Ronald Boutkan – Geurt Visser stapt uit Helderse gemeenteraad + Delano Weltevreden – ’Geurt Visser wegens rugklachten uit Helderse gemeenteraad’

Geurt Visser stapt uit Helderse gemeenteraad

Den Helder – Oud-wethouder Geurt Visser stapt uit de Helderse gemeenteraad. Dat heeft hij de griffie laten weten. Tijdens de raadsvergadering van 24 september wordt zijn opvolger geïnstalleerd.

Visser kwam na de verkiezingen met de nieuwe lokale partij Gemeentebelangen in de raad. Vooraf had hij aangegeven alleen terug te willen keren naar Den Helder als wethouder, maar dat zat er niet in. Toch nam hij zijn plek in de raad in.

Nancy List stond op de kandidatenlijst op de tweede plek, waarmee het voor de hand ligt dat zij de plek van Visser inneemt. Dit is echter nog niet officieel bevestigd.

Den Helder Actueel, 3 september 2018 – 12:25

Reacties:

fdrk
3 september 2018 at 12:31
List en Bedrog

Optimist
3 september 2018 at 12:57
Dat er ooit iemand op deze man heeft gestemd!. Meneer met zijn grijpgrage handjes. Maar goed hij heeft financieel lekker geprofiteerd van het reces. Niets doen en je hand ophouden. Schandalig!! Wie volgt………….

Andrea
3 september 2018 at 21:44
Optimist, er is nooit bewijs geweest dat Geurt Visser grijpgrage handjes heeft gehad. Burgemeester Schuiling wil daarvoor ook geen enkel bewijs op tafel leggen. Ze moesten in die tijd van hem af omdat hij opkwam voor de burgers en wat niet in straatje paste van het vorige college.
Er zijn 31 raadsleden die niets doen en iedere maand een hoop geld opstrijken.

Andrea
4 september 2018 at 00:03
Volgens een ander medium zou het om gezondheidsredenen gaan….. De standaard smoes in de politiek als iemand om andere reden het speelveld verlaat.

Bodelo
5 september 2018 at 09:55
Andrea, geen bewijs? Hij heeft enkele praktijken zelf toegegeven!
Er is hem zelfs een cursus aangeboden (ja, dat is ook gemeenschapsgeld!).

Flipfluitketel
3 september 2018 at 15:21
Geurt bedankt voor de geweldige maanden als raadslid het was het geld meer dan waard

fdrk
3 september 2018 at 16:30
Inderdaad , veel bijgedragen aan de stad en bevolking van Den Helder.

Judge X
3 september 2018 at 17:32
Ik sluit mij graag bij alle mooie woorden hierboven aan en als de redactie het mij toe staat met een iconisch stukje muziek er onder, passend bij de foto en de algemene politieke ‘race of the rats’, waarbij de dank uit gaat naar alle hoofdrolspelers. 😉

Rasjutter
3 september 2018 at 16:19
Ach ga eens regelmatig naar een theater, kost ook een hoop geld hoor.

Judge X
3 september 2018 at 17:12
Ook zonder naar dat theater te gaan kost het je geld.

Ad
4 september 2018 at 17:04
Hahaha
Tsja… daar kan geen speld tussen

Loes Vermeer-Lagerveld
4 september 2018 at 23:43
Nooit is er bewijs geweest van onjuist gedrag. Het staat nog op mijn netvlies: een burgemeester tijdens een raadsvergadering zwaaiend met een anonieme brief over Geurt Visser. De gehele gemeenteraad had unaniem moeten zeggen: schorsen en tegen Schuiling moeten zeggen: de naam bekend maken van de schrijfster , zo niet dan de brief de prullenbak in en verder gaan. En zeker de christelijke partijen waarvan ik toch mag verwachten dag men “gewetensvol” politiek bedrijft. Iemand wegsturen op een anonieme brief is meer dan schandalig. De grootste crimineel krijgt alle kans zich te verdedigen, Geurt Visser kreeg geen enkele kans. Er gaan al vele jaren ernstige geruchten over bepaalde personen in onze stad. Waarom worden die dan ook niet gewoon weggestuurd of spelen daar andere belangen? Geurt Visser was een betrokken wethouder en had veel voor Den Helder kunnen betekenen. Ik wens hem alle succes en een volledig herstel…

Bodelo
5 september 2018 at 09:57
U vervalt in dezelfde fout, ik citeer; “Er gaan al vele jaren ernstige geruchten over bepaalde personen in onze stad. Waarom worden die dan ook niet gewoon weggestuurd …..?”
Er is nooit en te nimmer bewijs voor geweest.

