Ronald Boutkan – Nieuwe rechtszaak dreigt over reconstructie stationsgebied

Den Helder – Een groep inwoners die wonen en/of werken in het gebied rond de stationslocatie eisen dat de gemeente alsnog een fatsoenlijke bezwaarprocedure hanteert en dat de geplande werkzaamheden worden uitgesteld.

De groep heeft een brief met bovenstaande strekking eind vorige week richting college gestuurd. Het college moet uiterlijk 3 januari (morgen, dinsdag) reageren, anders wordt een procedure gestart bij de rechtbank in Haarlem. “Bij de rechtbank zal dan om een Voorlopige Voorziening worden gevraagd teneinde de werkzaamheden stil te leggen tot het moment waarop gemeente Den Helder dit Bezwaarschrift op procedureel juiste wijze inhoudelijk heeft behandeld.”

Het benodigde verkeersbesluit is door het college te laat ingediend en pas recent gepubliceerd. Daardoor is de inspraak- /bezwaartermijn verkort tot maximaal 19 dagen, alvorens op 9 januari de werkzaamheden van start gaan. Ook de tekeningen voor de reconstructie zijn pas op een zeer laat moment vrijgegeven aan de omwonenden. “Door de hiervoor beschreven wijze van handelen ontneemt de gemeente Den Helder ondergetekenden het recht op een normale bezwaarschriftprocedure en dwingt zij de bezwaarmakers dit bezwaar voor te leggen aan de rechtbank, omdat de voorgenomen werkzaamheden al dreigen te beginnen voor de normale procedure van Beroep en Bezwaar van zes weken in acht is genomen en de bezwaren zijn behandeld.”

Bestemmingsplan
Ook is er nog steeds geen nieuw bestemmingsplan voor het gebied, behalve dan een uit 1979. Het enkele jaren geleden opgestelde plan is in januari 2015 door de Raad van State vernietigd, na ook toen bezwaar van de omwonenden. Met de acties die de gemeente nu wil uitvoeren houdt zij zich niet aan bestaande wetgeving en negeert zij die uitspraak van de Raad van State. De plannen voor een nieuw bestemmingsplan staan voor het tweede kwartaal van 2017 op de bestuurlijke agenda. De nieuwe plannen voor de reconstructie van het stationsgebied wijken nauwelijks af van het door het hoogste rechtsorgaan vernietigde bestemmingsplan, aldus de groep.

Tenslotte merkt de groep op dat lang niet alle betrokkenen uit het gebied en de directe omgeving zijn gehoord. Eerder was al bekend geworden dat de gemeente over de herinrichting van het stationsgebied niet had gesproken met de eigenaar van de Watertoren, maar ook met de Rabobank aan het Julianaplein is niet gesproken. Met Rob Scholte juist wel, maar met zijn op- en aanmerkingen is niets gedaan.

Den Helder Actueel, 2 januari 2017 – 13:55

Reacties:

flipfluitketel
2 januari 2017 at 14:44
Ik zou het lekker zo laten als het is goedkoper en geen bezwaren want het zou toch eens opknappen 🙁 Echt wordt een beetje misselijk van al die negativiteit hier in Den Helder. Tegen zijn om het tegen te zijn is hier de mode.

Judge X
2 januari 2017 at 18:20
Gelukkig zet Flip hier begin 2017,’een positief geluid’ tegenover alle negativisme.
Maar waarschijnlijk voelt hij zich toch prettiger,bij een soort burgerlijke vrijheid welke heerst in Noord-Korea.

Kees Jan
2 januari 2017 at 19:02
Flipfluitketel, lang leve google…. Als je daar “bezwaarschift stationslocatie Den Helder” intypt dan krijg je meteen resultaat. Via de link http://iturl.nl/snTiBmN vind u het gehele bezwaarschrift en deze liegt er niet om…
.
Het gaat hier niet om tegen zijn om het tegen zijn, maar er ligt een goed onderbouwt bezwaarschrift. Vooral de aantasting van het station is heel verhullend, wat niet is gevraagd aan de architect. Ook het wegenplan met de smalle straten is iets waar wij als inwoners mee te maken krijgen.
.
En dan hebben we het nog niet eens gehad over de procedure die is gevolgt. De gemeenteraad van Den Helder zou eindelijk is moeten gaan doen waar ze voor betaald krijgen….. Het controleren van het College B&W!

draai-ijs
2 januari 2017 at 20:22
Had het niet beter kunnen verwoorden. Al die negativiteit elke keer.

