Ronald Boutkan – Geurt Visser: geen beelden, geen ontslagbrief, vertrouwen in feitenonderzoek

Den Helder – Wethouder Geurt Visser heeft zich verbaasd over het ‘feitenrelaas’ van het college omtrent zijn ontslag. Hij spreekt tegen dat hij ooit heeft erkend dat er beelden van ongepast gedrag zijn, zegt geen ontslagbrief op de post te hebben gedaan en wil maandag gewoon aanwezig zijn bij de raadsvergadering. “En dan hoop ik dat de raad een onafhankelijk feitenonderzoek eist, dat zie ik dan met vertrouwen tegemoet.”

De brief van het college aan de raad bevestigt volgens Visser dat er geen officiële klachten zijn met betrekking tot zijn gedrag. “Welk beeldmateriaal en welke berichten ik heb erkend is mij onbekend. Tevens heb ik geen idee hoe de burgemeester aan data is gekomen. Het vermoeden bestaat dat, zonder aanleiding (klacht), toestemming of kennisgeving data uit mijn telefoon is verspreid onder andere collegeleden.” Visser heeft besloten hiervan aangifte te doen bij de Rijksrecherche.

“Ik ga ervan uit dat de gemeenteraad een feitenonderzoek gelast. De raadsleden en de inwoners van Den Helder hebben recht om op basis van feiten te kunnen oordelen”, zo stelt Visser. De suggestie dat Visser een officiële ontslagbrief per post aan de gemeente zou hebben verstuurd, spreekt hij tegen. “Dat heb ik niet gedaan en dat ga ik ook niet doen!”

De wethouder is van plan maandag de extra raadsvergadering over de kwestie bij te wonen. “Alleen de raad benoemt en ontslaat wethouders en dat is laatste is in mij geval niet gebeurd, dus van ontslag kan geen sprake zijn. Als er een raad is, ben ik daar dus gewoon bij aanwezig.”

Reacties:

flipfluitketel
30 mei 2015 at 08:16
Beste stadspartij geef eens openheid van zaken. Het is een wethouder die voor jullie partij in deze coalitie zit. zoals op jullie site is te lezen geven jullie als reden van ontslag de zelfde reden op als het officiële eerste bericht van het college http://www.stadspartijdenhelder.nl/archieven/2488 Nu de wethouder zelf terug komt op reden van ontslag zou het netjes zijn als jullie, die openbaarheid van bestuur zo hoog in het vaandel hebben staan, met een verhaal komen welk recht doet aan de ontstane situatie. Doen jullie dit niet zijn jullie als stadspartij geen knip voor de neus waard.

jacques
30 mei 2015 at 08:29
Dat hele vuilspuitende college moet weg en als het integriteitsonderzoek Geurt vrijpleit mag hij als enige terug komen.

Loes Vermeer-Lagerveld
30 mei 2015 at 09:43
Eindelijk een wethouder die niet zwicht voor vuilspuiterij en zijn rug recht houdt!! Nu als gemeenteraad achter deze wethouder staan en de rest -inclusief de burgemeester- naar huis sturen. Het wordt de hoogste tijd dat aan deze walgelijke vertoning een einde komt. Moeten wij deze wethouders en burgemeester gewoon hun riante salarissen betalen voor deze misselijkmakend tijdverdrijf, terwijl er zo veel echt werk te doen is o.a. probleemdossiers oppakken en oplossen?

Dick Berts
30 mei 2015 at 13:37
Loes, ik ben het heel vaak met je eens. Je neemt regelmatig heel moedige standpunten in en daar heb ik respect voor. Ik kan alleen niet begrijpen, dat je het voor een wethouder opneemt, die net zoals vrijwel alle andere betrokkenen in dit drama de sterren van de hemel liegt . Wethouder Visser loog aanvankelijk immers zelf het volgende; “De hoge werkdruk, de reistijd en de afstand tot mijn gezin zijn een zwaardere belasting dan ik had ingeschat”. Dit complete leugenaarscollege -inclusief Visser- is zijn geloofwaardigheid volstrekt kwijt.

dagobert
30 mei 2015 at 15:35
Voor zover ik heb begrepen, is de verklaring zoals die voor zijn vertrek(ontslag) is gegeven een voor gekauwde versie van het college zelf en niet van Visser.

janneke
30 mei 2015 at 10:22
De Gemeente Den Helder houdt zijn negatieve imago wel lekker in stand zo……

Anton Hagen
30 mei 2015 at 10:27
Geachte mevrouw Loes Vermeer-Lagerveld,
Ik voorspel u dit:
Ze drinken een glas(na de raadsvergadering van a.s maandag) doen een plas en alles blijft zoals het was/is.
De meerderheid van de raad zal niet achter de wethouder gaan staan.
Daar hebben ze een te slappe rug voor.
In ieder zijn de Stadspartij en de Vrije Socialisten behoorlijk door de mand gevallen.

