Ronald Boutkan – Assorgia tegen Stadspartij: stap uit de coalitie!

Den Helder – Carlo Assorgia roept de Stadspartij op uit de coalitie te stappen en weer in gesprek te gaan met Beter voor Den Helder voor de vorming van een nieuwe coalitie. Aanleiding zijn de volgens Assorgia “schaamteloze plannen” voor een nieuw stadhuis op Willemsoord. Hij deed zijn uitspraken woensdagochtend in het radioprogramma LOS Live.

“Kom gewoon weer praten met ons over een nieuwe coalitie, een coalitie die onze normen en waarden vertegenwoordigt. Wij en de Stadspartij hebben dezelfde visie over de stad, we zijn de kiezer verplicht om onze persoonlijke relatie opzij te zetten en samen aan de slag te gaan in de geest van de verkiezingsuitslag. Die was heel duidelijk: geen nieuw stadhuis, niet op de stationslocatie en nergens anders. Het staat hier goed. Ik steek mijn hand uit naar de Stadspartij, laten we eerst echt voor de mensen gaan en daarna voor de stenen en laten we ons dit grote financiële drama besparen.”

Peter Reenders laat in reactie weten geen jojo te zijn. “We zitten nu in deze coalitie en we zitten goed, we gaan niet weer een coalitie opblazen. Dan kom je als partij helemaal niet betrouwbaar over, maar dat snapt Carlo zelf ook wel.”

Cijfers kloppen niet
Beter voor Den Helder is fel tegen de plannen. “Er is helemaal niets goeds aan”, meent Assorgia. “De cijfers kloppen niet, de locatie is dramatisch.” Volgens Assorgia kan een kleuter met een telraam een ieder vertellen “dat deze berekening niet klopt”. Wat hem betreft stelt Den Helder de wethouder “nu eens persoonlijk financieel aansprakelijk voor deze financiële misleiding. Hoeveel miljoenen hebben de VVD en D66 al stukgegooid in dit dossier en nu vragen ze weer 2,1 miljoen aan voorbereidingskrediet.”

De financiële misleiding waar Assorgia het over had, heeft te maken met een doorrekening die vorig jaar is gedaan. “Peter (Reenders, red.) en ik hebben een aannemer gevraagd wat het opknappen van het huidige stadhuis zou kosten en dat kwam tussen de drie en vijf miljoen uit. Dat was inclusief het betrekken van het sociale dienstgebouw bij het hoofdgebouw. Drie miljoen was dan de sobere versie, bij vijf miljoen zou ook de raadszaal en de ingang van het stadhuis worden aangepakt. Ik weet niet hoe ze nu aan 23 miljoen komen.”

Volgens Reenders zijn bij die berekening echter veel kosten niet meegenomen, waar nu wel rekening mee is gehouden.

Den Helder Actueel, 10 februari 2016 – 10:13

Reacties:

Ziener
10 februari 2016 at 11:19
Dhr. Reenders:
“we gaan niet weer een coalitie opblazen. Dan kom je als partij helemaal niet betrouwbaar over”
Met andere woorden:
Met het opblazen van de vorige coalitie was niets mis maar om nu weer een coalitie op te blazen worden we helemaal niet betrouwbaar.
Loyaliteit heeft een prijskaartje denk ik dan maar.

Fred
10 februari 2016 at 12:42
Hij kan niet meer terug krabbelen. Bij de eerste keer dat hij de boel opblies, verloor hij al het vertrouwen, Als hij het nu weer doet, is het over en uit voor hem. Hij heeft zich in een situatie gemanouvreerd waarin hij alleen maar ja en amen kan knikken. Door de bal nu bij de leden te leggen blijft hij en consorten buiten schot. Hoe het straks ook uitpakt , de leden krijgen hoe dan ook de schuld.

