Ronald Boutkan – Bestuur Stadspartij zet raadsleden fractie 2.0 uit partij

Ronald Boutkan – Bestuur Stadspartij zet raadsleden fractie 2.0 uit partij

Den Helder – Het bestuur van de Stadspartij heeft, een dag voor de extra ledenvergadering over de toekomst van de partij, vier raadsleden van Stadspartij 2.0 uit de partij gezet. Ze zijn per direct geroyeerd wegens stemmingmakerij, het in diskrediet brengen van de Stadspartij en het zonder toestemming gebruik maken van het logo.

Paul Koopman dacht de woensdag rustig te kunnen beginnen met koffie en een krantje, toen hij een brief van het partijbestuur onder ogen kreeg. “Na 17 jaar ben ik uit de partij gezet”, zo staat in de brief te lezen. “De opgegeven redenen zijn ‘stemmingmakerij, waarbij u de Stadspartij en haar leden in diskrediet brengt’ en het feit dat we ‘zonder toestemming van het bestuur van de Stadspartij het logo gebruikt hebben in een openbare brief in de Helderse Courant’.” De brief is ondertekend door de bestuursleden Klein, Sloot, Van Delft en Van Putten.

Koopman zegt wel te hebben verwacht dat er een reactie zou komen van het bestuur. “En hoe eenvoudiger de mensen zijn, hoe sneller de reactie, want een kat in het nauw maakt nu eenmaal rare sprongen.” Hij noemt deze reactie echter “zo kortzichtig”. Volgens hem probeert het bestuur op deze manier “het opperhoofd”, doelend op Peter Reenders, te beschermen. “Ze proberen te voorkomen wat morgen door de leden zal worden beslist, maar dat gaat niet lukken.”

Voor schut
De uit de partij gezette leden (naast Paul Koopman ook, Marcel de Knijf, Joke Vorstman en Carlo Assorgia) kunnen binnen 30 dagen in beroep gaan tegen dit besluit, maar blijven hangende die termijn wel geschorst. Dat betekent dat ze morgen op de ledenvergadering niet het woord mogen voeren. “Dit zet het bestuur en de partij voor schut”, meent Koopman. “De leden die nog twijfelden, zullen nu aan onze kant staan.” Daniëlle Pater heeft sowieso geen spreekrecht meer, omdat zij zelf al per 1 januari 2015 haar lidmaatschap van de partij had opgezegd. In het belang van de toenmalige coalitie werd zij echter gedoogd als raadslid namens de Stadspartij. Pater heeft nu dan ook geen brief van het bestuur gehad.

De vijf hebben later vandaag overleg en hadden voor vanavond een bijeenkomst gepland ter voorbereiding op de ledenvergadering van morgen. Het bestuur geeft vanavond op een extra persconferentie een toelichting op het besluit.

Den Helder Actueel, 14 oktober 2015 – 09:41

Reacties:

Fred.
14 oktober 2015 at 09:57
Het blijft een carnavalsvereniging, wat een clowns !!.

Martin van Exter
14 oktober 2015 at 10:07
Deze bestuurlijke actie toont aan, dat het bestuur de mening van de leden niet serieus neemt, en daarmee dus, maar dan in een ander perspectief, de leden serieus neemt. Wellicht kunnen de leden op 15 oktober het zittende bestuur wegsturen en een nieuw bestuur benoemen dat dan vervolgens ‘orde op zaken’ stelt, voorzover dat in dit vergevorderde stadium van ontbinding nog mogelijk is. Want het stinkt wel heel erg.

Fred.
14 oktober 2015 at 10:15
Zij hebben nog steeds niet door , dat zij de gehele geloofwaardigheid van de politiek voor zover deze nog aanwezig bij de Helderse bevolking is, door het riool trekken. Hoe , kunnen die lui nog zonder het schaamrood op de kaken deelnemen aan de Gemeenteraad. Jullie worden niet serieus meer genomen, en zijn de clowns van de gemeente geworden.

Johnny Bravo
14 oktober 2015 at 11:00
Deze clownspartij moet zich maar eens opheffen met een Grote Verdwijntruc; stelletje prutsers. Nooit stem ik meer lokaal; dat is wel de verdienste van de Stadspartij. Waarvoor dank.

Hotmail 2
14 oktober 2015 at 11:04
Volgens mij beslissen de leden morgenavond welke fractie DE stadspartij vertegenwoordigd. Het bestuur had hangende de schorsing van de laatste vergadering deze actie niet mogen nemen. Waar zijn ze bang voor ???

Fred.
14 oktober 2015 at 12:23
Zij flikken precies hetzelfde , als zij met Geurt Visser flikte. Het ontnemen van spreekrecht , door ontslag/royering per onmiddellijk.

Hotmail 2
14 oktober 2015 at 12:02
De leden kunnen het bestuur morgenavond de opdracht geven de schorsing op te heffen van fractie 2.0 Artikel 3 punt 8 van de statuten.

Anton Hagen
14 oktober 2015 at 15:31
Het volgende zou m.i ook nog tot de mogelijkheden behoren te weten:
Betreffende een schorsing/uitzetting uit de partij: Artikel 8 punt 7.
Moeten ze NU IN BEROEP GAAN!!!!

happy judge
14 oktober 2015 at 17:26
en als er niets gebeurd……dan weten wij hoe laat het is!!! Ik heb een bruin vermoeden

Fred.
14 oktober 2015 at 17:48
Bij het bestuur in beroep gaan ?? Er zit er èèn in het bestuur , die ook bij de club van Reenders behoord.

Dick Berts
14 oktober 2015 at 12:08
Reenders ziet zichzelf als een leeuw en zijn partijleden als luizen. Maar democratie is het recht van luizen om leeuwen op te eten.

Monique_K
14 oktober 2015 at 17:29
Wat een smerige truc om deze mensen het spreekrecht te ontnemen tijdens de ledenvergadering. Mijn stem krijgen jullie niet meer, ben er helemaal klaar mee!

happy judge
14 oktober 2015 at 17:56
de nieuwe coalitie zal de partij doen laten verdwijnen…als sneeuw voor de zon? De beveiliging staat reeds paraat!!!!!

vrachtwagenchauffeur
14 oktober 2015 at 18:33
de party zit toch in de coalitie? hoe zo laten ze hem dan verdwijnen? en wat bedoel je met beveiliging mvr\ kloosterhuis?

Monique_K
14 oktober 2015 at 19:45
Ze zitten nog(!) in de coalitie, vrachtwagenchauffeur. Nog een crisis erbij en we krijgen een coalitie van VVD, CDA, D66, PvdA en HO, samen goed voor 16 stemmen .. Daarnaast is de hele partij bezig met zelfvernietiging, al blijven ze bestaan, of ze bij de volgende verkiezingen nog kiezers hebben is nog maar de vraag.

http://denhelderactueel.nl/2015/10/bestuur-stadspartij-zet-raadsleden-fractie-2-0-uit-partij/