Ronald Boutkan – Ontruiming museum is ‘culturele kapitaal vernietiging’ + LOS Den Helder – Ongelukkige start van nieuwe bestuursperiode + Oproep PvdA aan Beter: hef de blokkade op

Ontruiming museum is ‘culturele kapitaal vernietiging’

Den Helder – Hij wilde dolgraag blijven, moest afgelopen week toch het voormalig postkantoor uit en zelfs de stad verlaten, maar was toen nog heel overtuigend: Den Helder is nog niet van me af. Maar een paar dagen na de start van de ontruiming laat Rob Scholte in het NPO1 tv-programma 1Vandaag weten: “Men wou mij niet, men wil mij niet en ze gaan me nu ook niet meer krijgen.” Alsof hij klaar is met Den Helder.

Scholte ‘woont’ op dit moment in een hotel in Zwolle. “Belazerd tot op het bot, van A tot Z”, zo kijkt Scholte terug op zijn ‘relatie’ met de gemeente. Hij ziet burgemeester Koen Schuiling nog steeds als de kwade genius achter het geheel. 1Vandaag omschreef Scholte als een internationaal gerenommeerd kunstenaar, in de jaren tachtig en negentig een van de meest succesvolle van Nederland.

“Culturele kapitaalvernietiging, dat is wat Den Helder deze week heeft gedaan ten aanzien van Scholte en het museum”, stelt Ralph Keuning, directeur van museum De Fundatie in Zwolle. “In mijn beleving had Den Helder hier voor een appel en een ei een museum kunnen hebben dat heel erg kon gaan bloeien en dat een verrijking kon zijn voor Den Helder en voor Noord-Holland.”

Den Helder Actueel, 21 april 2018 – 18:52

Reacties:

Dick Berts
21 april 2018 at 19:03
Wat ik Koen Schuiling nooit zal vergeven; Dat hij Rob Scholte een zwaar invalide kunstenaar zonder benen, die toestemming had om met zijn gezin in het oude postkantoor te wonen, zonder pardon dakloos heeft gemaakt. Schuiling heeft geen hart, alleen een glimlach waar iedereen in stinkt.

RB
21 april 2018 at 19:12
Scholte wilde voor een appel en een ei een museum hebben ipv dat Den Helder voor een appel en een ei een museum had kunnen hebben…..

Rasjutter
21 april 2018 at 22:46
Heb ik al een tijdje op zitten wachten wanneer dit zou worden genoemd, meneer Berts u ben geen knip voor de neus waard met uw uitspraken en informatie, die als het wordt gebruikt plots niet zo bedoeld was, om uw handen in de onschuld te wassen. Denk dat van der Valk Zwolle ook nog wel een kamer voor u heeft.

Optimist
22 april 2018 at 08:45
Dick je zou kunnen zeggen dat niemand die gehandicapt is en zorg nodig heeft uit huis mag worden gezet. En toch gebeurt dit iedere dag overal in Nederland. Rob Scholte heeft vanaf juni 2017 de kans gehad om iets te regelen/betalen maar heeft gedacht de adviezen van een aantal mannetjes die raadslid wilde worden op te moeten volgen. Mis gegokt. Hij is verraden door deze mannetjes. En nu zitten er een aantal in de raad. Ik gun Rob een museum maar dan wel op een plek waar het kan. Wonen in een kraakpand is niet wat hem en zijn gezin toekomt. Een aangepaste woning en een mooi museum wel.

Dick Berts
22 april 2018 at 08:53
Ik wist niet dat je ook kon argumenteren. Je kunt de ene vorm van onrecht niet goed praten met de andere. Een Scholtemuseum kan inderdaad niet in Den Helder, op dit punt zijn we het eens. In een bekrompen dorp is geen plaats voor geestelijke ruimte. Wat het kraakpand betreft sla je de plank echt afgrijselijk mis. Scholte is met veel gejuich door de gemeente zelf naar binnen gehaald. Beide partijen hadden de bedoeling om een museum op te richten. Totdat bleek dat Scholte kritisch is…Van kraken is nooit sprake geweest.

sukkels
22 april 2018 at 12:11
waarvan werd gedoogd dat hij in het oude postkantoor woonde door er eerst illegaal te gaan wonen waarschijnlijk ingegeven door die andere kunsten maker die illegaal in school 7 woonde en daarna na chantage van de gemeente de oude muziekschool voor een gulden mocht kopen met de toezegging deze te renoveren dat kunstje dacht rob scholte ook uit te kunnen halen maar nu waren ze wakker bij de gemeente hier trappen we niet nog een keer in dus meneer berts haal je kop eens uit scholte zijn reed en aanschouw de echte wereld

Hans
22 april 2018 at 12:57
Dickie, ben je nou zo kortzichtig of doe je alsof.
Ik wil je uitdagen, stop met het betalen van je rekeningen ( huur en nutsvoorzieningen) kijk even hoe dat werkt.
Op een moment, na tal van herinneringen en aanmaning zal met trachten er met je uit te komen en een oplossing te zoeken om toch aan je verplichtingen te kunnen voldoen. Wanneer je dit niet wilt of niet in gesprek wil, dan kun je toch niet de situatie laten zoals hij is.
Dit is de feitelijke situatie dat Scholte de wacht is aangezegd.
Kom alsjeblieft niet met zijn handicap op de proppen, anders dan zijn gebrek aan realiteitszin.
Dus Dickie doe jezelf een plezier en ga zsm weg uit Den Helder, ik zou wel graag willen weten waar jij je perfecte habitat gevonden heb

fFred
22 april 2018 at 14:23
Dat is zo bij een energie maatschappij. Maar Scholten had geen contract bij een energie leverancier. De gemeente heeft het contract en betaald de energie. Scholten moest dat aan de gemeente terugbetalen. Maar ….. De gemeente weigerde , ondanks diverse keren vragen , om de eindstanden over wat er gebruikt was te geven. Scholten had deze financiele gegevens nodig voor het maken van een ondernemersplan , wat nodig was voor de aankoop van het pand. Met de weigering, om deze gegevens niet te geven, heeft de gemeente een vies spelletje gespeeld.