Fred
2 januari 2017 at 14:59
Er wordt de bewoners van DenHelder al genoeg door de strot geduwd. Men mag van een overheidsorganisatie verwachten ,dat zij zich aan de voorschriften houdt. Dat verwacht diezelfde overheid ook van zijn burgers.

Ziener
2 januari 2017 at 15:00
Niets aan toe te voegen

flipfluitketel
2 januari 2017 at 15:41
Daarom lekker zo laten scheelt weer gemeenschapsgeld en minder gezeik

scherpe ogen en oren
2 januari 2017 at 16:17
Ik moet u toch even terug fluiten Flip Fluitketel. Ik weet niet of u betrokken bent als omwonende of wellicht ondernemer maar het kan natuurlijk niet zo zijn dat de gemeente Den Helder zonder de juiste stappen te hebben gevolgd de hele infrastructuur zomaar omgooit. Ik ben absoluut voor het opknappen van de binnenstad maar een ieder heeft wel het recht om daar ook tegen te zijn ivm woonplezier of economisch oogpunt. Ik kan mij heel goed voorstellen dat de Rabobank niet blij is want volgens mij moet je straks oppassen dat je niet uit je schoenen wordt gereden door een fietser. Verder zou ik ook niet blij zijn als er een spot op mijn woning wordt gericht. Als we toch over geld besparen praten dan ben ik heel benieuwd naar uw ideeën over een nieuw stadhuis en de extra financiering van de schouwburg, haven Den Helder en jarenlang Willemsoord.

flipfluitketel
2 januari 2017 at 16:50
Oke geen nieuw of opknappen van het stadhuis, haven aan zijn lot overlaten, schouwburg zoekt het maar uit en willemsoord verkopen, verder niets proberen of ontwikkelen want over 50 jaar is den helder een spookstad door alle fijne tegen om tegen te zijn stemmers, Volgend jaar maar eens opnieuw het wiel uitvinden en lekker stemmen op GB en PVV etc want ja een ezel stoot zich in het algemeen niet tweemaal aan de zelfde steen (behalve in DH)

Daniël Groot
2 januari 2017 at 19:43
Het op knapen van Station gebied is een goede zaak, had liever gehad dat pro lail en NS mee betalen , Gemeente moet wel de prociedeuren volgen , bouw/ omgeving vergunning dat de bevolking er zijn mening over kan geven , zeker die daar woonen

Judge X
2 januari 2017 at 20:03
Zeker veel rode lijntjes onder de tekst hé Daniël Groot…..; …. hoe zou dat nu toch komen ?
Geen overtuigende manier in elk geval,om de boodschap van ‘een goede zaak’ over te brengen !
Ik heb een goed advies voor u en het gemeentelijk bestuur: “eovennen,oevennen,oevenen en nog eens oefenen”.
Uiteindelijk zal het lukken zonder ‘foutjes’. 😉

flipfluitketel
2 januari 2017 at 22:05
Verander je naam even in judgemental (met rode lijntjes onder het woord) Blij dat er toch iemand is op dit forum die zich op de borst mag slaan omdat hij alles weet en dan een ander daar ook op zal aanspreken.

