter voor Den Helder) sprak van een zwarte pagina in de geschiedenis van Den Helder en noemde de actie “respectloos tegenover de raadsleden en de nieuwe coalitie. Ik had op z’n minst verwacht dat de burgemeester de nieuwe coalitie even zou afwachten.” Ook Tjitske Biersteker (CU) had geen goed woord over voor de snel ingezette ontruiming. De mening bij andere omstanders was verdeeld.

Bij de installatie van de nieuwe raad zou een motie ingebracht worden, die het college zou oproepen de ontruiming uit te stellen tot tenminste twee maanden na het aantreden van het nieuwe college. Die werd niet ingediend, omdat onder de raadsleden was besloten ‘de Koninklijke weg’ af te wachten, ofwel: burgemeester en wethouders de gelegenheid te geven via overleg tot overeenstemming te komen met Scholte.

LOS Den Helder – Rob Scholte tijdens ontruiming van zijn museum

Gepubliceerd op 17 apr. 2018

Op dinsdag 16 april is Rob Scholte en gezin uit zijn museum gezet. De gemeente Den Helder besloot de deurwaarder de opdracht tot ontruiming te geven. Dat gebeurde met behulp van politie en ME. Op alle kunst is beslag gelegd, zodat de gemeente zeker weet dat de rekening voor de ontruiming wordt betaald.

Reacties:
https://youtu.be/L19a5PcouRA

Den Helder Actueel, 17 april 2018 – 14:57

Reacties:

Thomas
17 april 2018 at 15:07
Diep triest, vertrouwen in de gemeente is gelijk weg.
Ontruiming beginnen zonder de bodemprocedure af te wachten, zal zeker nog een staartje krijgen.

Robert B
17 april 2018 at 15:12
triest

eric
17 april 2018 at 15:19
terecht

Harmanus J Johansen
17 april 2018 at 15:19
Smeerlapperij, we wachten de ontwikkelingen met belangstelling af, de slag is nog niet gestreden.

Ricardo
17 april 2018 at 15:26
En zo gaat de gemeente Den Helder om met een beroemd kunstenaar en zijn gezin (met kinderen!). Diep triest! In plaats van trots te zijn dat zo’n kunstenaar Den Helder verkiest boven alle andere steden in Nederland, sturen ze hem schaamteloos de stad uit, zonder dat er vanuit de bodemprocedure is recht gesproken! Hoewel slecht voor Den Helder (maar dat doet de gemeente zichzelf aan), hoop ik dat Rob de bodemprocedure wint! En als hij wint, hoop ik ook dat een aantal personen hun conclusies hieruit trekken!

Diana
17 april 2018 at 15:36
Waar komt de sympathie vandaan voor een persoon die meer dan €20.000 schuld heeft door geen huur te betalen? Dan word een ander toch ook uit de woning gezet? Of maakt de naam hem anders? Hij staat echt niet boven de wet. Dit zijn consequenties. Ik begrijp eerder niet dat deze man dit zijn gezin aan doet!!!

fFred
17 april 2018 at 16:34
Leer je lesje eens Diana ! Scholten heeft geen !!! huur schuld !!.

Optimist
17 april 2018 at 16:40
fFred, geen huurschuld maar energieschuld en heel coulant is hij niet afgesneden dankzij de gemeente die dat allemaal betaald. Dat is super sympathiek en menselijk. Maar dat hij moet vertrekken dat is terecht. Hij had wat minder naar zijn secondant moeten luisteren dan was het wellicht goed gekomen maar je kan je hand overspelen en dat is gebeurd. Allemaal aanstaande raadsleden die hem wat beloven.

fFred
17 april 2018 at 17:43
Ik , wil hier alleen maar een misverstand de wereld uit helpen. Scholten wordt hier beschuldigd van het hebben van een huurschuld, en dat is niet zo . Je kan voor hem zijn of tegen, maar roep hier geen dingen die niet waar zijn .

Ricardo
17 april 2018 at 17:45
Het is geen huurschuld, maar een energieschuld die door toedoen van de gemeente zo is opgelopen! Ze hebben nooit rekeningen gestuurd en dan nu schermen met een energieschuld, als grondslag voor de ontruiming? Zo werkt dat niet! Ben heel benieuwd naar de uitslag van de bodemprocedure. Ik weet lang niet alles, maar dat het rammelt weet ik wel. Daarom is het des te belangrijker om de uitslag van de bodemprocedure af te wachten. Dit kon de gemeente nog wel eens heel duur komen te staan!

Kobus
17 april 2018 at 19:27
Volgens mij heeft de gemeente nooit aan Scholte een overzicht van het energieverbruik gegeven. Logisch dat hij dan ook niet betaald. Wat doe je zelf als je van Eneco ,NUON , Energiedirecet etc. geen overzicht van je verbruik krijgt maar domweg een rekening. Betaal toch ook niet. Als Scholte in het gelijkwordt gesteld dan kost dat ons burgers weer veel geld.

Monique_K
18 april 2018 at 00:16
Daar komt nog bij dat er een afspraak is om die schuld weg te strepen tegen de verbouwingskosten van Scholte na de ondertekening van een wethouder die een paar weken later ineens terug werd gedraaid op initiatief van Kuipers (motie van wantrouwen tegen Kos)

Raafje
17 april 2018 at 16:46
Wat is dat bedrag dan wat hij de gemeente nog schuldig is

Ronald
18 april 2018 at 16:22
Helemaal mee eens. Lang genoeg de tijd gehad om zich hierop voor te bereiden maar besloten kop in het zand te stoppen.

Anton Hagen
17 april 2018 at 15:43
Hoe diep kan een gemeentebestuur nog zakken????????

Ikkuh
17 april 2018 at 16:03
Het werd ondertussen wel een keertje tijd!!!!!
Hij weet al bijna een jaar lang dat hij eruit moet,…en de boel maar rekken en traineren,…maar aanstalten maken om de hele mikmak klaar te hebben voor de verhuizing ho maar.
Mijnheer is er ooit anti-kraak ingekomen met voor hem en zijn gezin (hele) gunstige voorwaarden. Hij heeft geprobeerd er meer uit te halen, of dit goed of slecht is valt over te discussiëren, maar wat op zich iets heel menselijks is. Ik denk dat een ieder, al dan niet regelmatig, wel eens probeert ’t onderste uit de kan te halen.
Maar zoals het bekende spreekwoord zegt krijg je dan de deksel (vol) op je bakkes. Dat is hier ook gebeurd. Dat je gokt en het probeert is niks mis mee, maar als je dan verliest wees dan een vent, neem je verlies en ga niet lopen mauwen. Dat kinderachtige gezeur met een open brief gericht aan de gemeente en ondertekend door een buslading z.g.n. BN-ers….. Te sneu voor woorden!!! Wedden dat 75% van die gasten niet eens weet waar Den Helder ligt, en dan wel stelling nemen in een gemeentelijke kwestie waarvan ze totaal niet op de hoogte zijn, waar halen ze de euvele moed vandaan?!? Het zal wel een goed gevoel gegeven hebben om een rolstoelafhankelijke gehandicapte kunstenaar te helpen.
Toen duidelijk werd dat de heer Tuin het gebouw mocht kopen heeft hij het ook geprobeerd… Hij wilde de heer Scholte en zijn museum, waar trouwens veel meer van anderen te zien is dan van hemzelf, best wel raar gezien de naam van het museum, graag behouden voor Den Helder. De heel Scholte kon blijven in 1/3 van het totale gebouw en de andere 2/3 zouden dan verbouwd kunnen worden naar de plannen van de heer Tuin. Ook toen wilde de heer Scholte ’t onderste uit de kan, het was letterlijk alles of niets wat hem betrof. Nou dat is dus uiteindelijk niets geworden. Gokken met de woonomgeving van je eigen gezin, met schoolgaande kinderen, wat voor een verantwoordelijke vader en gezinshoofd ben je dan???
Tijdje later ook nog premier Rutte lastig vallen met een hele zielige brief met daarin bijna een smeekbede om te komen bemiddelen. Hou toch op, schei toch uit! Of de heer Rutte niks beter te doen heeft zeg. Begin nou niet in reacties over of Rutte het nou wel of niet goed doet voor het land, want daar gaat het nou niet over.
Beide partijen in deze, zowel de gemeente als het team rondom de heer Scholte, hebben (grove) fouten gemaakt, gemaakte afspraken niet na gekomen en dingen toegezegd die helemaal niet toegezegd hadden kunnen worden. Dat is allemaal verre van netjes geweest maar dit had niet de uitkomst hoeven zijn. Helaas hebben beide partijen (heel snel) de hakken in ’t zand gezet en op een kinderachtige manier “zij zijn begonnen” geroepen. Met deze ontruiming als jammerlijk einde.
Hopelijk komt hier toch nog iets moois uit: totale sloop van het afgrijselijke oude postkantoor en het spuuglelijke stationsgebouw. Waarna iets moois, in de stijl van het oude stationsgebouw van voordat het verplaatst werd, op deze plek zal verschijnen.

