Ronald Boutkan – Extra tijd nodig voor herverdeling taken burgemeester

Den Helder – Het blijft vooralsnog onduidelijk of en hoe de niet-wettelijke taken van de burgemeester worden herverdeeld onder de wethouders. Dat bleek woensdagochtend tijdens het wekelijkse persuurtje van het college. Er is dinsdag in de vergadering van het college wel over gesproken, maar dat was dan ook alles wat wethouders Odd Wagner en Jacqueline van Dongen erover wilden vertellen.

De gemeenteraad nam maandag een motie aan waarin het college werd opgeroepen de burgemeester te ontdoen van zijn niet-wettelijke taken. Zaken als vergunningen en handhaving volgens de coalitie een politieke lading en horen dus niet thuis bij Koen Schuiling. Die liet maandag weten dat er dinsdag in het college over de motie zou worden gesproken.

Dat is gebeurd, maar of het college de motie zal uitvoeren of naast haar neer zal leggen is onbekend. De wethouders wilden daar woensdag geen enkele uitlating over doen. Ook op de vraag of ze zelf, als wethouders dus, positief tegenover de oproep staan, kwam geen antwoord. En of ze het extra werk er wel bij kunnen hebben, daarover zei Wagner: “Dat zien we wel als het zover is”. Volgens de wethouders heeft het college extra tijd nodig om de motie te bespreken.

Den Helder Actueel, 1 jul 15 – 12:13

Reacties:

dagobert
1 juli 2015 at 13:19
Ze hebben bewezen, dat het wel snel kan. Dus het zal er eind van deze week begin volgende week wel zijn.

hellen
1 juli 2015 at 14:06
Wat is dan wel de taak van een burgemeester,vergunningen en handhaving bij de wethouders leggen wordt een drama,dat voorspel ik nu al

dagobert
1 juli 2015 at 14:40
Net als het Koningshuis. Beetje zwaaien van het balkon en hier en daar een lintje doorknippen en èèn keer per jaar een boodschap vanaf een briefje oplezen gezeten op een grote stoel. En, Ze leggen hem een muilkorf gebod op gelijk èèn , waar hij zelf mee strooit.

hellen
1 juli 2015 at 17:03
Dan snap ik dat ze hem nog 6jaar willen houden,een marionet en ondertussen gaat de ellende gewoon door

http://denhelderactueel.nl/2015/07/extra-tijd-nodig-voor-herverdeling-taken-burgemeester/