Ad
22 april 2018 at 18:48
pffffff……. . . . Dick
Misschien is er nog kamertje vrij naast die Rob in Zwolle.
Kunnen jullie, zonder het eeuwigdurende geblaat hier, samen schelden op Den Helder en Koen.
Scholte zegt zelf dat hij niet terug wil…. Den Helder hoeft die knutselaar niet meer…. case closed.

RB
22 april 2018 at 20:32
daar wil ik wel 28.70 voor een enkeltje Zwolle voor doneren dan zie ik een beetje oudjes Stadler en Waldorf voor me met het kleine verschil dat deze twee wel humor hebben 😉

Gertjan
21 april 2018 at 19:06
Nou, net 1Vandaag gezien, en ik mag de heer Schuiling bij deze feliciteren voor het feit dat hij niet alleen het imago van deze stad, maar ook van de Nederlandse democratie finaal en onomkeerbaar geschaad heeft. Op dit forum heb ik hem wel eens vergeleken met Kim Jung Un (Koen Schui Ling), maar ook dit vergelijk gaat niet meer op aangezien de Noord Koreaanse leider wel inschikkelijk blijkt te zijn, getuige zijn besluit om te stoppen met de bekritiseerde kernproeven en het in gesprek gaan met de Zuid Koreaanse en Amerikaanse president. Jammer, en voordat deze man nog meer schade gaat aanrichten zou het mijn inziens wenselijk zijn dat hij per direct uit zijn functie wordt ontheven. Ook zou dit bevorderlijk zijn voor het vormen van een nieuwe gemeenteraad, want nu loopt dit spaak omdat er personen zijn die hem weg willen, en er zij personen die hem steunen omdat ze eigenlijk verstrikte belangen hebben of anderszins bang voor hem zijn. Ik hoop dat de reportage van 1Vandaag ook de bangeriken kan overtuigen om aanstaande maandag het juiste te doen voor Den Helder, anders wordt het hier net zoals in Turkije.

Gertjan
21 april 2018 at 19:09
Ik mag de heer Schuiling bij deze feliciteren voor het feit dat hij niet alleen het imago van deze stad, maar ook van de Nederlandse democratie finaal en onomkeerbaar geschaad heeft. Op dit forum heb ik hem wel eens vergeleken met Kim Jung Un (Koen Schui Ling), maar ook dit vergelijk gaat niet meer op aangezien de Noord Koreaanse leider wel inschikkelijk blijkt te zijn, getuige zijn besluit om te stoppen met de bekritiseerde kernproeven en het in gesprek gaan met de Zuid Koreaanse en Amerikaanse president. Jammer, en voordat deze man nog meer schade gaat aanrichten zou het mijn inziens wenselijk zijn dat hij per direct uit zijn functie wordt ontheven. Ook zou dit bevorderlijk zijn voor het vormen van een nieuwe coalitie, want nu loopt dit spaak omdat er personen zijn die hem terrecht weg willen, en er zijn personen die hem steunen omdat ze eigenlijk verstrikte belangen hebben (bijvoorbeeld vastgoed) of anderszins bang voor hem zijn. Ik hoop dat de reportage van 1Vandaag ook de bangeriken kan overtuigen om aanstaande maandag het juiste te doen voor Den Helder, anders wordt het hier net zoals in Turkije.

Dick Berts
21 april 2018 at 19:12
Over het hebben van een hart gesproken; Onderin het postkantoor zitten nog schuilkelders. Pas geleden vroeg ik Rob het volgende; Stel dat Den Helder zwaar gebombardeerd wordt en je bent net van plan de deur van je schuilkelder achter je dicht te treken en Koen Schuiling staat ineens voor je neus en smeekt of hij naar binnen mag, wat doen je dan? Rob: “Dan laat ik hem naar binnen. Ten diepste blijft Schuiling altijd mijn broer, hoe afgrijselijk slecht hij mij ook behandelt”.

RB
21 april 2018 at 19:15
natuurlijk, nog meer sprookjes te vertellen vandaag?

RB
21 april 2018 at 19:16
neemt Ralph Keuning hem nu in z’n museum, hij is toch al in Zwolle, kan hij een enorme publiekstrekker voor een appel en een ei hebben…..

Monique_K
22 april 2018 at 10:26
Scholte exposeert er al geregeld, en dan loopt het altijd storm, oftewel, deze museumdirecteur weet heus wel waarover die praat.

Ad
22 april 2018 at 18:52
tsja….. en daarom staan , oeps, stonden er dagelijks hele rijen voor dat postkantoor.
….zucht

Henk van Kuijk
21 april 2018 at 19:50
De directeur van de Fundatie, Ralph Keuning, heeft volkomen gelijk. Een overheid moet kansen bieden aan creatieve mensen, ook in een stad. Waarom moest Rob Scholte acht jaar lang tussen gebroken tegels en asbest een poging tot een beginnend museum doen? Zonder ruimte voor ontwikkeling, en zelfs een handtekening van een wethouder telde opeens niet meer? En die van meneer Tuin telt opeens voor 300%? En de advocaten troffen een deal, die ook niet telde. Het museum kreeg de kans niet en werd met hulp van politie en ME afgebroken. Praten over een paar ton, terwijl er zonder openbaarheid van bestuur 5 miljoen tekort door dit bestuur is veroorzaakt bij de schouwburgverplaatsing. Onbeschaafd en onbeschoft is de actie, vooral ook omdat de burgemeester met de nieuwe gemeenteraad niks te maken had. Zoals hij dat ook niet heeft met verplaatsing coffeeshop, en met verplaatsing ambtenaren. Het is een dictatoriaal patroon, waarbij hij telkens de gemeenteraad inpakt, want die laat zich verbaal vooral overtroeven, keer op keer. Daar moet een einde aan komen. Er zijn mensen die zich vanwege deze partijdige, manipulerende burgemeester niet beschikbaar stellen als kandidaat voor de gemeenteraad. Ja, daar hoor ik ook bij. Ik ben gevraagd, twee keer, maar zou alleen maar gefrustreerd raken door de gespeelde spelletjes. De burgemeester heeft de stad, de nieuwe raad en Rob Scholte beschadigd. Hij heeft nu zelfs zijn kunstwerken in bezit genomen, God beter het. Dat kon ook gebeuren door de ja-knikkers van de coalitiepartijen.

