Ronald Boutkan – AZC Nieuweweg langer open + Hedzer Faber – PVV woest over openhouden van AZC in Den Helder + Raad wist van openhouden AZC

AZC Nieuweweg langer open

Den Helder – Het asielzoekerscentrum aan de Nieuweweg blijft langer open, zo heeft het college woensdag laten weten. Dit gebeurt op verzoek van het COA. Het centrum zou eigenlijk eind dit jaar weer sluiten, maar blijft nu in elk geval tot 1 januari 2021 open.

Volgens de prognoses van een half jaar geleden moet het COA eind 2019 landelijk ruim 25.000 asielzoekers opvangen. Dit aantal was medio oktober 2019 al bereikt. Deze toename komt door een verhoogde instroom van asielzoekers. Het is niet zeker hoe lang deze groei aanhoudt. Gezien de stijging in de instroom van het aantal vluchtelingen in Nederland, de langere verblijfsduur van asielzoekers in de opvang en de goede ervaringen, die het COA heeft met de gemeente Den Helder, verzoekt het COA medewerking te verlenen aan de verlenging voor een periode van 12 maanden.

Het aantal opvangplaatsen blijft hiermee binnen het totaal aantal overeengekomen opvangplaatsen van 1.080. In het komende jaar 2020 wil het COA graag met ons in gesprek over de verdere toekomst van het asielzoekerscentrum Nieuweweg in een meerjarig perspectief.

In het door het COA aangekochte pand aan de Jacob van Heemskerckstraat 1 worden vanaf 18 november de eerste tien jongeren opgevangen.

Den Helder Actueel, 6 november 2019

Reacties:

RB
6 november 2019 at 15:21
1.080 opvreters hier in de gemeente, ik vind het nog al wat… en bijna onmogelijk voor de jongeren om woonruimte te vinden hier, weet nu ook wel hoe dat zo komt…

Martin B.
6 november 2019 at 16:12
Er komen zo veel vluchtelingen binnen, dat straks elk AZC vol zit. Asielprocedures duren veel te lang, de instroom is hoger dan de uitstroom. Alles raakt vol, en dan?
Wat is het plan van onze regering? Zelfs een middelbare scholier kan inzien, dat dit niet zo kan doorgaan.

Eus
6 november 2019 at 16:50
Heb je nu echt niets beters te vertellen…

RB
6 november 2019 at 17:57
Het is altijd nog meer info dan uw totaal onzinnige feestboek reactie…

Lady bug
6 november 2019 at 19:50
Ach RB, kun jij je herinneren, dat Eus ooit iets zinnigs heeft bijgedragen? Voortaan negeren is het beste denk ik.

Lady bug
6 november 2019 at 19:52
Ik wil betreffende de asielzoekers aangeven, dat het echt niet allemaal “opvreters “zijn. Als iemand vlucht voor oorlog is diegene welkom.

RB
6 november 2019 at 22:19
Daar ben ik ook niet op tegen. Alleen zou ik dan wel graag zien, dat dit tijdelijk zou zijn en als de oorlogssituatie in het desbetreffende land voorbij is, dat deze mensen na deze tijdelijk opvang hier weer retour naar hun eigen land gaan om te helpen de boel weer op te bouwen aldaar.

eschotman
6 november 2019 at 22:53
Lady Bug. Sluit mij aan bij uw laatste reactie. Echte vluchtelingen heeft deze jongen geen probleem mee, maar wel met de vele economische immigranten (meer dan de helft, zoals de heer Timmermans in januari 2016 al heeft toegegeven), die ons land binnen komen, waarbij het grootste deel ook nog eens mannen zijn in verschillende leeftijden, die eventueel hun vrouw of vriendin en zeer jonge kinderen hebben achtergelaten om hier een toekomst op te bouwen en nimmer van plan zijn om ooit terug te keren. Het baart ook zorgen, dat er een groot aantal personen uit veilige landen komen, waarbij de Nederlandse regering het blijkbaar niet meer lukt om deze inmiddels illegalen het land uit te krijgen en die in Nederland gaan vertellen hoe wij het hier moeten doen en zelfs in grote steden panden kraken om hun gelijk te krijgen, om hier te gaan wonen en zelfs onze cultuur en het verleden van Nederland ter discussie stellen, maar goed echte vluchtelingen zijn meer dan welkom.

