Ronald Boutkan – Den Helder meest vervuilende gemeente in de regio + NH – Weinig miljonairs in Den Helder + Casper Duin – Meeste miljonairs in Hollands Kroon

Den Helder meest vervuilende gemeente in de regio

Den Helder – Van alle gemeenten van Nederland heeft Velsen de hoogste uitstoot van koolstofdioxide (CO2). Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) en het RIVM. Texel bungelt daarentegen juist onderaan de lijst. Den Helder is de meest vervuilende gemeente in de Noordkop.

Koolstofdioxide is een van de belangrijkste broeigassen. Het gas is een grote oorzaak van de klimaatverandering. Het is zelf niet direct ongezond voor mensen, het zit bijvoorbeeld ook in je glaasje prik, maar het is dus wel slecht voor het milieu.

De uitstoot in Den Helder is 1,2 kg per vierkante meter per jaar. Op Texel is dit slechts 0,2 en in Schagen 1,1. In Hollands Kroon ligt de uitstoot ook vrij laag, op 0,4. Meer naar het zuiden van de Noordkop scoren sommige gemeenten wel slechter dan Den Helder. Zo ligt de uitstoot in Alkmaar op 3,6 en in Heerhugowaard op 4,5.

Den Helder Actueel, 10 september 2018 – 10:20

Reacties:

RB
10 september 2018 at 11:47
en weten ze ook waarom?
zou wel makkelijk zijn om te weten en er dan weer iets aan te kunnen doen, maar het zal vast wel weer een smoesje zijn om de burgers weer hoger te kunnen belasten en het komt wel héél toevallig nu en dat weer om dat zonnepark er door te drukken……

Guido
10 september 2018 at 12:56
De Kooy, verkeer van/naar Texel en de haven zullen daar zeker aan bijdragen.

RB
10 september 2018 at 17:57
k denk dat het eerder de kap-gekte is in de stad, er is geen boom meer over 🙁

Pp
10 september 2018 at 13:02
Dat woord alleen meer .
Jammer dat dat gemeente auto langs rijd .
Maar uit stappen om zwerf vuil mee te nemen nee dat doe ik maar niet.
Kijk er wel na .
Rij gouw door.

F.Brand
10 september 2018 at 14:17
Ja die rij

dekameel
10 september 2018 at 14:08
De energie centrale op de nieuwe haven die de Marine van stroom voorziet heeft ook een hoog CO2 uitstoot

F.Brand
10 september 2018 at 14:24
De Energie centrale KWS geheten nabij steiger 24, voorziet de Marine schepen van Energie…zodat de schepen, die misschien nog wel een “uitstoot” hebben die dat dan niet de lucht inblazen… en de uitlaatgassen v/h KWS worden gezuiverd alvorens het de lucht ingaat..en bovendien gecontroleerd of het nog aan de eisen voldoet!

F.Brand
10 september 2018 at 14:42
De Energie centrale nabij st. 24… KWS geheten levert mede energie aan de Marine schepen, die energie wordt betrokken uit het landelijk elektriciteitsnet [ingekocht dus], het gaat om het “omvormen” v.d. frequentie van 50hz naar 60hz waar de schepen op draaien!! Alsmede staan er 3 diesels die pas ingezet worden als dat nodig is [dus als de vraag hoger is als inkooppunt] dit komt nog zelden voor…bovendien worden de uitlaatgassen gezuiverd en gaan schoon de lucht in!! En…. wordt de uitstoot gecontroleerd door de NEa

RB
10 september 2018 at 17:49
duidelijk uitleg, gewoon uit interesse, hoe wordt alles verwarmd op en rond de nieuwe haven, ik kan mij voorstellen dat ook dit een beste uitdaging is

Bodelo
10 september 2018 at 16:54
Zou er dan toch meer industrie in onze mooie stad zijn gevestigd dan dat een ieder altijd suggereert? 😉
Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat dit alleen maar van het TESO verkeer komt.

fdrk
10 september 2018 at 18:12
Denk alleen maar eens aan het vliegveld. Het vliegverkeer , strooit heel wat co 2 over ons neer Ook de schepen in de haven die met draaiende motoren aan de kade liggen dragen een aardig steentje.bij, en dan bedoel ik niet de schepen in het Marine gedeelte.

