Ronald Boutkan – Geurt Visser pleitte voor Referendum over Her Verkiezing Burgemeester

Den Helder in de ban van ‘Geile Geurt‘, zo als De Telegraaf hem op de Voor Pagina etaleert (foto Twitter)

Geurt Visser pleitte voor Referendum over Her Verkiezing Burgemeester

Den Helder – Ex Wethouder Geurt Visser was donderdagmiddag te Gast bij Radio Noord Holland. Daar vertelde hij, dat hij tot nu toe Moeite heeft aan het Werk te komen. Keer op keer krijgt hij Nul op het Rekest, zodra hij ergens solliciteert. Ook zou hij hebben gepleit voor een referendum over de Her Verkiezing van de Burgemeester.

Volgens RTV NH was hij, zo zou Vriend en Vijand gemeld hebben, “de Beste Wet Houder sinds tijden”. Visser vertelde de avond van de Raads Vergadering, waar in hij werd weg gestuurd een Verklaring te hebben willen voor lezen, maar dat mocht dus Niet. “Ik wist toen we aan de Vergadering begonnen wel, dat het Af Gelopen was.” Hij heeft inmiddels Gesolliciteerd op enkele Functies, waaronder bij Ministeries in Den Haag, maar Tot Nu Toe Vergeefs. “In de laatste Weken al Tien tot Twintig standaard afwijzingen gehad.”

Volgens Visser gingen de ‘Seksueel Getinte whats Appjes’ niet verder dan “Wat zie je er Leuk uit Vandaag”. De Ex Wethouder meldde, dat hij Nooit Degene was, die met dat soort Berichten begon. “Als je Zo Iets stuurt is. dat Niet het Eerste Berichtje, dan heb je al een Band.” Hij noemde zijn Berichten slechts ‘Complimenteus’. Volgens hem was een van zijn Opdrachten juist ook Interesse tonen in Medewerkers en Inwoners “en dan vraag je iemand dus hoe het Week Einde was”.

Foto S

In de Radio Uitzending bestreed Visser, dat hij ooit een Berichtje zou hebben gestuurd met de tekst “Wat een Leuk Bloesje, ben Benieuwd wat er onder zit”. Dat hij al eerder gewezen zou zijn op zijn Vermeend Mis Dragen, is volgens Visser ook niet Waar. “Een Week voor dat het ging spelen kreeg ik te horen, dat er Geruchten waren, Meer Niet. Er wordt ook gezegd dat ik een Coach had, is Ook Niet Waar.” Dat er ‘Vreemde Foto S’ op zijn telefoon stonden ontkent hij Niet, maar “die heb ik Ontvangen en daar heb ik Niet om Gevraagd. Ik ben er Niet Trots op dat die op mijn Telefoon stonden.”

De voormalig wethouder is naar Eigen Zeggen ‘in de Val Gelokt’ vanwege Politieke aken. “Er speelden Dingen als de Her Verkiezing van de Burgemeester, de Nieuwe Huisvesting van de Gemeente, et cetera. Het was voor Velen Wel Duidelijk hoe ik daar in stond. De Burgemeester had wat mij betreft Niet hoeven Af Treden, maar in de Vertrouwens Commissie heb ik Wel Gepleit voor een Burgemeesters Referendum.”

Onderzoek

Visser heeft Vertrouwen in de Uitkomst van het Onderzoek. Hij gaat er van uit, dat ook de Vrouwen, die hij Onjuist zou hebben bejegend, maar ook de Medewerkers op het Stadhuis, Gehoord zullen worden en dat dan blijkt dat hij Misschien te Amicaal was, maar niet dat hij Mensen Seksueel Aan Geraakt of Geïntimideerd zou hebben. “Nog Maals, er zijn Geen Officiële Klachten. Dat een Oude Vriend van de Burgemeester het Onderzoek doet, Tja, dat kan Alleen in Den Helder.”

Tot Slot merkte hij op, dat het Verhaal dat hij in een College Vergadering Beelden zou hebben getoond Onjuist is. “Ik was Niet Eens Aanwezig in die bewuste vergadering.” Het Vervelende in dit Geheel is volgens Visser, dat Iemand, die Onschuldig is, Nooit kan aan tonen, dat hij Iets Niet heeft gedaan. “Ik kan Geen Berichten tonen, die ik Nooit heb gestuurd.”

