Ronald Boutkan – Geen extra raad over opstappen wethouder Visser

Den Helder – Er komt voorlopig geen extra raadsvergadering over het hoe en waarom van het opstappen van wethouder Geurt Visser. Dat heeft de raadsgriffie donderdag tegenover Den Helder Actueel bevestigd. Die extra raad komt er niet, omdat geen enkele fractie uit de gemeenteraad er tot nu toe om heeft gevraagd.

De VVD heeft wel om opheldering gevraagd en daarom is er komende maandag, voor de commissievergaderingen, wel een extra bijeenkomst met alle fractievoorzitters. Op verzoek van Bob Haitsma krijgen ze dan “een toelichting op het vertrek van de wethouder”. Wie die toelichting geeft is nog onduidelijk, maar de verwachting is dat burgemeester Koen Schuiling dat zal doen.

“De raad stelt een wethouder aan, het is dan ook niet meer dan normaal dat een wethouder bij de raad zijn ontslag indient. Die ontslagbrief hebben we echter nog niet gezien”, vertelt Haitsma. “We hebben alleen de verklaring van het college, waar ze tot nu toe ook stevig aan vasthouden. En ja, we lezen natuurlijk ook wat er verder over de kwestie wordt geschreven.” Juist vanwege alle geruchten vond Haitsma het nodig een toelichting te krijgen en die volgt dus maandag. Die bijeenkomst, waarin ook besproken zal worden hoe om te gaan met de behandeling van de Kadernota, is echter niet openbaar. Mogelijk dat er later alsnog een extra raadsvergadering over de kwestie komt, maar dat is vooralsnog hoogst onzeker.

Extra raad?
Ook Edwin Krijns, fractievoorzitter van het CDA, wil graag opheldering. “Ik hoop dat we die maandag krijgen.” Zo niet, komt er dan alsnog een verzoek voor een extra raad? “Tja, als het college in beslotenheid al niets anders wil vertellen dan wat in de verklaring staat, zullen ze dat dan wel in een openbaar debat doen?” Ook Haitsma twijfelt daaraan. “Als zowel de wethouders, burgemeester als de Stadspartij bij de eerder gedane verklaring blijven, dan zij het zo. Dat neemt uiteraard niet weg dat de hele gang van zaken ons wel erg verbaast.”

28 mei 15 – 17:49

Reacties

Dick Berts
28 mei 2015 at 20:41
Ten dode opgeschreven dit Palermo aan het Marsdiep……

loes vermeer-lagerveld
28 mei 2015 at 20:52
En de gemeenteraad accepteert zo maar de beweringen van het College? Wie heeft het nu eigenlijk voor het zeggen? De raad is toch het hoogste bestuursorgaan? En zij laten zich allemaal inpakken en willen zich niet realiseren waarvoor zij zijn ingehuurd? Wat een niveau en wat een daadkracht, maar niet heus!! Wethouder Visser was de wethouder die de intentie had (was ook de intentie van de Stadspartij) de oude probleemdossiers op te pakken en eindelijk tot een goed einde te brengen! Probleemdossiers die in het vorige college zijn blijven liggen omdat er dan te veel boven water zou komen. Maar hij werd teruggefloten. Deze man had door de Stadspartij moeten worden geprezen om datgene wat hij trachtte op te lossen en wat in het programma van de Stadspartij stond. Nieuw elan, openheid, burgerparticipatie etc. En waar blijven ze nu!! Meedraaien met de terreur op het gemeentehuis omdat de burgemeester zo nodig nog een termijn hier wil blijven !! Dan moeten die probleemdossiers in de la blijven want ook hij was verantwoordelijk in het vorige college en dat past niet bij een volgende termijn!! Dat komt daarna wel weer, maar de burgers slikken dit niet meer!! Openheid van zaken, anders opstappen van het hele college!!! Ook de overige wethouders hebben hun collega laten barsten, nota bene ook de 2 overige wethouders van de Stadspartij!! Maar ja, geld stinkt niet, het baantje dus maar houden ten koste van je collega!!

flipfluitketel
29 mei 2015 at 06:26
Zoals ik had verwacht weer een blaar trekkend verhaal over complot theorieën door Loes. Alles is de schuld van het vorige college. Wethouder Visser was volgens haar verhaal de man die alles zou oplossen en nu hij de “illegale” praktijken van het vorige college heeft bloot gelegd moet hij gedwongen opstappen. Loes wordt wakker.

strandloper
29 mei 2015 at 02:15
De heer Visser is op zijn voorlopige besluit terug gekomen en gaat weer aan het werk. Goede zet van de heer Visser. Nu zit Schuiling met een probleem zoals Sepp Blatter. Mogen de inwoners van deze gemeente nu eindelijk eens fair play en openheid van zaken krijgen? Ik word in ieder geval doodziek van dat ondergrondse gekonkel!

gerard
29 mei 2015 at 10:33
Beste is nu dat hele college opstapt vanwege verstoorde verhoudingen en dat er opnieuw geformeerd wordt. Ik denk niet dat huidige wethouders nu nog geloofwaardig zijn in deze situatie.

http://denhelderactueel.nl/2015/05/geen-extra-raad-over-opstappen-wethouder-visser/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image