Ronald Boutkan – Even radiostilte bij de Stadspartij

Den Helder – Blijven de resterende zes fractieleden samen? Trekt de Stadspartij de stekker uit de coalitie? Of? Of…? Na het zoveelste overleg tussen fractie, commissieleden en bestuur blijft het voorlopig nog even gissen. “We hebben afgesproken 24 uur radiostilte te houden”, laat Peter Reenders weten. En ook het bestuur meldt geen details te willen geven.

Wat Reenders wel kwijt wil is dat het wederom “een prima overleg” was, maar daar blijft het bij. “We willen in alle rust bekijken wat het beste voor de stad is.” Eerder op de dag liet de fractievoorzitter weten dat de partij zich aan het oriënteren is op alle mogelijke opties. Daarbij is stoppen met de huidige coalitie in elk geval “niet de insteek”.

“Allerlei scenario’s passeren de revue en we komen nu bijna dagelijks bij elkaar. We willen een goed en weloverwogen besluit nemen.”

VVD
Een ander verhaal dat de ronde doet rond de partij is dat Reenders en Marcel Karhof zouden overstappen naar de VVD. Daar wil Reenders wel op reageren: “Ik weet niet waar dat nu weer vandaan komt, maar dat is echt grote onzin. Dat is en was niet aan de orde, ik blijf namelijk gewoon bij de Stadspartij.” En zelfs al zou hij de partij (moeten) verlaten, dan nog is de stap naar de VVD “erg onlogisch”.

Den Helder Actueel, 2 september 2015 – 22:41

Reacties:

Jan Mosk
2 september 2015 at 23:11
We gissen de uitslag al … maar ze houden het spannend

tanta sidonia
2 september 2015 at 23:17
spannend…….ach……niet meer……… als je voor de burger (Jan met de pet) gekozen hebt, blijf jij daar maar lekker bij!!!!! Hallalujah. No way out!!!!! If you are straight…

jonathan
2 september 2015 at 23:24
Mijn verwachting is toch dat het college zeer binnenkort in een extra raadsvergadering naar huis gestuurd wordt.

Kees Jan
2 september 2015 at 23:24
Reenders; “We willen in alle rust bekijken wat het beste voor de stad is.”
Dat is niet zo moeilijk Reenders, lever je zetel in bij de partij en vertrek!
.
De stadspartij moet hoe dan ook wethouders inleveren. 3 Wethouders voor een fractie van 6 leden is immers teveel. Misschien is het verstandig om ze gelijk allemaal te vervangen.
Dat de stadspartij 24 uur radiostilte wil kan wel eens betekenen dat er onder de 6 ook al onderlinge strijd is. De helft wil door in de huidige coalitie en de andere helft wil met VVD, CDA en D66 verder… Zou dit nogmaals een breuk gaan opleveren?

Jan Mosk
2 september 2015 at 23:36
Een (software-) versienummer wordt gebruikt om verschillende versies van elkaar te kunnen onderscheiden. We hebben nu Stadspartij en Stadspartij 2.0. Ben erg benieuwd naar de volgende versie-nummers.

http://denhelderactueel.nl/2015/09/even-radiostilte-bij-de-stadspartij/