Bodelo
24 april 2018 at 09:19
De Fundatie? Is dat niet een museum wat met miljoenen subsidie in leven moest worden gehouden?
Me dunkt dat deze directeur andere zaken aan zijn hoofd behoort te hebben dan iets over onze stad te orakelen.

Dick Berts
21 april 2018 at 20:09
Rob is bepaald de makkelijkste niet. Toch weet ik zeker dat er ooit een gedenkplaat voor Rob Scholte aan het oude postkantoor bevestigd zal worden. Omdat hij als geen ander de strijd aanbond met de maffiaclan die Den Helder zijn ondergang tegemoet laat gaan. Ook met het zicht daarop was hij zijn tijd ver vooruit. Ooit gaat iedereen het zien, maar dan ligt onze stad al in puin. Erg ver zijn we hier niet meer vanaf.

RB
21 april 2018 at 20:54
de stad begint juist mooier en mooier te worden ik hoop dat de verbeteringen op deze voet beetje doorgaan, maar ja als je continue met oogkleppen op met een verblinde haat jegens het stadsbestuur in een duf oud postkantoor zit dan maak je dit niet mee, denk dat we niet veel missen aan die Scholte, tenzij je op een hoop negativiteit zit te wachten, nou ik niet, nu die klaagbox geruimd is komt het zonnetje weer door in onze mooie stad

Optimist
22 april 2018 at 08:27
RB moedig dat je je verweert met gezond verstand tegen de beroeps azijn zeikers Kuijk en Berts. Ze haten de stad met verve inclusief de burgemeester maar eigenlijk iedereen die een autonoom denker is. Ze hebben de wereld zwart gekleurd. Maar kijk hoe mooi Den Helder is geworden ! Nee lach om deze oude heren die niets anders in te brengen hebben dan angst en wrok. En luister serieus naar die mensen die het hart op de goede plaats hebben en vooruit willen met deze stad! En aub mr Kuijk ga niet in de politiek want dan moet je samenwerken en dat kunt u niet. Blijf lekker op dit forum klagen in plaats van iets te doen waar we burgers wat aan hebben. Verder dol komisch om uw galspuwen te lezen.

Dick Berts
22 april 2018 at 08:36
“Beledigingen zijn de argumenten van hen, die ongelijk hebben” (Rousseau).

Henk van Kuijk
22 april 2018 at 11:09
Met wie heb ik het genoegen?

PenC
21 april 2018 at 21:24
Als het KS niet lukt een museumkaart te bestellen (zie den helder op Zondag 22 april 2018), daarom niet gratis naar veel musea kan, moet hij maar eens in ons ziekenhuis op de poli gangen gaan kijken naar de wisselende exposities..
Regionale kunstenaars of fotografen hebben daar al veel moois laten zien.

Dick Berts
21 april 2018 at 22:22
Twee en een halve eeuw na de Franse revolutie is in het achterlijke gat Den Helder nog niet eens sprake van het begin van democratie. Een enkele stadhouder is hier in zijn eentje de baas. Een grotere belediging voor ons allemaal is niet denkbaar.

Marinus Vermooten
21 april 2018 at 22:43
Jammer dat de critici nooit eens de moeite nemen om eens serieus naar het levenswerk van Rob Scholte te informeren. Omdat ik bijna wekelijks het Nationaal archief en Koninklijken Bibliotheek in Den Haag bezoek heb ik me ook enigszins verdiept in het levenswerk van Rob Scholte en ben getroffen door de geweldige prestaties waarover de binnen en buitenlandse media over deze kunstenaar heeft gepubliceerd, Kennelijk ontgaat dat de doorsnee Helderse burger, zoals heel veel hen ontgaat. Hoewel kunst mij in feite weinig interesseert ben ik toch wel onder de indruk gekomen voor datgene wat hij heeft gepresteerd. Maar zoals het vroegere woonhuis van Anton Pieck in de Koningstraat al jaren sterk is verpauperd zo gaat men ook gemakkelijk om met een kunstenaar die Den Helder positief op de kaart wilde zetten zonder enige gemeentelijke subsidie. Den Helder op zijn smalst en hier wordt ik als geboren en getogen rasechte Jutter heel verdrietig over.

Arjen
21 april 2018 at 23:08
Rob Scholte had, als hij verstandig was geweest, zijn kansen om een museum in Den Helder permanent te vestigen bent…maar…. ruzie volgde op ruzie. Deze kunstenaar kreeg meer kansen dan andere burgers van onze stad. Helaas: hij heeft ze niet benut.

Henk van Kuijk
22 april 2018 at 12:34
Hij kreeg twee kansen, dacht hij, wilde ze benutten: de handtekening van wethouder Kos namens het college; de deal van de advocaten. In beide gevallen brak de gemeente haar woord, en bleek uiterst onbetrouwbaar. De geschiedenis van deze zwarte bladzijde gaat geschreven worden, landelijk. De landelijke partijen, die een coup pleegden tegen de wil van de kiezer, plus een gebroken overgelopen lokale bijwagen braken de creatieve ontwikkeling van een museum af. Onbeschoft en onbeschaafd.

strandloper
21 april 2018 at 23:11
Om Den Helder een achterlijk gat te noemen, doet mij pijn Dick Berts. Dat wordt ook gevoed door de tv uitzending “Andere tijden” van afgelopen avond. Daarin werd een beeld getoond van Den Helder als meest gebombardeerde stad van Nederland in de Twee Wereldoorlog. Het menselijk leed en materiële verwoesting was enorm. Na WOII werd door bestuur, inwoners en bedrijven van Den Helder hard gewerkt om de puinhopen op te ruimen en aan de wederopbouw te beginnen. En met succes! In de afgelopen 20 jaar hebben wij langzaam maar zeker de afbraak van die werderopbouw mogen aanzien. De stad werd en wordt bestuurd door mensen uit alle hoeken en gaten van Nederland zonder enig besef van de historie. Zonder respect voor de emoties van vele Helderse inwoners.
Bij de tv uitzending dacht ik aan mijn ouders en grootouders en datgene wat ik daarover heb gehoord. Als ik dan nu kijk naar het belabberde bestuur van de laatste tien jaar word ik niet vrolijk ondanks die eeuwige grijns op het platgestreken gezicht van de eerste burger en de kijvende meute in de gemeenteraad.
De affaire Scholte is daar een exponent van. Vreselijk om gade slaan hoe hier mensen worden afgemaakt om niets. De heer Scholte is niet het enige slachtoffer. Er zijn hem meerdere voor gegaan. Ik wens de heer Scholte en zijn gezin alle goeds en hoop dat zij ooit nog terug keren naar deze stad. Het zou fijn zijn als ik weer kon zeggen “Den Helder stad van mijn dromen”.

