Ronald Boutkan – Deel werkzaamheden Willemsoord naar De Kampanje

Den Helder – Hans Greveling, een van de bekendste gezichten op Willemsoord, is niet langer werkzaam op het terrein. In oktober kreeg hij te horen dat er per 1 januari geen werk meer voor hem was. “Volgens directeur Hans Broekmeulen kunnen de vrijwilligers mijn werk ook wel doen”, aldus Hans.

Hij werkte er zo’n 12,5 jaar en was eerst enkele jaren havenmeester. De laatste jaren was hij manusje van alles en vooral de grote drijvende kracht als het om evenementen ging. Greveling onderhield de contacten met organisaties, zorgde, dat het terrein op tijd gereed was, gold als aanspreekpunt en was desnoods 24 uur per dag bereikbaar en bereid aan het werk te gaan als dat nodig was. Alle organisatoren van evenementen, klein en groot, hadden met hem te maken. Als er iets geregeld moest worden, dan zorgde Greveling ervoor.

“In oktober, net voor een weekje vakantie, kreeg ik te horen, dat ik niet meer nodig was. Ik ben 66 en volgens de directeur is het tijd voor pensioen, terwijl iedereen tegenwoordig langer moet doorwerken en ik ook helemaal geen behoefte heb aan pensioen. Het was sowieso afgesproken, dat ik in elk geval tot en met september 2019 zou blijven, maar dat is nu dus veranderd. Er werd zelfs gemeld, dat ik vanaf 2019 toch best hetzelfde werk kon doen, maar dan als vrijwilliger… Het ging allemaal op een dusdanige manier, dat ik direct alle vakantiedagen en overuren heb opgenomen en sindsdien zit ik thuis, ik ben nu huisman.”

Pensioen

Volgens directeur Hans Broekmeulen is van ontslag geen sprake, maar is Greveling met pensioen. “Het is jammer te horen, dat Hans het zo opvat, op zijn verzoek hebben we zijn pensioen zelfs nog met vier maanden uitgesteld.” De directeur stelt, dat de technische begeleiding en organisatie van evenementen op het terrein voortaan wordt uitbesteed aan de schouwburg, “maar het voortraject doe ik zelf”.

Den Helder Actueel, 25 dec 18 – 08:00

Reacties:

e
25 december 2018 at 09:40
Volgens mij , mag een betaalde functie niet omgezet worden in vrijwilligers werk. Dit gaat ten koste van de werkgelegenheid. Andersom, mag wel . Vrijwiligerswerk mag wel omgezet worden in een vaste baan. Met het pensioen van Greveling , is een facature ontstaan, door die functie nu uit te gaan laten voeren door vrijwilligers, ontrek je die functie uit de arbeids markt.

eschotman
25 december 2018 at 09:43
Deel de mening van ‘e’ niet vaak maar hier maakt hij duidelijk wel een punt.

George
25 december 2018 at 09:59
Niemand is onmisbaar. En zo sukkelt Willemsoord (op de oude voet) voort.

Juul
25 december 2018 at 10:16
De schouwburg neemt het over en komt wel met de rekening.

Peter
25 december 2018 at 10:38
Zie het als een kostenbesparing in het personeelsbestand van WO. Dit geld gaat nu naar Kampanje voor te verrichten diensten aangaande evenementen die op het terrein van WO gaan plaatsvinden. “Het voortraject doe ik zelf”, zegt Broekmeulen om het één en ander uit de spotlights te houden zoals deze overheveling van werkzaamheden naar Kampanje tegen betaling. Greveling is hier absoluut de dupe van geworden, hij moet het veld ruime ten furore gaten dichten in de financiele huishouding van de Kampanje. Wederom een stroom gemeensschapsgeld richting Kramp-anje.

eschotman
25 december 2018 at 10:41
Vindt persoonlijk een zeer vreemde situatie dat nu bijna alles in handen wordt gegeven van de Schouwburg zoals in de laatste alinea van dit artikel is te lezen. Dat zou ook betekenen dat de Directeur van Willemsoord kan vertrekken want die is ook niet meer nodig maar dat betekend wel dat de Directeur van de Schouwburg het alleen recht krijgt over heel Willemsoord.

