Ronald Boutkan – Krul, Houben en Klopstra willen Schuiling vervangen + Martijn Gijsbertsen – Stembiljetten achter slot en grendel + Delano Weltevreden – Reanimatiepoging van ‘coalitie’

Krul, Houben en Klopstra willen Schuiling vervangen

Den Helder – De nieuwe raad komt maandagavond 7 mei voor het eerst echt bijeen voor een reguliere raadsvergadering. Toch is het, na de installatieraad en de extra raad over de ontruiming van het Rob Scholte Museum, al de derde raad. Deze staat vooral vol van benoemingen, zo blijkt uit de agenda.

Zo moet er een sollicitatiecommissie worden benoemd, die op zoek gaat naar een nieuw lid voor de Rekenkamercommissie. Verder moeten leden voor onder meer de auditcommissie, de verschillende raadscommissies, de vertrouwenscommissie, de gemeentelijke werkgeverscommissie en de Noordkopraad worden benoemd.

Ook moeten raadsleden gevonden worden, die de burgemeester willen waarnemen als voorzitter van de raad, op momenten, dat Koen Schuiling afwezig is. De voorgestelde kandidaten hiervoor zijn Paul Houben (Beter voor Den Helder), Jan Klopstra (VVD) en Harmen Krul (CDA).

Klik hier voor de complete agenda van de raadsvergadering (https://gemeenteraad.denhelder.nl/Vergaderingen/Gemeenteraad/2018/07-mei/19:30). De technische problemen tussen stadhuis en LOS lijken opgelost, dus de vergadering is maandagavond vanaf 19.30 uur ook weer live te zien via LOS TV.

Den Helder Actueel, 2 mei 2018 – 17:22

Reacties:

DHSocioloog
2 mei 2018 at 17:43
Titel…. clickbait?

DramFull
3 mei 2018 at 01:00
Ik kreeg ook even een glimlach en toen zag ik “willen waarnemen” zucht……….

Henk van Kuijk
2 mei 2018 at 17:58
Raadsleden zonder enige ervaring, die gelijk de burgemeester gaan vervangen?? Is als Matthijs de Ligt tegen Bulgarije…. speel je eerst eens even in.

Judge X
2 mei 2018 at 18:36
Reenders vond men ook 4 jaar lang acceptabel, dus ik zou niet weten waarom de voorgestelde drie niet capabel zouden zijn; bovendien schat ik hen in, dat zij wel vaker een vergadering hebben voorgezeten.

fFred
3 mei 2018 at 07:04
De door Assorgia in elkaar geknutselde coalitie , daar liet liet men geen spaan van heel , met als reden , dat er geen “”ervaren”” mensen in zaten die eventueel wethouder konden worden. En nu zullen ze wel even een nieuwkomer als Harmen Krul willen neerzetten als plaatsvervanger bij afwezigheid van de burgemeester. Waar halen zij die gore hoogmoed vandaan ?

George
3 mei 2018 at 11:24
Omdenken.

Dirk
2 mei 2018 at 18:49
Er zijn wel meer mensen in Den Helder die de heer Schuiling willen vervangen heb ik begrepen.

Judge X
2 mei 2018 at 18:51
En wel zo snel mogelijk ….

’t Kraaiennest
3 mei 2018 at 14:51
Onze burgemeester is uniek in z’n soort en daarom onvervangbaar!

Dick Berts
2 mei 2018 at 20:18
@Ronald Boutkan. Sorry Ronald, maar zo’n kop kun je niet maken. En zoiets roep ik niet gauw. Even -bij afwezigheid- toevoegen en Schuiling mag weer blijven. Pfff moet ik het nog voor Schuiling opnemen ook. Zo zet je hem echt te kakken.

Judge X
2 mei 2018 at 23:33
Voor Schuiling opnemen …. ? volgens mij bent u erg snel vergeten wat u allemaal roept Dick Berts.

Dick Berts
3 mei 2018 at 09:04
Digi-taalgevoel.

Judge X
3 mei 2018 at 09:30
(T)weed ?

Arjen
2 mei 2018 at 22:32
Ik begrijp volstrekt niet waarom deze zieke stad zijn burgemeester op straat wil zetten. Nooit komen er feiten die dat rechtvaardigen. Vrijwel altijd spelen emoties de hoofdrol en – dat is ziek – de motivatie waarom onze burgervader de pineut zou moeten zijn.
Wat ik ervan heb geleerd is: de beste stuurlui staan aan wal.
In deze politiek zieke stad mogen we van een zegen spreken dat we zo’n kundige en geleerde en geduldige burgermeester hebben. Vele anderen zouden deze politiek knettergekke stad allang de rug toe hebben gekeerd. Het is een Helderse SCHANDE hoe er zo vaak negatief over onze burgemeester wordt gesproken. Tot ver buiten onze gemeentegrenzen bekend… maar iedereen weet dat als je met je vinger naar iemand wijst, er 4 vingers naar jezelf wijzen. Kom eens tot een coalitie met een meerderheid of minderheid met vertrouwen van de oppositie. Dan doe je tenminste wat. En kakel niet als een kip zonder kop na wat anderen menen te weten of zeggen over onze eerste burger. Ga eerst na of de informatie wel klopt! Dat is zelden compleet. Klopt meestal niet. Wat een zooitje onbenul heeft in deze stad zijn of haar mening bij voorbaat klaarstaan over onze burgemeester! Bah, wat een negatief rotklimaat en verrot politiek klimaar heerst er in onze stad. Als je je pijlen maar blijft richten op de burgemeester dan ben je echt wel ziek. Zie je je eigen tekortkomingen niet. Deze stad is politiek gezien door en door verziekt van haat en nijd en wantrouwen. Geen cohesie. Geen vertrouwen noch in elkaar noch in onze burgemeester.

