Ronald Boutkan – College draait gratis parkeren nu al ‘deels’ terug

Den Helder – Het pas onlangs (1 december) ingevoerde gratis parkeren in de binnenstad wordt binnenkort alweer gedeeltelijk teruggedraaid. Dat heeft wethouder Odd Wagner maandagavond gemeld. Het college komt hiermee terug op de eigen belofte dat pas na een eerste evaluatie in maart gekeken wordt naar de voorlopige resultaten van de invoering van gratis parkeren.

Het gratis parkeren zou in elk geval tot en met het derde kwartaal van 2018 stand houden en daar wordt nog niet direct iets in veranderd, maar een aantal terreinen waar nu volledig gratis parkeren geldt, wordt straks een blauwe zone. Daarmee is het gratis parkeren in duur beperkt. Volgens Wagner gaat het onder meer om het Bernhardplein.

“Tijdens de collegevergadering van 10 januari neemt het college een besluit tot het invoeren van meer blauwe zones in de binnenstad”, aldus Wagner. Aangezien het college dit eigenhandig mag beslissen, heeft de gemeenteraad er verder geen zeggenschap over. De burgers wel, want het besluit dient wel formeel zes weken ter inzage te worden gelegd. In die periode kunnen mensen reageren op het voorgenomen besluit. “Dus ergens half tot eind februari 2017 wordt het dan effectief”, vertelt de wethouder. De reden voor de snelle aanpassing van het gratis parkeren is de berichten recent dat het al in de drukke decembermaand, waarin extra veel mensen de stad in gaan voor Sint- en kerstinkopen, snel vol staat op sommige terreinen.

Den Helder Actueel, 13 december 2016 – 00:01

Reacties:

jantje123
13 december 2016 at 07:42
Tja, wat is de beste oplossing. Kan me heel goed voorstellen dat de mensen die een parkeervergunning hadden niet blij zijn met het gratis parkeren. Die kunnen hun auto niet meer kwijt en zijn terug bij af. Misschien zijn blauwe zone’s wel de oplossing. En de bewoners een vergunning. Vraag me alleen af van wie nu al die auto’s zijn die de plaatsen bezet houden. Van de winkeliers zelf lees ik hier en daar. Maar waar parkeerden die voorheen dan? Of komen ze nu ineens allemaal met de auto ipv op de fiets?

Wausman
13 december 2016 at 07:42
Heel goed, op het breewaterplein mag het van mij geheel terug gedraaid worden want er staat toch meerendeels alleen maar winkelpersoneel geparkeerd. Als bewoner heb ik er erg veel last van dat je niet eens in de buurt van je eigen huis kan parkeren.

Fred
13 december 2016 at 07:45
Die blauwe zone’s zijn er altijd al geweest. Daar was het al drie uur gratis parkeren. Het enige wat ze dus nu doen , is het aantal blauwe zone;s uitbreiden.

scherpe ogen en oren
13 december 2016 at 08:26
Ben heel benieuwd hoe de Stadspartij dit gaat uitleggen naar haar kiezers! Ik heb het al eerder aangegeven dat zij een kiezersbelofte niet gaan waarmaken. Het ergste vind ik nog dat vz Robert Klein na de raadsvergadering uit zijn stoel sprong om de aanwezige ondernemers er op te wijzen dat de Stadspartij dit toch maar goed geregeld had! ONDERNEMERS JULLIE ZIJN BLIJ GEMAAKT MET EEN DOOIE MUS!!!!!!!!

Fred
13 december 2016 at 08:57
Ligt er helemaal aan, wat !! de stadspartij goed geregeld had voor de winkeliers. Bedoelde Klein gratis parkeren voor de klanten ? of een Gratis parkeerplaats voor de winkelier die deze, de gehele dag bezet houd.

