Ronald Boutkan – Aangepaste spelregels voor reageren op Den Helder Actueel

Steeds vaker krijgen we opmerkingen over het reactiebeleid op Den Helder Actueel. Hoewel er al vanaf dag 1 duidelijke regels zijn voor het reageren, lukt het niet iedereen zich altijd aan die regels te houden. We hebben de spelregels nog eens goed nagekeken en waar nodig aangepast. De nieuwe spelregels gelden met ingang van direct en wie zich er niet aan houdt, loopt het risico niet meer te mogen reageren op DHA. Hieronder de vernieuwde spelregels:

Reageren op de artikelen op Den Helder Actueel is in principe altijd mogelijk. Om dit zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen, doet u er als lezer verstandig aan 1 naam aan te houden waaronder u reageert. Dit maakt dat uw reactie sneller zichtbaar is voor anderen. Reacties kunnen, zonder opgaaf van redenen, worden verwijderd als ze niet blijken te voldoen aan onderstaande spelregels. Bent u met uw reactie veelvuldig ‘in overtreding’, dan riskeert u een ip-ban, waardoor reageren helemaal niet meer mogelijk is. Een dergelijke ban is permanent, wordt niet opgeheven en er valt ook niet over te discussiëren met de redactie.

Spelregels

Het is niet toegestaan in reacties op Den Helder Actueel opzettelijk te beledigen, bedreigen, discrimineren of nodeloos kwetsen (respecteer andere gebruikers). Of hier sprake van is, is volledig naar het inzicht van de redactie van Den Helder Actueel.
Een reactie moet betrekking hebben op het artikel waaronder deze reactie wordt geplaatst. Zo niet, dan riskeert u de kans dat de reactie alsnog wordt verwijderd zonder verdere opgaaf van redenen.
Het is niet toegestaan in reacties op Den Helder Actueel privé-gegevens van anderen te vermelden. Denk hierbij aan zaken als e-mailadres, telefoonnummer of woonadres.
Reacties die bedoeld zijn om reclame (bijvoorbeeld door middel van links naar andere commerciële sites) te maken worden verwijderd zonder opgaaf van reden.
Het kopiëren en plakken van teksten van andere sites in of als reactie is (vanwege auteursrechtelijke redenen) niet toegestaan. Doet u dit toch en hierdoor ontstaat schade voor Den Helder Actueel, dan zal die schade op u worden verhaald.

Gebruik nickname
Over het gebruik van een andere dan uw eigen naam worden regelmatig opmerkingen gemaakt. Sommige mensen vinden het juist goed, anderen gruwelen ervan en vinden het oneerlijk. Regelmatig krijgt Den Helder Actueel de vraag om dergelijke reacties te weigeren. Dat doen we echter niet en de reden daarvoor is simpel: het is niet te controleren. Dat kan namelijk alleen als we een registratiesysteem gaan gebruiken, waarbij de lezer zich eerst met naam en toenaam dient aan te melden en dan pas na controle en goedkeuring van (naam- en adres) gegevens mag reageren.

Het is mogelijk, maar we doen het niet. Het beperkt de vrijheid van reageren en in de praktijk blijkt bij andere websites dat door een dergelijke maatregel het aantal mensen dat reageert stukken minder wordt. Ook een inlog eisen met Twitter en/of Facebook voorkomt niet volledig dat mensen hun eigen naam gebruiken, omdat ze ook op de social media natuurlijk een vals profiel kunnen aanmaken.

We vragen dus slechts vriendelijk uw eigen naam te gebruiken, maar het is niet verplicht. Wel willen we dat u, bij gebruik van een nickname, steeds dezelfde nickname gebruikt. Als uit controle (bijv. op ip-adres) blijkt dat u veelvuldig van naam wisselt (bijvoorbeeld om een discussie te sturen) riskeert u de kans dat uw reacties worden verwijderd en bij ernstig wangedrag riskeert u een ip-ban, waardoor reageren in het geheel voor u niet meer mogelijk is.