Andrea
25 december 2018 at 17:42
Ed Schotman, je vertegenwoordigd een politieke partij, zet je persoonlijke mening is om naar een politieke mening. Zorg eens dat binnen je partij actie wordt ondernomen tegen dit soort misstanden. Daar is de stadspartij voor opgericht. Maar sinds de komst van Pieter Kos, is de stadspartij weggezakt als het mee stemmend sloofje van het college van Burgemeester en Wethouders.

Henk van Kuijk
25 december 2018 at 13:48
Het is wel een komisch theaterspel: De wethouder van cultuur, grootaandeelhouder van Willemsoord, vraagt aan dhr Broekmeulen of de huur van 60.000 per maand van de Schouwburg verlaagd kan worden. Nee, zegt hij, en vervolgens verlaagt hij de huur indirect door zijn eigen beheerder eruit te gooien en het werk betaald te geven aan de Schouwburg. Het bekende spelletje financiële theateracrobatiek van de Gemeente. En van de Schouwburg, die trouwens ook de Seniorenmiddag veel te veel laat betalen. 23 Euro extra voor elke serveerster…..

juttertje 51
25 december 2018 at 16:12
daar had ik al voor gewaarschuwd de kampanje een gesubsidieerde concurrent voor tal van bedrijven dat word nog leuk gebouw 66 komt nu ook onder hun te vallen bij deze alle organisaties die iets op dit terrein willen organiseren lopen bij deze tegen deze club aan en gaan de volle pond betalen en de schouwburg bepaald wie en welke bedrijven er op dit terrein hun diensten mogen leveren en neem van mij aan dat dit geen helderse bedrijven zijn dat hebben we kunnen zien met het feest tien jaar stads hart alleen maar leveranciers van buiten den helder wat corrupt zooitje

Jan Modaal
25 december 2018 at 16:42
Door de werkzaamheden van Hans Greveling aan de schouwburg uit te besteden gaat de hele zaak uit het lood.
Er is geen controle meer door een onafhankelijke partij op welke activiteit dan ook.
De subsidie parasiet Kampanje vreet zo al het werk op dat niet gesubsidieerde ondernemers ook kunnen uitvoeren.
En die kunnen dat vaak tegen een scherpere prijs aanbieden met minstens dezelfde kwaliteit.
En als ze het dan zelf toch even niet aan kunnen huurt “ onze schouwburg “ wel een bedrijf van buiten Den Helder in.
Broemeulen voert ze nog even extra bij door ze het werk van Hans Greveling toe te stoppen.
Zelf kan hij het niet, daar had hij de andere Hans voor in dienst.
Het is een trieste ontwikkeling die alleen het “wij” gevoel bij een paar figuren binnen het old boys netwerk stimuleert.
De rest gaat de omzet steeds vaker buiten de stad zoeken.

Henk van Kuijk
26 december 2018 at 15:00
Inderdaad, Jan, er moet een Raad van Bestuur voor de Schouwburg komen die dit soort ongewenste vermenging van taken en werk tegenhoudt. Een bedrijf dat aan een huurder werk geeft. En dat werk bij zichzelf weghaalt. Verder moet ook die huur van 60 mille omlaag, die is nooit op te brengen, vandaar deze rare sprongen. En mede daarom vraagt de Schouwburg aan de Seniorenmiddag een buitensporige professionele huur voor de grote zaal (was nooit zo), terwijl iedereen gratis werkt en optreedt.