Andre
17 april 2018 at 16:06
Het is te hopen dat een andere stad/gemeente het museum wil huisvesten en verder te kijken dan alleen naar de economische waarde van het gebouw waarin het museum zat.Het was toch mooi dat hier het Rob Scholte museum zat nu krijgen wij waarschijnlijk weer een gerenoveerd pand met woningen en horeca en winkels die niet op te vullen zijn.

mons
17 april 2018 at 16:06
Als ik geen gas,licht,water en huur niet betaal wordt ik er ook uitgezet..dus logisch.

Ikkuh
17 april 2018 at 16:09
Helemaal meen eens

fFred
17 april 2018 at 16:37
Er is geen sprake van Huurschuld. En een gas water en licht schuld , kan nooit een reden zijn tot uitzetting..

Raafje
17 april 2018 at 18:42
Wel als je antikraak of een gebruikersovereenkomst hebt getekend dan maakt dat onderdeel uit van de vergoeding, en die vergoeding heeft hij niet betaald dus dan mag je er uit worden gezet.

Monique_K
18 april 2018 at 00:21
In het woongedeelte zijn alle kosten wel betaald, die zijn namelijk apart, oftewel, volgens jullie eigen redenatie had het museum wel ontruimd mogen worden maar het woongedeelte niet! Dat kan nog leuk worden in die bodemprocedure.

Kobus
18 april 2018 at 11:48
Heeft de gemeente het recht om onderdelen, stroom-gas van nutsbedrijven te exploiteren , in dit geval aan Scholten zonder opgave van hoeveelheden in rekening te brengen?

Andre
17 april 2018 at 18:34
Waar komt die rancune toch vandaan ja het klopt als ik de huur of gas of wat dan ook niet betaal volgen er maatregelen.Maar wij hebben het hier over dat wij een museum sluiten dat kost altijd geld net zoals dat er ieder jaar geld naar het theater gaat.Het is toch van de zotte dat je een museum uit je stad zet

Kobus
17 april 2018 at 19:31
Mons. Dan krijg je wel een overzicht van het verbruik waarop je kunt aflezen hoeveel je hebt verbruikt. Als je dan niet betaald dan pakken ze je aan.

Jodi Foster
17 april 2018 at 16:11
Vervelend dat het zo moet lopen voor meneer Scholte…

Henk van Kuijk
17 april 2018 at 16:13
Dit is dé manier om het imago van de stad te verbeteren: gewoon doordrammen met verhuizen van ambtenaren, ook al gaat de renovatie van het stadhuis niet door; en doordrammen met het ontruimen van het museum. Een demissionair college handelt alleen lopende zaken af, dit zijn geen lopende zaken, maar ingrijpende zaken. Het lijkt erop dat VVD D66 CDA PvdA en Stadspartij nog willen binnenhalen wat ze kunnen binnenhalen. En natuurlijk ook onder leiding van een niet-verbindende partijdige burgemeester zonder politieke antenne. Die nu echt weg moet gaan. Hij polariseert al acht jaar.

Kobus
17 april 2018 at 19:35
Henk. Zie daarbij het kinderachtige gedoe rond de motorclub van de Molukkers. Past helemaal bij deze mensen..

Timon Sprenkeling
17 april 2018 at 16:16
Achja, laat de gemeente nog dieper zinken. Er zijn al in Den Helder bijna geen activiteiten. Zure mensen bij het bestuur.

b
17 april 2018 at 17:29
Is er in Den Helder nooit iets te doen??

Mw. H.Kruize
17 april 2018 at 16:18
Ik wil mij niet in de discussie mengen, voor het gezin is dit niet leuk. Ben er ook nooit geweest. Maar wel een vraag. Zou het tij gekeerd zijn als Rob zijn energie rekeningen had betaald??

Dick Berts
17 april 2018 at 16:27
Zie een brief die Rob Scholte nu op zijn website publiceert.

Anton Hagen.
17 april 2018 at 16:52
Beste Dick,persoonlijk vind ik het niet gepast dat Rob nu op deze manier terugslaat.
Kan mij heel goed voorstellen dat hij witheet is,zou ik ook zijn,maar om zijn terechte frustratie op deze wijze af te reageren dat gaat mij in dit geval iets te ver.

Dick Berts
17 april 2018 at 17:13
Beste Anton, ik vind dit een hele lastige. Enerzijds is de publicatie van deze brief gewoon onrechtmatig. Anderzijds ben ik van mening, dat deze affaire rondom Koen Schuiling de echte reden is van de ontruiming van het Rob Scholtemuseum. Rob was er achter de schermen al jaren mee bezig en Schuiling pikte dat niet. Natuurlijk moeten we Schuiling voor onschuldig houden en dat doe ik ook. Maar waarom heeft hij geen formele aangifte gedaan bij Justitie. wegens smaad???En waarom keken alle fractievoorzitters de andere kant op?? Alleen Tjitske Biersteker heeft het er met Schuiling over gehad. Linksom of rechtsom is hier wat aan de hand en dat moet uitgezocht worden, anders kan het bestuur van deze stad niet functioneren. En we zitten nu al jaren in een steeds groter wordende ellende….

Gekke Henkie
17 april 2018 at 17:26
Meneer Berts, het is helemaal geen lastige kwestie: het is simpelweg smakeloos en het getuigt bovendien van bijzonder weinig niveau om een dergelijke laster te publiceren. Tegen wie had Schuiling trouwens aangifte wegens smaad moeten doen. Tegen de anonieme opsteller van het epistel? Lijkt me een beetje lastig…
En waarom zou Scholte jaren met deze zaak achter de schermen bezig zijn? Als bewaker van de goede zeden? Omdat hij zich het lot aantrekt van arme Antilliaanse jongetjes? Welnee, kennelijk met de bedoeling om deze ‘affaire’, die waarschijnlijk helemaal geen affaire is, in te zetten als chantagemiddel. Triest dat Scholte zich laat verleiden tot zulk gedrag. Ik had hem vrij hoog zitten, maar hij valt nu toch wel heel hard door de mand. Jammer is dat….

Dick Berts
17 april 2018 at 17:45
Inderdaad tegen de anonieme opsteller van de brief die nota bene bij alle fractievoorzitters is bezorgd. En er is nog veel meer, waar ik niet in het openbaar over mag spreken. Een burgemeester wordt zo volledig onderuit gehaald. Ik heb Schuiling destijds op grond van de Wet openbaarheid van bestuur gevraagd om een afschrift van zijn aangifte bij de officier van Justitie. Hij liet me vervolgens weten, er alleen over gebeld te hebben met de officier van Justitie, zodat hij mijn WOB verzoek kon afwijzen……Trap maar ongefundeerd tegen Schuiling, trap maar ongefundeerd tegen mij en zoek vooral nooit iets uit!