HZdwg
5 september 2018 at 12:50
Ik weet dat ik in herhaling verval: wat er ook aan de man mag mankeren, zelfs de gemeenste kindermoordenaar is (in België) eerlijker behandeld dan de heer Visser in die tenenkrommende raadsvergadering. Aan de andere kant, als zijn voornaamste drijfveer om weer in de raad te gaan zitten rancune was, en daar lijkt het een beetje op, ……

fdrk
5 september 2018 at 11:54
Ik denk dat Mevr Vermeer hier bedoeld , Als Geert op basis van een anonieme brief wordt weggestuurd , waarom dan bepaalde personen dan niet op basis van geruchten. Zoiets van gelijke monniken gelijk kappen.

https://denhelderactueel.nl/2018/09/geurt-visser-stapt-uit-helderse-gemeenteraad/

’Geurt Visser wegens rugklachten uit Helderse gemeenteraad’

Nancy List volgt hem op als gemeenteraadslid. Zij stond als tweede op de kandidatenlijst van de partij.

Gemeentebelangen kwam bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart met één (rest)zetel in de raad. De andere zes restzetels kwamen terecht bij Beter voor Den Helder (2), CDA, VVD, PVV en PvdA.

Volgens raadsgriffier Menno Huisman heeft het vertrek van Geurt Visser niets te maken met het gesprek, dat hij met hem en burgemeester Koen Schuiling heeft gehad over zijn werkelijke woonplaats. Volgens diverse getuigen woonde Visser namelijk in Nootdorp, terwijl hij als raadslid eigenlijk in Den Helder moet wonen. “Dat hij is opgestapt was zijn eigen keus”, aldus Huisman.

Ongemak

Opvolgster Nancy List zegt dat Geurt Visser wegens lichamelijk ongemak is opgestapt. ,,De pijn in zijn rug is af en toe ondraaglijk dus herstelt hij erg slecht en langzaam. Na een lange werkdag is circa drie uur in een raadsvergadering niet vol te houden. Geurt heeft zelf dit besluit genomen. Als opvolgster wist ik het enkele dagen eerder. Uiteraard wist ik al langer van zijn trage herstel en dat hij daardoor werd belemmerd in zijn raadswerk.’’

De opgestapte politicus blijft als bestuurslid verbonden aan Gemeentebelangen.

Noordhollands Dagblad, 3 september 2018, 16:04

Reacties:

Henk van Kuijk
Onfatsoenlijke journalistiek: opnieuw voert het NHD anonieme getuigen op ter openbare bewijsvoering. Net zoiets als: “Diverse getuigen hadden namelijk Burgemeester Schuiling in Groningen gezien, dus zal hij daar wel wonen.” Onzin natuurlijk. En beneden peil. En de logische vraag die aan dhr Huisman moest worden gesteld, werd niet gesteld: “Waar ging dit gesprek precies over? Hij stond toch ingeschreven in Den Helder?”

Gerard Miedema
Niet te zwaar aan tillen.

Pieter Collet
nee want dan schiet het in je rug

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/geurt-visser-wegens-rugklachten-uit-helderse-gemeenteraad

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Geurt+Visser

1 Comment

  1. Nooit is er bewijs geweest van onjuist gedrag. Het staat nog op mijn netvlies: een burgemeester tijdens een raadsvergadering zwaaiend met een anonieme brief over Geurt Visser. De gehele gemeenteraad had unaniem moeten zeggen: schorsen en tegen Schuiling moeten zeggen: de naam bekend maken van de schrijfster , zo niet dan de brief de prullenbak in en verder gaan. En zeker de christelijke partijen waarvan ik toch mag verwachten dag men “gewetensvol” politiek bedrijft. Iemand wegsturen op een anonieme brief is meer dan schandalig. De grootste crimineel krijgt alle kans zich te verdedigen, Geurt Visser kreeg geen enkele kans. Er gaan al vele jaren ernstige geruchten over bepaalde personen in onze stad. Waarom worden die dan ook niet gewoon weggestuurd of spelen daar andere belangen? Geurt Visser was een betrokken wethouder en had veel voor Den Helder kunnen betekenen. Ik wens hem alle succes en een volledig herstel…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image