Peter Reenders
13 december 2016 at 20:25
Beste Scherpe ogen en oren. Wie je ook mag zijn.
De Stadspartij Den Helder heeft beloofd dat er gratis parkeren wordt ingevoerd. Dat is iets anders als vrijparkeren zo als het nu is. Zoals u weet, is het gratisperkeren per 1 december ingevoerd. Wel zul je het parkeren moeten reguleren. Dat kun je doen door betaaldparkeren zoals het tot nu toe was of door blauwe zones. Het is dus gratis parkeren met regulering door blauwe zones. Dat is niet nieuw dat hebben wij altijd gezegd en heeft ook in de motie van ons gestaan. Scherpe ogen en oren er is dus gewoon gratis parkeren en dat wordt niet terug gedraaid zoals in de kop van dit artikel wordt gesuggereerd. Wij houden ons aan onze verkiezingsbelofte.
Peter Reenders fractievoorzitter Stadspartij Den Helder

Fred
13 december 2016 at 20:49
Sta je na de drie uur blauwe zone, dan toch nog gratis zoals de stadspartij belooft of heb ik dan een papiertje onder mijn ruitenwisser? En kan ik die dan bij de stadspartij …….

Judge X
13 december 2016 at 23:56
Gratis parkeren met een tijdsbeperking Peter Reenders wie je ook mag zijn,lijkt mij niet verkeert; goed op het horloge blijven kijken dus.
En denk om de spelregels!

Roel Prins
14 december 2016 at 02:13
Peter, dit is een zeldzaam onzinnig excuus.

scherpe ogen en oren
15 december 2016 at 22:26
beste meneer Reenders, er is dus gratis parkeren? Fijn kan ik vanaf de Texelse boot mijn auto gewoon de hele dag laten staan of bedoeld u dat niet en krijg ik gewoon een bekeuring. Ik denk dat u het idee heeft dat uw kiezers dom zijn en hier intrappen. gratis is gratis zonder tijdsdruk meneer Reenders. Maar u krijgt van mij een gratis stem bij de volgende verkiezing.Dat beloof ik en is een breekpunt maar deze stem geld alleen wel voor 3 dagen daarna gaat u mij betalen of moet u weg! DEAL!!!!!!

loe
13 december 2016 at 08:56
Wat een gek excuus. Als het dan gaat om de kerstinkopen ed, zou het dus kunnen gaan om een tijdelijke maatregel. En niet per direct maar alles. Bizar. In plaats van dat het college eens blij is met de mensen die uberhaupt nog de mogelijkheid zien hier de stad in te gaan (tussen de 20 kappers, telefoonzaken en doner kebab tenten), ondernemers die harder weglopen dan dat ze komen, gaan “we” gewoon weer mensen wegjagen. Ik zeg prima beleid dat 3 uur parkeren op het bernhardplein bijvoorbeeld. In de sluisdijk garage ben je uberhaupt niemand tot last. Ik snap dat het voor de omliggende omgeving vervelend kan zijn, daar moet wel eens naar gekeken worden.Dan vooral ook eens naar de veiligheid van waar die plekken gemaakt gaan worden ( en dus niet zoals op de ruygweg naast een verbodsbord midden op de weg parkeren) Aan de andere kant.. moet je maar niet pal in het centrum gaan wonen, je weet dat het daar druk kan zijn. Winkeliers hebben niet zozeer een keuze, bewoners wel. En als het de winkeliers zijn, zijn ze om half 6 – 6 uur ook weer weg. Prima dus, aangezien je normaliter gewoon ook tot 5 uur werkt en dan nog naar huis moet (ervan uitgaande dat als je in de directe omgeving woont je gewoon de fiets pakt). Ik ben erg benieuwd wanneer bekend gesteld gaat worden dat alles ter inzage ligt, en waar “wij” dan onze mening kunnen geven, want dat mis ik nog even in het stukje.

wkloosterhuis
13 december 2016 at 12:46
wanbestuur…………dit excuus kan door de toilet……

Simon.H
13 december 2016 at 09:09
Die stadspartij zijn verkapte vvders met hun vvd wethouder wagner laat ze hun naam maar veranderen

Peter
13 december 2016 at 09:38
Parkeerterreinen vrij houden en de woonwijken blauwe zone’s en voor bewoners een vergunning voor de eigen omgeving

Ik wordt hier gek van
13 december 2016 at 11:19
In de straten om de stad heen gewoon alleen voor vergunning houden en idd de blauwe zone gewoon lekker terug veel beter

Ferry
13 december 2016 at 11:45
Het is in mijn ogen een goede maatregel om het parkeren in duur in te perken.
Op een doordeweekse dag staat heel het Bernhardplein vol met auto’s maar in de binnenstad is geen kip te vinden. Begrijpelijk, want dit zijn grotendeels auto’s van Texelaars die op het “vaste land” werken, hun auto gratis parkeren en op de trein stappen. Het gratis parkeren schiet zijn doel dus voorbij.
Gemiddeld blijven mensen echt niet langer dan drie uur aaneen in het stadscentrum om te winkelen. Als dat wel het geval is zul je gewoon even terug moeten lopen naar je auto.