Reacties

hellen
23 juli 2015 at 14:00
Stel je voor !! Een referendum,dan zou de bevolking van den helder een stem krijgen :(,we weten nu iig waarom hij weg moest

Bodelo
23 juli 2015 at 14:30
Nou ja zeg; gesolliciteerd bij ministeries in Den haag en niet eens aangenomen? Onbegrijpelijk! (Het mag duidelijk zijn dat dit cynisch bedoelt is?)!
De foto’s? Die had hij ontvangen, daar had hij ook niet om gevraagd………
Dat betekend dat deze wethouder het nummer van zijn diensttelefoon voor privé doeleinden gebruikte?
En het was bij deze wethouder ook niet opgekomen om de foto’s te verwijderen?
[(Jaloers); ik krijg nooit ongevraagd van die soort foto’s].
Kom op mensen! Dit is een wethouder onwaardig! Onbegrijpelijk dat deze man dat zelf niet in de gaten heeft.

HZdwg
24 juli 2015 at 13:10
Kritische blijk op die wethouder mag, Bodelo. Maar die moet dan wel samengaan met een even kritische blijk op de andere kant van de zaak.
De schuld of onschuld van die wethouder is één ding.
De manier waarop de zaak is/wordt afgehandeld is een ander. En Den Helder onwaardig.
Wat een wethouder fout doet bevuilt alleen hemzelf. Wat er in de gemeente is gebeurd/gebeurt bevuilt heel Den Helder en iedereen die daar woont of er nog binding mee heeft.

HZdwg
24 juli 2015 at 13:13
Blijk moet zijn blik.

Jacques
23 juli 2015 at 14:51
VVD CDA D66 PvdA en GL hebben voor een nieuwe periode van Koen Schuiling gestemd. Laat U dit gegeven meewegen bij Uw stem bij de volgende raadsverkiezingen?
Uiteraard heeft Visser gelijk. Hij is in de val gelokt om politieke redenen. Van mij mag hij terug komen was de beste wethouder van de stadspartij.

strandloper
25 juli 2015 at 01:14
Dat VVD, CDA, D’66 en ook wel de halfslachtige PvdA voor een nieuwe termijn hebben gekozen, is logisch Jacques. Glibberige Koen was als partijpolitieke burgemeester de vriend van deze partijen en voorvechter van de plannen voor zijn nieuwe paleis. Zij hopen op betere tijden over ongeveer twee en een half jaar om dan alsnog hun rommel door de strot van de inwoners te duwen.

Peter
23 juli 2015 at 15:05
Ik pleit niet voor Geurt Visser. Ken hem verders niet en inderdaad er zijn geen aanklachten tegen hem. Het lijkt me zeer frustrerend voor hem dat hij op de raadsvergadering niet meer mocht spreken. Mensonterend lijkt me dat, beschuldigd worden en ook nog eens monddood. Valt in de lijn die onze burry hanteert. Tumbafeest, zwijgplicht Politie, affaire Geurt Visser, zwijgplicht ambtenaren. En nu dus Visser ook weer. Komt Schuiling in het nauw dan weet hij zijn macht aan te wenden lijkt wel. En het onderzoek naar de affaire Visser. Daar komt uiteraard niets bijzonders uit, immers degene die is aangesteld om het onderzoek te verrichten is toevallig een kennis van Schuiling. De raad pikt alles als zoetekoek!!

dagobert
23 juli 2015 at 15:42
Je ziet dus hier gebeuren wie er aan de touwtjes trekt in dit marionetten theater. En maar opzitten en pootjes geven.

HZdwg
23 juli 2015 at 16:36
Over de verrichtingen van die Visser kan ik geen oordeel hebben, over de manier waarop hij door de gemeente behandeld is/wordt, met die Schuiling aan het hoofd, wel.
Zoals ik al zei: al was hij erger dan Dutroux, dan nog …
Geile Geurt is natuurlijk geen partij tegen Gladde Koen, geholpen door zijn vriendje, betaald door de burgers van Den Helder, plus nog een stelletje niet al te snuggere gemeenteraadsleden: Geurt heeft het natuurlijk bij voorbaat al verloren. Natuurlijk weet iedereen allang wat er uit dat onafhankelijke onderzoek zal komen dat nog moet plaats vinden: Oh. wat heeft die Schuiling het goed gedaan!