Tot slot

Schrijf uw reactie in de Nederlandse taal.
Reacties die vooral met HOOFDLETTERS zijn geschreven of die door een veelvoud aan tik- of spelfouten zo goed als onleesbaar zijn, worden verwijderd.
Reacties die de zin van een artikel of discussie betwisten worden verwijderd.

Over bovenstaande spelregels wordt niet in discussie getreden. U reageert met inachtneming van de regels, of u reageert niet.

Den Helder Actueel, 21 september 2015 – 15:00

Reacties:

dagobert
21 september 2015 at 18:12
Kan mij niet aan het gevoel onttrekken, dat de redaktie van hoger hand op de vingers is getikt.

Ronald Boutkan
21 september 2015 at 18:15
yeah right! God zelf kwam terug op aarde (maar niet verder vertellen hoor!).

strandloper
21 september 2015 at 23:02
Ja, ik heb de spelregels gelezen en uw vriendelijk verzoek om onder eigen naam te reageren, zal ik, omdat u dat zo vriendelijk vraagt, in overweging nemen. Ik vind het nog steeds lood om oud ijzer.
Uw opmerking dat God zelf terug kwam op aarde is niet juist. De laatste jaren heeft God de aarde niet bezocht. Dat weet ik zeker, omdat ik zijn zoon ben.

Rebel
21 september 2015 at 23:20
Die liep toch over water in plaats van alleen het strand?

strandloper
21 september 2015 at 23:29
Haha, hij is goed Rebel. Je begrijpt, dat ik uiteraard ook over water kan lopen. Dat heeft echter als nadeel, dat iedereen meteen weet wie ik ben! En dat is niet de bedoeling.

Sander uit Den Helder
21 september 2015 at 18:34
Een dubbeltje kan raar rollen, maar geluk-kig zijn deze regels niet meer dan logisch naar mijn mening. Ook wederzijds respect en fatsoen horen plaats te hebben op het internet, alhoewel dat moeilijker te vinden is dan een speld in een veld vol hooibergen

Rebel
21 september 2015 at 21:42
Nou, jouw sluikreclame voor de VVD heeft daar dan aan bijgedragen
(was een teaser hoor)

MrAbkebab (@MrAbkebab)
21 september 2015 at 18:41
Duidelijk verhaal, ieder zijn mening op een respectvolle manier
Ab van de Leur

Jan Mosk
21 september 2015 at 22:15
De spelregels zijn duidelijk en terecht, maar ik ben zeer benieuwd hoe de redactie vanaf nu met het eerste punt omgaat.
Het gebruik van een nickname vind ik laf, maar ik schijn hierin één van de weinigen te zijn. Het is echter onzin om te stellen dat één en ander niet te controleren is, het gebruik van een registratie-systeem in WordPress is vrij eenvoudig en controle op naamwisseling via het ip-adres heeft geen zin, dat is makkelijk te omzeilen.
Maar inderdaad, zonder nickname wordt het aantal reactie’s wél een stuk minder .

Ronald Boutkan
21 september 2015 at 22:27
En als ik in dat prachtige registratiesysteem met een janmosk@hotmail.nl adres me inschrijf als Jan Mosk, hoe moet de redactie dan weten dat ik het niet of wel echt ben? Want dat mailadres kan iedereen aanmaken en zonder om kopie paspoort of uittreksel register te vragen wordt controle lastig. En om die info gaan we dus echt niet vragen.

Jan Mosk
21 september 2015 at 22:57
Klopt. Ging er van uit dat men dan een échte naam / email-adres gebruikt met controle via dat email-adres. Maar ja ,,,

Rebel
21 september 2015 at 23:26
Ik denk dat Ronald het wel aardig dicht heeft. Controle op IP wanneer iemand verschillende namen gebruikt is het meest voor de hand liggende. Voor de rest heeft hij de gelegenheid om reacties te weren die niet gepast zijn zoals beschreven. Ik ga er wel vanuit dat de gegevens die bekend zijn bij de redactie blijven.

http://denhelderactueel.nl/2015/09/aangepaste-spelregels-voor-reageren-op-den-helder-actueel/