Ronald Boutkan – Brandpunt

Ook zo genoten van Brandpunt? Wat een sterk staaltje onderzoeksjournalistiek was dat toch weer. Na een paar gesprekken met mensen die weinig tot niets met het bestuur van de stad te maken hebben of met mensen die om hen moverende reden ‘boos’ zijn op de bestuurders, werd een ‘profiel’ geschetst van de miserabele bestuurscultuur in onze stad. En verhip, daar hadden we de vertrokken wethouder weer, die sinds zijn ontslag niet meer met de lokale media sprak.

Loes leidt rond, toont het verloederde stationsgebied en zegt dan “het ziet er toch niet uit”. Nee, er was een mooi gebied met prachtig stadhuis gepland, maar daar was Loes tegen… En dat gebouw dat er niet uitziet, ik neem aan dat ze het postkantoor bedoelt, moet van haar juist blijven staan. Tja, gelukkig is alles wat niet deugt de schuld van onze bestuurders, burgemeester Koen Schuiling voorop. Want we klagen dan wel dat we teveel burgemeesters verbruiken hier, maar deze moet nog wel weg hoor, en snel!

Aangezien er dus geen echt actuele aanleiding voor een item was, maar Brandpunt blijkbaar de zendtijd al had ingedeeld, werden er nog maar een aantal oude koeien uit de sloot gehaald. Prima, diervriendelijk als we hier zijn heeft niemand daar moeite mee. Nou ja, niemand, op Twitter waren er toch nog heel wat mensen (van buiten) die direct een mening en de waarheid in pacht hadden en twitterden dat het een schande was wat er daar in dat verre Den Helder allemaal gebeurt. Ach ja, ik vraag me voorzichtig af wanneer ik me zo boos kon maken over iets in Winschoten, Emmeloord, Tilburg of Hengelo? Nooit dus, maar dat is mijn gebrek.

Ter voorbereiding op de uitzending begon opeens de weldoordachte actie om maar zoveel mogelijk positieve dingen over Den Helder te twitteren en dan uiteraard niet vergeten om hashtag Brandpunt te gebruiken. Zodat het bijna trending topic werd en dan had heel Nederland opeens nieuwsgierig geworden. Zou ongetwijfeld veel extra kijkers hebben opgeleverd voor het programma. Gelukkig is het trending net niet gelukt, anders hadden nog meer mensen, met dank aan Den Helder zelf, het lulverhaal over Den Helder als waarheid tot zich kunnen nemen. Maar ja, dat we in Den Helder slim zijn, dat zullen ze ons wel niet snel verwijten.

Den Helder Actueel, 24 juni 2015

Reacties:

henk
24 juni 2015 at 06:34
We zijn weer ” positief” naar buiten gekomen. Heeft het bestuur deze reactie niet aan zijn eigen te wijten?? Waar rook is, is vuur.
Enige tijd geleden stond hier toch een stukje over het waaien van een frisse wind……weinig van gemerkt tot nu toe,

rob
24 juni 2015 at 07:05
Het is toch ook een bestuurlijke puinhoop, doe nou niet of alles zo gezond is.

flipfluitketel
24 juni 2015 at 09:31
Wat mij dan weer opvalt is dat de berichtgeving alleen over het postkantoor en station locatie ging. En terloops de oud wethouder G Visser mocht vertellen dat zijn vertrek eigenlijk komt doordat hij de Hr Scholte wou helpen. Zou het verzoek aan Brandpunt van de Hr Scholte zijn gekomen ??

Ed
24 juni 2015 at 10:30
Ze waren helaas vergeten te melden wat deze meneer allemaal in Pijnacker heeft geflikt: http://www.telstar-online.nl/lees/26560/geurt-visser-achter-telstar-offline-
Rita Verdonk heeft ook nare ervaringen met dit heerschap: http://nos.nl/artikel/163506-afdeling-pijnacker-breekt-met-ton.html
Deze man had nooit een rol als wethouder mogen vervullen. Wat je B&W in Den Helder kwalijk kan nemen is dat ze niet eerder even zijn sporen hebben nagetrokken. Dan hadden ze direct al kunnen zien dat deze heer (met zijn mooie woorden op TV, de vermeende onschuld) niet te vertrouwen is. Dom dom dom. Jammer dat deze man zoveel zendtijd heeft gekregen om zijn leugens te kunnen verspreiden.

