Ronald Boutkan – Den Helder in top 5 tegenkamp

Den Helder – De meeste gemeenten in Nederland stemden woensdag tegen de associatieovereenkomst tussen de EU en Oekraïne. NH zette de tegenstemmende gemeenten uit de provincie Noord-Holland op een rijtje, van hoog naar laag. Den Helder staat daarin op de vijfde plek.

In slechts vier Noord-Hollandse gemeenten was het percentage tegenstemmers woensdag hoger dan in Den Helder, waar 72 procent nee zei. De top vijf wordt aangevoerd door Edam-Volendam, waar liefst 79,1 procent van de stemmers tegenstemde. De rest van de top vijf bestaat uit Purmerend (73,1), Zandvoort (73) en Oostzaan (72,8).

Onze buurgemeenten stemden iets positiever dan Den Helder: in Hollands Kroon was 68,5 % tegen, in Schagen 60 procent en op Texel ‘slechts’ 57 procent.

Den Helder Actueel, 7 april 2016 – 13:52

http://denhelderactueel.nl/2016/04/den-helder-in-top-5-tegenkamp/

Reacties:

Jonathan
7 april 2016 at 14:05
Een van de redenen is dat de inwoners van Den Helder heel erg ontevreden zijn over de coalitie van VVD D66 CDA PvdA en SPDH.Dat heeft er beslist mee te maken. Als je als burger geen inspraak hebt in de gemeentepolitiek is dit een goede manier om je ongenoegen te laten blijken.