Ronald Boutkan – Flinke stijging leegstand door sluiten V&D

Den Helder – Door het sluiten van V&D is de leegstand in Den Helder in een keer met ongeveer een derde toegenomen. Dat blijkt uit cijfers die de NOS zondagavond publiceerde.

De NOS liet een deskundige kijken naar de leegstand in de steden waar het warenhuis onlangs de deuren sloot. Het gaat om 59 gemeenten, waaronder dus Den Helder. In veel steden is het percentage leegstand flink toegenomen door de sluiting van V&D.

Voor de sluiting bedroeg de leegstand in Den Helder 17,8 procent van het totaal, na de sluiting is dit 23,9 procent. In absolute procenten een stijging van zes, maar ten opzichte van de oude situatie betekent het een stijging van de leegstand van ruim 33 procent. De cijfers van de NOS gelden voor geheel Den Helder en niet alleen de binnenstad.

Den Helder Actueel, 22 februari 2016 – 05:29

Reacties:

Willem
22 februari 2016 at 08:01
Den Helder wordt echt een spookstad.

Fred
22 februari 2016 at 10:03
Halloween city.

Dick Berts
22 februari 2016 at 08:32
Een gemeente die het goed voor heeft met haar burgers, besteedt haar geld aan het stuiten van dit soort dramatische ontwikkelingen en niet aan overbodige prestige projecten.

Fred
22 februari 2016 at 10:19
En, de vraag wordt steeds actueler. Heeft Den-Helder de nieuw te bouwen winkelvierkante meters wel nodig. Is de nieuwbouw geen inruil voor oude winkels, om die vervolgens te slopen . B.V. Xenos vertrekt uit de Spoorstraat , om zich in de Keizerstraat in nieuwbouw te vestigen. Dit is gewoon inruil, oud voor nieuw. Het versterken van de ene kant en het bevorderen van leegstand/verpaupering aan de andere kant. Maar, de te versterken kant, loopt ook leeg .( V&D De Block, Bruggeman,) etc. En dan een hotel willen bouwen. Straks zitten we vol hotelgasten, maar die moeten naar Schagen om te kunnen winkelen , daar hier niets meer te vinden is.

Clemens
22 februari 2016 at 09:20
“De NOS liet een DESKUNDIGE kijken naar de leegstand in de steden waar het warenhuis onlangs de deuren sloot”; wat een gebakken lucht. Natuurlijk stijgt het percentage leegstand aanzienlijk, als een groot pand leeg komt te staan! Dat kan een kind van 6 nog wel bedenken.

Henk
22 februari 2016 at 09:36
De gemeente kan hier weinig aan doen. Maar is wel triest als je nu door de Beatrixstraat loopt. laten we maar hopen dat dit zo niet doorgaat.

dorien
22 februari 2016 at 10:01
leegstand komt nog meer een kapper die van de gemeente zijn logo moet weg halen te gek voor woorden een straat die al weken bij de deka markt open ligt kost de supermarkt veel geld straten die dicht moeten

Bas
22 februari 2016 at 10:30
“Ieder nadeel heeft een voordeel”. Laten we vanuit deze filosofie van Johan Cruyff met z’n allen nadenken, resp. brainstormen wat er met en van het pand van V&D gedaan en gemaakt kan worden. Er zal ongetwijfeld iemand zijn, amateur of beroeps, die een briljant uitvoerbaar idee heeft.

Fred
22 februari 2016 at 11:58
Je kan brainstormen wat je wil, maar het pand is niet van de gemeente of de winkeliers. Je hebt te maken met multinationals en die willen voor hun aandeelhouders winst zien. Het kwam al naar voren met alle onderhandelingen die er al rond V&D gedaan zijn . Als gewoon winkelier of een samenvoeging van winkeliers , krijg je gewoon geen poot aan de grond bij die lui. Laat staan dat de banken mee willen werken. Hier klapte de laatste onderhandelingen ook op . Als je wat wil , dan moet je het pand in eigendom zien te krijgen. Dus sla alvast de spaar big maar stuk.

jans
22 februari 2016 at 10:35
Vandaag of morgen word ook bekend of scapino den helder blijft .

Fred
22 februari 2016 at 12:17
Ook zo iets. Het is te hopen dat die blijven. Anders is dat de doodsteek voor dat stukje Spoorstraat. Dat daar wordt echt Halloween City.

jans
22 februari 2016 at 13:24
Ik kwam op facebook (ons scapino moet blijven)tegen dat de bedrijfsleider niet mee gaat en haar werk is per direct beeindigt dat is toch geen goed teken gaat scapino den helder nu ook dicht fred wat betrefd xenos is niet zeker of ze weg gaan uit de spoorstraat daar gaat het ook niet goed.

http://denhelderactueel.nl/2016/02/flinke-stijging-leegstand-door-sluiten-vd/