Ronald Boutkan – Geen blokkade ‘oude wethouders’ bij coalitiebesprekingen

Den Helder – De gesprekken over de vorming van een nieuwe coalitie verlopen vooralsnog prettig, voorspoedig en in goede harmonie. Dat stelt fractievoorzitter Peter Reenders van de Stadspartij. “Maar nieuws is er nog niet, dus hebben we op dit moment ook niet veel te melden.”

Op Facebook gaat een verhaal rond dat de Stadspartij als keiharde eis heeft gesteld dat oud-wethouders Pia Bruin en Kees Visser niet mogen terugkeren. “Klinkklare onzin”, stelt Reenders nadrukkelijk. “Er wordt gesteld dat zoiets in de kroeg is gemeld door Nico van Delft. Die heeft net een nieuwe heup en is al een paar weken niet in de kroeg geweest.” Reenders denkt wel te weten waar dat ‘verhaal’ vandaan komt. “Anderhalf jaar terug, bij de eerste gesprekken net na de verkiezingen, hadden we inderdaad als eis dat er geen wethouders uit het vorige college zouden terugkeren op hun plek. Die eis ligt nu niet op tafel.”

De Stadspartij is na het breken met ChristenUnie, GroenLinks, Behoorlijk Bestuur, Fractie Vermooten en de Vrije Socialisten nu in gesprek met D66, VVD, PvdA en CDA over een nieuwe coalitie. Reenders wil geen termijn geven waarbinnen de vijf partijen het eens moeten worden. “Het gaat goed en je moet een broedende kip verder niet storen.” Afgelopen zaterdag liet Tjitske Biersteker van de ChristenUnie weten dat D66 bij het aangaan van de coalitiegesprekken als eis zou hebben gesteld dat Pieter Kos als wethouder het veld moet ruimen. Dat werd weer ten stelligste ontkend door Lolke Kuipers, fractievoorzitter van D66.

Den Helder Actueel, 10 september 2015 – 14:49

Reacties:

dagobert
10 september 2015 at 15:34
De besprekingen, over een nieuw te vormen coalitie, moeten worden stilgelegd , daar er geen duidelijkheid is over de positie van Reenders. Mogelijk wordt hij in de leden vergadering gewipt en dan heeft hij geen mandaat meer van de leden en de kiezers. Het is nog maar de vraag of Reenders nu al gesprekken mag voeren, daar de partij waar hij voor staat voor de helft uitelkaar is gevallen. Het bestuur , moet deze man direct op non actief zetten hangende een uitspraak van de leden vergadering.

Anton Hagen
10 september 2015 at 17:10
Beste dagobert,
Reenders en zijn aanhang kunnen (helaas)praten met wie ze willen,dit is onafhankelijk van de uitslag ledenvergadering.Ze zijn en blijven raadslid
Het is helaas heel gemakkelijk om een andere fractienaam aan te nemen indien de club van Reenders-getrouwen gedumpt gaat worden tijdens de ledenvergadering.
Reenders en consorten kunnen zich bijvoorbeeld de JUDASFRACTIE gaan noemen!
Ze gaan lekker meejanken met de oppositie en de resultaten zullen voor de Helderse burger volgend jaar financieel zeer snel voelbaar worden!!
We gaan financieel behoorlijk uitgekleed worden,dat voorspel ik.
Het nieuwe stadhuis komt er!
Het sociaal domein wordt tot de grond toe afgebroken!
En de jongere Heldenaren zullen als ratten Den Helder verlaten!!!!
Daarvoor komen in de plaats plm 1000 asielzoekers extra,die kunnen we dan makkelijk huisvesten.
Dit alles ter meerder eer en glorie van het nieuw te vormen college onder het toezicht en het welwillende oog van onze burgemeester.
Als afsluiting wil ik alle stemmers op de Stadspartij mijn innige deelneming betuigen,ik was gelukkig niet 1 van die stemmers.

tanta sidonia
11 september 2015 at 21:38
het ziet er inderdaad slecht uit, toch niet terug naar af? Wacht die ledenvergadering maar eerst af!!!!!!

Jan Mosk
10 september 2015 at 21:44
Om één van de open deuren maar in te trappen: ’t scheelt wel tonnen aan wachtgeld

Rebel
10 september 2015 at 21:56
Het scheelt pas tonnen aan wachtgeld indien de huidige wethouders blijven zitten. Het wachtgeld van de vorige collegeleden loopt al een tijdje. Als tussentijds een college wordt omgeruild kom je altijd voor extra wachtgeld te staan, of je de vorige hap weer neerzet of een groep nieuwe.

Jan Mosk
10 september 2015 at 21:59
Inderdaad, en dat bedoel ik dus als reactie op dit artikel.

Rebel
10 september 2015 at 22:01
Sorry, dan begreep ik u verkeerd. Ik dacht dat u promootte dat de vorige club weer terug kon komen.
Sorry voor het misverstand

Jan Mosk
10 september 2015 at 22:15
Ik ben alleen geinteresseerd in mijn mooie stad Den Helder, daarom is het zo jammer dat …. (en hier heeft een ieder z’n eigen invulling).

tanta sidonia
11 september 2015 at 21:39
moet er niet aan denken

Rebel
10 september 2015 at 22:42
Ik deel uw mening en interesse.

J.G.Westerveld
10 september 2015 at 23:53
En weer loopt Reenders te liegen en hij weet het zelf.Tuurlijk hebben alle leden van de partij gezegd geen oude wethouders terug.Nu zegt hij ja anderhalf jaar geleden sowhat dat zijn kiezersbeloftes waar hij nu vanaf stapt.Die man moet het veld ruimen.En in het cafe het ankertje zijn deze dingen zekers verteld.Hij probeert het nu te bagataliseren.Gaat hem niet lukken Reenders je lijdt aan alzheimer stap op- man.

strandloper
11 september 2015 at 01:36
Op roddel en achterklap reageert Reenders wel door een onzinnige opmerking te maken over een nieuwe heup. Op serieuze reacties gaat hij nooit in. Nu ziet hij zichzelf ook nog als een broedende kip die niet gestoord moet worden. Origineel om woorden van mevrouw Dales die zij heel lang geleden ooit heeft uitgesproken. De heer Reenders moet echter gezien worden als een opportunistische haan die lult als een kip zonder kop.
Deze haan de windvaan die met zijn partij elf zetels kreeg van de kiezers heeft er een ongelooflijke rotzooi van gemaakt. Absoluut onbetrouwbaar. Hij heeft met zijn prettige, fijne, inspirerende en collegiale gesprekken met “de tegenpartij” inmiddels de haan wel vijf keer horen kraaien. Hoe ver mag deze man nog langer bestuurlijk Den Helder in de beerput doen zinken?

RUNDU
11 september 2015 at 12:18
was reenders niet al overgestapt naar de oppositie ergens tijdens een vissergate vergadering hoe geloofwaardig is deze fijne meneer

Bodelo
11 september 2015 at 12:20
Net zo geloofwaardig als U …?

jonathan
11 september 2015 at 18:09
Ik denk dat de oude wethouders Bruin en Kees Visser gewoon weer naar voren geschoven worden als nieuwe wethouders om de stadspartij 0.0 te laten merken wie de baas is.

http://denhelderactueel.nl/2015/09/geen-blokkade-oude-wethouders-bij-coalitiebesprekingen/