Ad
6 november 2019 at 23:53
Het kan makkelijk, hoor Ed. Alleen loopt er hier te veel LINKS gesubsidieerd geitenwollensokken volk rond, die met oogkleppen op dat volk binnen de grens wil houden, zijn tenslotte hun toekomstige kiezers. Ik weet zeker, dat 76% zo terug kan. Die komen hier maar voor 1 ding. GRATIS en betaald lui blijven.
Zeker dat mocro volk, dat werkelijk overal de een na andere ellende weet te veroorzaken zouden ze per omgaande retour… Zal netjes blijven.
Maar ook politie kakt letterlijk zijn fuik vol van angst, die hebben het te druk met “vanuit touringcars” hard werkende nederlanders op de bon te slingeren. Lekker “veilig”. en dan vragen ze nog om respect ook. lachwekkend triest.
Bah… Wat een LAF land, maar dat mag je niet zeggen. Dan ben je racist. Nou, dan maar racist. daar heeft de linkse politiek heel hard aan meegewerkt om mij, en heel veel anderen, zo ver te krijgen.

rc licht
7 november 2019 at 09:46
Economische ? Ed het zijn gewoon criminelen, die ze toelaten oftewel geen asielzoekers. Lees NRC artikel waarom staatssecretaris Harbers is afgetreden

eschotman
7 november 2019 at 10:06
RC Licht. Deze jongen gaat niet iedereen over een kam scheren en dat er binnen deze groep vluchtelingen en immigranten of hoe ze je ook wil noemen een groot aantal personen zijn, die lak c.q. schijt hebben aan alles in Nederland en op criminele voet verder gaan in ons land. Is inmiddels wel bekend, die zouden linea direct Nederland uit moeten. Helaas lukt dat blijkbaar niet meer en zitten wij in Nederland met de gebakken peren en zullen wij hier nog tot lengte in jaren last van hebben.

rc licht
7 november 2019 at 10:45
Wat mij verbaast Ed is, dat elke vluchteling wordt gescreend en dat ze de rotte appels niet er tussen uit kunnen halen.Dat zou toch top prioriteit moeten zijn. En ondertussen speelt de macht uit Den Haag een spel, dat zo oud is als de weg naar Rome, namelijk Verdeel en Heers.. Speel de burgers tegen elkaar uit en creëer daarmee angst voor je medemens. Ik ben blij, dat ik niet in de politiek zit.

Sam
8 november 2019 at 10:59
Wat ben ik toch blij dat ik uit dat vreselijk stadje den helder ben vertrokken.
Ik ben gevlucht voor de nieuwe dominantie culturen die den helder over nemen.
Voor geen honderd miljoen zal ik ooit terug gaan.

Dirk
8 november 2019 at 22:11
Waar Den Helder groot in kan zijn.

https://denhelderactueel.nl/2019/11/azc-nieuweweg-langer-open/

PVV woest over openhouden van AZC in Den Helder

Den Helder – De Helderse PVV fractie is woest. Fractieleider Vincent van den Born vindt, dat burgemeester en wethouders nooit in hadden moeten stemmen met het langer openhouden van het asielzoekerscentrum aan de Nieuweweg.

Dat AZC zou eigenlijk eind dit jaar sluiten, maar omdat Nederland de laatste tijd geconfronteerd is met meer vluchtelingen dan verwacht, blijft het Helderse centrum ook komend jaar nog in gebruik. Dat gebeurt op verzoek van het COA en met goedvinden van Den Helder.

Een fout, vindt Van den Born, die raadvragen stelde over de kwestie. Volgens hem hadden burgemeester en wethouders nee moeten zeggen ’aangezien asielzoekers een enorme druk leggen op onze sociale voorzieningen en woningvoorraad, alsmede voor enorme overlast zorgen en culturen met zich meebrengen, die haaks staan op de Nederlandse cultuur met alle gevolgen van dien’.

De PVV wil ook weten, of er nog gesprekken zijn geweest over meer locaties. De fractie zegt ’verbijsterd’ te zijn, omdat de gemeenteraad niet zou zijn geïnformeerd over het besluit om het AZC langer open te houden. Dat is curieus, omdat er wel een raadinformatiebrief is gedeeld met informatie over dit besluit.

Desgevraagd zei wethouder Tjitske Biersteker afgelopen week, dat de kwestie niet is voorgelegd aan de gemeenteraad, omdat het een college aangelegenheid betreft.

Het COA gaf eerder aan op vragen van deze krant nog te zoeken naar meer opvangcapaciteit en sloot niet uit daarvoor weer in Den Helder aan te kloppen.

Helderse Courant, 11 november 2019, 21:40

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20191110_5969663/pvv-woest-over-openhouden-van-azc-in-den-helder

Raad wist van openhouden AZC

Den Helder – De gemeenteraad van Den Helder is wel degelijk op de hoogte gebracht van de toestemming, die burgemeester en wethouders hebben gegeven om het asielzoekerscentrum langer open te houden.

De PVV fractie maakte via raadvragen melding van dat de raad niet zou zijn geïnformeerd, maar dat komt volgens fractieleider Vincent van den Born, doordat hij de vragen opstelde op de avond voor het verschijnen van de raadsinformatiebrief.

Het AZC zou eind dit jaar sluiten, maar blijft ook in 2020 nog open, omdat Nederland wordt geconfronteerd met meer vluchtelingen dan werd verwacht.

Helderse Courant, 12 november 2019

https://www.noordhollandsdagblad.nl/regio/noordkop

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=AZC
https://robscholtemuseum.nl/?s=AZC+Nieuweweg
https://robscholtemuseum.nl/?s=asielzoekers
https://robscholtemuseum.nl/?s=PVV
https://robscholtemuseum.nl/?s=Tjitske+Biersteker