Anton Hagen
30 mei 2015 at 10:30
Correctie laatste zin:
Moet zijn.In ieder GEVAL zijn de Stadspartij en de Vrije Socialisten behoorlijk door de mand gevallen.

Jacques Van Velzen
30 mei 2015 at 10:53
Toeval?
Het is op zijn zacht’s gezegt merkwaardig te noemen, dat juist nu het college het ongepaste gedrag van dhr Visser gebruikt om hem te lozen. Net nu blijkt dat er wellicht frauduleuze praktijken opnagehouden worden bij het dossier ‘Muziekschool” Net nadat dhr Visser, uit eigen beweging Het Rob Scholte museum binnenstapt om ook dit hoofdpijn dossier op te willen lossen. Zelfs met de wetenschap dat binnen lopen bij het Museum al een reden is om met de nek te worden aan gekeken door het voltallige college. Dan hebben we het gemalkshalve nog maar niet over de watertoren. Allemaal dossiers die dhr Visser diende op te lossen.
De indruk is ontstaan dat dhr, visser niet langer aan de ketting wil liggen van Koen.
Ideaal moment om chantabale methoden op dhr Visser los te laten.
Het is toch God’s geklaagt dat inbraak( zonder toestemming prive data bemachtigen) daarvoor een acceptabele methode blijkt te zijn.
En dan nog !!. Ongepast gedrag, waaruit geen klachten zijn ontstaan vallen binnen iemands priveedomein. Dit kan opzich geen enkele reden zijn tot ontslag. Behalve voor zijn vrouw. Die heeft alle redenen tot ontslag.
Koen ik weet zeker dat Poetin je met open armen zal ontvangen binnen zijn organistatie, je profiel sluit naadloos aan bij zijn beleidt…

jans
30 mei 2015 at 16:46
muziekschool dossier zit deze mevrouw niet bij de stadspartij of zit ik er naast ???

hellen
30 mei 2015 at 11:21
Kanjer

Monique_K
30 mei 2015 at 12:47
En de smeercampagne gaat gewoon door in het NHD .. niet alleen wordt er gezegd dat het college zich al tijden in bochten wringt om het onoorbare gedrag van Geurt Visser uit de openbaarheid te houden, er wordt zelfs verwezen naar een poll op media-broertje dichtbij.nl met de vraag: heeft deze wethouder die zo over de schreef gaat medelijden verdient .. wat is er gebeurt met ‘onschuldig tot de schuld bewezen is’?

Oempaloempa
30 mei 2015 at 13:05
Haal de advocaten (van de duivel) maar van stal.
Wat de uitkomst ook zal zijn er ontstaat te allen tijde een onwerkbare situatie

Dick Berts
30 mei 2015 at 13:46
Uiteraard zijn er veel onbeantwoorde vragen in dit drama. Maar er zijn ook enkele conclusies direct te trekken. Een daarvan is, dat de verhoudingen in dit college volstrekt verziekt zijn. Alleen mega ego’s blijven onder die omstandigheden zitten. Als B&W het goed voor zouden hebben met deze stad, dan dienden ze ogenblikkelijk hun ontslag in en bleven ze alleen aan, om de lopende zaken af te handelen, totdat er een nieuw college is geformeerd.

Marinus Vermooten
30 mei 2015 at 13:47
Vóor ik vanmiddag de Dag van de Muziek bezoek draaide ik de plaat Frater Venatius van Wim Sonneveld uit 1966. Misschien een aardig lied dit nummer te draaien voor de TV uitzending komende maandagavond, wanneer het raadsdebat in de huiskamer en publieke tribune is te volgen. Een deel van de Katholieke gemeenschap ergende in 1966 zich aan de tekst van Sonneveld totdat een aantal invloedrijke katholieken het via ingezonden brieven in landelijke dagbladen geslaagde humor van de eerste orde vond. Bijna vijftig jaar later breekt een politieke rel uit in Den Helder omdat een wethouder enkele mailtjes verstuurt, die voor zover ik heb begrepen bepaald niet echt kwetsend zijn voor de betrokkenen. Vanmiddag op het Julianaplein het lied van wethouder Pastoor gehoord tijdens de opening van de Dag van de Muziek, waarvan een aantal zinnen, bedoeld als humor ook een tikkeltje kwetsend bij de geestelijkheid kunnen overkomen, er volgde applaus en terecht want we leven in een vrij land.