Judge X
22 april 2018 at 08:19
Mooi gesproken Strandloper.

Arjen
21 april 2018 at 23:18
Woordje ‘bent’ is overbodig. Wil nog toevoegen dat ik het spijtig vind dat Den Helder ook deze kans op een museum om zeep heeft geholpen. Ben op een middag naar het Rob Scholte museum gegaan en ging 3 uur later met een helder hoofd en frisse blik bij de uitgang. Schilderij van het rokende meisje zie ik nog voor me.
Had wat kinderen bij me en die wilden nog even blijven! Gemiste kans Den Helder en Rob: jullie zijn net als een stel pubers die een knipperlichtrelatie hebben. Helaas vechten jullie het niet op straat uit met een potje knikkeren… maar voor de rechter. Wat zijn kinderen soms wijs.

Dick Berts
21 april 2018 at 23:22
Eindelijk is Rob Scholte zover. Hij is klaar met Den Helder. Met uitzondering van een gigantische schadeclaim. Den Helder verdient geen Rob Scholtemuseum. De vele laaghartige en primitieve reacties op deze site bewijzen dat. Den Helder is geen kunstenstad, maar een stad die wordt gedomineerd door de kunstjes van een griezelig circuit. Onze kleinkinderen zullen zich verbazen over wat Koen Schuiling hier vernietigd heeft. Maar hij is niet de hoofdschuldige, dat waren de leeghoofdige meelopers die hem op de schouders hesen om erbij te horen en om mee te eten uit de ruif. Waar ze bij gehoord hebben, zal de geschiedenis op pijnlijke wijze duidelijk maken.

Ad
22 april 2018 at 19:15
Ik begrijp werkelijk niet wat je nog hebt te zoeken in deze stad.
Kerel… je beschuldigd mij, en een paar andere bezoekers die niet de hielen van die Rob willen likken, van ik weet niet wat.
De stad deugd niet… de mensen niet…. het bestuur niet…. maar wel de hele dag de tijd hebben om hier oeverloos hetzelfde dreuntje op te ratelen.
Misschien een idee om Den Helder, en de daarbij behorende media de rug toe te keren ?

Arjen
21 april 2018 at 23:34
Verder liggen er wel rechterlijke uitspraken en twee bodemprocedures. Eentje van Rob en eentje van de gemeente. Geeft ook impulsen aan acties van Rob en de Gemeente. Levert voor de gemeente ook risico’s op.
De rol van onze burgemeester vind ik van wijsheid getuigen. Hij is verantwoordelijk als eerste burger maar ABSOLUUT geen dictator die Rob ff uit zijn gehuurde postkantoor annex museum kan zetten. Daar is besluitvorming in de gemeenteraad en B&W voor nodig. Laten we blij zijn met een geleerde burgemeester die wat verder kan kijken dan onze neus lang is.

Kees Jan
22 april 2018 at 00:01
Arjen, volgens mij vraagt Scholte via een bodemprocedure om een gesprek, met een hoge dwangsom per dag/week als de gemeente hier niet op ingaat…. In plaats van dat gesprek te aanvaarden, zet Burgemeester Koen Schuiling het gezin Scholte op straat!
Overigens één vandaag gezien vanavond en de lafbek Koen Schuiling durfde niet eens voor de camera te reageren. Een Burgemeester MOET de pers te woord staan, anders MOET hij een andere baan zoeken!

Henk van Kuijk
22 april 2018 at 00:01
Die besluitvorming van de nieuwe raad, die was er juist niet. Er hoefde niet uitgezet worden, dus was het een politiek besluit, niet gedragen door de nieuwe raad. Onaanvaardbaar disrespect voor de raad. Die zit er namens ons, de burgers, namelijk. De burgemeester had dus geen boodschap aan onze volksvertegenwoordigers. Bizar is dat zelfs na zoveel media-aandacht niet duidelijk is of de wethouders zijn gekend in dit besluit. Citaat van de gemeente naar de pers: “We betreuren dit, we hebben alles uit de kast getrokken.” Oja? Overleg met de raad in ieder geval niet. Wel twee keer een deal teruggetrokken.

Dick Berts
21 april 2018 at 23:53
Net als je denkt dat het niet erger kan, lees ik het volgde in de media: “In de nacht van dinsdag op woensdag zijn beveiligers gezien bij het woonadres van Schuiling, mogelijk een voorzorgsmaatregel vanwege bedreigingen aan zijn adres. Den Helder wil daar geen mededelingen over doen”. Als grootste tegenstander van Schuiling zeg ik; Blijf met je poten van Koens Schuiling af! Tegen Rob Scholte heb ik altijd gezegd, denk eraan dat je nooit de drempel van geweld en bedreigingen overschrijdt, want dan zul je mij vierkant dwars op je pad vinden. Scholte heeft mij met de hand op het hart beloofd dat nooit te zullen doen. Hij is daar ook absoluut niet de man naar. Als we bestuurders gaan bedreigen in dit land dan zijn we van God los. Nooit! En letterlijk over mijn lijk! Voor het eerst zie ik aanleiding om mijn toon te matigen op deze site. Het is dus niet Schuiling, maar zijn bedreigers die mijn vrijheid van meningsuiting inperken. Woest ben ik hierover! Echt woest!

