Ronald Boutkan – Online petitie voor schone, zuivere stad

Den Helder – De nieuwe manier van afvalinzameling blijft de gemoederen in Den Helder bezighouden. Veel mensen zijn het niet eens met de wijzigingen en hoewel wethouder Wagner meldt dat er niets aan de hand is, blijkt in de praktijk elke dag het tegendeel. De plastic zakken worden vaker niet dan wel opgehaald en vuil komt steeds vaker op straat in Den Helder. Op petities.nl kunnen Nieuwe Diepers nu tekenen voor een schonere stad.

De initiatiefnemers constateren dat er na het invoeren van het nieuwe afhaalschema huishoudelijk afval “meer zwerfvuil dan ooit is in onze stad”. Ook stellen ze dat “het maar één keer legen van de grijze rolcontainer per maand niet afdoende is” en dit alles zorgt voor meer ongedierte.

Ze vragen de gemeente middels de petitie “om de huidige inzameling van ons huishoudelijk afval beter te faciliteren”. Ze willen rolcontainers voor plastic, blik en lege pakken, de grijze rolcontainers moeten weer eens per twee weken geleegd worden. En voor bewoners met geen of weinig ruimte voor rolcontainers moeten er voldoende ondergrondse containers worden geplaatst.

Dick Berts

Een van de vroege ondertekenaars is Nieuwe Dieper Dick Berts. Hij maakt zich ernstig zorgen over de kwaliteit van leven in Den Helder. “Volgens een bevriende arts is het in de kokende zon niet langer dan een week verantwoord om grijze bakken met poep luiers en maandverbanden te laten staan. De Wet milieubeheer knoopt aan bij die norm. Afval moet wekelijks ingezameld worden, tenzij er een voorziening bestaat waar burgers hun shit zelf kunnen inleveren. Theoretisch bestaat die voorziening in Den Helder en door die maas in de wet zijn B&W gezwommen. In de praktijk kan het natuurlijk niet. Zie jij een kleine 60.000 burgers al voor het afvalstation in de Schooten in rij staan met hun poep luiers, maanverbanden en ander besmettelijke restafval?”, vraagt Berts zich af in een mail aan Den Helder Actueel.

“Het college heeft schandalig genoeg NIET onderzocht of het nieuwe ‘beleid’ risico’s met zich meebrengt voor de volksgezondheid.” Ook de HVC heeft schriftelijk toegeven, dat zij de volksgezondheid risico’s niet onderzocht hebben. “Nu moet je niet meteen denken aan de pest of cholera (ofschoon dat wel kan), maar eerder aan bijvoorbeeld verkoudheid verschijnselen bij burgers -en vooral ook bij het HVC personeel- als ze met hun neus boven een zwaar besmette bak hangen. Niemand die dan meteen een verband legt met slechte hygiëne, maar dat verband is er volgens artsen wel degelijk.”

Klik hier voor de petitie.
https://denhelderschoon.petities.nl/

Den Helder Actueel, 5 juli 2017 – 16:02

Reacties:

RB
5 juli 2017 at 18:41
Snap niet dat wethouder Stevie Wonder Wagner dit niet ziet…..
hier hebben ze nu van die haakjes opgehangen maar op zo’n 80 cm hoogte….. de zakken hangen nog gewoon op de grond en daarbij kwam de HVC gelukkig Maandag (ophaaldag) pas om 15:00 de zakken ophalen (na er 3 keer langsgereden te zijn maar stond vast niet op de kaart of tomtom of zo,……) waardoor de meeuwen er al een enorme kolerezooi van hadden gemaakt, natuurlijk waaide het zoals gewoonlijk iets in ons eens zo schone DH en lag de plastic soep door de hele buurt…….

Youngred
5 juli 2017 at 20:36
Het is 1 grote vuilnisbelt in Den Helder momenteel, volgens mij willen ze weer terug naar 1940…schande voor de stad, dat die man nog blijven zitten is mij een raadsel maar mijn stem zal hij nooit krijgen met dit wanbeleid

Dick Berts
5 juli 2017 at 20:55
Samenvatting van de problematiek: We zitten opgescheept met een bestuurdersgeneratie met veel machtswellust maar weinig capaciteiten.