Andrea
26 december 2018 at 17:26
Henk van Kuijk er is een raad van toezicht. Echter ook daar kun je meteen vraagtekens bij zetten hoe zij aan de functies zijn gekomen. In Den Helder hoor je namelijk bij de club om in aanmerking te komen voor z’n baantje.
De Raad van Toezicht Kampanje;
– De heer Ruud Ramaekers (voorzitter)
Hij was bestuurslid van Sail 2017, zat als redactielid bij Den Helder Kust de Zee. Een directe collega in beide besturen en bij de marine van Kees Turnhout, echtgenoot van ex wethouder Wiltrude Turnhout van der Bosch (CDA).
– De heer Kees den Ouden
Zat in de raad van commissarissen Rabobank Kop van Noord Holland, gelijktijdig met VVD ex-wethouder Bob Haitsma. Ook via zijn functie op Texel Airport is hij direct te linken aan Den Helder Airport welke weer sponsor is van de Kampanje.
– Mevrouw Jolanda Verhoeks
Geen directe relatie kunnen vinden met gemeente Den Helder. Was werkzaam bij Hollands Kroon als financieel controller, dus contacten met gemeente Den Helder is niet uitgesloten
– Mevrouw Ilja Zwollo
Ze was als juridisch planologisch medewerker van gemeente Den Helder mede betrokken bij de verplaatsing van de kampanje naar Willemsoord.Als juridisch planologisch medewerker moest zij de juridische procedures omtrent deze verplaatsing te monitoren. In de tijd dat deze mevrouw als ambtenaar betrokken was, werkte zij oa voor inmiddels ex-wethouder Wiltrude Turnhout van de Bosch (meerder colleges) die mede verantwoordelijk was voor de verplaatsing van de schouwburg.

Henk van Kuijk
26 december 2018 at 21:18
Goede informatie, Andrea. Het zal dus zeker onafhankelijk moeten, zonder verstrengeling van belangen.

Peter
27 december 2018 at 12:46
Blijft voorlopig nog wel zo Henk. Dochterlief doet de programmering ook nog eens. Het is een kliek waartegen je op moet boksen en heeft ook nog eens de steun in de rug van het College, Rabo enz.

eschotman
25 december 2018 at 16:56
Er zijn in Den Helder best wel personen te vinden die de baan van de Directeur Hans Broekmeulen willen innemen als vrijwilliger. Als er dan toch bezuinigd moet worden lijkt mij dit geen probleem en zou eindelijk Willemsoord weer in de zwarte cijfers belanden want veel betekend heeft hij niet in al die jaren voor deze enclave c.q. B.V. Het is harde kritiek maar ik meen het wel als Burger van Den Helder.

juttertje 51
25 december 2018 at 22:56
ed de man gaat volgend jaar ook met pensioen dus zijn functie zal ook wel naar de schouwburg

Andrea
25 december 2018 at 17:36
Een echte een kerstgroet vanuit gemeente Den Helder; “Iedereen is vervangbaar behalve wijzelf!”
Willemsoord is 100 % van Gemeente Den Helder, dus ook voor 100% verantwoordelijk voor de daden van Hans Broekmeulen.
Het is meer dan een grof schandaal om iemand die in dienst is van een bedrijf te ontslaan en terug te vragen op de zelfde functie als vrijwilliger. Een op staande voet ontslag van Hans Broekmeulen kan dan ook niet uitblijven. (Tenminste bij een gemeente die niet tot op het bot corrupt is.En niet van vriendjespolitiek aan mekaar vast zit)
Laten we meteen alle Bestuurders en Ambtenaren van gemeente Den Helder ontslaan en ze als vrijwilliger terug laten komen. Dan weten we zeker dat er alleen mensen blijven zitten met hart voor onze stad.
De kampanje moet kosten wat kost gered worden. Immers zijn de persoonlijke belangen van een aantal politieke partijen veel te groot. Er leven er meerdere politieke families van het salaris van een aantal medewerkers en bestuurders.
Wanneer komt er een einde aan de corruptie van Den Helder… Het verbaasd mij nog steeds dat er in Den Helder geen gele hesjes zijn opgestaan om tegen de corruptie te vechten. Je zou toch denken dat sommige VVD-ers en CDA-ers er ook wel genoeg van moeten hebben.
Misschien dat er iemand een goede onderzoeksjournalist kent die de politieke banden en het Helderse bedrijfsleven is goed onder de loep kan nemen. En gewoon open en bloot de misstanden op tafel legt.
Misschien dat meneer Greveling na wat hem is overkomen ook wel uit de school wil klappen. Het zou goed zijn als alle bagger eens op tafel komt te liggen.