DramFull
22 april 2018 at 00:05
Ik ruik een valse vlag, dit soort nieuws en of scéne gezet iets komt Koentje mooi uit, alles zal worden aangewend om het vingertje de juiste kant te wijzen 😉

Dick Berts
22 april 2018 at 00:18
Ik begrijp je reactie DramFull, de hele wereld hangt inmiddels van leugens aan elkaar. Maar in dit geval geloof ik niet in een valse vlag. Voor Schuiling is het tonen van angst helemaal geen goede strategie. Het zou me wat waard zijn, wanneer we als voor- en tegenstanders van Schuiling gezamenlijk een lijn in het zand trekken; Geweld of bedreigingen tegen Schuiling?? Dat nooit!!

DramFull
22 april 2018 at 00:26
Mee eens Dick, geweld of bedreigen ermee is niet de manier.
De wereld is al verrot genoeg.

strandloper
22 april 2018 at 02:17
“Geweld of bedreigingen tegen Schuiling?? Dat nooit!!” Waarbij ik aanneem Dick, dat de omgekeerde weg ook een lijn in het zand behoeft.

Dick Berts
22 april 2018 at 03:07
Vanzelfsprekend Strandloper! Maar altijd goed om dat nog even te noemen.

RB
22 april 2018 at 07:48
maar mensen voor alles en nog wat uitmaken op zo’n forum is wel heel gewoon, het Scholte geneuzel begint steeds meer sektarische vormen aan te nemen, Scholte heilig en wordt de hemel in geprezen, kan niets fout doen, en een ieder die kritiek heeft, z’n werken niets vind of het verder niet met de sekte eens is is een rotte vis, erg hypocriet niet….
.
ik persoonlijk ben blij dat die Scholte er uit is en 150 km verderop zit uit te razen, hoop dat de rust hier snel wederkeert en we verder kunnen bouwen aan een mooie vernieuwd Den Helder met minder van dit soort onruststokers zodat we de energie in positieve dingen kunnen steken ipv te verbranden aan deze negativiteit,
.
nou bij mij schijnt het zonnetje in ieder geval wel, ik ga er lekker op uit en van de stad, omgeving en het weertje genieten, groetjes en een fijne dag

Judge X
22 april 2018 at 08:30
Je geeft hierboven een ‘mooie’ ikke-ikke-ikke-profielschets van jezelf RB; om het ook maar even in je eigen woordgebruik samen te vatten. 😀

fFred
22 april 2018 at 08:33
Is er daadwerkelijk een bedreiging geuit tegen Schuiling , zodat hij beveiliging behoeft. Of is het dat Schuiling zich “”bedreigd “”voelt”. Ik krijg hier sterk het gevoel , dat Schuiling hier een toneelstukje laat opvoeren, net als des tijds bij de ontruiming van Johanna Krul. Toen moest Schuiling ook beveiligd worden wegens “”bedreiging”” van een dood zieke Krul.

Monique_K
22 april 2018 at 13:59
Lol @ RB met zijn ‘de rust wederkeren’.. ben je zo kort van geheugen? Er was hier geen rust voor Scholte kwam, en die zal er na zijn vertrek ook niet komen, tot alle jeugd is weggetrokken en wij oudjes in ons graf liggen.

Gekke Henkie
22 april 2018 at 13:26
Nee, mijnheer Berts, laten we het vooral houden bij ‘bedreigingen’ met anonieme brieven over vermeend seksueel wangedrag. Dat is netter, nietwaar? Dat fysieke is toch wel een beetje ordinair, vindt u niet? Ik heb uw brief aan Schuiling gelezen, gepubliceerd op de website van het Rob Scholte Museum, waarin u de burgemeester uiteenzet hoezeer het u spijt deze kwestie aan moeten te kaarten. Zelden zo’n huichelachtig stuk onder ogen gehad…. Helaas moet ik constateren dat u weer verder in mijn achting bent gedaald. Zie de mannen vallen! U het hardst!

Dick Berts
22 april 2018 at 09:01
Ik ga deze discussie verlaten. Of je het Rob Scholte Museum nu aan puin trapt of aan poeierpuin maakt niks uit. Trapt u dus rustig verder, Er valt hier niets meer te redden.

b
22 april 2018 at 09:02

Nu hoorde ik iets in de wandelgangen dat de dhr Scholte een woning in Schagen had of heeft, is dit waarheid of een verzinsel?

RB
22 april 2018 at 20:36
zo’n beetje alles rondom Scholte is een hersenspinsel dus zal me niets verbazen dat ook dit een verzinsel is

https://denhelderactueel.nl/2018/04/ontruiming-museum-is-culturele-kapitaalvernietiging/

Ongelukkige start van nieuwe bestuursperiode

Den Helder – Een ongelukkige start van een nieuwe bestuursperiode, oordeelt fractievoorzitter Tjitske Biersteker over de ontruiming van het Rob Scholte Museum afgelopen dinsdag. Biersteker was zaterdag te gast in het LOS radioprogramma DWOZ en vindt, dat de stad op een andere manier bestuurd moet worden. Ze erkent de bevoegdheid van burgemeester om over te gaan tot de ontruiming van het oude postkantoor.

“Maar de gemeenteraad is er wel verantwoordelijk voor”, voegt de politica daar aan toe. “En de raad dient als geheel serieus genomen te worden.” Met Beter voor Den Helder heeft de ChristenUnie voor maandag 23 april een extra raadsvergadering aangevraagd. Een motie van wantrouwen tegen het college verwacht ze niet en als die er zou komen dan is het maar de vraag of er een meerderheid voor is. “Het gaat er ook niet om iemand te beschadigen.”

Wel wil Biersteker met de extra raad bereiken, dat er tenminste gepraat wordt over het waarom van de ontruiming en de radiostilte waarmee deze omgeven was. “Er had ook mee gewacht kunnen worden, want er lopen nog juridische procedures over geschillen tussen Scholte en de gemeente. Als daar jaren mee gemoeid zouden zijn, dan zij dat maar zo”, aldus Biersteker.

“Nu is de zaak op scherp gezet en gepolariseerd, waarmee een frisse start van de nieuwe raad in de kiem gesmoord is.” Iets wat Tjitske Biersteker met name de burgemeester kwalijk neemt, maar ook een partij als het CDA. Die had zich na de verkiezingen bereid getoond om over de affaire Scholte te praten.