Dick Berts
17 april 2018 at 17:55
Onder vier ogen mag je alles zeggen,dat is nooit smaad. Jarenang heb ik -aantoonbaar- tegen de fractievoorzitters die deze brief ontvangen hebben gezegd dat deze brief de werkelijke oorzaak is van de problemen rondom het Scholtemuseum. Rob heeft Schuiling er zeker niet mee gechanteerd, daar was op dat moment namelijk helemaal geen reden toe. Ik houd er nu over op, want je loopt in deze zaak op de zijkant van een scheermes. Ik keur zowel het publiceren van de brief als het wegkijken door de fractievoorzitters volledig af!

Gekke Henkie
17 april 2018 at 17:59
Niet in het openbaar over mogen spreken? Sinds wanneer laat Dick Berts zich een spreekverbod opleggen? En door wie? U lijkt me niet de man die zich de mond laat snoeren. In de zaak Fred Spijkers deed u dat ook niet. En voor alle duidelijkheid: ik voel niet de minste behoefte om tegen u aan te trappen. Waarom zou ik dat doen? Ik heb u – als kritische geest – hoog zitten. Soms draaft u wat door, maar u lijkt me een intelligent mens. En die moet je koesteren, want daar zijn er al zo weinig van in Nederland.
Maar dat neemt niet weg dat ik het van weinig niveau vind getuigen om anonieme laster over iemands seksleven op een website te plaatsen in een poging de persoon in diskrediet te brengen.

Glijn
17 april 2018 at 16:29
Gefeliciteerd Koen en Lolke en de familie Tuin.
Nu Jullie nog .
Den Helder verliest .
Pomp het geld maar in de Schouwburg en onzinnige kunstwerken die kapitalen kosten.
Heel zielig zijn jullie !

Sylvia Hamerslag
17 april 2018 at 16:31
Ongelooflijk! …. Den Helder op haar smalst. Wat een onwaardigheid van bestuur.
Ook sommige reacties hier vind ik diep triest.
Hoor en wederhoor is er niet meer bij mee lopen in een kudde.

Dick Berts
17 april 2018 at 16:43
We kunnen beter gaan sparen, OZB zal omhoog moeten vanwege een miljoenenclaim van Scholte. Juridisch gezien is dit een uiterst complexe zaak. Scholte heeft daarin moeten zwemmen met een molensteen om zijn nek; het niet onder ede kunnen horen van getuigen. Exact dat is in mijn ogen de reden dat hij een door de gemeente aangespannen kort-geding eerst won en toen in hoger beroep verloor. De gemeente maakt nu voor eigen risico gebruik van dat kort geding vonnis, zonder de uitspraak in de bodemprocedure af te wachten. De kans is groot dat Scholte die gaat winnen. Voor dictatuur betaal je altijd een hoge prijs.

Hans
17 april 2018 at 17:08
Dickie, nogmaals wanneer je den helder ( met Scholte) verlaat hoef je niet te sparen voor een ozb verhoging. Wordt iedereen rijker van

Sigmund
17 april 2018 at 16:48
Wat was eigenlijk de wettelijke grondslag voor de aanhouding door de politie van documentairemaker Roy Dames bij de ontruiming?!?

wat
17 april 2018 at 17:41
Volgens mij kan een ieder aangehouden worden die zich bevind in het pand waar een ontruiming plaatsvindt.

fFred
17 april 2018 at 17:48
Volgens zeggen , het schoppen van een politie agent.

Ronald Boutkan
17 april 2018 at 17:50
Niet volgens zeggen, volgens de politie. Staat gewoon in het stuk.

fFred
17 april 2018 at 18:21
Klopt Ronald, Dan zeggen die het toch ? Volgens zeggen van de woordvoerder politie.

RIDEFREE (@7Arch_angels)
17 april 2018 at 16:54
Triest,en dan die illegalen krakers in Amsterdam die ongemoeid worden gelaten.

Hans
17 april 2018 at 17:11
Ridfree, dat heeft te maken met leegstand van die panden. De burgemeester van Adam heeft alleen gesteld dat hij niet gaat ontruimen om leegstand te creëren.
Dit ligt echt anders.

Ria
17 april 2018 at 16:59
Heel veel sterkte aan Rob Scholte en vrouw en kinderen. Ik schaam me diep!

Ikkuh
17 april 2018 at 17:26
Sterkte aan Rob Scholte vrouw en kinderen???????
Wat krijgen we nou?!?!
Als er hier iemand is die zich kapot moet schamen i het Rob Scholte zelf en niemand anders dan Rob Scholte zelf. Híj is degene geweest die heeft gegokt met de woon-en verblijfplaats van zijn eigen gezin.
Hoe verantwoordelijk is dat?

Ria
17 april 2018 at 17:55
Wat is dit voor een onbeschaafde reactie? Ik mag sterkte wensen aan wie ik wil! En waarom gebruikt u zoveel vraagtekens en uitroeptekens? Blijkbaar heeft u uw emoties niet helemaal in bedwang. Rob Scholte heeft hier een museum opgezet waar de samenleving zich kon laten inspireren en gedachten kon verbreden en verdiepen buiten de strakke kaders, wetten en plichten van het dagelijkse leven en had nog vele inspiratie en uitdagingen kunnen opleveren. Vooral met een oprichter met zo’n levendige geest als Rob Scholte is dit een hele trieste dag maar hopelijk komt hij weer terug.

okkietrooy
17 april 2018 at 21:56
Rob Scholte heeft geen levendige geest. als hij die wel had, had hij de hand in eigen zak gestoken. Het ligt bij hem altijd aan iemand anders en nooit aan hemzelf. misschien had zijn secondant hem dat moeten vertellen. ipv kom maar bij mij, ik weet hoe ik de gemeente moet bespelen. hij heeft gegokt, verloren en nu ophoepelen. ik zal er geen traan om laten.

L. Ullo
18 april 2018 at 03:10
Goede reactie zeg Ria! Helemaal mee eens! Inspiratie, buiten de kaders denken en vooral een plek van vrijheid. Kunst! En dat is wat Den Helder nu gaat missen helaas. En even; dit had natuurlijk wel heel anders opgelost kunnen worden, maar wederom maakt de Helderse politiek zich belachelijk.. Tenenkrommend! Wat een stad…

sukkels
17 april 2018 at 21:59
zo is dat eerst in een pand gaan zitten met een museum als anti kraak daarna er ook illegaal een woonverblijf maken wat de gemeente maar gedoogd heeft nooit meer doen je ziet wat er van komt en nu nog praatjes hebben ook weg met die vent

Boze Millenial
17 april 2018 at 17:13
Hopelijk gaan Assorgia en de rest van de coalitie zich hard maken om af te komen van die verschrikkelijke Schuiling en zijn hielenlikkers. Aangezien onze burgemeester toch bepaalde trekjes heeft van die oranje oempa loempa in d US stel ik de volgende stadsmotto voor: #makeDenHeldergreatagain #grabSchuilingbythep…. (vul zelf maar in)

Sylvia Hamerslag
17 april 2018 at 17:17
En waar zit het wanstaltige demissionaire college van B&W
Bij schakel aan Zee
https://twitter.com/RobertMReus/status/986226547764989952?s=19

Rasjutter
17 april 2018 at 17:30
Klaar.

Harry Kerstens
17 april 2018 at 17:37
Hoeveel musea in Nederland betalen eigenlijk hun eigen gas, water en licht? Het museum van Rob Scholte is daarom zeker geen uitzondering. Als toerist bezocht ik enkele jaren geleden dit museum. Het was voor Den Helder toch weer even wat anders, de frisse kijk op andere en diverse vormen van kunst, ook al was lang niet alles van Rob Scholte zelf. Dat het gebouw is zoals het is daar heeft Rob niet aan meegedaan denk ik. Er zijn mooiere huisvestingen te bedenken. Maar jaag de kunst toch niet weg uit je stadje!

wat
17 april 2018 at 17:49
Ik zat toevallig om die tijd op het welbekende stationsmuurtje toen de politie dus bij het Robscholtemuseum aan kwam. Het verliep rustig, ik heb zelf geen breekijzer gezien, volgens mij werden de deuren opengedaan. Er waren geen misstanden aan de buitenkant.