Hotmail 2
13 december 2016 at 12:38
Dit word dan nu autootje en schijf draaien.

Helderse kraai
13 december 2016 at 12:55
Ik vind het niet zo slecht bedacht, zo parkeren alleen winkelbezoekers op bv Bernhardplein gratis wat de winkeliers graag zien. Alleen waar zetten de winkeliers hun auto nu neer? Precies waar ze al stonden voor het gratis parkeren, in de wijken er omheen maar de mensen die niet wilden betalen voor een winkelbezoekje niet meer. Alles vergeleken met hiervoor zouden er dus in de wijken om de stad net even minder mensen een gratis plekje (in de woonwijken) zoeken lijkt mij.
Of verwacht men dat 3 uur gratis parkeren niet voldoende is? Volgens mij is men in ca 3 uur echt wel uitgewinkeld in ons relatief kleine centrum.

Judge X
13 december 2016 at 14:27
Ach ….,op deze manier is het misschien mogelijk om de zaak fijn te tunen,zodat op termijn iedereen tevreden is.
Dat ‘even vrij parkeren instellen’ zo niet werkt,hadden de meeste mensen van tevoren al bedacht.
Ik neem aan dat we binnen een half jaar weten,of het voor alle belanghebbenden wel of niet werkbaar functioneert.

strandloper
14 december 2016 at 00:52
Beste Peter Reenders. Wie je ook mag zijn.
Gratis parkeren is gratis parkeren en vrij parkeren is ook gratis parkeren. Het is uw speerpunt bij de verkiezingen van 2014. Gratis parkeren! In uw programma wordt ook gesproken over blauwe zones, echter dat is niet hetzelfde als uw speerpunt. Misleiding derhalve. Uw speerpunt diende te zijn “Gratis parkeren met beperking”. U heeft gratis parkeren beloofd en in uw programma heeft gratis parkeren met beperking beloofd. Uw beloften zijn niets waard.
Parkeren in een blauwe zone is helemaal niet gratis. Als ik iets langer geparkeerd sta dan mijn schijfje aangeeft, krijg ik een dikke bon.
Er moet volgens u wel gereguleerd worden bij het parkeren. Wat nu reguleren? Gratis is gratis. Bovendien blijkt het zogenaamde gratis parkeren alleen ten behoeve van winkeliers in de binnenstad. Daar heeft de gemiddelde kiezers nooit aan gedacht. Dat staat ook helemaal niet in uw programma.
Een winkel in de binnenstad kent nu eenmaal zijn beperkingen. Niet voor niets zijn de grote zaken naar ruime locaties gegaan. Een winkel in de binnenstad is niet meer van deze tijd. Als je dat toch wil dan kost het wat voor de winkelier maar ook voor de klant.

qrap88
14 december 2016 at 01:38
ik zie handel in een blauwe zone kaart die zich zelf elk uur automatisch versteld zodat je de hele dag kan blijven staan

Fred
14 december 2016 at 08:10
Die zijn er al . Een blauwe parkeerschijf met een electro motertje achter de schijf. Daar waren ze snel achter . Die dingen zijn snel verboden.

Judge X
14 december 2016 at 11:55
En het resultaat was denk ik direct een vette bon,want je hebt waarschijnlijk geen minuut nodig,om te constateren dat de schijf automatisch draait.

Skriks
14 december 2016 at 11:21
Ja, en toen kon ik plots na vele jaren tot volle tevredenheid goedkoop parkeren in het centrum van Den Helder mijn auto niet meer kwijt…
Vrij parkeren als maatregel tegen ´de leegloop´ die op gang kwam door eenvormigheid, gebrek aan vernieuwingsdrift, impasse in bestuur en eerlijk is eerlijk, internetbestellingen natuurlijk.
Ooit was ik tegen rekeningrijden en wegenbelasting betalen per kilometer..
Mogen we alstublieft weer parkeergeld betalen,..alstublieft?

http://denhelderactueel.nl/2016/12/college-draait-gratis-parkeren-nu-al-deels-terug/