Den Helder Actueel, 22 april 2018 – 14:51

Reacties:

Mardgreet
22 april 2018 at 15:13
De soap over Den Helder must go on! Hoop dat de raad zich nu gaat druk maken om het boswachter huis, de negatieve reclame bij de toeristen straalt er van af of hoort dit ook bij ons DNA profiel.

Roel Prins
22 april 2018 at 17:51
Typerend voor de Christen Unie: men neemt regelmatig een aanloop doch er wordt nooit gesprongen. Het enige dat de Christen Unie volhardend doet is werken aan de zelfmoord van het Christendom en Jodendom. En daar is niets integers aan te ontdekken. In tegendeel !

Henk van Kuijk
22 april 2018 at 18:00
“De burgemeester was bevoegd…..” en “niet beschadigen”, tja, dan weet je het wel morgenavond. Blaffen, maar vooral niet bijten, ook al word je steeds geschoffeerd. Een praatje, een vraagje, en dan een zalvende preek van dhr Schuiling, en de raad wordt weer ingepakt: “Het is triest, maar het kon niet anders. We hebben alles uit de kast gehaald.” En de minachting voor de raad en de polarisatie blijven, en Schuiling heeft sluw nog net even zijn prestigeslag mogen binnenhalen, voor de oude coalitie. Ook al hoort een oud college alleen lopende eenvoudige zaken af te handelen.

Rasjutter
22 april 2018 at 18:31
Even napraten met een bakkie koffie en klaar.

’t Kraaiennest
22 april 2018 at 19:35
‘Zet streep onder verleden’. Tijdens de installatie van de nieuwe gemeenteraad, zei burgemeester Koen Schuiling graag een streep te willen zetten onder het verleden. “De laatste tijd is er veel óver mij gesproken maar niet met mij. Als er iets moet worden uitgesproken met mij, dan kan dat mét mij”. Afgelopen week wilde mevrouw Biersteker met de burgemeester praten, maar helaas “Radiostilte”.

Kees Jan
23 april 2018 at 01:41
Toch benieuwd waarom mevrouw Biersteker een vergadering belegd als ze de bijbehorende consequenties voor de burgemeester niet indient.
Vandaag zou de gemeenteraad een uitgestelde motie indienen over het behoud van het Rob Scholte Museum, tot het einde van de bodemprocedures. De Burgemeester had min of meer aan de gemeenteraad toegezegd dat de ontruiming voorlopig niet zou doorgaan. Hij is zo kwaadwillend dat hij afspraken met gemeenteraad van Den Helder negeert.
En heeft er wel eens iemand bij stil gestaan dat het pand van het museum/postkantoor de komende jaren leeg blijft staan. In het contract met Tuin staat letterlijk dat het pand pas kan worden overgedragen als alle procedures met Scholte zijn afgelopen. Tot die tijd kan en mag er niets aan het pand worden gedaan of veranderd. Dit had wel gemogen in samenspraak met Scholte als hij er nog in had gezeten.
Een Motie van Wantrouwen zal dan ook moeten worden ingesteld, waar zelfs de bevriende partijen van Schuiling niet anders kunnen dan Schuiling de wacht aan te zeggen.

Anton Hagen
23 april 2018 at 07:41
Beste Kees Jan,
U moet in dit geval even kijken naar het christelijke gedachtegoed van Tjitske .Het is nu eenmaal zo dat men vanuit die gedachte een gezagsdrager niet snel naar huis zal sturen,in dit geval terug naar Groningen.
Dan moet er wel iets heel ergs zijn gebeurt door deze gezagsdrager om hem de Afsluitdijk over te sturen wil men hem vanuit de C.U willen dumpen.en dat is in de ogen van de C.U nu dus nog niet het geval.
Zij zijn nu eenmaal erg gezagsgetrouw zoals het hun is geleerd vanuit de Bijbel,met alle respect!
Dus het wordt vanavond:Veel geblaat maar weinig wol!

tjitskebiersteker
23 april 2018 at 08:19
Ook als alle procedures zijn afgerond mag er niets aan het gebouw veranderd worden, in elk geval niet aan de buitenkant. Dat is in de afgelopen raadsperiode bij motie afgesproken.

Dick Berts
23 april 2018 at 03:24
Terwijl er wordt gewerkt aan de door de kiezer minst gewenste coalitie, laat de oppositie een extra raadsvergadering houden om te applaudisseren voor de burgemeester……zieker kan een democratisch systeem niet zijn.

Sigmund
23 april 2018 at 06:50
Tjitske, een gemeenteraad die serieus wil worden genomen moet niet alleen haar tanden laten zien maar af en toe ook bijten. Een motie van wantrouwen gaat je kennelijk te ver, maar een motie van afkeuring lijkt mij in dit geval toch wel het minste wat je kunt doen!

Peter
23 april 2018 at 08:36
Loopt vanavond met een sisser af. Mevr. Biersteker sust de gemoederen op voorhand al. Waarom deze extra vergadering eigenlijk? Zonde van tijd en geld.

fFred
23 april 2018 at 09:28
Zij durven gewoon niet , daar zij weten, dat als zij ,met een motie tegen Schuiling, het niet halen, zijn wraak u ten deel zal vallen.

Peter
23 april 2018 at 11:49
Zeker Fred. Omdat het slechts een enkeling is die tegen Schuiling zich durft te uiten is het gevaarlijk. Wie dat durft wordt vroeg of laat door Schuiling genadeloos afgemaakt. Overigens had hij deze hakbijl mentaliteit in Groningen al. Daar haalde hij de pers ook al omdat hij iemand had geëlimineerd.

Henk van Kuijk
23 april 2018 at 09:38
Er zijn maar twee zuivere politieke wegen: eisen dat het bod van Scholte waarover de advocaat van de gemeente een akkoord bereikte wordt overgenomen. Want die handelde wel degelijk in opdracht van het college. Hier brak de gemeente haar woord. Zo niet, dan een motie van wantrouwen indienen tegen de burgemeester die als voorzitter van de raad de raad negeerde met een zeer ingrijpende beslissing. Het wordt niet alleen hoog tijd voor een zuiver en eerlijk bestuur, ook voor een raad die in de vergadering durft te zeggen wat vaak in de gang wordt gefluisterd. En voor een niet-partijdige, eerlijke burgemeester, die wel eens een plaatselijk museum in wording binnenstapt. Die niet alleen voorzitter van het college is, en bereikbaar is voor pers en raad.

fFred
23 april 2018 at 09:57
Als zij vanavond niets doen, dan weten de kiezers gelijk dat de partijen , in het pak genaaid zijn , en dat er niets meer van ze te verwachten valt. De nieuwe Ja , nee en amen knikkers zijn dan geboren.