HZdwg
23 juli 2015 at 17:36
En nog wat. Als die zogenaamde onafhankelijke onderzoeker (ik hoop dat hij dit leest) ook maar een draadje zelfrespect aan zijn lijf had, dan zou hij, wetende dat zijn onafhankelijkheid door velen in twijfel wordt getrokken, allang de opdracht hebben teruggegeven. Dat hij dat niet doet en zich leent voor deze farce zegt genoeg over de man en de geloofwaardigheid van zijn onderzoek.

Dick Berts
23 juli 2015 at 20:23
Volkomen met je eens! En een woordvoerder van de gemeente liet bovendien weten, dat Schuiling zelf part nog deel gehad zou hebben aan de uitverkiezing van zijn boezemvriend tot leider van het onderzoek tegen Schuiling en wat daaraan vastplakt. Een keiharde leugen natuurlijk. Bovendien roept een integere burgemeester die hoort dat zijn kompaan belast is met een onderzoek tegen hem meteen dat zoiets niet door kan gaan. Alleen een Russische atoombom kan van dit gat nog een stralende frisse gemeente maken….

dagobert
23 juli 2015 at 21:19
Alleen van die atoombom, vindt ik wat minder. Daar wordt niets frisser van. Maar voor de rest, kan ik ermee instemmen.

Dick Berts
23 juli 2015 at 22:58
Je hebt helemaal gelijk Dagobert. Maar ik word er na al die jaren bagger in deze stad wel eens zo moedeloos van…..en het wordt alleen maar erger.

Anton Hagen
24 juli 2015 at 09:52
Beste heer Geurt Visser,
Ik ga er voorlopig even van uit dat u de waarheid spreekt.
Dan geurt het hele droevige geval van u dus duidelijk naar matennaaiers.
Wat mij het meest tegenvalt van deze soap is het feit dat de partij die u vertegenwoordigde (Stadspartij) u niet via een stemming toch de gelegenheid heeft gegeven om ook uw verhaal te vertellen tijdens die raadsvergadering.
Ook van de Vrije Socialisten en hun wethouder valt mij dit zwaar tegen,zo ook van Rachel Post en mevr. Dol en niet te vergeten Tjitske Biersteker
Zij hadden samen met de Stadspartij een stemming moeten eisen om u ook aan het woord te laten.
Maar helaas is alles mogelijk in een geleide dictatuur.
Ik vrees dat het ,,onderzoek” naar uw gedragingen de uitslag u nog verder de beerput zal intrappen.
Op het gemeentehuis van Den Helder zijn ze n.l wereldkampioen elkaar een oor aan te naaien, zowel de raad als het college.
Ik wens u en uw gezin veel sterkte toe de komende tijd.
Met vriendelijke groet.
Nogmaals,er van uitgaande dat u de waarheid spreekt.
Zo niet,dan bent u ook in mijn ogen een charlatan en een waardeloos persoon.

Kees Jan
24 juli 2015 at 10:54
Anto Hagen, ben het helemaal met u eens.
Iedereen heeft het recht zichzelf te verdedigen. Ook ben je in Nederland onschuldig tenzij het tegendeel is bewezen. En bewijzen dat Geurt Visser schuldig zou zijn heb ik nog niet gezien.
Het blijft ongelooflijk dat de gemeenteraad zonder enige discussie, akkoord is gegaan met een onderzoek die wordt uitgevoerd door een vriend van burgemeester Koen Schuiling. Hiermee werkt de gemeenteraad van Den Helder mee aan de corruptie van het college. Eigenbelang en belangen van vrienden die geld verdienen aan Den Helder wegen zwaarder dan het belang van de inwoners.

Dick Berts
24 juli 2015 at 11:45
Helemaal mee eens Anton. Er zijn nauwelijks meer betrouwbare raadsleden. Wie wil er -behalve wat premie en wachtgeld jagers- nou nog raadslid of wethouder worden in deze schandelijke gemeente? En op wie moet de kiezer in Godsnaam nog stemmen? Er zijn gewoon geen oplossingen meer. Ondertussen neemt de stinkende beerput iedere dag in omvang toe….

tjitskebiersteker
25 juli 2015 at 19:48
Anton, tijdens de raadsvergadering, maar ook vooraf in het presidium heb ik er voor gepleit om dhr. Visser niet te ontslaan tot aan de uitkomst van het onderzoek. Dat leverde geen meerderheid op. Door hem te ontslaan aan het begin van de raadsvergadering, werd dhr. Visser een gewone burger die geen spreekrecht had aangevraagd.