Henk van Kuijk
3 mei 2018 at 00:11
De burgemeester: 1. Hij is meer voorzitter van het college dan de raad 2. Hij is scherper naar de lokalen dan naar de Haagsen 3. Hij start een vergunningprocedure coffeeshop in strijd met het kader gesteld door de raad 4. Hij verhuist voor 1 miljoen onnodig de ambtenaren naar de Rabobank (wat gekoppeld was aan renovatie stadhuis); zo kan een nieuw stadhuis doorgedrukt worden 5. Hij gooit Scholte (en de Helderse vrijwilligers) eruit, terwijl er een nieuwe raad is, zonder ze te raadplegen, of het nieuwe college, en neemt Scholtes kunst in bezit.6. Hij toont duidelijk VVD kleur, staat niet boven de partijen.7. Zegt geen gegevens te hebben over de grote tekorten van de verhuizing schouwburg, verbergt dus zaken, want is er verantwoordelijk voor.

DramFull
3 mei 2018 at 00:53
Deze burgemeester is geen “verbinder en bruggenbouwer” @Arjen leuk dat je commentaar geeft en positief bent, maar zoals ik al eerder gemerkt heb in je reacties… kennis en je huiswerk doen voor je reageert ontbreekt bij je.
Alle goeds verder hoor.

Judge X
3 mei 2018 at 00:31
U bent waarschijnlijk te geëmotioneerd om de feiten te willen lezen, over de zieke burgemeester en zijn zieke stad.
Tijd om aan uw tekortkomingen te werken Arjen !

R
3 mei 2018 at 01:39
Eerst lezen! Het gaat om vervangen van zijn voorzitterschap bij zijn afwezigheid.

strandloper
3 mei 2018 at 02:22
Arjen, je praat over de burgemeester en niet met hem. Dat zal hij je niet in dank afnemen. Je kunt het verder wel vergeten hier in Den Helder.

fFred
3 mei 2018 at 06:55
Leer eens een keer lezen !!! Dat, is je al een paar keer gezegd. NERGENS staat dat men de Burgemeester wil wippen. De raad zoekt een plaatsvervanger voor Schuiling , als hij er niet is !!!!

Dick Berts
3 mei 2018 at 09:23
Wanneer je het artikels leest, dan blijkt het inderdaad niet om het wegsturen van Schuiling te gaan, maar de kop suggereert dat wel. ‘Vervangen’ kun je immers op twee manieren lezen. En in een gemeente waarin een aantal politici (vooralsnog een minderheid) Schuiling weg wil sturen, slaan je gedachten dan automatisch ‘de verkeerde’ kant op. Maar goed, RB denkt daar kennelijk anders over.

Judge X
3 mei 2018 at 09:41
Nee, de kop suggereert dat niet, maar wij lazen het maar al te graag. 😉

HaKatje
3 mei 2018 at 08:04
Ik denk dat Arjen reageert op jullie en niet zozeer op het artikel. En als jullie van alles mogen roepen van jezelf, waarom hij dan niet?
Liever zou ik zien dat we weer een klein beetje met respect met elkaar om zouden gaan…..

Nico
3 mei 2018 at 09:20
Kijk eens naar de namen die erboven staan. Twee hiervan zijn inderdaad nieuwelingen, maar Klopstra zit toch al een tijdje in de raad en mag dus verdacht mogen worden zich enige kennis eigen te hebben gemaakt. Verder is de burgemeester voorzitter van het college. In dat college wordt, net als in ieder bestuur, via een meerderheid zaken aangenomen. Ik mag aannemen dat dit gebeurt na het uitwisselen van argumenten. De burgemeester is dan vaak de persoon die de uitslag de wereld in moet brengen. Is hij dan de persoon die eenzijdig de beslissing genomen heeft? Hij is wel verantwoordelijk als voorzitter, maar niet de kwade genius in alles. We moeten alles in het juiste perspectief zien. Nee ik ben geen VVDer, geen schoothondje van de burgemeester en geen fan van veel beslissingen die genomen zijn. Het is alleen wel het gehele college dat de beslissingen neemt op voorstel van de wethouder onder wiens verantwoordelijkheid het onderwerp valt. Misschien is het een idee dat de mensen die hier op dit forum afgeven op de burgemeester en afgeven op alles en iedereen nu eens met de burgervader in gesprek gaan en hem de aantijgingen persoonlijk en openlijk voor de voeten gooien zodat hij zich kan verdedigen. Het is altijd makkelijk om afgeschermd te klagen, behalve enkelen die hun naam bekendmaken, maar het siert de mens als hij/zij nu eens openlijk de strijd aangaat met de beklaagde. Zelfs in een rechtbank heb je recht op weerwoord. Ik zou wel op willen treden als tussenpersoon. Mijn volledige naam en telnr is bekend bij Ronald Boutkan en hij mag deze aan serieuze mensen beschikbaar stellen. Ik durf de gok te nemen om rust in de gemeente te brengen. Nu U.

Dick Berts
3 mei 2018 at 09:32
Toen ik ging stemmen liep Schuiling vrolijk rond bij het stemlokaal in het stadhuis. Toevallig liep ik hem tegen het lijf en vroeg of ik hem vijf minuten mocht spreken. Maar de verbinder Schuiling schoot weg en riep NEE! Geen enkele Helderse burgemeester heeft me ooit een gesprek geweigerd. Die oproep van Schuiling om met elkaar in gesprek te gaan is window dressing. Volkomen bullshit!