Henk
23 april 2018 at 10:38
Komt er eindelijk weer tijd vrij om de problemen van de inwoners van Den Helder op te lossen en te werken aan een betere toekomst voor alle inwoners. Scholen en huizen bouwen en stoppen met het slopen van betaalbare woningen.

Anton Hagen
23 april 2018 at 10:46
Uw citaat beste fFred:De nieuwe Ja , nee en amen knikkers zijn dan geboren.Einde uw citaat.
Die hoeven niet meer geboren te worden,die zijn al tijden aanwezig in ons dorp.
Alleen moet Jan Nagel nog even het beste clubje ja en amen knikkers bij elkaar zoeken en dat is absoluut geen zware opgave voor hem.
Zie de Helderse Courant van hedenmorgen en de uitspraak van de plaatselijke afdeling van de salonsocialisten genaamd de Pv/dA bij monde van hun roerganger Peter de Vrij.
En u weet genoeg

fFred
23 april 2018 at 12:13
Heb ik gelezen beste Anton. Deze partij heeft nog steeds niet door , waardoor ze ten gronde zijn gegaan. Zo dus. !!!

Harmanus J Johansen
23 april 2018 at 14:50
Moge de onderste steen bovenkomen.

https://denhelderactueel.nl/2018/04/ongelukkige-start-van-nieuwe-bestuursperiode/

Oproep PvdA aan Beter: hef de blokkade op

Den Helder – De PvdA zal niet deelnemen aan een coalitie met de PVV. Ook een college dat vooral steunt op lokale partijen wijst ze af. Bedoeld wordt de combinatie Beter DH (6), ChristenUnie (2), Stadspartij (2) , Seniorenpartij (2), Behoorlijk Bestuur (1), Gemeentebelangen (1) aangevuld met de 2 zetels van de PvdA.

Dat maakt samen 16 zetels, weliswaar een meerderheid, maar het geeft een grote kans op instabiliteit, stelt de Helderse PvdA op haar website. De sociaaldemocraten, onder leiding van Peter de Vrij, vinden dat Beter voor DH moet bewegen. “Met name de blokkade (van Beter) richting VVD en CDA zou moeten worden opgeheven.”

“De PvdA ziet graag een grote stabiele coalitie en is bereid daar aan deel te nemen. Alle partijen in Den Helder zijn het erover eens dat de stijl van besturen dient te veranderen dat kan dus geen beletsel zijn”, is het PvdA-advies aan informateur Jan Nagel.

Maandag 23 april is er een extra gemeenteraad over de ontruiming van het Scholte Museum. Dan komt mogelijk een motie van wantrouwen ter tafel aan het adres van de burgemeester. “De PvdA zal dat op geen enkele wijze steunen.”

Den Helder Actueel, 22 april 2018 – 20:25

Reacties:

Henk van Kuijk
22 april 2018 at 20:36
De stijl van besturen moet veranderen vindt de PvdA. Neehoor, dat vindt ze helemaal niet, ze is maar wat blij dat de burgemeester met hun hulp de prestigeslag met Scholte nog net heeft binnengesleept en de nieuwe raad schoffeerde. Daarom wil ze ook hun ouwe maatjes VVD en CDA erbij, maten in het complot.

Hans Boskeljon
22 april 2018 at 21:12
Henk, stop toch eens met het trekken aan het dode paard ” Scholte…” de man heeft zichzelf met behulp van wat slechte adviseurs volkomen buiten het bord gelopen, dat soort zelfdestructie kun je bestuurlijk Den Helder gewoon niet kwalijk nemen…

Henk van Kuijk
22 april 2018 at 21:22
Dan is de positie van GroenLinks ook gelijk duidelijk. Nog niet in de gaten dat je als partij in de nieuwe raad bent geschoffeerd door deze ingrijpende actie? Moet je als ex-wethouder toch echt weten. Normaal zo kritisch, GroenLinks, nu maar even niet. Ook vergeten dat het college tweemaal haar woord brak naar Scholte.

fFred
22 april 2018 at 22:06
Weten jullie nog , hoe de PVDA naar de klote is gegaan ? ZO DUS.!! Aan het handje lopen van de grote partijen, Zelf kunnen ze niks . Dan beginnen ze al te janken als ze er aan denken. Instabiel…. Als er een partij dat is , dan is het de PVDA wel.

Glijn
22 april 2018 at 22:08
Vanaf het begin is duidelijk dat het oude postkantoor voor de projectontwikkelaars gereserveerd was.
Dat neem ik bestuurlijk Den Helder kwalijk.
Volgens de PVDA moet Beter voor Den Helder de blokkade van VVD en CDA verbreken terwijl ze zelf de PVV blokkeren.
En is het niet zo dat het CDA Beter voor Den Helder blokkeert .
De stijl van besturen moet veranderen nou dat moet ik nog zien.
Koers veranderen daar is de elite radicaal tegen gedwee volgt u.
Sociaaldemocratie is overleden in Den Helder.

Dick Berts
22 april 2018 at 22:37
Alle partijen zijn het er over eens dat de stijl van besturen moet veranderen, aldus de PvdA. Daarom willen ze het liefste verder met de oude, door de kiezers weggestemde bestuursclan……..