jans
30 mei 2015 at 15:51
Wie is de mol.
1 burgemeester.
2 iemand van de stadspartij .

loes vermeer-lagerveld.
30 mei 2015 at 15:51
Dick, even een reactie op je schrijven dat wethouder Visser ook heeft gelogen. Het is de verklaring van het College (lees Schuiling e.c.) waartoe Geurt Visser werd gedwongen. Er komt nog wel meer boven tafel, heb ik het ernstige vermoeden.
En over de pikante opmerkingen het volgende en nu maar iets meer ludiek:
Ik kom uit een gezin met 7 meisjes en 5 jongens, om dan nog maar niet te spreken over de vele vrienden en vriendinnen die in dat grote huis over de vloer kwamen. Och, dacht je nou echt dat daar -en nog wel in die tijd- geen frivole/schuine of pikante opmerkingen werden gemaakt. Lachen dan toch dan wel een gebekte opmerking terug!!
En in mijn werkzame periode: ik was de tweede vrouwelijke gerechtsdeurwaarder van Nederland, De eerste heb ik nooit gekend. En op alle, zowel regionale, landelijke en internationale vergaderingen, was ik altijd de enige vrouw. En denk niet dat daar niet eens min of meer frivole en pikante opmerkingen of toespelingen werden gemaakt. Lachen toch. Ga daar toch relaxt mee om! En weet je wat dikwijls het geval is: de vrouwen die dikwijls veel later daar over klagen hebben gewoon hun zin niet gekregen en is die z.g. vervelende man aan hun neus voorbij gegaan.
Er zijn geen strafbare feiten gepleegd door Geurt Visser. Laten we overgaan tot de orde van de dag en de gehele raad de opdracht geven zich met serieuze zaken bezig te houden in plaats van met dit lachwekkende gegeven. Ook zij maken zich belachelijk wanneer zij daar ellenlange redevoeringen over gaan afsteken. Het feit dat deze argumenten als reden tot ontslag werden gegeven, zegt ook iets over het niveau van het College.
Ik meen er nu genoeg over te hebben gezegd. Ik ga even naar de stad, naar de dag van de muziek en wellicht kom ik een man tegen die een frivole of pikante opmerking maakt. Nou, leuk toch, niet een man waarvan er 100 in een dozijn zitten, zo’n saaie, !!!

Dick Berts
30 mei 2015 at 17:47
Met een schoon blazoen ben je tot geen enkele verklaring te dwingen. Dat de ongepaste opmerkingen die Visser gemaakt zou hebben en die nu naar buiten komen niet wereldschokkend zijn, dat ben ik met je eens. Binnen een formele werkrelatie kunnen ze echter wel intimiderend zijn. Dergelijke opmerkingen moeten binnen een werkrelatie dan ook niet worden getolereerd, maar zijn beslist geen aanvaardbare reden voor ontslag. Mijn grote probleem met dit dossier is niet het vermeend ongepaste gedrag van Visser, maar dat alle betrokkenen als hen dat goed uitkomt kei en keihard beginnen te liegen. Ok, liegende politici kunnen zich inmiddels op gewoonterecht beroepen, maar ik ben daar volkomen klaar mee. Langzamerhand plakt namelijk de complete politiek van smerige leugens aan elkaar. En in het zeldzame geval dat dit bewezen kan worden, moet je dan niet mild zijn.

Dick Berts
30 mei 2015 at 18:25
Ik denk dat het goed is om nog even een toelichting te geven. Ik ben het met Lose eens, dat we in zijn algemeenheid best iets relaxter om kunnen gaan met pikante opmerkingen. Maar dat geldt niet voor opmerkingen die leidinggevenden ten opzichte van hun personeel maken. Er is alle aanleiding om die niet te tolereren en om ze tot seksuele intimidatie te bestempelen. Zeker in deze tijd van massawerkloosheid, waarin het voor jou tien anderen is, kun je een baas maar moeilijk zijn vet geven. Krijg je een seksueel getinte opmerking, dan moet je gewoon terug kunnen zeggen: “Sodemieter op kloot, ik moet niets hebben van jouw vunzige gedoe, rot op!”. Nou roep dat in deze tijd maar eens tegen je baas… Het kan buitengewoon belastend zijn voor personeel om in een dergelijke situatie terecht te komen. Om het even plat te zeggen; Onvoldoende van je afbijten kan tot gevolg hebben dat je ongewenst wordt besprongen en voldoende van je afbijten kan je je baan of je carriere kosten. Of Visser seksueel getinte opmerkingen naar zijn ondergeschikten heeft gemaakt, staat uiteraard nog niet vast.