Danny
24 juni 2015 at 10:38
Ik kan dhr. Boutkan zijn nogal “neutrale” reactie goed begrijpen… vanwege zijn bestuurlijke rol binnen LOS-radio is het belangrijk om met stroop te blijven smeren. Het gemeenteraad tegen je keren bereik je niks mee. Al dan niet met stroop smeren… gemeenteraad Den Helder is een stelletje debielen bij elkaar die een ander niks gunnen! Nu alleen nog een tunnel naar Texel en dan wordt Den Helder een spookstad. Het merendeel aan eigen inwoners spreekt negatief over Den Helder (muv Doggershoek en Nieuweweg, die mensen zijn al snel tevreden)

Bodelo
24 juni 2015 at 10:59
Danny, Danny, Danny, ik constateer juist dat er zo langzamerhand een positieve beweging opstaat binnen ons mooie Nieuwediep. Om nu dan direct maar met de zo mooi onderbouwde stelling te komen dat het merendeel aan eigen inwoners negatief over Den Helder spreekt? Dat is net zo onderbouwd als de “neutrale” reactie van Ronald.

Danny
24 juni 2015 at 11:49
Boldelo, Bodelo, Bodelo… wat jammer dat sommige mensen binnen de gemeente dezelfde mening delen als wij, mensen die actief werkzaam zijn in de tourbranche. Anderzijds jammer dat zij niet voor hun mening durven opkomen omdat ze bang zijn hun diensverband te verliezen. Al met al doet burgemeester “SCHUIL”ing zijn naam eer aan.

HZdwg
24 juni 2015 at 12:12
Het kwaad straft zichzelf.
Wat die Visser ook moge zijn, al was hij erger dan Dutroux, in die beschamende raadsvergadering heeft hij niet gekregen waar hij recht op had. Logisch en voorspelbaar dus dat hij via een ander kanaal probeert zijn gelijk te krijgen en even logisch en voorspelbaar dat dan Brandpunt zo´n gelegenheid niet voorbij laat gaan om er een lekker stinkend eenzijdig verhaal van te maken.
Met aan de ene kant van de balans die raadsvergadering en aan de andere kant die uitzending is er in elk geval een soort evenwicht hersteld, al is het dan geen evenwicht van het beste soort.

Peter
24 juni 2015 at 12:12
Wat mij opvalt dat plots het Gemeentebestuur in bescherming wordt genomen. Ik heb Schuiling een uurtje gesproken en heb daar absoluut geen goed gevoel bij gehad. De man manipuleert en ambtenaren sidderen voor hem. Het is bekend dat je altijd een keer aan de beurt komt bij hem als je hem tegenzit of je zegt iets wat niet in zijn straatje past. De vrouwelijke ambtenaar die bij het gesprek aanwezig was zat te klappertanden van de stress om maar niets verkeerd te zeggen. Ongelofelijk, je proefde het angstzweet. Het kan een dag duren, een week of langer, maar hij pakt je!! Gisteren kwam dit trouwens ook aan de orde, intimidaties enz. heersen op het Stadhuis. Ambtenaren worden plots verplaatst of zijn plots boventallig. Veelal zijn het ambtenaren die een keer voor hun mening zijn uit gekomen. Schuiling is een prima strateeg, zit hij in het nauw dan weet hij zich opperbest zich daaruit te redden. Hij is immers weggekomen met het Tumbafeest met een dode, schietpartij op Cruyffcourt met gewonde, anderhalf miljoen gemeensschapsgelden verbrast met het doordrammen van het nieuwe stadhuis enz. Onlangs weer is LMSE met een dwangsom boven het hoofd min of meer gedwongen om naar WO te gaan. Pleister op de wonde kreeg de organisatie mee dat ze wellicht volgend jaar weer kunnen terugkeren naar Quelderduyn. Neem van mij aan, never!!!

Monique_K
24 juni 2015 at 12:20
Ik zat me vooral te ergeren over de minachting waarmee de burgemeester sprak over een ‘persoontje’ en wat die gedaan zou hebben, zowel hij als ook de rijksrecherche hebben wel belangrijkere dingen te doen, vandaar dat de aanklacht van chantage nog niet eens in behandeling is genomen. Wat ik mij dan afvraag is of het feit dat de burgemeester ook hoofd politie is daar wat mee te maken heeft .. dat zou nog eens onderzoeksjournalistiek zijn!!

Danny
24 juni 2015 at 12:33
Blijkbaar delen wij niet als enige onze mening “Peter”. Ons is ook opgevallen en zelfs bevestigd dat enkele leden binnen de gemeente vrezen voor hun baan. Anderzijds zijn er enkele “oude” rotten in het vak die overheersend aanwezig zijn en zichzelf van alle kanten laten horen. Naar mijn persoonlijke mening puur egoïsme. Het belang van Den Helder hoort vooraan te staan. Den Helder heeft een positieve boost nodig! En we beginnen met het gemeentebestuur

Peter
24 juni 2015 at 13:04
Het is al tijden bekend dat er een heers en verdeel sfeer hangt op het Gemeentehuis. Sinds de komst van Schuling is dat alleen maar versterkt indien je een aantal ambtenaren mag geloven. Helaas zullen deze dat nooit in de openbaarheid brengen want dan staan ze met hun jas buiten de poorten van het Stadhuis.

