Ronald Boutkan – Motie herverdeling taken burgemeester “nog in behandeling”

Den Helder – Ruim drie weken nadat in de gemeenteraad de motie werd aangenomen, heeft het college nog altijd de niet-wettelijke taken van de burgemeester niet verdeeld over de wethouders. “De motie is nog bij het college in behandeling”, laat een woordvoerster desgevraagd weten. Het is nog steeds onduidelijk of het college de motie überhaupt wel wil uitvoeren.

De gemeenteraad nam maandag 29 juni een motie van de coalitie aan waarin het college werd opgeroepen de burgemeester te ontdoen van zijn niet-wettelijke taken. Zaken als vergunningen en handhaving volgens de coalitie een politieke lading en horen niet thuis bij Koen Schuiling, meent de coalitie. Niet iedereen was het daar overigens mee eens, de oppositie was tegen. De PvdA noemde de motie “niet chique” en het CDA sprak zelfs van “een flauwekulmotie”. De Stadspartij, initiatiefnemer van de motie, zag het anders: “Het is niks nieuws, niks bijzonders. We willen juist voorkomen dat de burgemeester politieke besluiten moet nemen”, aldus Peter Reenders.

In de huidige collegeperiode zijn volgens de coalitie “een aantal taken bij de burgemeester ondergebracht, die niet tot zijn wettelijke taken behoren” en die volgens de coalitie “afbreuk doen aan het boven de partijen staan”. Een voorbeeld is de portefeuille vergunningen en handhaving. Dat heeft een sterke binding met openbare orde en veiligheid en daardoor een politieke lading.

Hoewel de burgemeester op 29 juni direct liet weten dat het college er de volgende dag over zou vergaderen, is tot op heden dus nog onbekend of het college de motie zal uitvoeren en hoe de taken dan worden verdeeld. “Zodra daar nieuws over is zullen we dat melden”, aldus de gemeentewoordvoerster.

Den Helder Actueel, 20 jul 15 – 11:07

Reacties:

hellen
20 juli 2015 at 12:13
Sinds wanneer is het ambt een ceremoniele functie geworden,dit geeft het achterkamer gekonkel van de wethouders alleen nog maar meer macht in de verkeerde handen,waarbij de burger steeds vaker van het kastje naar de muur gestuurd kan worden omdat je niet meer weet wie waar over beslist

Kees Jan
20 juli 2015 at 12:20
Dat was te verwachten dat de burgemeester samen met zijn wethouders nog niet hebben gesproken over de taakverdeling. En dat gaan ze verder ook niet doen.
Den Helder heeft een dictator die zijn “kindje” echt niet gaat afgeven. Met zijn “kindje” de dwangsommen wil hij iedere burger in zijn keurslijf laten lopen.
Er is een gezegde “drank maakt meer kapot als je lief is” In Den Helder hebben we een nieuw gezegde “De burgemeester maakt meer kapot dan ons lief is”
Stapt overigens het hele college op (of stuurt de gemeenteraad college weg), als blijkt dat de beschuldigingen richting oud wethouder Geurt Visser niet waar blijken te zijn?

Peter
20 juli 2015 at 12:53
Uit het onderzoek komt niets bijzonders Kees Jan. De onderzoeker die aangesteld is, is een bekende van Schuiling. Toevallig roept het college op vragen van raadslid Pater. Toevallig?? Er wonen 16 miljoen mensen in Nederland. Uitgerekend een bekende van Schuiling gaat het onderzoek doen. En de raad slaapt weer verder, men doet een plas en alles blijft zoals het was!!

Rebel
20 juli 2015 at 12:51
Een burgemeester die zelf als persoontje (!) maling heeft aan wet- en regelgeving is sowieso ongeschikt om wat voor portefeuille dan ook te beheren..

http://denhelderactueel.nl/2015/07/motie-herverdeling-taken-burgemeester-nog-in-behandeling/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image