Ronald Boutkan – Honderden steunbetuigingen voor behoud hartzorg

Den Helder – Jack Sweep heeft woensdagmiddag in het stadhuis zo’n driehonderd steunbetuigingen overhandigd aan wethouder Pieter Kos. Steun van mensen die zich ernstig zorgen maken over de toekomst van de complexe hartzorg in het ziekenhuis van Den Helder. Kos was blij met de actie en gaf aan dat dit het college helpt bij de gesprekken met de Raad van Bestuur van het ziekenhuis.

In een paar dagen tijd stroomden de steunbetuigingen binnen. “We hebben zo’n 115 telefoontjes gehad”, liet Sweep weten. “Het voornemen om de zorg in Alkmaar te concentreren is een droeve zaak, we hebben mensen zelfs huilend aan de telefoon gehad. Vooral ouderen liggen er wakker van.” De betrokken inwoner snapt niets van de plannen. “We willen juist dat er meer mensen in Den Helder komen wonen, maar op deze manier lukt dat natuurlijk nooit.”

Kos noemde het “indrukwekkend” dat Sweep in zo’n korte tijd zoveel steunbetuigingen ophaalde. “Het maakt maar weer eens duidelijk hoeveel mensen hierbij betrokken zijn en er zorgen over hebben. Het ziekenhuis is heel belangrijk voor de regio en met de Raad van Bestuur hebben we over de toekomst gesproken. Er wordt gekeken naar welke verbeteringen er kunnen worden doorgevoerd en daarbij wordt bij alle typen zorg gekeken hoe die het beste vorm kan worden gegeven”, aldus Kos. “Cardiologie hoort in Den Helder, daar zijn afspraken over gemaakt en onze stad heeft ook geïnvesteerd in dit ziekenhuis. Wij gaan het ziekenhuis aan de afspraken houden! Wat ons betreft blijft het een heel goed ziekenhuis, waar de hele regio terecht kan.”

Maandag is er een speciale informatiebijeenkomst voor de raad, waarbij ook de Raad van Bestuur van de Noordwest Ziekenhuisgroep aanwezig is. Een week later is een extra raadsvergadering over dit onderwerp.

Den Helder Actueel, 28 juli 2016 – 07:53

Reacties:

Marinus Vermooten
28 juli 2016 at 08:40
Ook het college moet er harder aan trekken gelijk een Zeeuws werkpaard en niet in de stal blijven staan. We mogen de zweep niet meer gebruiken (dieronvriendelijk) maar we kunnen ons ten koste van vele patienten niet gaan ‘verschuilen’ uit onmacht maar kracht tonen en dat ontbrak er binnen het Helders college veel te veel aan. Overigens met betrekking tot de Sweep (dus met een s) alle hulde,

Kees Jan
28 juli 2016 at 22:11
Heer Vermooten, u als raadslid heeft samen met uw collega’s ook steken laten vallen. U heeft ook het college niet achter de vodde aangezeten.
.
Het geminiplatform heeft in het verleden gewerkt voor het het behoud van een volwaardig ziekenhuis, zonder enige concessie te doen. In dit platform zaten oa. FNV, OR, Patiëntenorganisaties en raadsleden (raad 2010-2014) van zowel oppositie en coalitie. De raadsleden in dit platform vertegenwoordigde (bijna) de gehele raad.
.
De Raadsleden in dit platform zijn bijna allemaal gestopt met hun raadswerk na de verkiezingen van 2014.
U had samen met uw collega’s het werk van dit platform cq raadsleden moeten voortzetten. U had het college moeten aansturen om regelmatig verslag te doen van de ontwikkelingen binnen het ziekenhuis. U en uw collega’s hebben dit laten versloffen…. U bent als raadslid mede verantwoordelijk voor de onrust welke de afgelopen weken is ontstaan.
.
Er lag vanuit de vorige raad een opdracht aan het college. Het college moest regelmatig verslag doen van de ontwikkelingen. Dit hebben zij niet gedaan, daardoor zijn ze medeverantwoordelijk voor de afbraak van het Gemini ziekenhuis.
.
Marinus Vermooten, gaat u nu eindelijk eens het lef tonen, door het college verantwoordelijk te stellen voor hun daden?
.
Marinus Vermooten, bent u bereid om Burgemeester Koen Schuiling (openbare orde en veiligheid) en verantwoordelijk wethouder Pieter Kos (sociaal domein) beide naar huis te sturen, omdat zij niet alles op alles zetten om in onze stad een volwaardig ziekenhuis te behouden.