RB
6 mei 2018 at 08:11
na het lezen van de veelal best wel negatieve reacties van u héél begrijpelijk, hij is geen GGZ medewerker…….

fFred
3 mei 2018 at 09:43
Heeft Nico wel eens geprobeerd om Schuiling te spreken te krijgen ? Negen van de tien verzoeken, krijg je nooit meer iets van te horen, of komen niet verder dan zijn secretaresse. Zelfs op wijkplatvorm vergaderingen, kreeg ik te horen, vraag het aan de burgemeester , als dat je lukt. En dat kwam van een gemeente ambtenaar.

Judge X
3 mei 2018 at 09:59
Alle feiten sinds 2010 bij elkaar opgeteld, is Koen Schuiling m.i. gewoon een kwade genius.

Henk van Kuijk
3 mei 2018 at 11:09
Ten aanzien van de schouwburg gooiden wij het hem voor de voeten in een bezwaarschrift, afgewezen, beroep afgewezen, naar rechtbank voor 180 euro, binnenkort komt de uitspraak. Hij kon zich verdedigen met een batterij mensen, evenzo naar Scholte, zelfs met politie en ME, heeft een afdeling voorlichting, was het meest aan het woord in de laatste raadsvergadering, NHD gaf alleen zijn woorden weer, hij beheert de microfoon, krijgt verzoeken van pers, kan naar LOS-radio komen maar komt nooit, schrijft stukken in de krant. Hoezo, kan zich niet verdedigen?

HaKatje
3 mei 2018 at 10:12
Ik denk dat onze burgemeester wel met ons burgers in gesprek wil gaan. Dat heeft hij zelf nu aangegeven. Maar uiteraard in een setting waarin iedereen zich veilig voelt.
Ik heb begrepen dat er zelfs beveiliging nodig is geweest, dus ik kan me zo voorstellen dat je in zo’n situatie onhandig wegduikt als iemand (die oprecht kwaad is) je een beetje overvalt? We zijn allemaal in de eerste plaats mens. Nobody is perfect.

Dick Berts
3 mei 2018 at 10:59
Als je mij daarmee bedoelt, dan is dat onzin. Ik heb een blanco strafblad en zelfs nog nooit iemand een klap gegeven. Het circuit weet dat. Anders zou Donner toen hij nog minister van Justitie was mij niet op zijn ministerie uitgenodigd hebben voor een interview. Had Ad van Baal toen hij nog Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht was me niet in het openbaar bedankt voor mijn inzet bij de zaak Spijkers en had.Chef Defensie Staf admiraal Luuk Kroon mij niet uitgenodigd voor de wisselingsreceptie in de Ridderzaal met Dick Berlijn, had ik van generaal-majoor der Mariniers Egbert Klop nooit een reportage mogen maken van een geheime oefening van een anti-terreur eenheid. Had Bevelhebber der Landstrijdkrachten Hans Couzy niet de volgende opdracht voor me in zijn boek geschreven:”Met veel waardering voor een reserve officier van de Mariniers met een eigen geweten en een onafhankelijke geest”. En zo kan ik nog uren doorgaan. Ik haat het om dit soort dingen op te schrijven, klinkt allemaal zo pedant, maar arme Schuiling die bang zou zijn voor de boef Berts is VOLKOMEN gelul!! In dit bekrompen dorp is het mode om met de stontkar over Berts te rijden en hem daarna meteen weer in zijn achteruit te gooien. Ik ben er altijd snoeihard tegenaan gegaan, maar heb tegelijkertijd mijn roer kaarsrecht gehouden. Je weet wat ik van Schuiling vind. Maar toen ik hoorde dat Schuiling bedreigd werd, matigde ik meteen mijn toon in zijn richting. Demoniseren is namelijk levensgevaarlijk. Ik heb Pim Fortuijn en Theo van Gogh goed gekend. Mag ik het daarbij laten? En als Schuiling bedreigd wordt, dan heeft hij daarbij gelukkig niet de bescherming van ene Dickje Berts nodig. Maar dat neemt niet weg, dat ik letterlijk in staat ben om voor Schuiling zijn huis te gaan staan als iemand hem wat wil aandoen! Recht is recht en krom is krom. Ik ben alleen voor niets en niemand bang, behalve voor mijn eigen geweten!

HaKatje
3 mei 2018 at 10:18
fFred, wie weet lukt het ook nu niet. Maar misschien ook wel. Als je niets probeert weet je het niet.

fFred
3 mei 2018 at 11:14
Deze man, is voor mij niet belangrijk meer. Zeker niet , om nog een gesprek mee aan te gaan. Toen wij , als buurt ,hem nodig hadden , gaf hij niet thuis. Dus , nu kan ik hem dan ook missen als kiespijn. Voor mij heeft de man afgedaan als Burgemeester.

Dick Berts
3 mei 2018 at 11:27
Ooit schreef ik Schuiling een brief waarin ik aangaf te begrijpen dat hij in een moeilijke positie zat ten opzichte van Johanna Krul. Je zult maar naast een huis vol munitie wonen. Ik begreep dat Schuiling fors moest ingrijpen. Maar tegelijkertijd had Den Helder een ereschuld ten opzichte van Johanna. Ik heb meerdere malen meegemaakt dat ze luidkeels bespot werd vanwege haar geslachtswisseling als ze op een terrasje zat. Heel indringende brief, met daarin ook begrip voor de positie van Schuiling. Weer je hoe de burgemeester – de zogenaamd grote promotor van het gesprek met elkaar aangaan- reageerde?? Hij reageerde helemaal niet…..

HaKatje
3 mei 2018 at 11:25
Dick, ik beschuldig je helemaal nergens van. Integendeel. Ik probeer te schetsen dat dhr Schuiling zich mogelijk onveilig voelde en daarom wellicht onhandig reageerde. Ik zei niet dat dat terecht was….