Monique_K
25 december 2018 at 17:46
Dat grove schandaal is toch niet voor het eerst? Stadsreiniging en het werk in de groenvoorziening waren vroeger ook betaalde banen, nu zijn het zover ik weet allemaal uitkeringsgerechtigden die een paar uur moeten werken als tegenprestatie voor de uitkering, in het kader van ‘participeren’. Uiteraard geen volle werkweek, en niet langer dan een paar maanden, want anders zouden er rechten aan kunnen worden ontleend, zoals parttime of fulltime betaald werk.

Andrea
25 december 2018 at 17:57
Je mag best wat terug doen voor je uitkering. Op zich niets mis mee.
Stadsreiniging is uitbesteed aan een commercieel bedrijf en daarbij ook een deel van de groenvoorziening. Dat zijn dus betaalde banen.
Ook ik ken de voorbeelden in de zorg die van betaalde baan naar een vrijwilligers zijn doorgeschoven.
Het gaat mij nu om de corruptie en zelfverrijking van onze bestuurders, vrienden en familie. Wat gefaciliteerd wordt vanuit de gemeente, Willemsoord, Port of Den Helder, Zeestad en andere bedrijven waarvan de gemeente aandeelhouder is. Of dat mensen vanuit de politieke partijen er de dienst uitmaken zoals oa de Kampanje.

ED
26 december 2018 at 09:45
Monique_K, alhoewel het over iets anders gaat dan de inhoud van bovenstaand artikel, wil ik toch graag op uw inbreng reageren. Een organisatie zoals bijvoorbeeld het vrijwillig landschapsbeheer aan de Texelstroomlaan heeft een groot aandeel in het groen onderhoud in Den Helder. De mensen die u in uw laatste zin bedoelt, zijn waarschijnlijk de mensen die hun taakstraf uitdienen. Hier heeft deze organisatie een grote inbreng in gepakt. Daarbij heeft ze een taak voor mensen met GGZ problematiek. Dit gebeurt onder leiding van vaste medewerkers. Daarnaast heb je het Noorderkwartier. Voor zover ik weet zijn dit allemaal betaalde banen (32-uurs contracten omdat ze in de winter een dag minder werken (i.v.m. minder werk in het koude seizoen)). Dit is over het algemeen “beschut” werk. Mensen die door een beperking anders moeilijk in staat zijn om werk te behouden. Hoe het bij Hortus Overzee (voormalig Oranjerie) werkt, is mij wat minder duidelijk. Deze organisatie verzorgt o.a. het onderhoud van het Timorpark. Wellicht dat iemand anders hier inzage in kan geven.

rc licht
27 december 2018 at 17:41
Als alle vrijwilligers nu eens een geel hesje aantrekken en staken voor 1 week ligt heel Holland plat.Persoonlijk vindt ik het niet normaal dat vrijwilligers worden ingezet voor een baan en zodoende de werkgelegenheid verkleinen .ik heb zelf geruime tijd vrijwilligerswerk gedaan bij oa WVL en Hortus Overzee en de werkdruk is gelijk aan een betaalde baan .

Kraap
25 december 2018 at 21:12
Ik heb wel eens te maken gehad met de zo genoemde havenmeester, communiceren was toen niet zijn sterkte punt. Dus ben ook niet verbaasd dat het vrijwillige pensioen niet aankomt bij hem.

Ria
26 december 2018 at 15:37
Beste Kraap, ik heb hetzelfde ervaren met deze havenmeester een botte onaardige man.

George
26 december 2018 at 16:40
Het doet mij deugd dat (helaas) meerdere mensen dat hebben ervaren.
Lag het dus niet aan mij persoonlijk

suppy
26 december 2018 at 10:24
hij heeft jaren een betaalde baan tegen gehouden , al 15 jaar een FLO uitkering, dus hier had een ander kunnen werken. wat is hij zielig he

Rasjutter
26 december 2018 at 14:52
Directeur Hans Broekmeulen zo snel mogelijk naar huis sturen, die man heeft al zoveel geld gekost en je hebt er nog steeds niets voor terug.

https://denhelderactueel.nl/2018/12/deel-werkzaamheden-willemsoord-naar-de-kampanje/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hans+Broekmeulen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kampanje