Judge X
2 januari 2017 at 22:17
Ga even emigreren naar N-Korea,dan worden er nog meer mensen blij. 🙂
Hierbij verklaar ik het jaar 2017 voor geopend !.

flipfluitketel
2 januari 2017 at 22:32
voor de goede orde je kunt niet “even” emigreren maar dit wist je natuurlijk al Judgemental

Judge X
2 januari 2017 at 23:42
Vanwege de spelregels kun je ook niet zomaar “even’ van nick-name veranderen,maar dat wist u natuurlijk niet want u heeft de spelregels niet gelezen,ondanks het feit dat bij elke reactie de vraag steeds gesteld wordt.
Dus voor de goede orde,zou u deze nu even moeten gaan lezen.
En aangezien u voorspelbaar bent Flip,heb ik mijn antwoord op uw volgende reactie reeds klaar liggen. 🙂

Fred
2 januari 2017 at 20:53
Aan het opknappen van het stationsgebied, is niets mis mee.. Maar houdt je als Gemeente dan wel aan de voor geschreven regels. Maar daar hoor ik je niet over Daan !

Judge X
2 januari 2017 at 21:55
Dit project heeft m.i. niets met opknappen te maken,op het spandoek staat dan ook duidelijk “RECONSTRUCTIE”.
U kunt mijn tekst blijkbaar lezen,dus ik neem aan dat ik het verschil niet niet hoef uit te leggen Daan.
Overigens snijd Daan de voorgeschreven regels wel degelijk aan,onder ‘de te volgen prociedeuren door de Gemeente’.

lou
2 januari 2017 at 20:39
Veranderi is eng …..he

t Kraaiennest
2 januari 2017 at 20:42
Gaat het dus alweer mis door de arrogantie in de politiek! Alsof Pia Bruin er nog zit. En maar doordrammen!

Daan Groot
2 januari 2017 at 20:44
Judge X bedankt voor het advies, Ben namelijk dissecties, ben nu 72 jaar ben er wel gekomen kijk maar even op FBook , toch bedankt . Doe elke dag mijn best, Gr Daan Groot

sukkels
3 januari 2017 at 19:37
geeft niks daan als we maar weten wat je bedoeld menigeen moet nog maar zien te bereiken wat jij bereikt heb in je werkzame leven en daar hoef je geen foutloos nederlands voor te kennen

Rasjutter
2 januari 2017 at 21:15
Willen jutters wel dat Den Helder opgeknapt wordt. Om een Rabobank hoeven wij ons niet druk te maken die kunnen prima voor hun zelf zorgen, en als de bewoners van het Julianaplein problemen hebben met de toegang tot hun woning moet daar serieus rekening mee worden gehouden. Maar hou even op met ik wil geen spot op mijn woning hebben gericht en ik kan niet meer uit mijn toren komen, HALLO daar woont niemand en die zal er ook nooit komen te wonen, is namelijk financieel een beetje te hoog gegrepen voor de heer Koks.

Dick Berts
3 januari 2017 at 08:29
Den Helder is allang vervallen tot een afgrijselijke dictatuur, maar we willen het niet zien. De laatste paar critici tot azijnpissers bestempelen is veilig en makkelijk. Dan blijf je tenminste bij het circuit horen dat hier de dienst uit maakt en dat burgers tot in het extreme negeert. Echt dood en doodeng. Was dat maar overdreven…..

jonathan
3 januari 2017 at 08:48
Die Lolke Kuipers D66 en burgemeester Schuiling hebben lak aan de burger. Ben blij als ze door de nieuwe raad weggestuurd worden volgend jaar.

Skriks
3 januari 2017 at 09:54
Wat een opwinding allemaal…natuurlijk kunnen werkzaamheden niet beginnen wanneer er niet eerst een goede bezwaarprocedure is doorlopen, dat is toch wat wij allemaal normaal vinden?
En natuurlijk wilde gemeente dan eens wat sneller en dan eens wat langzamer( perfect, altijd en overal de ingewikkelde voortrajecten minitieus volgen heb ik nog nooit in een gemeente gezien waar ik woonde en dat waren er veel) en ook bedenkt de omwonende van een project als eerste wat het voor hemzélf betekent en denkt hij niet meteen aan ´de vooruitgang´ of de buren..
Alles komt gewoon iets later ´op gang´, hoera voor de ´azijnpissers´…

http://denhelderactueel.nl/2017/01/nieuwe-rechtszaak-dreigt-reconstructie-stationsgebied/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image