Dick Berts
3 mei 2018 at 11:33
@HaKatje. Dank je wel. Ik begrijp je nu beter. Schriftelijke communicatie kan zo makkelijk tot misverstanden leiden. Schuiling nam overigens een ongekend arrogante houding naar me aan, maar dat kan ook uit angst voort komen. We moeten absoluut van deze burgemeester af, maar wel op een fatsoenlijke manier, niet met bedreigingen maar met wachtgeld. Maar dat zal nog niet meevallen. Koen kan zich zo lief voordoen en velen stinken daarin. Daarmee wil ik niet zeggen dat hij een en al slechtheid is, want dat is geen enkel mens. Maar Schuiling is totaal ongeschikt. Interessant ook om te lezen dat Roel Prins- destijds lid van de vertrouwenscommissie- op deze site schrijft dat hij spijt heeft dat hij Schuiling heeft aangenomen. Dat gaat heel ver, dan is er echt wat aan de hand…. Maar ja, Harmen Krul ziet Schuiling nog steeds als een geweldige vent. Gebrek aan levenservaring…… En de VVD, tja dat is een circuit dat tegenwoordig (vroeger was het een prima partij) draait om het elkaar dekken.

Judge X
3 mei 2018 at 12:00
Toen ik de kop van het artikel las, bleek dat ik een misverstand had met de schriftelijke communicatie.
“Krul, Houben en Klopstra willen Schuiling vervangen”; Ik dacht: ‘vanwaar deze omslag bij twee van de drie’.
De inhoud van het artikel lezend sloeg eerst de teleurstelling toe, maar daarna barstte ik al snel uit in een schaterlach ….
En als u het niet geloofd, dan is dit het bewijs: 😀 😀 😛 ….

Sigmund
5 mei 2018 at 10:01
Tja Judge X, ook ik werd door de ‘Telegrafoïde’ kop in eerste instantie op het verkeerde been gezet (al was ik eerder verbaasd dan teleurgesteld) en moest daar later hartelijk om lachen.
Maar gevoel voor humor blijkt helaas niet iedereen gegeven en is vooral bij fanatici een schaars goed.
De essentie van humor is namelijk zelfspot.

George
3 mei 2018 at 12:11
Krul(lenjongens) die de taak van de directeur kan waarnemen geeft toch wel de kwaliteit van het bedrijf aan.

Arjen
5 mei 2018 at 00:28
Het is ongehoord hoe hier wordt gesproken over onze eerste burger (vader). Hebben deze sprekers geen grenzen meer? Openlijk maar wat roepen over de burgemeester? En dan verbaasd zijn dat je geen fijn contactmomentje krijgt?
En verder: nee, ik ga niet op details in binnen de politieke besluitvorming. Volgens mij verwoordt een burgemeester dit netjes.
Al bij al begrijp ik niet waarom de pijlen gericht zijn op onze burgemeester. De verwoording is net geen reden om naar de rechter te gaan wegens belediging van een ambtenaar in functie. Wederom gênant.
Er zal nog wel meer komen en ik denk dat deze stad beter af is als ze onder politieke curatele wordt geplaatst. Incompetent om zelf te beslissen. Ik weet dat dit niet mogelijk is, behalve artikel 12… maar in vroeger tijden kwam er een regent die orde op zaken stelde. Dat heeft Den Helder nodig. Of Den Helder fuseren tot een grote gemeente. Ben je ook van dit micro-denken af. Ben het met onze ex-weerman Peter C. eens. Zo snel mogelijk een einde maken aan de autonomie van Den Helder.

Judge X
5 mei 2018 at 10:44
Arjen, uw tekst is die van een dictator en Peter Cruijff – ook z’n figuur – straalt al decennia het gedrag van ‘miskend talent’ uit; ik schrok mij rot toen hij plotseling als formateur uit de hemel kwam vallen.

Arjen
5 mei 2018 at 00:36
Verder zelden zo een arrogant en zichzelf verhogend persoon gezien als deze Dick Berts. Wat een kwal van een vent afgaande op zijn journalistieke bijdragen.Hij gaat er prat op om met commandanten te praten. Weet je Dick: dat doe je en daarna houd je je bek erover! Of je schrijft een positieve bijdrage, opbouwend. Het ontbreekt je aan allebei: gevoel voor sensitiviteit en respect voor autoriteit.

Dick Berts
5 mei 2018 at 01:05
Ha, daar is de strontkar weer! Ik geef direct toe, dat een van mijn bovenstaande postings heel arrogant over kan komen. Ik kan alleen maar zeggen, dat ik in mijn hele leven nog nooit een mens heb ontmoet die ik als minder dan mezelf beschouw. Een klokkenluider krijgt in dit land permanent de strontkar over zich heen en wordt door de boevenbende permanent tot rat bestempeld. De enige bedoeling van mijn bericht is; Aantonen dat bepaald niet iedereen mij als rat ziet. En dat niet ter meerdere glorie van mezelf, maar om mensen wakker te schudden. De rat Berts is een veilige gedachte, die je in staat stelt om blindelings achter de autoriteiten aan te blijven lopen, hoe immoreel sommigen daarvan ook zijn. De behoefte aan veiligheid, erbij te horen en mee te kunnen eten uit de ruif, bracht destijds ook meneer H. aan de macht. Terwijl hij de afgrijselijke dingen die hij ging doen, openlijk in zijn beruchte boek had beschreven. Natuurlijk is de situatie vandaag de dag in Nederland nog lang niet zo erg als in de tijd van meneer H. Maar we gaan wel griezelig snel die kant op. En het is net als bij het kapseizen van een schip, in het begin gaat het langzaam en dan ineens razend snel. Ik herhaal nog maar een keer; Min maal min is plus. Niets is negatiever dan positief zijn over het negatieve. En Arjen, ik blijf het laf vinden om dit soort vergaande dingen anoniem te schrijven.

