Ronald Boutkan – Nieuwe vragen over kosten ‘zaak postkantoor’ + NHD – Raadsvragen over Scholte

Nieuwe vragen over kosten ‘zaak postkantoor’

Den Helder – De fractie van Behoorlijk Bestuur heeft aanvullende vragen aan het college gesteld over de juridische kosten, die zijn en nog steeds worden gemaakt met betrekking tot de verkoop van het voormalig postkantoor. Eerder werd al bekend, dat de kosten voor het kort geding tegen Rob Scholte, om hem uit het pand te krijgen, zo’n 182.000 euro bedroegen.

“Het blijkt inmiddels, dat u de procedure voortzet. Het spoedappel na initiële afwijzing heeft inmiddels geleid tot een dagvaarding voor 28 november 2017”, schrijft raadslid Michiel Wouters. Het college liet na de verloren rechtszaak weten, dat er opnieuw met Rob Scholte zal worden gesproken met als doel overeenstemming te krijgen over de koop door Rob Scholte van het voormalig postkantoor. “Wij mogen er van uitgaan, dat u dat laatste ook serieus uitvoert”, stelt Wouters.

“Het serieus onderhandelen lijkt echter op gespannen voet te staan met het aanvechten van de uitspraak in eerste instantie. Voorts lijkt het ook niet in het belang van de Helderse belastingbetaler, dat u in dit stadium van onderhandelen de juridisch kosten van de gemeente nog verder laat oplopen.”

Niet handig

Wouters wil weten, of het college inmiddels met Scholte in gesprek is, wat de te verwachten kosten van het voortzetten van de juridische procedure zijn en of zij het met Behoorlijk Bestuur eens is, dat “communiceren over de verkoopprocedure en de hoogte van de biedingen via de media tenminste als ongepast kan worden bestempeld en ook niet bijdraagt aan een serieuze onderhandeling met Rob Scholte”. Verder wil de fractie weten welke biedingen er verder binnen zijn gekomen en van wie die afkomstig zijn.

Reacties:

Dick Berts
14 november 2017 at 12:38
Ook al had ik dat niet meteen door, Michiel Wouters had en heeft een mega goede reputatie bij het marinepersoneel dat onder hem gediend heeft. Een uiterst integere vent. Dat blijkt ook maar weer bij de “Zaak Postkantoor”, die nu zo moet heten, omdat sommigen moe worden van de naam Rob Scholte. Typisch een fenomeen dat bij het Romeinse rijk vlak voor de val hoort. Alles komt op zij kop te staan. Mensen worden niet moe van het immorele gedrag van Schuiling en Kuipers, maar van Rob Scholte die alles op het spel zet om nog iets van de democratie in deze stad te redden….

bjorn
14 november 2017 at 12:40
De zaak wordt gewoon gerekt , tot ze een uitspraak hebben. Dan is het slikken of stikken voor Scholten.

’t Kraaiennest
14 november 2017 at 14:04
Rob Scholte heeft de gemeente een bod gedaan van 245.000 euro. De teller van de juridische kosten staat op 182.000 euro. De gemeente heeft dus nog 62.000 euro speelruimte om de juridische procedure voort te zetten.

bjorn
14 november 2017 at 14:35
De Gemeente zegt ook een hoger bod gehad te hebben op het pand. Van Wie ? en hoe hoog ? Dat willen zij niet zeggen. Zij ( de Gemeente ) wachten de uitspraak van de Rechtszaak van 22 / 11 /17 af. Met die uitspraak, ( indien gunstig voor de Gemeente ) en het andere bod , kunnen zij Scholten maken en breken.

Bodelo
14 november 2017 at 14:42
Volgens het lokale nieuws van 18 oktober gaat Nihot aangifte doen tegen onze burgemeester. Als hij daad bij woord voert is deze soap nog niet over en zullen de kosten van onze gemeente advocaat toenemen.

Inwoner DH
15 november 2017 at 01:15
Goede vragen van de Hr.Wouters maar hij praat altijd zo zachtjes, doet hij vast expres zodat er goed geluisterd wordt naar hem.
Ben blij dat hij er bovenop zit in deze kwestie en dat het eindelijk eens afgerond mag worden.

strandloper
15 november 2017 at 02:16
De heer Wouters van Behoorlijk Bestuur ken ik ook als een integer persoon en ik vind dat hij wederom ter zake doende vragen heeft gesteld aan het college.
Hij zal bovenop de beantwoording moeten zitten speciaal in dit geval. De heer Berts ging ervan uit, dat mensen niet moe worden van het immorele gedrag van Schuiling en Kuipers. Ik kan hem melden, dat ik doodmoe ben geworden van deze rancuneuze treiteraars. Hoeveel inwoners hebben inmiddels aan den lijve ondervonden wat deze bestuurders hen volledig onnodig hebben aangedaan. Een lange reeks van bewoners van diverse buurten alsmede vele individuen. Daarbij wordt iedere inwoner belast met hoge kosten van gerechtelijke procedures. Die blijven maar doorgaan, want zij zullen het winnen ten koste van alles en nog wat. Ga iets nuttigs doen maar dan wel ver weg van mijn stad.

tante K.
29 november 2017 at 19:23
de tijd zal het leren of hier ook niet weer wat achter zit………

Den Helder Actueel, 14 november 2017 – 12:20

https://www.denhelderactueel.nl/2017/11/nieuwe-vragen-kosten-zaak-postkantoor/

Raadsvragen over Scholte

Noordhollands Dagblad, 16 november 2017

Noordhollands Dagblad, 16 november 2017

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

1 Comment

  1. Ik denk dat de twee wethouders een voorbeeld zijn van treiteren
    Thuis mag het niet want dan is daar de deur dit is een oud gezegde om te corrigeren

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.