RB
5 juli 2017 at 21:05
en ze hebben ergens de klok horen luiden maar geen idee waar de klepel ergens hangt, eerder een storend geluid die luidende klok…..

S.
5 juli 2017 at 21:07
Inzamelschema is niet alleen in Den Helder zo, maar ook in voormalig Niedorp (weet niet de rest van Hollands Kroon). Maar in Niedorp lijkt het verantwoordelijkheidsgevoel meer aanwezig, om de rotzooi niet in de openbare ruimte te laten komen. Sowieso kan restafval bacteriële infecties en besmettelijke ziektes veroorzaken. Het wordt hier een derderangs bananenrepubliek

Willem
5 juli 2017 at 21:34
Eerlijk gezegd gooi ik van alle allende de poepluiers etc al in de bak die als eerst geleegd worden. Heb het een tijd lang gescheiden maar de stront vliegen vliegen er rondom. Conclusie ramen kunnen niet meer open en het meurt enorm.

strandloper
5 juli 2017 at 23:31
Natuurlijk is er niets aan de hand volgens wethouder Oude Wagen. Hij woont niet in Den Helder en ziet dus niets. Op het stadhuis ligt hij achter zijn bureau met de ogen dicht en als de wekker gaat, snelt hij naar de trein.
Een vorig college zou iedere maand op de fiets stappen en de wijken bezoeken. Nooit gedaan uiteraard, te vermoeiend. De raad ligt ook voortdurend in coma, want ook nu weer moet een burger aandacht vragen.
Dit gemeentebestuur verdient geen nieuwe of gerenoveerde behuizing. Bezuinig het schoonmaken ook maar weg. Vinden ze heerlijk daar om in de rotzooi te verblijven.

Judge X
5 juli 2017 at 23:35
Geleend bij het artikel; ‘Samenwerking (semi)-overheden Noordkop in aanpak klimaatverandering’ :

Samenwerking:
…………..
Voorzitter Wagner: “Samen kom je tot betere oplossingen en kun je meer problemen in één keer aanpakken. Dat vraagt wel om bewustwording bij alle partijen. Ook hiermee gaan wij aan de slag; we gaan in gesprek.”

Hijneken
6 juli 2017 at 07:54
Ja ‘in gesprek’ dat ken ik.

Ik heb ooit eens zo’n ervaring gehad met de gemeente, en na tien gaan ze nog steeds in gesprek. Het in gesprek gaan brengt oplossingen meestal niet dichterbij, de vertraging vaart er wel bij. Woorden én daden, ja dat is natuurlijk iets heel anders.

medusa
6 juli 2017 at 08:51
Protesteer mensen !!! De “regenten” in het gemeentehuis zijn vergeten dat ze volksvertegenwoordiger dienen te zijn.
De stemmen van de bevolking zijn luid en duidelijk, blijf dus net zo lang doorgaan tot dat de gemeente eens gaat luisteren. Teken de petitie en moedig iedereen aan die je kent om het zelfde te doen.

Jonathan
6 juli 2017 at 10:06
De regenten van de Stadspartij en de bende van vier luisteren pas als ze door de bevolking na de verkiezingen zijn weggestuurd. Anders kun je het gewoon vergeten.

Judge X
6 juli 2017 at 10:16
Juist medusa en dat aanmoedigen moeten we bij de gemeenteraadsverkiezingen 2018 nog een keer herhalen.

De normale manier van besturen in Nederland is al jaren gebaseerd op de drie C’s: Consultatie,Compromis en Consensus.
Zo niet in de gemeente Den helder,daar bestuurd men nog steeds als regenten en daar moet een eind aan komen !
Quote: “De overheid is dienstbaar aan de samenleving en moet zowel dienen als deugen” { uit het pamflet-dienstverlening 2025 van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) }.