Koos Buis
10 februari 2016 at 11:34
En maar doorgaan met de Soapserie ,wel een stadhuis ,geen stadhuis , Mijn partij is tegen ,mijn partij is voor !
En maar rekenen ,alsof ze de lagere school niet hebben afgemaakt . De telramen staan voor de ramen bij het Gemeente huis er is er nog nooit een geweest die het juiste optelde .
Maar wat maakt het uit ! De Burger betaalt of het nu rechtsom is of linksom het maakt ze niet uit .
Maar waar het om gaat is ,wat vinden nu alle burgers van Den Helder er nu van ,en dan bedoel ik alle burgers . Zou zeggen spandeer daar nu eens wat geld aan , stuur elk huishouden een brief ,en laat ze ophalen aan huis . Een Referrendum daar gaat het dan op lijken ,Nu hebben ze in de politiek daar een hekel aan ,dat bewijst Den Haag wel
Maar dit zet ook geen zoden aan de dijk en kost klauwen met geld op misschien weer op niets af , en we hebben een paar meter Dijk in Den Helder . De Gemeente Raad dan ? Reken daar maar niet op die rollenbollen nog wel een paar jaar door .
Ik lees trouwens ook over Nieuwbouw ? is dat zo ? En wat de grondvervuiling dan ? want dat die daar is ,staat buitenkijf , want bouwen mag alleen op schone grond ,tenminste dat doen ze bij elke burger ook !

eschotman
10 februari 2016 at 11:43
Alles met de Mantel der Liefde bedekken gaat mij ook even te ver. Nee, dan nog liever een JoJo dan een Joker. Is mijn Mening. Groetjes Ed Schotman

Kees Jan
10 februari 2016 at 12:28
Ed Schotman, als het je het te ver vind gaan, doe er dan wat aan. Je hebt een duidelijke stem binnen de Stadspartij, zorg daarmee dat ze weer op rechte pad komen.
.
En die uitgestoken hand van Assorgia is niet zo slecht. Samen waren jullie voor het behoud van huidig stadhuis. Waarmee worden jullie onder druk gezet, of wat is er belooft aan de leden van de stadspartij om af te wijken wat de inwoners willen.

Fred
10 februari 2016 at 12:47
Ik zie de stadspartij net als de Twix reclame . Ze krijgen een rondleiding hoe ze het moeten doen, maar hebben een plakker op de mond en mogen niets zeggen en alleen maar knikken. dat zij de les begrepen hebben.

Rasjutter
10 februari 2016 at 23:48
@Kees jan, misschien is er wel wat ontroerend goed aan het einde van de Spoorstraat wat een rol speelt.

strandloper
11 februari 2016 at 00:20
Dat ontroerd mij ook Rasjutter.

Fred
11 februari 2016 at 07:39
Je kan er om janken , zo ontroerend.

Lekker Helders
11 februari 2016 at 22:33
Mee eens, toestemming om garages te bouwen in ruil voor een stem

Jonathan
10 februari 2016 at 12:37
Ed Het gaat erom wat beter voor de burger is. Als je het college niet wisselt heb je over 2 jaar helemaal geen Stadspartij Den Helder meer. Je kunt het nu nog draaien en tegen dit megalomane plan stemmen. Anders word je de rest van je leven nagekeken die de verkiezingsbelofte over het nieuwe stadhuis gebroken heeft.

hellen
10 februari 2016 at 11:53
Gebakken lucht ,versierd met bedriegkersen en afgetopt met leugenroom

Fred
10 februari 2016 at 13:19
Daar komt dus die bittere smaak vandaan.

tanta sidonia
10 februari 2016 at 12:17
Heer Assorgia heeft goed opgelet……die bedragen klopten voor geen meter…..

Rasjutter
10 februari 2016 at 12:28
De OZB komt er weer aan, maar met het rekenwonder wat we nu hebben hou ik mijn hart vast.

qrap88
10 februari 2016 at 13:54
Ik heb maar 1 vraag: Hoeveel geld is er inmiddels in totaal al over de balk gesmeten alleen al aan het praten en maken van plannen voor dit nieuwe stadhuis ? #qrap

Ed
10 februari 2016 at 16:07
Het is pure misleiding van de burgers. Een nieuw stadhuis zou er volgens de stadspartij bij de laatste gemeenteraads verkiezing niet komen. Heel veel mensen hebben naar mijn mening toen op de Stadspartij gestemd. Er wordt door een truk een nieuwe coalitie gesmeed. En ja hoor, een nieuw stadhuis staat weer op de rit. Heer Reenders toon ballen!

draai-ijs
10 februari 2016 at 19:26
“Een kleuter met een telraam kan een ieder vertellen dat deze berekening niet klopt”. Het is mij wel duidelijk wie hier de kleuters zijn…. Scoren om het scoren. Schaam je diep zou ik zeggen. Bah!