RB
5 mei 2018 at 07:45
die anonieme brief aan Schuiling vond u wel ok…… u meet met 2 maten?

Dick Berts
5 mei 2018 at 08:26
Grijp ieder kans om mij met de strontkar te overrijden met beide handen aan RB!! Die anonieme brief is NIET van mij afkomstig. Hij is bij alle fractievoorzitters bezorgd. Uitsluitend omdat er nog DRIE aparte bronnen waren over de inhoud van de brief, vond ik dat er een onderzoek moest komen. Dat is niet gebeurd. En DAT betreur ik. Ondertussen houd ik de heer Schuiling uiteraard voor onschuldig. En natuurlijk is het afgrijselijk als Schuiling vals beschuldigd wordt, maar het is nog afgrijselijker als de dingen die in de brief staan waar zouden zijn. Die kant durf niemand op te kijken. Terwijl in dit leven nu eenmaal alles mogelijk is. Het enige juiste antwoord is onderzoek en dat mag dus niet….Maar ook daaruit mag je uiteraard niet de schuld van de heer Schuiling afleiden! Publicatie van deze zaak komt geheel en al voor rekening van Rob Scholte, ik heb daar werkelijk part nog deel aan gehad. Wat ik jou in extreme mate verwijt RB, is het satanische genoegen dat je er in hebt om mij anoniem te bespuwen. Ieder besef van redelijkheid ontbreekt bij je. Sarren is je lust en je leven. Berts out.

HZdwg
5 mei 2018 at 10:07
Door die anonieme brief op de site van zijn museum te zetten ging RS ver over de schreef. Ik hoop dat Dick Berts dat ook vindt en dan is het jammer dat hij er niet duidelijker afstand van heeft genomen.

strandloper
6 mei 2018 at 14:41
HZdwg, u kent het spreekwoord “Wie wind zaait, zal storm oogsten”. Op het moment, dat KS in het openbaar een brief voorlas van een anonieme vrouw en daarmee een wethouder de nek omdraaide, was er sprake van wind zaaien. Op een later moment, dat RS een anonieme brief op zijn site plaatste, werd er storm geoogst. Wat is daar fout aan?

HZdwg
6 mei 2018 at 15:11
Strandloper, als iemands iets fouts doet dan is vergelden door hem hetzelfde aan te doen net zo fout.
Als u wilt zeggen dat Schuiling geen medelijden verdient, dan ben ik het wel met u eens, maar ik zie dat als een ander en niet terzake doend punt. Fout is fout, onverschillig wie het doet.

Dick Berts
5 mei 2018 at 10:23
@HZdwg Ik heb diverse keren -hier en op de site van Rob Scholte- het publiceren van die brief etc. tot zwaar onrechtmatig bestempeld. Wat kan ik meer doen??? Mensen denken dan dat ik een spelletje speel, maar dat is niet waar. De veilige gedachte “rat Berts” is onuitroeibaar, hoe onjuist hij ook is. Maar HZdwg weet je wat pas echt erg is, dat NIEMAND, niemand, niemand, niemand de moed heeft om mijn oproep tot onderzoek te steunen. Wat een onmetelijke lafheid! En daarom hebben mijn mails ook geen enkele zin meer. Keer op keer neem ik me voor om van deze site te verdwijnen en me niet meer met deze beerputten stad te bemoeien, maar dat lukt me steeds niet. Dat verwijt ik mezelf wel ja… Zeker ook, omdat ik als definitief afgekeurde vent alleen maar belang heb bij rust.

HZdwg
6 mei 2018 at 11:24
Door weer met iets anders aan te komen dat hij “pas erg” vindt, zegt Bick Berts eigenlijk dat dat waar het over ging eigenlijk niet zo erg is. Wat RS deed met die anonieme brief is hartstikke fout. Punt!

RB
6 mei 2018 at 18:52
DB, nergens rep ik over de afkomst van de brief, ik meld gewoon en nu al meerdere malen dat u altijd (azijn)zeikt over het anoniem reageren op fora als deze maar als er een anonieme brief bij onze burgervader en wat raadsleden afgeleverd wordt heeft u daar helemaal geen problemen mee…..

