Ronald Boutkan – Nog geen zicht op onderzoek ‘Vissergate’

Den Helder – Het duurt nog wel even voordat er daadwerkelijk een onderzoek komt naar de gang van zaken in ‘Vissergate’. Het college heeft nog geen onderzoeksopdracht geformuleerd en die komt er voor het zomerreces ook niet. Daarmee lijkt de kans groot dat de resultaten van het onderzoek pas volgend jaar bekend worden.

De raad gaf het college onlangs opdracht een onderzoek te laten doen naar wat er nu allemaal precies goed en fout is gegaan in de kwestie die leidde tot het ontslag van ex-wethouder Geurt Visser. Het college moet daarvoor een onderzoeksopdracht formuleren, die de raad dan weer moet goedkeuren. Die opdracht is er nog niet, het college wil eerst precies weten wat de raad onderzocht wil hebben, zo lieten de wethouders Dirk Pastoor en Jacqueline van Dongen woensdagochtend weten.

Volgens de beide wethouders is nog onduidelijk wat onderzocht moet worden, daarom zal nog met de raad moeten worden gesproken over dit onderwerp. Dat kan ook buiten een officiële commissie- of raadsvergadering om, maar het kost dus nog wel even tijd. Pas als dat echt duidelijk is, kan het college een onderzoeksopdracht formuleren en kan de raad daar ja of nee tegen zeggen. Aangezien komende maandag de laatste raadsvergadering voor het zomerreces is, zal de daadwerkelijke opdracht tot het onderzoek (aan een extern bureau) pas ruim na de zomer kunnen worden verstrekt. Toch stelt Pastoor dat ook het college “zo snel mogelijk duidelijkheid wil”.

Rijksrecherche
Het door Visser gewenste onderzoek door de Rijksrecherche komt er volgens het college niet. Burgemeester Koen Schuiling liet dinsdagavond in Brandpunt al weten dat die “er geen brood in zag” en de wethouders hebben dat woensdag bevestigd. “Ons is gemeld dat de Rijksrecherche dat onderzoek niet zal oppakken”, aldus Pastoor.

Den Helder Actueel, 24 jun 15 – 12:25

Reacties:

henk
24 juni 2015 at 18:45
Eerst tijdens een vergadering op staande voet van functie ontheffen, geen recht tot spreken geven, heeft zich dus min of meer niet kunnen verdedigen, je zou je bijna afvragen wat er verborgen wordt gehouden in het gemeentehuis!

dagobert
25 juni 2015 at 09:07
Als de Rijks recherche het onderzoek niet wil oppakken, wil dat zeggen , dat er al is onderzocht of de zaak haalbaar is. Of is ze iets ingefluisterd.

http://denhelderactueel.nl/2015/06/nog-geen-zicht-op-onderzoek-vissergate/