Roger Brunings PR & Communications – PERSBERICHT: Uitnodiging voor de filmpremière van
 DEEP LOOK | A Global Peace Of Mind

Uitnodiging voor de filmpremière van
DEEP LOOK – A Global Peace Of Mind
Unieke filmbeleving als antwoord op hectiek van de huidige samenleving

Wereldpremière | zondag 4 maart | Concertgebouw Amsterdam | aanvang: 18:30 uur

Amsterdam, 31 januari 2018 – DEEP LOOK | A Global Peace Of Mind (80 min.) is een opmerkelijk filmproject van de Nederlands Koerdische filmmaker en kunstenaar Veysi Yildirim, waaraan hij bijna tien jaar heeft gewerkt.

De film bevat korte, impressionistische portretten van bekenden of personen, die Veysi overal ter wereld ontmoet heeft. De film is non narratief en focust op de esthetiek van de alledaagse mens. Door het zonder subsidie te schieten, heeft Veysi een volkomen compromisloze film kunnen maken, waarin hij zijn humane visie op de mens heeft kunnen los laten.

DEEP LOOK is een antwoord op de hectiek van ons dagelijks leven en neemt je mee op een reis van innerlijke rust en empathie. In tegenstelling tot andere films, die vaak inspelen op onze verlangens en angsten, doet DEEP LOOK een beroep op het goede in de mens, gericht op het geven van ontspanning, energie, maar vooral inspiratie.

Voor dit doel gebruikt Veysi slow motion shots; niet zo maar ingegeven door schoonheid, maar simpelweg vanwege het feit, dat de filmmaker doof is. Gevormd door zijn diepere blik op mensen, leert Veysi ons met DEEP LOOK op een andere manier te kijken. Waar de film voor de een een pleidooi is voor meer compassie en inclusiviteit, biedt het voor de ander een nieuwe kijk op de mens.

Zelf zegt Veysi het volgende over de film: “Hoe ouder we worden, hoe sneller de tijd lijkt te gaan. Door het enorm vertragen van filmportretten zijn we meer bewust van de vergankelijkheid van tijd en zien we meer. Door met slow motion techniek tot de kern van mensen te komen, hoop ik de kijkers op een dieper niveau te bereiken.”

DEEP LOOK is vanaf 5 april 2018 in verschillende filmhuizen te zien.

Bekijk de trailer van DEEP LOOK hier:

DEEP LOOK – Official Trailer

DEEP LOOK – Official Trailer from Veysi | DEEP LOOK on Vimeo.

https://vimeo.com/250589729

Commentaren op de film:

Commentaren op DEEP LOOK

Commentaren op DEEP LOOK from Veysi | DEEP LOOK on Vimeo.

https://vimeo.com/205280341

EINDE PERSBERICHT

“Geniale portretten’ – Rob Scholte, Kunstenaar
“Deze film zou voor mij makkelijk twee uur mogen duren” – Frans Weisz, Regisseur

Over Veysi Yildirim
De Nederlands Koerdische filmmaker Veysi Yildirim (Turkije, 1975) studeerde in 1999 summa cum laude af op De Academie voor Beeldende Kunsten Sint-Joost.
Veysi werd geboren met gehoorverlies, waardoor hij de eerste vier jaar van zijn leven niet sprak. Zijn toestand leidde tot het missen van taalgevoel, dat hij compenseerde met wat hij zelf noemt “een scherper zicht”. Vanaf het moment, dat hij hoorapparaten begint te dragen, raakt hij gefascineerd door het effect van geluid op lichaam en geest.
Hij schreef en regisseerde twee korte speelfilms Vrije Subjecten (1998), De Fameuze Artiest in Ruste (1999) en de lange speelfilm De Herinneringen van het Schaduwloze Wezen (2006). Sinds 2009 werkt Veysi aan de film DEEP LOOK.
Door zijn leven in tegenovergestelde werelden (West, Oost, doof, horend, Islamitisch, Christelijk), heeft Veysi een bijzondere kijk op de realiteit ontwikkeld. Film is voor hem een medium om mensen te bereiken en ze, via cinematografie, innerlijke rust en empathie te laten ervaren, wat de rode draad vormt in al zijn werk.

Voor meer informatie, interview aanvragen of beeldmateriaal, kunt u contact opnemen met:

Roger Brunings PR & Communications:
Sarah Delatour – sarah@rogerbrunings.com / 06 244 79 005
Roger Brunings – info@rogerbrunings.com / 06 46 16 21 44

Distributie: Ingrid Donsu – ingriddonsu@gmail.com

Mail aan Rob Scholte, 1 februari 2018, 10:27

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image