Danny
24 juni 2015 at 13:04
Er kwam net een retweet langs en helemaal mee eens: Gemeente #denhelder, het begon bij ontkenning, nu de fase verschuiling, het eindigt bij @Rijksrecherche en de oplossing ligt bij erkenning!

Danny
24 juni 2015 at 14:10
Jarenlang strijd voeren met het Rob Scholte museum, Geurt Visser verbannen. Grotendeels alleen maar om de locatie van het nieuwe stadshuis. En zeg nou zelf… de nieuwe locatie is alles behalve geschikt. Zoveel mensen zijn werkzaam in het gemeentehuis, dat zal gegarandeerd problemen opleveren. De beste locatie voor het nieuwe Stadshuis is toch echt de locatie waar nu nog De Kampanje staat. Het nieuwe Stadshuis zou op een perfecte locatie staan, in het stadshart dus centraal gelegen en ruim voldoende parkeerplaatsen voor de deur. Beter kan haast niet. Probeer jezelf dat eens voor te stellen… mensen van het gemeentebestuur. Achteraf een hoop ellende om niks.

HZdwg
24 juni 2015 at 15:29
Ik zie geen sterk argument waarom een gemeentehuis in het centrum zou moeten komen. Vaak (op zaterdagmiddag, bijvoorbeeld) zou een gemeentehuis in een centrum meer een storend element zijn dan dat het aan gezelligheid in de binnenstad zou bijdragen.
In voorbije tijden was misschin de reden dat op koninginnedag de burgemeester op het balkon van het stadhuis moest staan om een aubade van de schoolkinderen in ontvangst te nemen, maar dat lijkt me nu wat uit de tijd.
Nogmaals, waar de burger behoefte aan heeft, dat is op een makkelijke en goed toegankelijke plek een kantoor van de gemeente waar hij/zij terecht kan voor zulke dingen als paspoort, geboortebewijs, enz. enz., met klantvriendelijke openingstijden. Dat hoeft niet méér te zijn dan een middelgroot winkelpand en daar hoeft geen heel gemeentehuis aan vast te zitten.

Gertjan
24 juni 2015 at 16:23
Koen Jung Un zal en moet een machtig paleis van onderdrukking hebben, en dat moet nou eenmaal in het centrum, want het zal het middelpunt van de stad worden, groots, bombastisch een groots symbool voor zijn dictatuur.

dagobert
25 juni 2015 at 09:59
Je vergeet zijn levensgrootte afbeelding op muren en ramen. Tevens nog op zoek naar een plaats voor het standbeeld van onze geliefde leider. Zoiets bedoel je toch ?

Peter
24 juni 2015 at 17:05
Nieuw Stadhuis is weggegooid geld!! Er wordt steeds meer digitaal aangevraagd i.p.v aan een loket, Den Helder is een leegloopstad en er hangt ons wellicht in de toekomst een fusie boven ons hoofd met de belendende Gemeenten. Dan staat het nieuwe Stadhuis niet bepaald centraal. Het huidige Stadhuis is toch prima? Het ligt voor alle wijken centraal, ziet er goed uit. Als ik er kom stoor ik me absoluut niet hoe het eruit ziet. Sterker nog, het ziet er gelikt uit, de entree, de zaal met de loketten enz. Toch niks mis mee?? Wij zijn wijsgemaakt dat het gebouw niet meer deugt om het nieuwe Stadhuis erdoor heen te drukken. Zelfde geldt voor de Kampanje. Ziet er ook goed uit. En Den Helder gaat zo’n duur gebouw op WO neerzetten in een tijd dat bezoekersaantallen landelijk teruglopen. En de toneeltoren?? Achterhaald, straks alle decors e.d. digitaal geprojecteerd.

c.d.
24 juni 2015 at 23:13
Wanneer ga je verhuizen?

Vrachtwagenchauffeur
25 juni 2015 at 09:23
“Wij zijn wijsgemaakt”???? het is een complot! kom op zeg wat een onzin. ben je wel eens verder in het stadhuis geweest dan bij de publieksbalies? anders kan je er toch helemaal niet eens over meepraten. natuurlijk ziet de entree en overal waar publiek komt er netjes uit. en je heb gelijk dat bij een fusie de andere gemeentes waarschijnlijk niet in het oude bejaardehuis komen zitten. dus dan verhuizen we wel naar een plaats waar wel een knap stadhuis staat. gemiste kans.

Jan Mosk
24 juni 2015 at 18:29
Fijn dat er ook mensen zijn die de pósitieve kanten van Den Helder laten zien:
http://www.ontdekdenhelder.com/

Willem Fokker
24 juni 2015 at 19:56
Goed geschreven Ronald!

http://denhelderactueel.nl/2015/06/brandpunt/