In 2018 gaan we naar het stemlokaal ! 😀

Stefan
6 juli 2017 at 09:52
Ga eens bij jezelf te rade. Waarom dump je je afval te vroeg of te laat op straat. Vroeger hield je je afval ook binnenshuis als de vuilniswagen al was geweest. HVC moet ook beter zijn best doen. Huisraad wordt ook maar zo op straat geflikkerd. Schaam jezelf sloddervossen. Er zijn ook plaatsen waar het goed gaat.. Focus op plaatsen waar het minder gaat. Reaguurders op dit forum die lopen te klagen zijn misschien zelf wel afval-dumpers. In ieder geval op dit forum.
Citaat van S.: Inzamelschema is niet alleen in Den Helder zo, maar ook in voormalig Niedorp (weet niet de rest van Hollands Kroon). Maar in Niedorp lijkt het verantwoordelijkheidsgevoel meer aanwezig, om de rotzooi niet in de openbare ruimte te laten komen.
Zo is het maar net!

Dick Berts
6 juli 2017 at 10:16
Jij geeft de slachtoffers van dit schandelijke gemeentelijke wanbeleid er nu van langs… Natuurlijk zal daar ook best eens een onfatsoenlijke figuur tussen zitten, maar dat is niet waar het hier om draait. Er komen steeds hogere belastingen en de overheids zakkenvullers willen daar steeds minder voor terug doen. De burger kan letterlijk doodvallen. Een vuilnisbak met poepluiers en maandverbanden die een MAAND buiten staat te bakken in dertig graden vormt een biologische bom. Zowel voor de burgers als voor het personeel van HVC. B&W en HVC hebben daar schandalig genoeg niet eens advies over gevraagd. Het woord volksgezondheid is niet eens gevallen in ‘onze’ oer en oer stomme gemeenteraad, die ook nog eens laf is. Ze hebben gewoon schurft aan ons en die gaan we zo nog oplopen ook.

Stefan
7 juli 2017 at 00:53
Azijnzeiken is makkelijk Dick. Er zijn trouwens andere oplossingen om het maandelijkse ongemak op te lossen zonder maandverband. Menstruatiecups – milieuvriendelijk alternatief voor maandverband en tampons. en misschien weer terug naar wasbare luiers.

Anita Beijer Pool
6 juli 2017 at 10:46
stefan je moet geen mensen gaan beschuldigen je weet namelijk niet waar en hoe ze wonen in het oude gedeelte van den helder hebben 90 procent geen of een piepklein erfje en geen of piep klein schuurtje waar je onmogelijk de zakken met plastic kwijt kan. mijn fam woont in het hollands kroon daar hebben ze al de container voor plastiek de bewoners hebben eerst de container gekregen voor men begon met de nieuwe afvalinzameling en de gemeente heeft zijn bewoners vroeg en goed ingelicht en veel beter geregeld daar waar de gemeente den helder nog wat van kan leren .ik ben het eens met je dat de mensen alle grofvuil bij de ondergrondse containers neer gooien zonder eerst te bellen voor grofvuil het is inderdaad een bende

S.
6 juli 2017 at 10:23
Wanneer gaat die petitie eigenlijk naar de gemeente? Toch wel spoed.

Hotmail 2
6 juli 2017 at 10:55
Je hebt dus duidelijk niet getekend anders had je het geweten. citaat; Einddatum:03-10-2017 Antwoord verwacht:13-10-2017

Corina
6 juli 2017 at 11:10
Einddatum 3 oktober 2017. De zomer is dan voorbij en nog 3 maanden te gaan tot 2018. In dat jaar krijgen, volgens mij, de meeste wijken de container voor het plastic en ondergrondse containers. Julianadorp dit jaar al.
Door de petitie krijgen we echt niet eerder de gevraagde bakken.
Goed idee hoor maar ……………