Mw. H.Kruize
17 april 2018 at 19:38
Kijk, Dit geeft al een hele andere berichtgeving. Dank u wat. Ik kon mij de andere berichtgeving ook niet voorstellen.

Yup
17 april 2018 at 18:21
Wat een zielige vertoning die vent, welke stad of dorp is de volgende waarbij hij een poot zal uitdraaien? Gaat hij ook nog de kosten van de advocaten betalen a’ +- €186,000? Blij toe dat hij weg is. Gaan zijn decipelen hem ook achterna?

Dick Berts
17 april 2018 at 18:23
Deze stad gaat in slow motion zijn totale ondergang tegemoet. Oorzaak: de naiviteit van de schaapskudde, wegkijken en een dodelijk maffia circuit met vertakkingen tot in de hoogste regionen die elkaar tot het uiterste dekken. Wat is er aan de hand? Wordt er op grote schaal ongefundeerd met modder naar elkaar gegooid in dit gat, of zijn de beerputten van Den Helder echt oneindig diep? BEIDEN ZIJN WAAR! Het enige dat ons uit het moeras kan trekken, is een diepgaand onderzoek naar de vele affaire’s die achter de schermen spelen, maar de naiviteit van de schaapskudde, het wegkijken en het dodelijke maffia circuit houden dat tegen. En daarom is deze stad volstrekt verloren. En het zal nog veel erger worden….

RB
17 april 2018 at 18:29
nou nou heer of mevrouw, u maakt er een wel héél erg drama van, alsof we zonder Scholte ophouden te bestaan…..
.
ik denk zelf dat de meesten dit geneuzel over een weekje of wat allemaal weer vergeten zijn en dan gewoon weer vrolijk verder leven…

PenC
17 april 2018 at 18:29
PenC had familie op bezoek waarmee we een rondje centrum deden, Maar om 11 uur is het RSM nog niet open. Wel konden we de hal met vloerkleden en het schitterende beeld Na de Zondeval zien..
Op de video’s miste ik onze Pietje Burrie als leidinggevende bij de

Margriet
17 april 2018 at 18:39
Hij heeft geen huurschuld, maar hij heeft schuld bij energie maatschappij.

Kraap
17 april 2018 at 19:03
Hij moest als vergoeding een klein deel van de energiereking betalen aan de gemeente maar heeft dit niet gedaan

Eric Devaert
17 april 2018 at 18:44
Hollandse Kroon: snel a.u.b. neem DH over en stel orde op zaken. Dit al jaren afglijdend dorp heeft een echt daadkrachtig bestuur nodig. Oproep aan kabinet: maak haast met eenwording bestuurlijk van DH en Hollands Kroon. Redt wat er nog te redden valt van DH voordat DH verder wegglijdt en helemaal een achterstands dorp wordt!!

RB
17 april 2018 at 19:30
bent u bekend met het gezegde dat het gras altijd groener lijkt bij de buren?

Kobus
17 april 2018 at 19:44
Eric. Van de regen in de drup. Hollands kroon? Meskers de treurwilg van de Kooijhaven. Daar word je niet vrolijk van! Wanbeleid van een paar miljoen.

Kraap
17 april 2018 at 19:04
Daar is het helemaal een rotzooi met vele miljoenen schuld en nu maar weer gaan lenen

Jaco Batenburg
17 april 2018 at 21:40
Droeve dag voor de familie Scholte
Droeve dag voor de stad Den Helder
De gemeente Den Helder denkt dat zij gewonnen heeft
Een demissionait college weigert te wachten op het nieuwe college
Democratie
Bestaat
Nie
De nieuwe raad is er nu al in gestonken door een motie voor uitstel van een definitieve beslissing niet in te dienen. Vertrouwend op een via via mogelijke toezegging dat het oude college niet zou ingrijpen
Foutje Bedankt!
Mijn mening:
Het vertrekkend college handelde in opdracht van de staat, defensie en navo
Er is iets met dat pand
Moest terug in handen van de overheid
Hierom is Geurt toen weggestuurd
De zaak stinkt

Boaz
17 april 2018 at 22:38
Een rechtelijke uitspraak gedaan en evengoed blijven zitten, dat heeft consequenties! Daar veranderd de pplaatselijke politiek niets aan, maar klinkt lekker populair

Monique_K
18 april 2018 at 00:33
Het was een voorlopige voorziening, geen definitieve uitspraak, die komt pas in de bodemprocedure. En daarin mogen wel getuigen worden gehoord!

Ria
17 april 2018 at 23:15
Geen levendige geest? Dan bent u of doof, of blind of gestoord. Of jaloers?

Ria
17 april 2018 at 23:22
dit was een reply on okkietrooy

Jaco Batenburg
18 april 2018 at 00:04
Beste Boaz
Als je iemand keer op keer voor de rechter sleept, inplaats van serieus te proberen een oplossing te vinden, heb je nooit de intentie gehad er samen uit te komen.

Dick Berts
18 april 2018 at 00:22
Pas over tientallen jaren -exact de tijd die Scholte ons als kunstenaar vooruit was- gaan we zien wat hier voor ons vertrapt werd. Ziek ben ik van het kleinburgerlijke gemeentebestuur dat uit pure rancune een museum ging saboteren waardoor het nooit tot bloei heeft kunnen komen. Eerst procedeer je Scholte plat -ik heb er zelf naast gestaan hoe hij financieel bijna verzoop in anderhalve ton aan advocaatkosten- en dan pak je hem omdat hij moeite heeft om zijn energierekening te betalen aan diezelfde gemeente, die hem te grazen neemt. Zoiets noemen we dan recht en het ‘recht’ moet nu eenmaal zijn loop hebben. En dan het kleinburgerlijke gejank hier, ja ik moet ook mijn energienota betalen…. Vandaag werd het levenswerk van een groot kunstenaar aan stukken geslagen (nee, niet geheel letterlijk, haak daar vooral op in als je gelijk halen je enige doel is). Een man zonder benen werd op straat gezet alleen omdat hij kritisch is op het college. Erger kan niet. Den Helder verdient geen Rob Scholte Museum, maar om weg te zakken in de reeks beerputten waaruit dit dorp bestaat. Dat gaat helaas gebeuren ook. En inderdaad, Scholte is een lastpak, maar met een gouden hart. Grote kunstenaars zijn vrijwel altijd lastig voor hun omgeving, omdat ze niet in hun tijd passen. Grootmoedigheid doet dan wonderen en kleinburgerlijkheid sloopt alles. Vandaag is het meest veelbelovende project uit de geschiedenis van Den Helder voor onze ogen gesloopt, omdat we geen geduld en geen grootmoedigheid hadden.

strandloper
18 april 2018 at 02:19
Een absoluut dieptepunt in de tijd, dat ene K.S. in Den Helder burgemeester is. Er is pas een nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd die nu al buitenspel is gezet door dit vervloekte college. Wat moet er nog meer gebeuren voordat de raad zegt “het is genoeg geweest K.S.”. Zet deze achterbakse bestuurder af op de N99 met een ontslagbrief.

Dick Berts
18 april 2018 at 04:16
Het niveau van het rechtvaardigheidsgevoel van de gemiddelde Nieuwedieper: “Ik moet ook mijn energienota betalen JA! Schop die klaploper dat gebouw uit”. Rob Scholte moet die energienota aan de gemeente betalen. En wie zorgde ervoor dat hij dat niet kan?? Juist, diezelfde gemeente, door Scholte kapot te procederen. Advocaatkosten tot nu toe voor Scholte: anderhalve ton……Kladdert hij toch zo even bij elkaar? Kunstmarkt vrijwel geheel ingestort. Wat een absolute shit!
Reply

b
18 april 2018 at 06:13
De gemiddelde Nieuwedieper, heeft u hier onderzoek naar laten doen door een onafhankelijke instelling of is dit natte vinger werk?