Mandy Seinstra
23 april 2018 at 03:43
‘De stijl van besturen moet veranderen” is de nieuwe slogan voor de komende bestuursperiode.Komt gewoon neer op het in slaap sussen van de Helderse goedgemeente. In het verleden werd een formatie bepaald door een werkbare meerderheid. Daarna werden de ‘poppetjes’ erbij gezocht. Wat is nu aan de hand? De poppetjes zijn al bekend en moeten de bijbehorende partijen er bij gezocht worden. De CDA formateur was al een eind op weg. Het is niet dat een loserspartij als de Stadspartij collegefähig is, maar Kos moet (weer) wethouder worden. Het is niet zo dat een dood paard als de PvdA in het college aantreed, maar mevrouw van der Paard moet wethouder worden. Zelfde geld voor Gemeentebelangen: Geurt Visser en de Seniorenpartij: Duijnker. Dit zijn dan enkele exponenten. Het CDA en VVD hebben hun wethouders in gelid staan zelfs D66 kan aanschuiven. En Beter voor Den Helder wie is hun wethouders kandidaat? Odd Wagner? Kortom onder de onder het mom van ‘veranderen van besturen,” is het oude college alweer voorgekookt samen met Koen gaan ze het weer vier jaar doen…

Beter een goede Buur
23 april 2018 at 07:58
“En Beter voor Den Helder wie is hun wethouders kandidaat? Odd Wagner?”
.
Ik mag hopen van niet want dan zijn we allemaal “de pineut” en worden we “opgeofferd” zoals hij zelf zegt.

Jaap Holtzapffel
23 april 2018 at 11:00
Rob Scholte is nog lang niet verslagen… Hij heeft een zeer goede advocaat die hem juridisch bijstaat in de thans lopende bodemprocedure. Ik help het niet hopen voor de gemeente Den Helder dat Rob Scholte deze procedure gaat winnen, want dan is Den Helder (financieel) nog niet jarig! Go Rob Go!

Mandy Seinstra
23 april 2018 at 11:12
Geachte Jaap, ik weet niet wanneer Den Helder jarig is. Indien dat is, kan ik slechts financiële hangdossiers noemen of het moet het aantal zonnenuren zijn, hetgeen dit jaar ook aan Vlissingen is gegund. Maar blijf hoopvol…

Gekke Henkie
23 april 2018 at 12:36
Pas op, want Dick Berts is een groot fan van Peter de Vrij, dus roep niet zijn toorn over jullie af! Nadat hij eerder dit jaar de beste (?) man had ontmoet op de verkiezingsmarkt in het pand van de voormalige V&D, hief hij op deze site een ellenlang loflied aan om op de hem zo kenmerkende dweperige wijze de menselijke kwaliteiten van de voorman van de lokale PvdA-afdeling voor het voetlicht te brengen… Ja, er was weer hoop voor de plaatselijke politiek, daar kwam zijn betoog op neer! Als ik zo (de) Vrij mag zijn: deze man (de roerganger) deugt niet….

Dick Berts
23 april 2018 at 13:52
Discussie voeren met iemand die je niet WIL begrijpen heeft eigenlijk geen zin. Ik heb alleen maar gezegd, dat ik Peter de Vrij een fijn mens vind. Staat hij aan je bed als verpleegkundig specialist dan weet ik zeker dat je een warme menselijke behandeling gaat krijgen. En naar een fijn mens luister ik eerder dan naar iemand zonder hart. Maar dan kan iemand nog steeds een waardeloze politicus zijn. Tjitske idem dito. Als mens kun je niet beter vinden en ik zal haar altijd blijven respecteren, maar als politicus….. zucht. Er is nog iets veel diepers Gekke Henkie…. Het leven zit vol tegenstellingen. Een mens ook. Als je op het scherpst van de snede gaat zoeken, dan vind je bij geen enkel mens 100% consequent gedrag. Daarvoor moet je bij robots zijn.

fFred
23 april 2018 at 14:23
Ook al is iemand persoonlijk een heel beminnelijk mens, zodra je ergens bij hoort wat mensen niet bevalt , laten ze je vallen als een baksteen. Voorbeeld : Voor elke Ajax aanhanger, is een Fijenoord aanhanger , een klote Rotterdammer .

Dick Berts
23 april 2018 at 16:19
Ja precies Fred! Peter de Vrij is geen heilige of zo, maar wel een kerel die niet alleen voor zichzelf leeft. Dat voel je meteen en dan kun je bij mij niet meer stuk. En dan kan ik nog steeds razend op hem worden hoor, als hij weer de een of andere domme klote streek uithaalt in de politiek, maar lang gaat die boosheid dan niet duren. Peter is nu zo oer en oerstom om te denken dat het goed is als iedereen -zogenaamd in het belang van Den Helder- over zijn eigen schaduw heen springt en meewerkt aan het reanimeren van de oude weggestemde coalitie. Maar hij vergeet dat het echt angstaanjagende in Den Helder het opkomstpercentage is. Ik ben nog opgevoed met de regel dat je moet gaan stemmen in het belang van de democratie. Maar zelfs ik begin de grootste twijfels te krijgen. Als het toch niet meer uitmaakt hoe we stemmen, dan verdom ik het om het zooitje nog van een democratisch legitimaat te voorzien en ga ik voor het eerst in mijn leven ook niet meer stemmen. Nou doet ene Dickje Berts er niet toe, maar steeds meer mensen gaan het zo zien. En dat is de levensgevaarlijke blinde vlek van Peter de Vrij. Toch een goeie vent. Helaas kunnen digitale denkers dat niet begrijpen. ZELFS aan Schuiling is wel wat goeds….. Maar ik laat het wel graag aan anderen over om dat goede te beschrijven.

https://denhelderactueel.nl/2018/04/oproep-pvda-aan-beter-hef-de-blokkade-op/

1 Comment

  1. Terwijl wordt gewerkt aan het herstel van de door de kiezer volledig weggestemde coalitie, roept de oppositie een extra raadvergadering bijeen om te applaudisseren voor de burgemeester. Politiek gezien is Den Helder de ziekste gemeente van Nederland. Maar er dreigt hier absoluut geen revolutie. Langzamerhand begint het wel tot de burgers van Den Helder door te dringen, dat hier een gigantisch politiek verrottingsproces gaande is, maar ze kiezen voor de makkelijkste optie; Wegkijken. Of ze behoren tot de vazallen van de leenheer, die ze nu meer beschermen dan ooit te voren. Eens zal de wal het schip op een snoeiharde manier keren, wanneer dat zal zijn weet niemand. Maar de ondergang van Den Helder zal geen revolutie kennen. Daarvoor heeft deze stad teveel meelopers. De massa voelt op dit moment immers veilig. Ook als die zijn ondergang onvermijdelijk tegemoet gaat.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image