Roel Prins
10 september 2018 at 17:24
Schandalig en kwaadaardige bewering. De relatie tussen CO2 en het klimaat is NIET bewezen. Schandalig dit verhaal !!!!

Roel Prins
10 september 2018 at 17:26
Schandalig om NIET te vermelden welke zegeningen CO2 ons allen biedt !!!

RB
10 september 2018 at 17:50
één zegening is wel vermeld, de bubbels in je glaasje fris 😉

Walrus
10 september 2018 at 18:15
Het gaat om Velsen, koptekst is fout!!!

Ronald Boutkan
10 september 2018 at 18:24
Dat is het natuurlijk niet. Velsen is niet ‘onze regio’, dat is hooguit Alkmaar en noorderlijker (en dan is het nog een hele grote regio). In dit geval wordt de Noordkop (de vier gemeenten Texel, Den Helder, Schagen en Hollands Kroon) bedoeld. Zeg maar de regio die voor de gemiddelde inwoner nog te befietsen is 🙂

https://denhelderactueel.nl/2018/09/den-helder-meest-vervuilende-gemeente-in-de-regio/

Weinig miljonairs in Den Helder

Texel heeft met 3 procent het hoogste aandeel miljonairs van de Kop van Noord-Holland, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. Het eiland staat echter ver verwijderd van Laren, waar met 11 procent relatief gezien de meeste miljonairs in Nederland wonen.

In de Noordkop volgen na Texel achtereenvolgens Hollands Kroon (2,4 procent) en Schagen (2 procent). In Den Helder zijn naar verhouding met 0,5 procent het minste aantal huishoudens met een miljoen of meer. Het CBS neemt de waarde van het eigen huis en de hypotheekschuld niet mee.

Nederland kreeg er in 2016 6.000 miljonairshuishoudens bij, waarmee het totaal op 112.000 kwam. Nooit eerder hadden zoveel huishoudens in Nederland een vermogen van een miljoen of meer.

Ruim de helft van de miljonairs werkt als ondernemer, een derde van de huishoudens is al met pensioen. Van de werkenden is 20 procent actief in de landbouw, wat daarmee de grootste bedrijfstak is voor miljonairs. Ook advocaten en medisch specialisten hebben een flink aandeel.

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/231096/Texel-heeft-hoogste-aandeel-miljonairs-in-Noordkop

Den helder Actueel, 12 sep 18 – 08:55

https://denhelderactueel.nl/2018/09/weinig-miljonairs-in-den-helder/

Meeste miljonairs in Hollands Kroon

Hollands Kroon – De gemeente Hollands Kroon telt van alle Noordkop gemeenten in absolute aantallen nog steeds de meeste miljonairshuishoudens.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft berekend, dat in Hollands Kroon 2,4 procent van de huishoudens een miljoen euro of meer heeft. Dat komt neer op 484 huishoudens. Het CBS baseert zich daarbij op vermogenscijfers over de periode 2006 tot en met 2016. Een miljonairshuishouden heeft een vermogen van 1 miljoen euro of meer, waarbij de waarde van de eigen woning en de eventuele hypotheekschuld niet zijn meegeteld.
De gemeente Schagen telt met twee procent van de huishoudens in totaal 405 miljonairs(-gezinnen). Het aantal miljonairs in Den Helder behoort ook ditmaal tot de laagste van Nederland. In de marinestad zijn er naar schatting 133 miljonairshuishoudens, slechts 0,5 procent van het totale aantal huishoudens
De Noordkop gemeente met procentueel de meeste rijken in de Noordkop is Texel. Hier wonen volgens de cijfers van het CBS 189 miljonairs, drie procent van alle huishoudens

Noordhollands Dagblad, donderdag 13 september 2018

Reacties:

Anoniem zei
De meesten van de miljonairs zullen wel boeren zijn die rijk geworden zijn van alle subsidies die door het klootjesvolk opgebracht moeten worden.

http://www.stichting-jas.nl/2018/09/meeste-miljonairs-in-hollands-kroon.html?showComment=1536858162752

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=miljonair
https://robscholtemuseum.nl/ronald-den-boer-den-helder-telt-weinig-rijken/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image