Dick Berts
18 april 2018 at 04:24
Het Parool meldt, dat Koen Schuiling ieder commentaar op de ontruiming weigert. Een niet gekozen dictator hoeft immers aan niemand verantwoording af te leggen.

fFred
18 april 2018 at 11:28
Zij praten over mij , maar niet met mij . Ook zo’n uitspraak van Schuiling. Nu wordt hem de gelegenheid gegeven om zijn standpunten naar voren te brengen in een interview met een landelijk dagblad, en nu sluit hij zich op in zijn bunker . In de geschiedenis , is er ook zo;n dictator geweest, die dat ook deed.

Anton Hagen
18 april 2018 at 07:41
Waarschijnlijk heb ik iets gemist,mijn vraag:Wanneer is die bodemprocedure?

Ad
18 april 2018 at 08:50
Zo…. klaar
Kan dit boek eindelijk dicht en zijn we verlost van die oeverloze discussies hier.

Monique_K
18 april 2018 at 10:49
Niks klaar, de bodemprocedure moet nog komen. En als Scholte die wint, en die kans is vrij groot, kan dat aardig in de centjes lopen, schadevergoeding voor onterechte ontruiming etc etc.

pepke
18 april 2018 at 09:07
Als je ziet dat het zwembad voor tonnen wordt gesponserd, de schouwburg voor miljoenen dan is het zeuren over enkele duizenden euro’s voor het museum per jaar hypocriet.

Gorgio
18 april 2018 at 09:22
Betreur de gang van zaken rond Rob Scholte&gezin.
De bodemprocedure zal hij victorie worden voor hem.
Wens hem en zijn gezin veel sterkte voor de komende tijd.

Gorgio
18 april 2018 at 11:49
Het is een burgermeester niet waardig zich van elk commentaar te verschuilen achter de barricade! Schuiling kom op! Zeg je mening!
Recht je rug man!

b
18 april 2018 at 12:32
Wat een klasse vrouw heeft de dhr Scholte, geen onvertogen woord tijdens de uitzetting. Bedankt zelfs voor de microfoon van powned nog een agent die haar buiten het half uur nog wat liet meenemen.

Dick Berts
18 april 2018 at 17:34
Lijsje is een schat (Rob ook maar verpakt in ruwe bolster).

https://denhelderactueel.nl/2018/04/ontruiming-postkantoor-begonnen/

Politiek teleurgesteld in besluit tot ontruiming

Den Helder – De ontruiming van het Rob Scholte Museum kon eigenlijk niet als verrassing komen (iedereen was immers op de hoogte van de mogelijkheid), maar kwam dat voor velen toch. De reacties zijn, zoals altijd in dit dossier, wisselend en aan beide kanten redelijk extreem. Wie voor is staat handenwrijvend te kijken, wie tegen is spreekt van grote schande en onrecht. In de lokale politiek vinden vrijwel alle partijen het heel jammer, dat het zover is gekomen, zo blijkt uit een rondje langs de fractievoorzitters.

De fractie van de Seniorenpartij werd volgens Remco Duijnker “onaangenaam verrast” door het bericht, dat de deurwaarder, vergezeld door een grote politiemacht, bij het Rob Scholte museum op de stoep stond om te ontruimen. “We hadden verwacht, dat het college bereid was de bodemprocedure af te wachten, ook nadat de aangekondigde motie niet werd ingediend. Het had het college gesierd deze weg te bewandelen, om rust en pas op de plaats te maken tijdens deze tijd van formatieonderhandelingen. De burgemeester had eerder gezegd een streep onder het verleden te plaatsen en zich voortaan dienstbaar op te stellen. In ons woordenboek wordt onder dienstbaar iets geheel anders begrepen. Den Helder slaagt er telkens in om op manieren in de landelijke media te verschijnen, waarbij ons imago eerder daalt dan stijgt. Wij betreuren dat ten zeerste. Wederom een zwarte pagina wordt hier geschreven.”

Het CDA vindt het “jammer, dat het zo gelopen is” en “hoopt, dat er een oplossing komt, zodat dit museum behouden kan blijven”, laat Harmen Krul weten. PvdA Den Helder betreurt, dat het tot zover heeft moeten komen. “Het conflict over het museum kent geen winnaars”, meent Peter de Vrij. “De uitspraak van de rechter kortgeleden is het sluitstuk. Er wordt nu vervolg gegeven aan deze uitspraak.”

Ongeschreven regel

Geurt Visser (Gemeentebelangen) vindt het “uitermate teleurstellend, dat er niet even is gewacht op de installatie van een nieuw college. Het is een democratisch ongeschreven regel, dat in deze periodes van formatie (ook bij hogere overheden) geen onomkeerbare besluiten worden genomen. Dat is hier wel gebeurd.” Tjitske Biersteker, ChristenUnie: “Persoonlijk vind ik de ontruiming te triest voor woorden. Het overviel mij (en vanzelfsprekend Rob en familie​) enorm. Vanaf vorige week maandag vraag ik de burgemeester al om inlichtingen, maar hij reageert gewoon niet. Daarmee schoffeert hij mij als raadslid. Daarnaast hadden we met een deel van de nieuwe gemeenteraad gesproken over een motie om een en ander te regelen met betrekking tot Rob Scholte. Uiteindelijk was afgesproken de motie niet in te dienen, maar het tot onderwerp van bespreking te maken. Het is dan ook triest om te merken, dat de burgemeester zich niet veel aantrekt van pogingen om nieuwe politiek in te richten. Het is in mijn ogen geen verbinder, maar iemand, die polariseert. Ik heb enorm veel beklag met het gezin, maar ook met het verlies van het museum voor Den Helder.”

“Een dramatische ontknoping van een langdurend conflict”, noemt Marije Boessenkool de ontruiming. “Een gerechtelijke uitspraak rechtvaardigt deze actie, maar GroenLinks vindt het ontzettend jammer, dat het zover heeft moeten komen. Wij zien het Rob Scholte Museum als een aanwinst voor onze stad en betreuren de actie. Nog maar één maand geleden riep GroenLinks in een persbericht alle partijen op om de hakken uit het zand te halen om tot een oplossing te komen. Het schrikbeeld, dat we daarbij opriepen van een ontruiming is helaas waarheid geworden. Het is een zwarte dag voor Rob Scholte, voor Den Helder en voor cultureel Nederland.”

Trieste apotheose

Carlo Assorgia (Beter voor Den Helder) sprak van een zwarte pagina in de geschiedenis van Den Helder en noemde de actie “respectloos tegenover de raadsleden en de nieuwe coalitie. Ik had op z’n minst verwacht, dat de burgemeester de nieuwe coalitie even zou afwachten.” Michiel Wouters van Behoorlijk Bestuur: “Dit is de trieste apotheose van een voor Den Helder illustratief bestuurlijk zwak proces. Het bestuur is reeds lange tijd zeer zwak in deze stad en dan is het de logische vlucht van hetzelfde bestuur in dit soort acties die slagvaardigheid moeten uitstralen, maar funest zijn voor de verbaal voortdurend gewenste bestuurlijke rust en degelijkheid. Tijd voor een frisse bestuurlijke wind.”

“Daarbij is ook het moment uitermate curieus”, meent Wouters. “Tijdens de formatie met als mogelijke uitkomst een college, dat invulling kan geven aan die frisse wind. Het ware vanuit die optiek alleen al politiek netjes geweest als het huidige college vooralsnog gaan uitvoering had gegeven aan een rechtelijke uitspraak op een spoedappel en zou wachten op het nieuwe college. Dit terwijl ook een bodemprocedure loopt. Dit optreden heeft ongeacht aangegane overeenkomsten tenminste de zweem van ‘even snel nog regelen’. Een college met dezelfde beleidsdoelstellingen zou dan altijd nog uitvoering van de gerechtelijke uitspraak hebben kunnen afdwingen. Tot slot legt e.e.a. nu al weer een hypotheek op toekomstige verhoudingen.”

D66, VVD, PVV en Stadspartij hebben niet gereageerd op het verzoek om een reactie op de ontruiming.