Simon H
11 februari 2016 at 09:09
ja draai-ijs dat is nu precies wat deze coalitie wil doen dwars tegen alle kiezers in die in eerste instantie de vvd d66 cda en pvda flink afstrafte, maar dankzij het draaikonten deel van de stadspartij zitten zij nu weer op het pluche. ergens hier opde pagina werd genoemd dat er iets met onroerend goed zou zijn is het dan belofte maakt schuld dat nu de kiezers die overduidelijk waren over het stadhuis weer worden bedrogen

Monique_K
10 februari 2016 at 20:04
Dat laatste zinnetje .. “Volgens Reenders zijn bij die berekening echter veel kosten niet meegenomen, waar nu wel rekening mee is gehouden.” .. ik weet nou niet of ik moet lachen of moet huilen. Wil hij nou echt zeggen dat ze bij de vorige berekening 18 tot 20 miljoen, dat is meer dan driekwart van de totale kosten, niet mee hebben genomen?

Kobus
11 februari 2016 at 19:49
Goed zo Monique, juiste conclusie.. Dit past precies bij Reenders, Hij heeft nooit kunnen rekenen en leert het ook nooit. Beschamend wat deze man met als rekenwonder naar voren durft te brengen en zo’n wonder bestuurt mede deze mooie stad. Om je dood te schamen.

Glijn Krab
11 februari 2016 at 18:06
Ja ja 20 miljoen vergeten.
Redelijke burgers van Den Helder laat je niet foppen door de firma LIST en BEDROG.
Bouwondernemers zijn al rijk genoeg.
Hebzucht verminderen is beter.

strandloper
12 februari 2016 at 02:14
“Peter Reenders laat in reactie weten geen jojo te zijn. “We zitten nu in deze coalitie en we zitten goed, we gaan niet weer een coalitie opblazen. Dan kom je als partij helemaal niet betrouwbaar over, maar dat snapt Carlo zelf ook wel.””
Hiermee zegt Peter Reenders impliciet, zeer onbedoeld naar ik aanneem, dat de Stadspartij bij hun eerste veroorzaakte ontploffing al niet betrouwbaar bleek. Niet helemaal maar toch onbetrouwbaar. Reenders zegt nu goed te zitten in de huidige coalitie. Dat snap ik dan wel weer. Als onbetrouwbaar politicus van een onbetrouwbare partij heeft hij nu zijn vrienden gevonden in een onbetrouwbare coalitie.
Hoe is het mogelijk, dat iemand zichzelf nog serieus kan nemen als hij eerder de kosten van een en dezelfde verbouwing correct acht, dat nu bij een explosie van de kosten simpel verklaart door te zeggen “dat er wat kosten niet zijn meegenomen destijds”. U lult keihard uit uw nek en met u het onbetrouwbare college van b&w die ook maar wat roept. Of waren misschien de gouden kranen, de privé jacouzziebaden voor de collegeleden naast hun veel te grote kamer en veel te grote bureau (leeg uiteraard) en het subtropisch zwembad voor de ambtenaren vergeten?
Van de raad hoef ik ook niets te verwachten. Zeker niet van de raadsleden behorend bij de coalitiepartijen. Heer Van Deutekom (D’66) sprak zelfs over “de nu voorliggende studie”. Wat een ongelooflijke opmerking. Het klinkt bijzonder gewichtig, echter ligt er slechts een stukje keukenpapier met daarop een bedrag gekrabbeld van € 23.000 op zijn verder lege bureau.
Mijn hemel, is dat nu ook allemaal in Nederland mogelijk?

http://denhelderactueel.nl/2016/02/assorgia-tegen-stadspartij-stap-uit-de-coalitie/