Dick Berts
25 juli 2015 at 20:34
Mevrouw Biersteker….alstublieft zeg….wat ik dit voor afschuwelijk narrow minded, burgerlijk, bekrompen gedoe? Rijdende rechter Frank Visser zei recent in een televisie documentaire: “Als het toepassen van de wet -wat je natuurlijk wel zoveel mogelijk moet doen- tot een afschuwelijk onrechtvaardige uitkomst leidt, dan moet je het gewoon anders doen”. Een verdachte niet eens aan het woord laten, dat ken ik alleen uit het Derde Rijk. Erger en meer onrechtvaardig bestaat gewoon niet. Wie wil zoekt mogelijkheden en wie niet wil een reden. Linksom of rechtsom, een aparte spreekrecht motie indienen, je beroepen op overmacht, of van mij part het staatsnoodrecht hanteren, wethouder Geurt Visser had aan het woord gelaten moeten worden!! Hiermee toont u aan, dat u -net als vrijwel de gehele raad- over geen enkel rechtvaardigheidsgevoel beschikt. Als ik raadslid was en mijn grootste vijand werd van een reeks strafbare feiten beschuldigd en hij mocht niet aan het woord komen, dan brak ik desnoods letterlijk de hele raadszaal af om hem aan het woord te laten. U en vele anderen in de raad moeten zich diep en diep schamen!!

Dick Berts
25 juli 2015 at 20:47
Mevrouw Biersteker, speciaal voor u: “Laat liever het recht stromen als water, en de gerechtigheid als een altijd voortvloeiende beek” (Amos 5:24). In het kader van deze Bijbeltekst zie ik u in de affaire Geurt Visser als een soort Afsluitdijk.

Kees Jan
25 juli 2015 at 22:53
Mevrouw Biersteker met alle respect, u had ten tijden de discussie en voor de stemming van het ontslag van Dhr Visser er ook op kunnen gaan staan dat deze een verklaring mocht afleggen. U had dit in een schorsing kunnen eisen van u coalitiepartners, incl. Reenders, Karhof, van Dongen en mevrouw Dol. U had bij het niet inwilligen van uw verzoek vervolgens de hele coalitie moeten laten klappen. Dhr de Knijf heeft zelf een zwaardere motie ten tafel gebracht om hele college naar huis te sturen. De raad heeft daar niet eens een stemming over gedaan. En dan nu zeggen dat Dhr Visser burgerspreekrecht had moeten aanvragen? U moet zich met u mede raadsleden diep schamen!
U maar ook uw collega raadsleden doen helemaal niets! U laat ook de “burgemeester” ook dwangsom na dwangsom uitschrijven zonder vragen te stellen. Het is belachelijk voor woorden dat u deze man zijn gang laat gaan met zijn dwangsommen, wetende dat er veel gemeentelijke panden staan te verkrotten. Daar bent u mede verantwoordelijk voor.
Oude Citadel in Koningstraat, Bordeel aan de Weststraat, oude postkantoor, brugwachtershuisje bij de oude visserijschool en zo zijn er nog veel mee panden te noemen.
En hoe heeft u in de laatste vergadering kunnen instemmen met de man die het onderzoek moet doen. De raad zou met een onderzoeksvoorstel komen, niet de burgemeester die weer is een vriendje naar voren schuift.
Hoelang blijft u mevrouw biersteker aan deze corruptie meewerken?