Den Helder Actueel, 18 apr 18 – 06:53

Reacties:

Henk
18 april 2018 at 07:16
Allemaal met de wolven in het bos mee huilen terwijl je aan het roer hebt gestaan van de route bepaling. Als je over de rug van Scholte en partner en kindjes zieltjes moet winnen, ga je schamen! Zeker zo’n biersteker, bah!

Raaf
18 april 2018 at 07:21
Wel raar dat de seniorenpartij, de motie niet had ingedient, ze willen wel heel graag regeren, was gewoon niet ingedient om het CDA tegemoet te komen. Remco wees eens eerlijk

sukkels
18 april 2018 at 19:53
remco en eerlijk heeft als ambtenaar van de gemeente den helder vaak ondernemers dwars gezeten en lopen dreigen hun bedrijf te sluiten is een minkukel van de eerste orde een heel naar mannetje een machtswellusteling is niet voor niks weg gestuurd bij de gemeente

Henl
18 april 2018 at 08:29
Het had veel eerder moeten gebeuren. Als hij in Amsterdam zich op dezelfde wijze had verzet tegen de verbouwing van het station dan had de gemeente veel eerder ingegrepen. De heisa om het muurtje voor het station toonde aan dat het niet ging om het algemeen belang.

Monique_K
18 april 2018 at 11:00
In Amsterdam houdt het gemeentelijke bestuur zich wel aan de wet en vraagt de architect om toestemming alvorens gedeelten van een ontwerp te slopen! Het aan de kaak stellen dat het bestuur zich niet aan de wet houdt is mijns inziens wel degelijk in het algemene belang!

RB
18 april 2018 at 19:15
het gras bij de buren lijkt altijd groener….

designakbHenk
19 april 2018 at 08:20
Het gebouwtje is gedateerd en aan vervanging toe. Heeft hij bezwaar gemaakt tegen de sloop van woningen die in dezelfde periode zijn gebouwd? Heeft hij zich ingezet voor jongerenhuisvesting zoals kunstenaars vaak doen? Was Den Helder niet veel mooier geworden als er een nieuw stationsgebouw was gekomen al dan niet met winkels en kantoren?

Jacques van Velzen.
18 april 2018 at 08:58
Nadat jarenlang de politici over elkaar heen buitelden om vooral elkaar het licht niet in de ogen te gaan gunnen inzake het postkantoor, buitelen ze nu over elkaar heen om hun afgrijzen over het verlopen traject in hun eigen voordeel doorzichtig te etaleren.
Walgelijk!!!!

Dick Berts
18 april 2018 at 10:23
Zet een streep onder het verleden en stel je dienstbaar op, hield Koen Schuiling de gemeenteraad recent voor. Hij bedoelde; Zet een streep onder mijn verleden en stel je dienstbaar naar mij toe op.

Jaco Batenburg
18 april 2018 at 10:35
Democratie
Bestaat
Nie
Burgemeester handelde in opdracht van staat, defensie en navo

fFred
18 april 2018 at 14:45
Mafklapper !!

Harmanus J Johansen
18 april 2018 at 10:37
Wij dragen het verleden mee naar de toekomst, de affaire Johan Krul is ook zo,n smerig spelletje geweest.

’t Kraaiennest
18 april 2018 at 10:51
Het laatste kunstje van Koen en Lolke. Geweldig gedaan mannen, hoop dat jullie een beetje trots op je jezelf zult zijn. Gisteravond hebben jullie natuurlijk nog gezellig een wijntje gedaan om deze overwinning te vieren. Wat een bravoure!!!

skriks
18 april 2018 at 11:31
Wat mij raakt is ´de verdeelde stad´ die achterblijft, het is treurig om te zien. Nu zijn er bij referenda en enquêtes en opiniepeilingen meestal percentages tussen de 40 en 60 procent te verwachten, vaak zelfs dicht bij de 50% , triviale zaken daargelaten natuurlijk, dit komt door het dualisme in ons denken, iemand ´kiest´ nu eenmaal, of vindt tenminste dat hij of zij moet kiezen.
Toch liepen de gemoederen deze keer wel erg hoog op en de eenmaal ingenomen posities of stellingnames zullen nog lange tijd ´nawerken´ en voor (vaak onuitgesproken) argwaan en wantrouwen zorgen door de hele Helderse samenleving heen.
Polarisering is natuurlijk de oorzaak, we handelen dan gedreven door emotie, de ratio staat plotseling buitenspel, ´rechten en plichten´ worden door elkaar gehaald en naar believen ´ingezet´.
Bij burgers is dit een normaal verschijnsel en juist daarom bestaat er ´bestuur´, bestuur kan met gepaste ´afstand´ van een probleem handelen en dat verwachten wij als burgers dan ook van hen.
Rob´s laatste woorden in het filmpje waren: ´Misdadigers regeren over Nederland´, tja …, daar kan ik maar beter niets van vinden … jammer, jammer, erg jammer.

Kevin
18 april 2018 at 11:41
2 jaar geleden had ik gevraagt aan Schuiling of ik in deze gemeente een oertijd Museum mag op zetten zo dat kinderen op een leuke en speelse manier wat kon leren over het ontstaan van de aarde en de Dino,s en later ook de ijstijd . Maar daar wou Schuiling niks van weten hij zei toen daar houden kinderen niet van . Hij maakte meteen een vergelijking met Cape Holland dat is totaal niet het zelfde . als je geen vriendje bent van Schuiling krijg je niks voor elkaar . Ik sta ook elk jaar op historisch weekend met fossielen uit die tijden en altijd erg veel bezoekers en kinderen die het geweldig vinden en graag alles willen weten over de oertijden van de aarde . Maar ja Schuiling weet alles beter natuurlijk . en hoe hij Rob Scholte heeft behandelt is gewoon een schande . en die deurwaarde met zijn politie macht is ook echt zwaar overdreven die man kan niks doen in zo rolstoel .

Jaap Holtzapffel
18 april 2018 at 11:50
De gemeente Den Helder heeft een klassieke Pyrrusoverwinning behaald! De ontruiming zal zich op korte termijn keihard tegen burgemeester en wethouders keren… Alles draait anno 2018 om de publieke beeldvorming; Den Helder is inmiddels het landelijke lachertje geworden!

Judge X
18 april 2018 at 11:51
Drie dagen voor een ontruiming ontvangt men altijd gaat altijd en deurwaardersexploot, anders is de ontruiming onrechtmatig (art. 555 Rv.).
De ophanden zijnde daadwerkelijke ontruiming – hoe jammerlijk ook – moet dus bekend zijn geweest.

Judge X
18 april 2018 at 12:17
Drie dagen voor een ontruiming ontvangt men altijd een deurwaardersexploot, anders is de ontruiming onrechtmatig (art. 555 Rv.).
De ophanden zijnde daadwerkelijke ontruiming – hoe jammerlijk ook – moet dus bekend zijn geweest.

Cyberobo
18 april 2018 at 15:58
Vandaar dat de documentairemaker en mevr. Biersteker tijdig aanwezig waren. Apart overigens dat diezelfde mevr. B. niet eerder reageerde in het publieke domein. Politiek is “hogere wetenschap” denk ik.

Judge X
18 april 2018 at 16:45
U denkt wel erg rechtlijnig Cyberobo.
Mevrouw Biersteker woont op korte afstand van het Rob Scholte Museum; en als documentairemaker moet je op ‘het’ kritieke moment natuurlijk niet afwezig zijn en dat kan bijvoorbeeld door ter plekke enige tijd te bivakkeren.
Verder heeft u blijkbaar alle bemoeienissen van mevr. Biersteker inzake het postkantoor/Rob Scholte Museum gemist ?
De rechtmatigheid van de ontruiming heb ik overigens nog nergens bevestigd gezien ….

Kraap
18 april 2018 at 20:41
eter je ogen open doen Remco en beter alle stukken lezen, als het niet rechtmatig was dan had Rob wel een kort geding aangespannen vrijdag.

