Ronald Boutkan – Nog geen duidelijkheid over strafzaak tegen raadslid Assorgia

Den Helder – Het Openbaar Ministerie in Alkmaar heeft nog niet besloten of de aangifte van de Stadspartij Den Helder tegen ex-lid Carlo Assorgia ook daadwerkelijk zal leiden tot een vervolging van het raadslid van Beter voor Den Helder. De reden is simpel: het dossier is door de politie nog niet overgedragen aan het OM.

De Stadspartij deed half oktober aangifte van bedreiging en chantage door Assorgia. Het was een van de dieptepunten in de strijd die op dat moment gaande was om de macht binnen de partij. Assorgia was, samen met vier andere collega’s, uit de partij gezet, maar had toen nog hoop dat de leden van de partij voor hem en de zijnen zouden kiezen. Dat gebeurde niet en zo ontstond Beter voor Den Helder.

Assorgia en ex-partijvoorzitter Arie Pronk zouden gesprekken van bestuur en fractie Stadspartij hebben afgeluisterd. Gesprekken die werden gevoerd in het partijgebouw in de binnenstad. Het afluisteren zou op afstand zijn gebeurd, middels de microfoon van een in het pand bevestigde beveiligingscamera. Daarna zou de chantage hebben plaatsgevonden. Volgens de partij zou Assorgia het bestuur hebben bedreigd en geprobeerd hebben hen te chanteren. Als ze niet zouden aftreden, zou hij bepaalde informatie openbaar maken.” Assorgia liet destijds al direct weten de aangifte belachelijk te vinden, want van chantage en bedreiging was nooit sprake geweest.

Niets vernomen
Assorgia is eind november door de politie gehoord over wat er volgens hem wel en niet is voorgevallen. “En daarna heb ik er niets meer van vernomen”, laat het raadslid weten. “Het is nu dus afwachten of het OM er wel of geen zaak in ziet, maar ik kan me voorstellen dat het geen prioriteit heeft.” Hij zal zelf geen aangifte doen van een valse aangifte of van smaad. “Ze hebben wel belangrijker dingen te doen dan zich bezig te houden met politieke spelletjes.”

Ook het bestuur van de Stadspartij weet nog niet of de zaak een vervolg krijgt. “Na de aangifte hebben wij er verder niets meer van vernomen”, laat interim-voorzitter Robert Klein weten. Hij meldt wel blij te zijn dat de rust weer is teruggekeerd. “We zitten gelukkig weer in rustig vaarwater met de partij en de politiek, iedereen heeft z’n plekje gevonden. We wachten rustig af wat het OM beslist, we gaan er in elk geval niet zelf actief achteraan.”

Den Helder Actueel, 17 december 2015 – 09:30

http://denhelderactueel.nl/2015/12/nog-geen-duidelijkheid-over-strafzaak-tegen-raadslid-assorgia/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image