Ronald Boutkan – Nieuwe fractie heet Stadspartij 2.0 (update)

Den Helder – De vijf uit de fractie van de Stadspartij gezette raadsleden gaan samen verder in de raad onder de naam Stadspartij 2.0. Dat heeft Carlo Assorgia maandag gemeld tijdens de raadsvergadering.

Assorgia zei in de raad de situatie te betreuren, “maar het is niet onze keuze”. “Wij zijn ons bewust van de grote verantwoordelijkheid als tweede partij in de raad en we wachten met vertrouwen de algemene ledenvergadering van de Stadspartij af.”

Oppositiepartijen als VVD, CDA en D66 gaven aan twijfel te hebben aan de slagkracht van de nu nog bestaande coalitie. Helder Onafhankelijk riep de coalitie op aan de hand van een duidelijk reisplan “te vertrekken naar een beter Den Helder”. “Ik hoop dat we de komende twee jaar de landelijke pers halen met mooie zaken en niet langer met politiek gekonkel”, zei Edwin Krijns van het CDA. Tjitske Biersteker (ChristenUnie) gaf aan nog steeds vertrouwen te hebben in de coalitie.

Spiegel
“Wordt het niet eens tijd dat de oude coalitie een grote spiegel koopt”, reageerde Assorgia vervolgens. “Ik heb alleen maar meer vertrouwen in de huidige coalitie, maar hoe was het voorheen ook alweer? Begon de oude coalitie niet met 17 zetels, waarna er ook een hoop gedoe kwam met als slot een discutabele rol voor eenpitter Willem Koning? En de kiezer? Die heeft die coalitie afgestraft.”

Den Helder Actueel, 31 augustus 2015 – 19:53

Reacties:

Dick Berts
31 augustus 2015 at 20:10
Er zit een fout in de kop van het artikel. Stadspartij 2.0 moet Stadspartij 0.2 zijn.

MrAbkebab (@MrAbkebab)
31 augustus 2015 at 22:49
Ben benieuwd wanneer de eerste ratten het zinkend schip zullen gaan verlaten

jonathan
31 augustus 2015 at 23:30
Ik verwacht bij de volgende raadsvergadering een nieuw college van vvd cda d66 en stadspartij-Reenders. Dan zullen er 3 van de huidige wethouders hun baan kwijtraken. Wie blijft er dan? Ik denk Kos. We zullen het zien.

Kees Jan
1 september 2015 at 00:32
Stadspartij 2.0 kan na de ledenvergadering ook de grootste worden. Het is nog maar de vraag of de stadspartijleden en kiezers nog wel achter Reenders staan. De partijvoorzitter, fractieassistent zijn inmiddels ook opgestapt. En dan is er nog een commissielid die zich niet wil uitspreken voor de ledenvergadering.
Durf zijn naam niet te noemen, anders moet hij binnenkort ook de stadspartij verlaten

strandloper
1 september 2015 at 02:58
Geef mij maar Stadspartij 3.0. Wat een zooitje. Hier valt niet meer op te reageren. Daaaag achterlijk politiek Den Helder. Krijg de hik maar en lieg lekker verder over “Het belang van Den Helder en uw grote verantwoordelijkheid daarvoor”.

http://denhelderactueel.nl/2015/08/nieuwe-fractie-heet-stadspartij-2-0/