Fred
29 juli 2016 at 09:18
Bovenstaand, geeft al aan hoe incompetent het college van b&w en de raad is. Zij weten niet eens meer waar ze mee bezig waren, laat staan waar ze mee bezig zijn. Behalve dat zij elkaar de tent uitvechten voor hun megalomane plannen. Laten zij belangrijkere zaken versloffen. Staat er niemand nu eens bij stil, dat dit gestuntel met het ziekenhuis, weleens mensenlevens zou kunnen kosten. Als elke seconde telt, gaat in Denhelder straks een rit van driekwartier kosten. Om vanaf het eiland Texel nog maar niet te spreken.

Mandy Seinstra
28 juli 2016 at 10:58
Den Helder is een stad die geleidelijk ontmanteld word. De oorzaak is triviaal gesteld “geld” Het gedoe met het Gemini speelt al jaren, ondanks gemeentegaranties. De tekens aan de wand zijn zichtbaar. Recherche, Ven D verdwijnt. Binnenstad loopt leeg. Zelfs de vogelopvang loopt gevaar, ondanks de verkiezingsbelofte van een raadslid om een deel van zijn raadsvergoeding aan dit soort doelen te schenken. Het kan wel eens zo zijn dat deze stad gestraft word voor zijn jarenlange beleid op basis van hypocrysie en vriendjespolitiek. Een beetje nadenkend investerende instelling krabt zich wel flink achter de oren om het “bedelstadje” Den Helder, financiëel uit de brand te helpen. Zo als de gemeente bij het Rob Scholte museum om een plan van aanpak vroeg. Zullen instellingen dit ook bij de Gemeente Den Helder doen. Het aanbieden van steunbetuigingen en handtekeningen zet geen zoden aan de dijk.

Danny
29 juli 2016 at 00:39
Volledig vanaf het eerste tot laatste woord mee eens Mandy!!!

Sigmund
29 juli 2016 at 08:28
Net de Helderse Courant gelezen.
Nou, één ding is in ieder geval duidelijk. Van Jan Klopstra moeten wij het niet hebben: “Er zijn dingen gesuggereerd die helemaal niet aan de hand zijn”.
O ja, welke dan ?!?
Vroeger werd er bij de VVD nog wel eens nagedacht….
Welterusten, Jan !!!

Henk
29 juli 2016 at 10:34
Juist doordat er zoveel aandacht was voor het gemeentehuis en andere triviale zaken glippen belangrijke dingen door de vingers. Den Helder is getraumatisserd door de bezuinigingen bij de grootste werkgever. Er moeten weer vaste banen komen voor mensen met weinig opleiding zodat die weer meer te besteden hebben.

Fred
30 juli 2016 at 20:56
Even een klein gedachten gangetje, Hoe !!! kan Alkmaar , zonder een enorme uitbreiding, ook financieel, Honderdvijftig duizend extra patienten aan. Oh Ja !, Denhelder gemini helemaal kaalplukken!! Zowel financieel, als met patienten. En er zit hier een Gemeente bestuur te bekvechten om een nieuwe werkschuur voor hun zelf. Er is er maar èèn die hier de vruchten van plukt, en dat is de uitvaartondernemer. Want, dat die meer klanten krijgt is zeker.

Glijn
30 juli 2016 at 20:31
De toekomst voor een Jutter:
Plaats van overlijden ?
Ergens tussen Den Helder en Alkmaar.

http://denhelderactueel.nl/2016/07/honderden-steunbetuigingen-behoud-hartzorg/