Judge X
18 april 2018 at 21:32
Tjonge opeens allemaal nieuwe gefrustreerde Nickers vanonder hun steen op het forum ….
Lid van het zelfde GGZ- clubje zeker ? 😀

Rasjutter
18 april 2018 at 12:31
Nou een lekkere gemeenteraad staat ons te wachten, ze laten het allemaal zover komen en staan dan vooraan om te schreeuwen dat ze het vreselijk vinden. Als je zo al moet beginnen, met liegen en bedriegen zal dat niet lang stand houden. En de burgemeester, ja die staat nu open voor alles en heeft een streep gezet onder het verleden en dat heeft hij dus met de uitzetting definitief gedaan, is geen bespreekpunt meer klaar, anders waren ze weer 4 jaar met die grappenmaker in de weer geweest.

fFred
18 april 2018 at 13:04
Gemeente raadsvergaderingen, zijn verworden tot maandelijkse theekransjes waar Schuiling de koekjes uitdeelt..

fFred
18 april 2018 at 12:43
Mevrouw Biersteker, voelt zich geschoffeerd als raadslid , omdat Schuiling haar vragen niet wens te beantwoorden. Is het bij mevrouw Biersteker nooit opgekomen, dat u daarom in uw werk als raadslid wordt beperkt/gehinderd door de Burgemeester ? Dat alleen al , is een motie van wantrouwen waard tegen de Burgemeester. Maar het zal wel weer met de mantel der liefde afgedekt worden, geef die vent toch eens een ferme schop onder zijn kont , in plaats van er in te kruipen.

Cyberobo
18 april 2018 at 21:26
Dat mevr. B. zich genegeerd en geschoffeerd voelt zegt ook iets over haar functioneren als raadslid. Kennelijk weet ze de burgemeester niet meer te prikkelen tot antwoorden. Misschien wordt het toch tijd voor aflossing binnen de CU.

Henk
18 april 2018 at 14:29
Mevrouw Biersteker vindt het wel prima allemaal. Erbij staan als het beleid wordt uitgevoerd en achteraf lekker roeptoeteren. Misschien een goed moment voor haar om de eer aan haar zelf te houden en ermee te stoppen, want dit is bijna zielig hoe deze dame acteert over de rug van Scholte en consorten

wat
18 april 2018 at 17:51
Den Helder heeft geen Robscholte-museum meer…..

RB
18 april 2018 at 17:53
zag bij NS al dat de dienstregeling aangepast gaat worden naar 1 trein per uur nu het museum dicht is redden we dat makkelijk……..

Henk van Kuijk
18 april 2018 at 20:49
Voor de eerst keer in 42 jaar burger zijn van Den Helder voel ik het leven zeer onaangenaam onder het abominabele politieke klimaat van de stad. Voor het uitzetten van Scholte onder verantwoording van burgemeester, CDA, PvdA en Stadspartij bestaan maar twee woorden: onbeschoft en onbeschaafd. Lak aan een net geïnstalleerde gemeenteraad. Een burgemeester die les geeft aan nieuwe raadsleden hoe zij netjes en behoorlijk hun werk horen te doen, en zelf totaal faalt als voorzitter van de raad. Die roept dat hij een streep zet en zich dienstbaar opstelt, en ondertussen dwars door informatie en formatie ramt. Net als het CDA die de hele verkiezingstijd als een zalvende Pastoor heeft gepreekt over verbinden, samenwerken en respect. Idem dito de PvdA. En dan de Stadspartij, wiens wethouder namens het college een handtekening zette voor uitbreiding van het museum, en nu Scholte eruit gooit via een politieke overval. Want dat was het, met een college waar twee wethouders al wegliepen, en dat demissionair is. Er is maar één weg voor de nieuwe gemeenteraad, a.s. maandag. Nee, geen uitleg meer vragen, maar een motie indienen die luidt: “De gemeenteraad verzoekt het college van B&W om het politieke besluit van de uitzetting van Rob Scholte te herroepen en de ontruiming terug te draaien. Zij biedt vervolgens de nieuwe gemeenteraad en de nieuwe coalitie de ruimte van twee maanden voor overleg over deze kwestie, een recht dat de nieuwe gemeenteraad absoluut heeft, na verkiezingen. Indien onverhoopt het college niet bereid is dat te doen, stellen wij vast dat het college moet aftreden, en zullen bij motie daarom verzoeken. Het betreft met name de leiding van de burgemeester die onbehoorlijk en onbeschaafd bestuur heeft getoond, door de nieuwe gemeenteraad niet te respecteren.”

RB
18 april 2018 at 20:56
man die vent wist al een jaar dat hij er uit moest……

chen zhao
19 april 2018 at 21:49
Voor veel Nederlanders is Den Helder een stad waar het altijd waait. Een soort tochtgat dat qua aantrekkingskracht wedijvert met het poolgebied. Een plek die je even aandoet om door te reizen naar Texel en die je verder koud laat.
Een Rob Scholte Museum zou misschien in de toekomst Den Helder attractiever kunnen maken, maar daar lijkt de gemeenteraad geen oog voor te hebben. Mijns inziens een gemiste kans. Ik betreur het dat de charismatische Rob Scholte het veld moet ruimen en hoop dat het besluit van de gemeenteraad op de een of andere wijze nog teruggedraaid kan worden. Maar ja, dat zal wel wishful thinking zijn. En ik wens Rob en zijn gezin veel sterkte!

Judge X
19 april 2018 at 23:22
Als beide partijen de bodemprocedure vlot voortzetten, dan weten we over pakweg 3 jaar wie de rekening gaat betalen.
http://www.wetrecht.nl/bodemprocedure/

https://denhelderactueel.nl/2018/04/politiek-teleurgesteld-in-besluit-tot-ontruiming/

Extra raadsvergadering over ontruiming museum

Den Helder – Er is maandag een extra raadsvergadering over de ontruiming van het Rob Scholte Museum. De vergadering begint om half acht ’s avonds. De extra raad komt er op verzoek van de fracties van Beter voor Den Helder en de ChristenUnie.

De reden hiervoor is, dat de fracties graag uitleg willen over de reden waarom nu acuut de familie Scholte uit het Rob Scholte museum is gezet. “Tijdens de installatie raad was er het voornemen om bij motie hierover verzoeken in te dienen, maar afgesproken is, dat we dit in de verschillende besprekingen mee zouden nemen en dat dit langs ‘de koninklijke weg’ zou gaan. Daarin verstaan wij: goed overleg. Het spoedeisende karakter van de ontruiming nu is ons niet duidelijk.”

Voorafgaand aan de bespreking van de ontruiming wordt eerst Karla van Driesten nog geïnstalleerd als raadslid. Zij neemt de plaats in van Ilse Kootkar, die besloot nog even geen raadslid te willen worden.

Den Helder Actueel, 18 april 2018 – 18:34

Reacties:

t
18 april 2018 at 18:39
nabespreking…

RB
18 april 2018 at 19:06
kunnen ze ook mooi even bespreken of ze Scholte gaan aanklagen voor laster of zelfs smaad voor het plaatsten van die zogenaamde anonieme brief op z’n website toen hij uitgezet werd….. idioot om op deze manier met modder te gooien, er zijn andere manieren om je te uiten, Scholte heeft nu wel ieder restje sympathie verloren

Judge X
18 april 2018 at 19:52
Typisch voorbeeld van een pot die de ketel iets wil verwijten.
Er staat in de tekst van ‘de anonieme brief’ niets strafbaars vermeldt, voor Scholte niet en voor SSchuiling ook niet – als hij het maar boven de 16 jaar houdt.
Het is hoogstens misschien niet kies om over iemands sex-leven te schrijven/te publiceren, maar een schadevergoeding á la Onno Hoes zit er echt niet in.
Vertel eens waar de laster en smaad dan uit bestaat RB, je produceert altijd maar reacties zonder enige vorm van onderbouwing en ze missen dus ook elke rechtsgrond.
Burgemeesters en ‘jonge jongens’ zo werkt het:
https://www.ad.nl/dossier-affaire-onno-hoes/powned-moet-onno-hoes-schade-vergoeden~a322b2a3/

sukkels
18 april 2018 at 19:47
heb gister even staan kijken en zag de kop stukken van beter voor zichzelf staan die het een schande vonden dat deze kunsten maker op de keien werd gezet maar die mevrouw van beter voor zichzelf heeft dit kunstje ook geflikt alleen heeft die er wel een pand in de molenstraat aan over gehouden wat de helderse burger betaalt heeft 1 gulden door de illegaal in school 7 te wonen en er niet uit te gaan tot ze wat anders kregen voor 1 gulden en dat zit straks in de gemeenteraad beter voor vul zelf maar in

Hans Boskeljon
18 april 2018 at 20:11
Tamelijk nutteloze bijeenkomst lijkt me…

fFred
18 april 2018 at 20:49
Iets met Mosterd….