Dick Berts
30 mei 2015 at 18:34
@Loes. Ik ben af en toe een beetje woordblind. Sorry voor de wel erg domme spelfout. Als er nou iemand geen looser is, dan ben jij het wel. Smiley.

strandloper
30 mei 2015 at 18:47
Misschien komt u Geile Geurt wel tegen.

Mirjam Elisabeth
31 mei 2015 at 19:40
Helemaal gelijk ! Kunt u ook niet gewoon voor burgemeester gaan ? Lekker zo’n opgeruimd no nonsens persoon … Ik kies voor u …als er 1 toch met dit soort kan afrekenen bent u het wel.

DeNachtburgemeester
30 mei 2015 at 15:55
Enzo gaat alles weer maar vraag me toch af waar dit alles vandaan komt Raadslid Visser geeft immers zelf aan ik vind de werkdruk te hoog en stop er daarom mee of is dit uit de grote duim gezogen van de interviewer.
De geloofwaardigheid geeft wel wat om na te denken maar zoals mevr Loes Vermeer-Lagerveld al aangaf als dit allemaal niet waar mocht zijn dan laat Dhtr Visser wel ballen zien om door te gaan.
Word vervolgt (GTST)

Monique_K
30 mei 2015 at 16:50
Het is natuurlijk heel goed mogelijk dat Visser in eerste instantie inderdaad zat te overwegen om te vertrekken om persoonlijke reden (zoals Reenders dus ook zei). Maar als dan een paar uur later de geruchtenmolen in werking wordt gezet, het zou een gedwongen vertrek zijn vanwege onoorbaar gedrag, kom je er uiteraard op terug, anders ben je voor de rest van je leven beschadigt.

Dick Berts
30 mei 2015 at 17:55
@DeNachtburgemeester. “Wordt vervolgt (GTST)”. GTST= Gestopt. Terug. Strafontslag. Terug.

Peter
30 mei 2015 at 16:13
Vergeet niet dat Geert al wat affaires in Pijnack-Nootdorp achter de kiezen heeft zoals onder een anoniem Twitter account collega-raadsleden zwart maken, onbewezen claims van bedreiging en aangiften daarover, kiezersbedrog door als lijsttrekker te vertrekken naar Den Helder, op verkiezingsavond afsplitsen van Trots op Nederland terwijl de naam Rita Verdonk de enige reden van je succes is. Etc.

Kobus
31 mei 2015 at 14:26
Peter. Zo gaat dat. Past helemaal in het landelijke straatje. Links om of rechts om maar als je dat weet waarom haalt een stadspartij dan zo’n man binnen? Vooraf niet goed geinformeerd of een leuke vriendendeal.?Spreekwoord; Eens een d.. altijd een d… En als je op verkiezingsavond Rita Verdonk laat vallen dan ben je ongeloofwaardig. Wat een held. ‘t Gaat allemaal lekker in Den Helder maar gelukkig zijn we dat wel gewend.

Anoniem
31 mei 2015 at 18:27
Ik ben er bijna zeker van dat Geurt er ingeluisd is!!!!!!! Tuurlijk, de oppositie? Die gaan diep door het dal…op dit moment en voor hen onacceptabel…..voor de zgn. intellectuelen. Hoezo kan een coalitie een telefoon van een collega leeghalen…….. Wij leven in een democratisch land, er zijn geen aangiften. Anyway, ik heb geleerd zoek altijd iets achter iets…. En dat Geurt die mevrouw van Recht Door Zee heeft laten vallen,,,,dat heeft hij goed gedaan!!!! Wat mij betreft stinkt deze zaak ook!!!!!!!!! Men ruikt bloed!!!! Ik laat Geurt niet zomaar vallen!!! (over sexisme gesproken, breek mij de bek niet open)

piet van het eiland
31 mei 2015 at 19:21
Heeft de Helderse bevolking er weleens over nagedacht om zonder college van B&W en politiek verder te gaan? Een volksraad die de boel aanstuurt om de stad vooruit te helpen, mensen met allen dezelfde intenties, zonder politiek gewin of eigen en/of partijbelang?

’t Kraaiennest
31 mei 2015 at 21:09
Vandaag geen luchtige column van Koen Schuiling in “den helder op ZONDAG”.

DHA, 30 mei 15 – 07:07

http://denhelderactueel.nl/2015/05/geurt-visser-geen-beelden-geen-ontslagbrief-vertrouwen-in-feitenonderzoek/