Ronald Boutkan – Leden Stadspartij kiezen 15 oktober tussen fractie 1 en 2

Den Helder – De donderdagavond gehouden extra ledenvergadering van de Stadspartij heeft nog geen voorkeur uitgesproken voor fractie 1 of 2. Hoewel een aantal leden hier wel om vroeg, stond het bestuur dit niet toe. “Er was vooraf niet om gevraagd, het stond dus niet op de agenda en het is zo’n belangrijke beslissing dat alle leden vooraf moeten weten dat het ter sprake komt tijdens de ledenvergadering”, aldus het bestuur. De vergadering is geschorst tot 15 oktober en dan komt het onderwerp wel in stemming.

De ledenvergadering in sporthal De Brug verliep redelijk rustig. Er waren zo’n vijftig leden gekomen en daarvan leek de meerderheid ‘het kamp Reenders’ te steunen. Er werden verklaringen voorgelezen door oud-voorzitter Arie Pronk, door Annelies de Kool (de initiatiefneemster van de vergadering), Joke Vorstman, Paul Koopman, Carlo Assorgia (door een gemachtigde) en Reenders. Ook het bestuur gaf een korte uiteenzetting van wat er volgens hen de afgelopen weken en maanden is voorgevallen binnen de partij.

Assorgia en Daniëlle Pater waren niet aanwezig, evenmin wethouder Jacqueline van Dongen. De andere Stadspartijwethouder, Pieter Kos, was er wel en ook Dirk Pastoor kwam even kijken. De vergadering moest als eerste beslissen of het een besloten of open bijeenkomst zou zijn. Dat deden ze door stemming, groen voor open, geel voor besloten. Een grote meerderheid volgde het advies van het bestuur en dat betekende een vergadering die ook toegankelijk was voor pers en niet-leden.

Weinig nieuws
In de verklaringen die werden voorgelezen zat weinig nieuws. Het was vooral een herhaling van eerder gedane uitlatingen. Na een schorsing vroeg oud-voorzitter Karel Schmitz of de vergadering zich mocht uitspreken over de positie van Reenders, de door velen wel verwachte vraag of de Stadspartij in de raad nu wordt vertegenwoordigd door de fractie van de Stadspartij of door de fractie van Stadspartij 2.0. Er waren voor- en tegenstanders van dit verzoek, maar volgens het bestuur kon het deze avond niet worden behandeld. “Als we een zo belangrijke beslissing nemen moeten alle leden daar wel vooraf van op de hoogte zijn, zodat ze een goede afweging kunnen maken wel of niet aanwezig te zijn.” Henny Abbenes vond dat de leden nu best een uitspraak konden doen, Hans Boskeljon vroeg het bestuur op welke termijn er anders een nieuwe vergadering kon plaatsvinden. Na wederom een korte pauze kwam het bestuur met de mededeling dat de vergadering werd geschorst en 15 oktober wordt hervat.

Dat plotselinge einde viel bij beide kampen goed. “Ik heb er alle vertrouwen in dat de partij ons zal steunen”, liet Reenders na afloop weten. “We hebben een goed verhaal en onze speerpunten staan nog steeds overeind.” Ook de uit de fractie gestuurde raadsleden waren blij met het uitstel. “Je hebt de verhouding in de zaal gezien”, zei Paul Koopman, doelend op het feit dat als er donderdagavond gestemd zou zijn, de vergadering in meerderheid achter Reenders was gaan staan. “En technisch is dit uitstel ook terecht”, vond Marcel de Knijf. “We hebben nu even de tijd om ervoor te zorgen dat er over drie weken zoveel mogelijk medestanders aanwezig zijn.”

Den Helder Actueel, 24 september 2015 – 23:00

Reacties:

tanta sidonia
24 september 2015 at 23:42
ik weet voorlopig genoeg…………en ben niet tevreden!!!!!!! Stelletje overlopers zonder wederhoor…….de Helderse Bevolking vet gepakt……..wat een smerig Spektakel……………Als je klopt, waarom kan je dan niet eerlijk zijn….daar is dus alles mee gezegd…….alle kippetjes een stok heer…….

tanta sidonia
24 september 2015 at 23:55
van ‘Dongen kramp in de kaken van ”het lachen”

http://denhelderactueel.nl/2015/09/leden-stadspartij-kiezen-15-oktober-tussen-fractie-1-en-2/