Kees Jan
6 mei 2018 at 18:07
Het is goed dat de anonieme brief over Schuiling openbaar is gemaakt. Het is alleen fout dat de gemeenteraad geen diepgravend onderzoek heeft gedaan!
.
Als de beschuldigingen in de anonieme brief over Koen Schuiling een kern van waarheid bevat, dan zijn de gemeenteraadsleden die in 2015 in de raad zaten mede verantwoordelijk van een mogelijk misdrijf. Het achterhouden van een mogelijk misdrijf is namelijk strafbaar.
.
De aantijgingen richting Koen Schuiling zijn van dusdoende aard dat er een mogelijkheid bestaat dat er (minderjarige) slachtoffers zijn. Dat moet dus ook tot de bodem worden uitgezocht. En dat had dus al in 2015 moeten zijn gedaan.
.
De geruchten zijn er nog steeds. De geruchten gaan dat er zelfs opname zijn gemaakt op Willemsoord, om Schuiling onder druk te kunnen zetten. Er zou volgens de geruchten ook aangifte tegen Schuiling zijn gedaan door een gezin van buitenlandse komaf. De geruchten gaan ook dat Schuiling in 2015 met een blauw oog heeft gelopen, omdat een vader de Burgemeester een klap op het oog heeft gegeven.
.
De huidige gemeenteraad zou alsnog een onderzoek moeten starten naar de anonieme brief. Dit betekend dat er onderzoek moet komen naar de mogelijke schrijver van de brief. En naar de aantijgingen richting Koen Schuiling. Koen Schuiling zou dan hangende het onderzoek op non-actief moeten worden gesteld.
.
En als er dan toch een onderzoek komt naar Koen Schuiling, dan kunnen er meteen een aantal punten mee worden onderzocht;
– Hoe zit het daadwerkelijk met de anonieme brief, die Koen Schuiling verspreide op het moment dat hij Geurt Visser betichte van seksuele intimidatie op de werkvloer.Bestaat de vrouw die de brief zou hebben geschreven überhaupt?
– Hoe zit het met de persoonlijke rol van Koen Schuiling bij de zaak Johanna Krul? Is de inval en ontruiming alleen opgezet door Koen Schuiling of heeft het hele college voor deze inval en ontruiming gezorgd?
– Hoe zit het met de rechtszaken en de schadevergoedingen aan de Watertoren? Waarom heeft Koen Schuiling jaren lang door willen procederen, terwijl overduidelijk was dat de gemeente fouten heeft gemaakt?
– Hoe zit het met de rechtszaak van burgers tegen het college over de cijfers van de Schouwburg. Heeft het hele college geweigerd om de cijfers openbaar te maken, of heeft koen Schuiling ook in deze zaak alleen gehandeld?
– Hoe zit het met de persoonlijke rol van Koen Schuiling bij de zaak Rob Scholte Museum. Waarom heeft Koen Schuiling niet gewacht met de ontruiming tot de hoogste rechter (Bodemprocedure) uitspraak heeft gedaan? En heeft Koen Schuiling alleen met een hoge ambtenaar gehandeld of heeft hij het gehele college hierin betrokken?
– Hoe zit het met de rechtszaak van de onkruidbestrijder? Waarom wil Koen Schuiling weer in cassatie nadat de rechter al tot 2x toe de onkruidbestrijder in het gelijk heeft gesteld.
– Hoe zit het met de rechtszaak tegen Dhr. Marinus in Huisduinen? Is ook deze zaak een tweemansactie van Koen Schuiling, ondersteunt door één hoge ambtenaar van vergunningen?
– Hoe zit het met de angstcultuur in het gemeentehuis onder de ambtenaren? Wat is de rol van Koen Schuiling in deze zaak. En waarom houd hij als portefeuillehouder personeel de hand boven het hoofd van de hoge ambtenaren die de angstcultuur verspreiden.
– Waarom weigert Koen Schuiling met burgers te praten, en stapt hij voor elk wissewasje naar de rechter? Heeft hij aandelen bij de rechtbank?

HZdwg
6 mei 2018 at 19:51
Allemaal waar, wat Kees Jan, zegt, maar nader onderzoek naar wat in die brief stond lag op de weg van betreffende instanties. Het RBmuseum was geen betreffende instantie en had erbuiten moeten blijven.

Kees Jan
6 mei 2018 at 20:20
Schuiling heeft zijn VVD macht aangeroerd om iedereen buiten spel te zetten. De betreffende instanties, welke toendertijd onder leiding stonden van een bepaalde VVD minister (goede vriend van Schuiling) hebben helemaal niets onderzocht en het direct in doofpot gestopt. Zoals dat bij veel meer VVD-ers gaat.
.
En dat het Scholtemuseum het gepubliceerd heeft op de dag van de ontruiming begrijp ik wel.. Het museum vecht al jaren tegen Schuiling om het voorbestaan. Toch zet Koen Schuiling iemand buiten spel zonder dat de hoogste rechter (bodemprocedure) een beslissing heeft genomen.
.
En eigenlijk maakt het niet uit wie de brief naar buiten heeft gebracht. In 2015 had de gemeenteraad en de wethouders die van de brief op de hoogte waren, de brief naar buiten moeten brengen. Of op zijn minst een eigen onderzoek te laten starten. Ze hebben jarenlang een mogelijk misdrijf onder de pet proberen te houden. Das niet alleen strafbaar, maar Den Helder houd daarom ook de naam Palermo aan het Marsdiep.

RB
6 mei 2018 at 20:26
ja lekker met modder gooien dat begrijp je wel hè en kun je goed begrijpen, doet niet anders, als het maar anti burgervader is, maar oh oh als iemand een andere mening heeft, dan zijn het schoothondjes en meer van dat soort scheldpartijen …..
.
“En dat het Scholtemuseum het gepubliceerd heeft op de dag van de ontruiming begrijp ik wel”

Kees Jan
6 mei 2018 at 21:20
RB,
Jij vind het normaal dat mogelijke misdrijven niet worden onderzocht?
Jij vind het normaal dat raadsleden die kennis hebben van een mogelijk misdrijf, het onder het tapijt vegen? Ondanks dat ze mogelijk even strafbaar zijn door het achterhouden van een mogelijk misdrijf?
Jij houd mogelijke misdrijven waar mogelijk jeugdige slachtoffers kunnen zijn het liefst geheim?
.
Het is goed dat alle misstanden in de Helderse politiek naar boven komen en er moet nodig onderzoek gaan naar de misstanden gaan plaatsvinden.
De deksel mag wat mij betreft van de beerput. En alle politieke viezigheid mag op tafel komen.
.
En dat ik anti de burgemeester ben…. Nee hoor, als hij zich netjes aan de wet gaat houden zul je mij niet horen. Doet ie dat mogelijk niet, dan heb ik daar een zeer duidelijke mening over…
.
Mij hoor je niet schelden, en ik heb ook niet gezegd dat je het schoothondje bent van Schuiling. Je bent het Schandknaapje, die Schuiling verdedigd op een manier dat hem niet ten goede komt. Je hebt namelijk nooit geen inhoudelijke argumenten, die deze burgervader vrijpleit.