RB
6 juli 2017 at 16:48
Al zouden we de bakken een maand eerder krijgen is toch al een maand minder zooi op straat….
maar liever had ik gezien dat ze voorbeeld aan Hollands Kroon genomen hadden, eerst bakken uitdelen en daarna het ophaalschema aanpassen, in DH lijkt alles wel ondersteboven met een Wagner die van geen kwaad bewust is, Oost-Indisch blind??
en dan hebben we ook nog zo’n Stefan hier de schuld af loopt te schuiven naar de bewoners, zit vast vlak bij die Wagner op kantoor…… Stefan, zoals mijn eerdere reactie, er zijn zelfs haakjes voor plastic afval opgehangen die netjes gebruikt worden door de bewoners, pas op de ophaaldag wordt het plastic buiten gehangen aan de te lage haakjes, maar zoals de HVC beveelt om half acht in de ochtend, wat ze niet doen is het dan tijdig ophalen, laatste keer om drie uur in de middag, de straat zag er uit als een klein Roemenië (dus zo ongeveer als op de bovenstaande foto) het plastic ligt nu nog (4 dagen later) overal in de bosjes verspreidt….. waarom niet eerst een oplossing bedenken, daarna pas het ophaalschema grijze bak veranderen??

Jans
6 juli 2017 at 11:48
Corina,eindelijk iemand die het begrijpt .

George
6 juli 2017 at 16:46
Tot nu toe nog duizend ondertekenaars. Geeft wel te denken.

Corina
6 juli 2017 at 17:22
RB, wat je schrijft dat de bewoners netjes op de dag hun plastic buiten hangen, klopt voor een deel van de bewoners.
Vaak wordt dit al dagen eerder buiten gezet maar dat weet je best wel.

RB
6 juli 2017 at 17:42
Corina, ik kan alleen oordelen over mijn straat / buurtje, hier hebben we duidelijk bewoners met wat verstand dan, blij toe, ik kan niet over uw buurt spreken daar ik geen idee heb over de situatie aldaar, wat ik wel weet is dat het dan zelfs in een straat waar het dus wel netjes op het afgesproken tijdstip al niet werkt het vast een ramp is in straten waar de buren allemaal Remi heten, heb met je te doen, kun je de Remi’s daar niet op aanspreken? of krijg je dan de wind van voren en of de vreselijkste verwensingen zoals wanneer je iemand in een auto aanspreekt met de muziek zo ongeveer op niveau pijngrens langskomt of het misschien iets minder mag (zijn naam was ook weer Remi btw…. )

Stefan
7 juli 2017 at 00:56
Corina goede observatie

Corina
6 juli 2017 at 17:51
Gelukkig woon ik ook in een buurt waar de plastic zakken heel blijven, worden de avond voor het ophalen vaak al buiten gezet.. Moet wel zeggen dat ze hier tussen 08.00 en 09.00 uur het komen ophalen. Verderop wordt het op maandagmiddag al buiten gezet/gehangen terwijl het woensdag pas opgehaald wordt. (de buren spoelen de vleesbakjes, net als ik, wel even af voordat het in de zakken verdwijnt. Stink de schuur ook niet waar de zakken hangen totdat ze opgehaald worden).

Stefan
7 juli 2017 at 01:02
Ik vind jou een voorbeeld burger Corina. En volgens mij is het niet overal een probleem alleen in een aantal wijken. Aangevoerd onder de bezielende leiding van één persoon die wel houdt van rotzooitje schoppen.Ik noem geen namen. Voor de rest is zij wel een lief mens denk ik voor iemand?

RB
7 juli 2017 at 07:57
Stefan, het kopje koffie voor Wagner wordt zo koud, snel brengen…….
.
.
dus omdat de HVC bij Corina het plastic afval al om 08:00 komt ophalen is zij een voorbeeld burger en omdat de HVC bij mij pas om 15:00 langskomt (na er eerst 2 keer langsgereden te zijn) en de Meeuwen die op 200 meter afstand op het water wonen er een gigantische zooi van weten te maken in de 7 uur dat deze zakken lekker de aandacht van ze trekken hou ik van rotzooi schoppen, lekker objectief persoontje ben je……

http://www.denhelderactueel.nl/2017/07/online-petitie-schone-zuivere-stad/

1 Comment

  1. Op dit moment al bijna 800 ondertekeningen van de petitie, die nog veel te weinig publiciteit heeft gekregen. Ook zijn er meerdere juridische procedures in voorbereiding tegen bestuurders die zelf tegen de wil van de bevolking in een nieuw stadhuis willen zitten, terwijl de bevolking van Den Helder in het vuil zit.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.