Ronald Boutkan – Coalitiegenoten Stadspartij per sms aan de kant gezet

Den Helder – De Stadspartij heeft haar coalitiegenoten per sms aan de kant gezet. “We hebben net een sms’je gehad dat de Stadspartij niet doorgaat met de coalitie. Tot zojuist gingen we er vanuit dat we met zestien raadsleden nog steeds een coalitie vormden en dat alleen de Stadspartij orde op zaken moest stellen”, aldus Tjitske Biersteker van de ChristenUnie.

“Dit is echt onverwacht, valt rauw op mijn dak. We moeten nu eerst maar overleggen met de overige coalitiegenoten. Het is nog te vers en te vroeg om er zelfs maar een mening over te hebben.” Het overleg tussen CU, GroenLinks, Vrije Socialisten, Behoorlijk Bestuur en de fractie Vermooten vindt nog vanmiddag plaats.

“Uitermate onbevredigend”, zegt Michiel Wouters van Behoorlijk Bestuur. “Het is volledig zonder overleg gegaan, uitermate betreurenswaardig en zeer slecht voor Den Helder. Zo vlak voor de begrotingsbehandeling is de stad weer volledig stuurloos.” Dat de coalitie instabiel zou zijn wordt door Wouters bestreden. “Het meest instabiele is hoe de Stadspartij omgaat met zijn fractieleden.” De stap van de Stadspartij komt voor de coalitiegenoten als donderslag bij heldere hemel. “We hebben meermalen aan Reenders gevraagd of hij in gesprek was met andere partijen en dan was het antwoord steeds nee”, aldus Wouters. Is lijmen nog mogelijk? “Zeg nooit nooit, maar het wordt wel moeizaam op deze manier.”

De oude coalitie komt zoals gemeld nog vandaag bijeen om te kijken wat te doen. “Wij kunnen natuurlijk ook in gesprek met andere partijen.”

Den Helder Actueel, 3 september 2015 – 15:01

Reacties:

Govert
3 september 2015 at 15:05
Ik neem aan dat het huidige college per direct de functies ter beschikking stelt?

Dick Berts
3 september 2015 at 15:17
Tjitske en Michiel zijn twee uiterst fatsoenlijke fractievoorzitters. Een bloedschande dat ze door de Stadspartij bende via een sms aan de kant worden gezet.

Nico
3 september 2015 at 15:25
Ik had altijd de indruk dat de stadspartij zich in wilde zetten voor de stad en een nieuwe start wilde maken. Nu blijkt dat het een rookscherm was. Toch terug naar de oude politiek. Zelfs de coalitiepartners durft men niet onder ogen te komen. Deze worden per SMS afgeserveerd. Niet direct de schoonheidsprijs. Veel leden van de stadspartij zullen nu in dubio zijn. Lid blijven of deze zwalkende, leden niet vol aanziende, partij de rug toekeren. Het is n.m.m. hard nodig eens de leden te raadplegen. Ook dit wordt waarschijnlijk genegeerd. Men is bang voor de leden, bang voor het feit dat zij nu gaan kiezen voor de ploeg van Carlo Assorgia en hen onder de naam stadspartij door laten gaan. Openheid is een kunst, een kunst die je moet beheersen, iets wat de huidige partijleiding ontbeert. Den Helder maak je op voor een nieuw stadhuis en smijten met belastinggeld. De gevestigde partijen zijn al bezig de begroting aan te passen en uit te geven.

Roel Prins
3 september 2015 at 15:35
Fundamentele fout om met de Stadspartij een coalitie aan te gaan. Was voor mij reden om te vertrekken van mijn geesteskind Behoorlijk Bestuur. Er zijn momenten waarop gelijk krijgen een droevige zaak is. Dit is zo’n moment. Wouters (en Biersteker) hadden beter moeten en kunnen weten.

Ziener
3 september 2015 at 15:39
Per sms aan de kant gezet.
Het verbindend vermogen van de fractievoorzitter van de stadspartij, door de raad geroemd, geprezen en beloond met de eervolle titel raadslid van het jaar, is wederom tot ongekende hoogte gestegen. Een voorbeeld voor een ieder in de politiek en daarbuiten. Hulde voor de voorzitter die zich graag bij de hand liet pakken door zijn leermeester en zich naar het verlossende stabiele licht liet leiden.
Wel nog even een sms’je sturen hoor.

Henk
3 september 2015 at 15:41
Zoiets doe je niet per SMS maar recht in het gezicht, wat willen ze nu?

D.A.
3 september 2015 at 15:48
Waarschijnlijk de deportaties van de Helderse kiezers, die hadden gestemt. Of gaat dat tegenwoordig anders ?

fred
3 september 2015 at 15:48
Laat dit nu alsjeblieft het einde zijn van die stadspartij die van de helderse politiek de laatste jaren een speeltuin heeft gemaakt.
Als er nog helderdenkende mensen in deze stadspartij zijn zullen die nu ook moeten opstappen want dit is pure zelfmoord voor deze partij en das voor Den Helder maar goed ook!!
Politiek bedrijven als een amateur en alleen op zetels rusten die het gevolg zijn van puur kiezersbedrog , stadspartij stond toch voor de burger en stabiliteit??!!

jonathan
3 september 2015 at 15:49
Hebben de overgebleven 4 wethouders ook al een SMS gehad dat ze op kunnen stappen?

Rasjutter
3 september 2015 at 16:14
De Stadspartij speelt zijn eigen ‘Passion”

Kees Jan
3 september 2015 at 16:18
Alle boze leden van de stadspartij moeten wachten met opzeggen van hun lidmaatschap tot na de ledenvergadering! En dan Reenders en zijn matrozen regelrecht het Marsdiep in sturen!
.
Hoe respectloos ben je als je een sms stuurt om de coalitie te laten vallen. De breuk van de stadspartij is alleen gedaan om de schuld in iemand anders zijn/haar schoenen te schuiven. Reenders heeft de gehele zomer besteed aan de val van deze coalitie.
.
Communiceren kan Reenders in ieder geval niet. Er zou toch geen enkele partij meer met deze partij willen samenwerken? Als hij straks met VVD, D66 en CDA in een coalitie zit laat hij deze rustig vallen via een twitterberichtje.

RUNDU
3 september 2015 at 17:29
inderdaad nog niks opzeggen en dan met pek en veren naar de vergadering om reenders en co uit de partij en stad te verjagen wat een walgelijk persoontje is de aanstaande wethouder van de nieuwe coalitie
Reply

Monique_K
3 september 2015 at 20:48
Wanneer komen de leden van de Stadspartij bij elkaar om te stemmen over Reenders die met deze actie zowat de hele partij buiten spel aan het zetten is?

http://denhelderactueel.nl/2015/09/coalitiegenoten-stadspartij-per-sms-aan-de-kant-gezet/