RB
6 mei 2018 at 21:31
Keeshond Jan
u heeft dus klaarblijkelijk bewijs in handen dat die aantijgingen allemaal nooit onderzocht zijn?? of bevalt het moddergooien u wel….. het lijkt mij eigenlijk vanzelfsprekend dat dit soort aantijgingen automatisch onderzocht worden, dat het publiek hier nooit een uitslag over gekregen heeft lijkt mij ook niet meer dan normaal, niet alles hoeft gepubliceerd te worden, hoopjes privacy hier in het geding…..
verder net als een paar anderen hier, negatief, negatief, zwart, negatief, negatief, azijn, zwart, negatief, zou u adviseren om een spoorboekje aan te schaffen…….

Kees Jan
6 mei 2018 at 22:22
Bewijs is inmiddels geleverd dat het OM geen onderzoek heeft gedaan. Ook de gemeenteraad heeft hier niks mee gedaan. En als u het aan raadsleden vraagt zullen zij dit bevestigen.
.
Dit soort aantijgingen worden niet automatisch onderzocht als er geen melding van wordt gemaakt. En dat is ook meteen het probleem, de gemeenteraad heeft geen melding gemaakt van de brief bij de instanties. Dat heeft een burger/journalist gedaan.
.
Je kunt wel blijven proberen te downplayen, maar als de geest een maal uit de fles is dat hou je dat niet meer tegen.
De mensen die jij negatief noemt zijn niet negatief, maar kritisch. En als er iets positiefs gebeurt dan zeggen we dat ook. Die reacties staan helaas alleen bij de onderwerpen die niet over politiek gaan. De politiek is hier door en door corrupt, waardoor je inderdaad heel wat kritische reacties krijgt.
.
Als u nou samen met uw politieke vriendjes stopt met alleen aan u zelf denken, en is op komt voor de normale burger. Dan zijn alle in uw ogen negatieve, maar zeer kritische reacties verdwenen.

Dick Berts
5 mei 2018 at 06:22
Bevrijdingsdag zullen we pas echt kunnen vieren, als we niet meer blind kiezen voor de autoriteiten maar we altijd de stem van ons geweten volgen. Hoe lastig dat ons ook door anderen wordt gemaakt. Want de massa leeft liever gedwee onder een aartsleugenaar als premier, dan dat zij haar stem tegen de hoogste autoriteit verheft, want dan hoor je niet meer bij de kudde en dat is eng. Bovendien loop je dan het risico op afkeuring van anderen en op het niet meer mee mogen eten uit de grote rijk met buit gevulde ruif. Pas als de stem van ons geweten sterker wordt dan het gebrul van ons ego, is echte bevrijding mogelijk.

Dick Berts
5 mei 2018 at 06:36
“Vijf dagen- en de vrijheid ging verloren. Vijf jaren- en eerst toen werd zij herboren. Zo moeilijk triomfeert gerechtigheid. Aan dit besef zij deze grond gewijd” (Tekst op het monument voor de Gevallenen op de Grebbeberg).

Henk Sandvoort
6 mei 2018 at 09:30
Is Arjen misschien Schuiling zelf of een van zn werknemers, vriendjes ofzo??? als alias, kan me niet voorstellen dat iemand nog zo denkt na alles wat er gebeurt is en dan dat zoetsappige burgervader!!!!, kom op man, wees eerlijk.

RB
6 mei 2018 at 18:57
nog zo’n iemand die het niet kan uitstaan als iemand een andere mening als de zijne heeft……

Kees Jan
6 mei 2018 at 19:24
RB, als schandknaapje van Schuiling loop je alleen onzinnige reacties te geven. Ga is inhoudelijk in op de reacties, want om een of andere reden durf je dat niet…..

strandloper
6 mei 2018 at 23:39
Het functioneren van de burgemeester van Den Helder is dermate controversieel dat, of alle zaken die Kees Jan noemt diepgaand worden onderzocht of deze burgemeester zelf opstapt dan wel daartoe wordt gedwongen door de raad. Doorgaan alsof er niets aan de hand is, kan niet.

Henk van Kuijk
7 mei 2018 at 00:13
Het optreden van de burgemeester bij de ontruiming van het RS Museum was onbeschoft en onbeschaafd omdat: 1. hij (als voorzitter) de nieuwe raad negeerde, die overleg over de situatie wilde 2. omdat hij alle kunst van het museum in beslag nam (nog steeds zo) en zo de kunstenaar brodeloos maakte, hij kan niks gebruiken voor exposities 3. omdat hij de raad en het publiek in zaal en krant voorloog: “Het op de lange baan schuiven van de ontruiming zou onduidelijk, ongewenst én riskant zijn geweest, de gemeente handelt dan wellicht in strijd met de inspanningsplicht van leeg opleveren.” (Den Helder Op Zondag 29 april) Maar de datum van oplevering is 1 juni 2019. Dat risico is dus helemaal niet aanwezig, er was genoeg tijdsruimte voor de nieuwe raad. Duidelijk is dat het demissionair college onder leiding van de burgemeester nog gauw even deze slag moest binnenhalen. Schandalig en polariserend. De vraag waarom de raad werd genegeerd, beantwoordde de burgmeester niet eens in de raad. En ook niet wie tot de ontruiming besloot. Verder moet de gemeente zo snel mogelijk alleen die kunstwerken van Scholte in beslag houden die de waarde van gemaakte kosten dekken (na taxatie), en de rest vrijgeven. Deze burgemeester is dus omstreden. En zeker het oude college ook.