strandloper
25 juli 2015 at 01:56
“Den Helder stad van mijn dromen”, een boek dat lang geleden is uitgekomen. Wellicht dat destijds veel mensen dat ook van mening waren. Een boek over Den Helder, dat in deze tijd geschreven wordt, kan hooguit de titel dragen van “Den Helder de rotte kies van Nederland”. In het bijzonder het bestuurlijke deel van deze stad. Zoals Dick Berts zegt “Er zijn gewoon geen oplossingen meer.” Een rotte kies kun je eruit trekken, echter kan dat ook niet. Daar zijn immers eerlijke en onafhankelijke raadsleden voor nodig die een meerderheid vormen.
De affaire Visser ligt nu als een rotte appel naast de rotte kies. Een verdoemde voorstelling. Echt te schandelijk voor woorden.
Alles wat nu nog uit de koker van het college komt, zal met groot wantrouwen worden bekeken.
Een klein voorbeeld uit de beruchte raadsvergadering waar Visser het woord niet mocht voeren. De burgemeester las een brief voor van een “belaagde” vrouw. Het sloeg Koen koud om het hart. Ik dacht, dat hij intens meeleefde met de vrouw. Ja, ik ben weleens naïef. Even later in de vergadering verhaalde de heer Wouters over voorvallen die hij in zijn werkverleden had meegemaakt en het daarbij veel kouder was om het hart. Ja, sprak Koen, dat was bij Defensie en ik heb het over politiek. Aha, Koen heeft verschillende harten. Het ging slechts om een politiek hart, voor zover dat bestaat. Bovendien was het een anonieme brief en dat terwijl de heer Koen in het verleden alle mensen die reageren onder een nickname als anoniempjes bestempelde. Uiteraard kleinerend van toon, zoals hij ook tegenover Visser deed. Anoniempjes die roepen maar wat en durven niet onder eigen naam te reageren, erg laf hoor. Ga toch weg man en ga in je zandbak spelen.

Rebel
25 juli 2015 at 09:34
De burgemeester komt van VVD huize. Dat verklaart een hoop want de VVD en het begrip criminele organisatie groeien steeds dichter naar elkaar toe. Hun relatie is behoorlijk innig.

Mp
25 juli 2015 at 06:43
Blijft fascinerend hoe iedereen op de zaken vooruit loopt. Wacht eerst de uitkomst van het onderzoek eens af mensen. Ook het negativisme ten opzichte van de burgemeester en de wethouders verbaasd me keer op keer. Mensen die zich met hart en ziel inzetten om een stad te verbeteren (je kunt het nooit iedereen naar het zin maken, zeker mee eens

Dick Berts
25 juli 2015 at 13:17
De slager keurt zijn eigen vlees. Mp vervolgens: “Wacht eerst de uitkomst van het onderzoek eens af mensen”. Mp, ik ken de uitkomst al, want ik ben helderziende.

HZdwg
25 juli 2015 at 14:05
Het heeft er alles van dat deze burgemeester zich met hart en ziel ergens voor inzet, maar wáárvoor …
en met welke middelen …
Partijdigheid van de doctorandus staat niet vast, maar de schijn is wel een vaststaand feit, en dat zou al reden, zowel voor de onderzoeker als voor de onderzochte, moeten zijn om van dit even handig geregelde onderzoek af te zien.
Twijfel aan de integriteit van de beide heren is daarom ruim gerechtvaardigd.

dagobert
25 juli 2015 at 08:23
Beste Mp, we weten dat u heel diep zit bij deze Burgemeester. Echter dieper dan uw Elleboog kan niet. U kan natuurlijk altijd nog de vloer kussen waar hij op loopt.

Anton Hagen
25 juli 2015 at 09:24
Beste dagobert,
Met een beetje meer likken en slijmen lukt het vast wel tot de schouder

jacques
25 juli 2015 at 12:05
Ik ben ervan overtuigd dat Visser de waarheid spreekt en dat het college geen enkele aanleiding had om hem weg te sturen. Als die verhalen komen gewoon uit een grote duim. Zou voor de zuiverheid van de politiek zou het goed zijn als raad het hele college naar huis stuurt vanwege herhaaldelijk liegen tegen de raad. Dat liet Kos in telefoongesprek duidelijk blijken.

oneens
25 juli 2015 at 18:50
Heb zo’n vermoeden dat de man idd een loer is gedraaid als je de gedragingen van BenW zo tov onafhankelijke initiatiefnemers van evenementen e.d in Den Helder een beetje volgt. Alles draait om hun (belang) project Willemsoord

Den Helder Actueel, 23 juli 2015 – 13:31

http://denhelderactueel.nl/2015/07/geurt-visser-pleitte-voor-referendum-over-herverkiezing-burgemeester