Cyberobo
18 april 2018 at 22:12
Nog geen 20% van de uitgebrachte stemmen en slechts 1 zetel meer dan de op een na grootste partij. Denkt zich misschien te kunnen profileren op dit onderwerp maar mist volledig het grotere belang van Den Helder.Dat gaat nog wat worden met de verdere coalitie onderhandelingen. CDA-VVD-D66-PVV weer een stap dichterbij.

Henk van Kuijk
18 april 2018 at 22:05
Opmerkelijk, de huidige opstelling van GroenLinks: de burgemeester uit de wind houden, waar hij hopeloos faalt.

Dick Berts
18 april 2018 at 22:07
Voorspelling; Hoop gemopper in de raad maandag, maar ook steun voor die dappere Schuiling. Verder gebeurt er niets. Daarna mislukt ook de formatie van Jan Nagel. Politieke chaos in Den Helder. Schuiling moet alsnog het veld ruimen en wordt opgevolgd door Hans Boskeljon als burgemeester. Of iemand van vergelijkbaar kaliber. Het vervolg durf ik niet meer op te schrijven….

Rasjutter
18 april 2018 at 22:25
Ik denk dat ze zich beter kunnen bezig houden met de formatie, dit gaat er echt niet aan bijdragen. Het college heeft gewoon gedaan wat de raad heeft besloten, verkopen aan de hoogste bieder en leveren van het gebouw of zijn we dat nu allemaal even vergeten? Er even over napraten kan nooit geen kwaad, iedereen even boos en daarna toch weer het gevoel van we hebben er alles aan gedaan. Snap de heer Jan Nagel trouwens ook niet dat hij als formateur dit niet weet te ontmoedigen, dit is echt geen stap in de goede richting wordt waarschijnlijk weer een avond met verwijten en domme uitspraken heen en weer, stop er nu eens mee en ga verder, die burgermeester krijg je toch niet weg.

Dick Berts
18 april 2018 at 22:27
“Remember that all through history, there have been tyrants and murderers, and for a time, they seem invincible. But in the end, they always fall. Always.”
― Mahatma Gandhi,

Optimist
19 april 2018 at 12:52
Dick Berts, beseft u wel dat u volkomen ongeloofwaardig bent voor het grootste gedeelte van Den Helder.
Uw platform om gal te spuwen is minder groot dan u denkt. Handje vol denk ik.
Waar waren de burgers van Den Helder toen RS werd uitgezet?
Waarom komen er geen gelden vrij via crowdfunding om het museum te behouden.
Gewoon omdat het de meeste geen zier uitmaakt of er een museum wordt geruimd of dat de ambtenaren naar het Kooijpunt verhuizen!
Waar het wel in Den Helder om gaat is dat we na Oude en Nieuwe Pekela de armste gemeente zijn.
Dus wat ons college en raad tot nu toe hebben gedaan is een enorme investering in de stad en de economie.
En ja daar is Zeestad en de Woningstichting hard bij nodig.
Lof aan het college die eindelijk eens doorpakt!
Lof aan aannemer Tuin die iedere dag de stad een stukje mooier maakt.
Lof aan onze ondernemers die leven brengen in onze stad.
Lof aan mijn burgemeester Koen Schuiling die het moddergooien negeert en/of er boven staat. Erudiet en verstandig.
Shame aan Rob Scholte, Marc Nihot en consorten die moddergooien tot kunst hebben verheven.
Hoe sneu om je zo te verlagen als vader van 2 kinderen. Hoe moeten zij hiermee verder. Schaamte diepe schaamte.

Dick Berts
19 april 2018 at 12:56
Samenvatting: Schuiling, Tuin, Zeestad en Woningstichting zijn goed.

Optimist
19 april 2018 at 17:11
Ik heb nog niet vernomen dat de burgemeester de heer Scholte bestookt met anonieme vuilspuiterij! Dus ja eens met de samenvatting. Dank overigens daarvoor

Dick Berts
19 april 2018 at 17:31
Graag gedaan. Fijn dat u het er mee eens bent. Alle door u genoemde argumenten staan keurig in de samenvatting vermeld.

Marinus Vermooten
19 april 2018 at 13:36
Het had anders gekunt en gemoeten, het is een zielige vertoning, wat in een beschaafd land anno 2018 een blamage is. Het CDA had bericht dat zij het museum graag wil behouden. Kennelijk is dit niet tot hun wethouder doorgedrongen, die in tegenstelling tot een ex CDA wethouder elders in de Noordkop, in deze kwestie een ander standpunt durfde in te nemen. Maandag mag de raad zich hier verder over buigen, maar voorlopig liggen de kunststukken buiten het bereik van de eigenaar, waarvan de vraag is of deze door de gemeentelijke dwang en ontruimingskosten al of niet als failliete boedel in andere handen zal overgaan en dus verloren raakt. Dat is in de geschiedenis helaas met meer kunstwerken gebeurd. Wat de één in vele tientallen jaren met eindeloze inspanning ten gerieve voor de kunstminnende bevolking heeft opgebouwd wordt door een pennestreek van een paar collegeleden ter grabbel gegooid. Diep triest.

fFred
19 april 2018 at 15:06
Tja, en daar kom, jij nu mee .Toen het destijds echt nodig was ,waar waren jullie toen ?? Dit heet achteraf kaarten. maar toen er gespeeld moest worden , pasten jullie.

Marinus Vermooten
19 april 2018 at 15:44
Bracht als een van de weinige raadsleden regelmatig een bezoek aan het museum en pleitte voor behoud. Helaas de toen zittende coalitie vertoonde te weinig inlevingsvermogen om tot een aanvaardbaar compromis te komen. De huidige fractievoorzitter van het CDA gaf zeer onlangs aan voor behoud van het museum te zijn maar had kennelijk, ondanks zijn marine achtergrond, te weinig spierballen om zijn wethouder hiervan te overtuigen. Raadsleden zijn er niet alleen voor inkomsten en gezellige uitstapjes maar moeten vooral kritisch toezien op het beleid van het college en dit durven uitspreken.

fFred
19 april 2018 at 15:53
Tsja, en daar kom je nu mee . Jou reactie geeft precies aan waarvoor jullie in de raad zitten. Namelijk de uitstapjes en de inkomsten.

Marinus Vermooten
19 april 2018 at 16:28
Inkomsten van de raad hebben mij totaal niet geïnteresseerd. Ben tevreden met mijn AOW en pensioen en heb dat ook laten blijken. De uitgaven van de jaarlijkse uitstapjes met hotelovernachting heb ik bewust teruggesluisd naar goede doelen. Hier laat ik het verder bij.

fFred
19 april 2018 at 16:57
Jij komt daar zelf mee . Ik speel er alleen op in . En kritisch toezien op het beleid van het college . Sorry Marinus, je komt er zelf mee . Waar waren jullie dan , toen dit speelde ?? O ja kritisch naar een uitstapje … was leuker dan de uitzetting van Scholten.

Judge X
19 april 2018 at 18:38
Ik kan het mis hebben Fred, maar volgens mij betrof dat uitstapje – bij uitspraak van Sylvia Hamerslag – het College van B&W = Burgemeester en zijn Wethouders.
De 3 jaar lang tandeloos gemaakte oppositie valt m.i. weinig te verwijten.

https://denhelderactueel.nl/2018/04/extra-raadsvergadering-over-ontruiming-museum