DramFull
7 mei 2018 at 02:27
Wil ik nog even opmerken hier, let wel ik heb niks tegen een sexuele geaardheid(verder tenoemen als geaardheid) van iemand. Maar…een voorbeeld is bijvoorbeeld een voormalig directeur van het Marine bedrijf.
Alle regels gelden voor het lagere personeel behalve voor hem, ga je er tegen in dan zal je zijn toorn treffen met wraakzuchtige valse trekken.
=Ik zie en bemerk een zelfsoortig vals en wraakzuchtig gedrag bij deze Burgemeester, komt het door zijn geaardheid of ben ik abuis ?
Een oplettend kijker,lezer en opmerker moet toch het zelfde zien en merken, dat het bij hun geaardheidheden vaak zo is.
Okee…het is op het randje wat ik hier neer tik, toch wil ik dat lezers hier er eens over nadenken met daarbij in gedachten ook de beschuldigingen in die eene anonieme brief over zijn vermeende misbruik van een minder jarige jongen.
Er moeten dingen uitgezocht worden of zij wel juist behandeld zijn, en dat is niet om hem in diskrediet te zetten, want geen enkel mens is slecht totdat tegendeel bewezen is.

HaKatje
7 mei 2018 at 17:06
Zullen we ook even onthouden dat iemand onschuldig is tot het tegendeel is bewezen?
Het is volgens mij bij ieder van jullie “van horens” en geen informatie uit de eerste hand. Daar zal ik nooit aan mee doen. Bij een dergelijke ernstige beschuldiging moet je mijns inziens uit de eerste hand weten wat zich heeft afgespeeld. Tot die tijd weet je niets en neem ik niets ervan aan. De persoon die hier mee te maken heeft gehad (als er al iets is voorgevallen) dient aangifte te doen. Alle anderen hebben hier niets mee te maken. Blijf helder nadenken in deze tijd waar net zoveel onwaarheden als waarheden de wereld in worden gebracht! Al komt deze “waarheid” je nog zo goed uit….

https://denhelderactueel.nl/2018/05/krul-houben-en-klopstra-willen-schuiling-vervangen/

Stembiljetten blijven achter slot en grendel

Helderse Courant, 9 april 2018

Helderse Courant, 9 april 20128

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Reanimatiepoging in Den Helder van ’coalitie stiekem’

Als een coalitie met CDA en VVD niet lukt, gaat Carlo Assorgia (Beter voor Den Helder) proberen de mislukte ’coalitie stiekem’ nieuw leven in te blazen.

Beter voor Den Helder wil geen coalitie steunen waarin de landelijke partijen getalsmatig het overwicht hebben. CDA en VVD willen graag een brede coalitie, Assorgia houdt vast aan een coalitie van BvDH, CDA, VVD, Stadspartij en Seniorenpartij.

“Zij willen geen coalitie van vijf partijen en wij willen alleen over deze vijf praten. Als PvdA zich aansluit bij het blok van CDA en VVD heb je bijna een herhaling van de vorige coalitie. Wij gaan die partijen niet aan een meerderheid helpen. Een combinatie van drie lokale partijen en twee landelijke is heel mooi. Het CDA loopt voor de tweede keer weg. De eerste coalitie, die we voorstelden is stuk gelopen, omdat zij de VVD er perse bij wilden hebben. De vorige coalitie heeft slecht beleid gevoerd en heeft vijf zetels zetels verloren.”

Als CDA en VVD niet ingaan op het finale bod van ’Beter’, gaat Assorgia proberen de mislukte coalitie met PPV, CU, Seniorenpartij, Stadspartij en Behoorlijk Bestuur te reanimeren. Stadspartij had onder meer moeite met de, in zijn ogen, onervaren kandidaten van de andere partijen. ,,We gaan kijken wat we kunnen doen om het akkoord toch ondertekend te krijgen. We praten gewoon verder.’’

Noordhollands Dagblad, 3 mei 2018, 23:11

Reacties:

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Wat moet je nou toch met de VVD .

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
1 Haagse partij, anders kan je het beleid wel uittekenen. De coalitie verloor deze verkiezingen ( 5 zetels), hou nu rekening met de verkiezingsuitslag, dat gebeurde 3 jaar niet, door verraad en coup. De opkomst was al zo laag, dus weinig vertrouwen van de kiezer, al. Geef de kiezer waar die recht op heeft, eindelijk na acht jaar. En dhr Kos trekt een veel te grote broek aan, werd zwaar afgestraft, en dan anderen de maat nemen op kwaliteit? Absurd. Wat deed hij, als medeverantwoordelijke voor het schofferen van de nieuwe raad bij het uitzetten van Scholte? Verhaaltjes over eten en kind vertellen…. hij zette toch die belangrijke handtekening voor uitbreiding museum? Kwaliteit?

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Gelijk heb je henk .Kos zal er alles aan doen om wethouder te worden .
Of het nu met die oude hap is of met de nieuwe coalitie .
Maakt hem niet uit .

Arie A A Ruiter · Den Helder
De ervaren mensen van de stadspartij zijn in ieder geval weer een ervaring rijker geworden. Dat je met list en bedrog gigantisch op je smoel gaat. Hoe zou het de ervaren brillenboer vergaan?

John Dave Boon
Ga aan het werk en laat verdomme zien dat je een DEMOCRATIES hart hebt.
Er moet bestuurd worden,anders zijn jullie met z’n allen het licht in je ogen niet waard.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/reanimatiepoging-den-helder-van-coalitie-stiekem

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image